Jump to content
Posted
Arkadaşlar pazar gecesi AB ülkelerine Türkiyeyi tanıtmak amacıyla Paris ve oradan da 2-3 gün sonra Bruksel`e gidiyorum. Bilmek istediğim şu : eğer ki bu diyarlar hakkında bilgisi olan birileri varsa bana standart bir öğle-akşam yemeğinin, bir müzeye yada discoya girişin ne kadar olduğunu söyleyebilirse sevinirim...

Featured Replies

• Author
öyle olduğunu duydum o yüzden soruşturuyordum zaten, abartı pahallı olmasa bari zaten Fransızca bilmiyoruz birde parayla uğraşmayalım :mellow:
  • Author
Ben sizin için gidiyorum arkadaşlar, okulumu temsilen oradayım :) Ayrıca döner dönmez hem işler hem finaller bekliyor olacak :rolleyes:
hocam..

Paris hakkında bi kaç bilgi vereyim.
Kalıcak yerin yoksa şehir merkezine yakın otel türü şeyleri seçme.
Çok fazla ücret çıkar ama oranın 2 yıldızlı oteli bizimkilerin 4 yıldızlısına bedel.
Hazır gitmişken biraz onların kültürünü yaşa.. günün her daimi şarap ve peynir.
Pariste Devasa bir peynir market var içinde binlerce peynir çeşidi ordan bi kaç çeşit al.
Zaten yemeklerden sonra menüde peynir getiriyorlar.
Eyfelin abartılacak kısmı yok atakule gibi.
Çok ucuz şarap bulamazsın ama iyi kaliteli şaraplar 50 eurodan başlar.

Gece hayatı konusunda kalıcağınız yerin mutlaka rehberi vardır ona sor.
Bu yaz bende gidicem 12 ay fransa pariste yaşıcam.
Mutlaka tren yolculuğu yap. Çok keyifli ve en ucuz ulaşım yoludur.
Taksiye binmem mümkünse hiç anlamazsın darbenin nerden geldiğini.
Havalanında dikkatli ol her yer yamyam dolu.
Asla gazete okuyan bi fransızı rahatsız etme.
Sevimli tipler gayet sıcakkanlı insanlar iletişim kurmayı unutma.
İyi dostluklar edinirsin. Orda kitapçılardan ve frp marketlerden istediğin dökümanları ucuzca elde edebilirsin.

Sevgilerimle.
  • Author
Findorcum zaten otel vs ayarlandı önceden, fiyatlardan haber verin biraz :)
Tam ne fiyatı istiosun söle.
  • Author
[quote name='Shevarash' post='26827' date='May 24 2006, 08:11 PM']
Arkadaşlar pazar gecesi AB ülkelerine Türkiyeyi tanıtmak amacıyla Paris ve oradan da 2-3 gün sonra Bruksel`e gidiyorum. Bilmek istediğim şu : eğer ki bu diyarlar hakkında bilgisi olan birileri varsa bana standart bir öğle-akşam yemeğinin, bir müzeye yada discoya girişin ne kadar olduğunu söyleyebilirse sevinirim...
[/quote]
bir de forum kullanmayı öğrenebilseniz ne güzel olacak :D
sheva sana tek yardımım iyi şans ve yolculuklar dilemek olur :) güle güle git çabuk dön...özletme kendini
[quote name='Pun©tualazrael' post='26869' date='May 24 2006, 09:19 PM']
Fransızca bilmiyosan normal fiyat x5 diyim ben sana. İngilizce konuşmuyor adamlar.
[/quote]
Saçma ve yanlış bir bilgi.

She ben sana ufak bi liste çıkarıcam bu akşama kadar.
tek bildiğim dillerine çok saygılı oldukları..
-yadım istiyeceksen ingilizce konuşmaya çalışırsan pek çoğu iyi karşılamaz hatta yardım teklifinizi geri çevirir...
-hiç değilse yol sorma falan filen bir kaç fransızca kalıp öğren.. çünkü kendileriyle fransızca konuşmaya çalışan yabancıları çok sevimli bulurlar ve hatta yardım etmek için ellerinden geleni yaparlar..

sonuç: fransızca bişeyler bilmiyosan iyi değil senin için..
abi dur ya national geographic den cıkan bi paris rehberi wardı restorantlar alışweriş merkezleri vs vs... bulabilirsem ordan bakayım
Öğlen yemeği ortalama = 10 Euro
Akşam yemeği =15 euro felan bunlar orta derece mekanlar.

parisin en ünlü müzesi louvre var buna gidebilirsin giriş ücreti 15 euro
sora müze olarak muséee d'orsay var 5 euro girişi..
george pampidou modern sanatlar müzesi 8 euro die hatırlıyorum :S
hotel des invalids var napolyonun mezarı felan var işte

clup dersen pariste mekanlara girmek kolay değil.
çok pahalı ayrıca zor yer bulursun kalitelilere giremessin zaten koalyca.
ama dersenki gece klub e gidicez moulin rouge var 125 euro girişi yemek ve içerde gösteri dahil.

sora gezilecek cité des science var bilim merkezi gibi bi yer ama baya büyük bir nevi fuar
içersinde uçak simmulatörü ve 4 yıldızlı sineması var misal ordan galaksi anlatılıyodu en son
buraya girişler ise genelde paket programla oluyor onlarda 20-25 euro değişiyor

notre damme var buraya giriş beleş. ama hazine odası var onu görceksen 5 euro alıyolar
sonra montmarte'ın kendisini gezmek lazım
pere de chesse mezarlığı var orda bir sürü ünlünün mezarı felan
chopin
jimmy morrison
edith piaf
balzac
la fontaine
ahmet kaya
yılmaz güney felan
soracıma champs élyséee'de var misal dünyanın en ünlü caddesidir...

aklıma bu kadar gelio şimdilik..

sevgiler..
  • Author
Sağolasın findor işe yarayacağına eminim bu bilgilerin B)

Yanlız yol sorma ve diğer ufak tefek sohbetler için Fransızca kelime öğrenme olayına gelince o kadar da makul gözükmüyor, örneğin yol sordum Fransızca, adam bana yine aynı dilde cevap vereceği için yine cevabını anlamayacağım için birşey fark etmeyecek :)
ingilizceyi biraz fransız aksanına uydur sanki öğrenmeye çalışıomuş gibi yap :D

beden dili çok önemli.. Bi kıza aşık olursanda baktın sana bakıo ortam uygun mekan uygun felan git yapış dudaklarına alışkın onlar :D
[quote name='findor' post='26954' date='May 24 2006, 07:22 PM']
ingilizceyi biraz fransız aksanına uydur sanki öğrenmeye çalışıomuş gibi yap :D

beden dili çok önemli.. Bi kıza aşık olursanda baktın sana bakıo ortam uygun mekan uygun felan git yapış dudaklarına alışkın onlar :D
[/quote]
çok zekice ve doğru bir bilgi :o
  • Author
Bu konuda yardıma ihtiyacım olacağını sanmam ;) Ama dediğim gibi çapkınlık yapmaya gitmiyoruz, ülkeyi kurtarmaya gidiyoruz :lol:
  • Author
Heh [b]mon`a mi chere[/b] Avrupalılara biraz Türklük aşılasak fena mı sende :rolleyes:
  • Author
Neyse ben kaçtım arkadaşlar, yardımlarınız için sağolun. Gidip te gelmemek var, kendinize iyi bakın :)
iyi yolculuklar ulkeni ve okulunu en iyi sekilde temsil etmen dilegiyle...

Edited by Mr.Baris