Jump to content
Posted
6 haziran günü hristiyanlarca şeytanın rakamı olarak nitelendirilen 666 rakamı ilk kez biraya geliyor.Buna inanan bazı kadınlar o gün yapacakları sezeryan doğumlarını ertelettirmek istiyormuş.6 haziran saat 06.06 da ne olcağını bütün hristiyanlar merakla bekliyor.Benim anlamadığım hangi saat dilimine göre 06.06'da olacak kıyamet.Yoksa bir sürü kıyamet olur :D

Featured Replies

Buna benzer bi topic acılmıstı daha önce..Gülüp geçmek lazım bunlara hurafe bunlar :D Tabi kıyametin hangi gün kopacagını kimse bilemez ama o gün sırf 666 rakamı oluştugu ve "şeytanın rakamı" oldugu için kıyametin kopması cok sacma bi düşünce...şeytan bir melektir, hiç bir melek kıyameti koparamaz..
Bunlar hurafe.Koca karı uydurmaları :) Zaten 06.06.06 da bide omen diyemi ne bi film çıkcak şeytanın oğlu mu nese çakma çukma bişi oda işte.saygılar...
[quote name='Jah'rakal' post='28857' date='May 30 2006, 08:17 PM']
şeytan bir melektir, hiç bir melek kıyameti koparamaz..
[/quote]

şeytan öncelikle melek değil. yani değilmiş ben de yeni öğrendim. mantığı da şu: şeytan melek olsaydı Tanrı ya baş kaldırmazdı. yani melekler hür iradeye sahip varlıklar değillermiş. e şimdi şeytan melek değilse burdan ulaşıcağımız sonuç ne... bizi kötü günler bekliyor dostlarım :lol:
bu topic açılmışdı forumları kontrol edelim diyerek gıcıklık yapmak istiyorum <_<
[quote name='blacksilver' post='28859' date='May 30 2006, 08:25 PM']
şeytan öncelikle melek değil. yani değilmiş ben de yeni öğrendim. mantığı da şu: şeytan melek olsaydı Tanrı ya baş kaldırmazdı. yani melekler hür iradeye sahip varlıklar değillermiş. e şimdi şeytan melek değilse burdan ulaşıcağımız sonuç ne... bizi kötü günler bekliyor dostlarım :lol:
[/quote]
Valla ne desek yanlış olur hiç birimiz görmedik nihayetinde :) bu konuda Kur'an okumuş birisi bizi bilgilendirmeli :)
[quote name='Jah'rakal' post='28857' date='May 30 2006, 08:17 PM']
Buna benzer bi topic acılmıstı daha önce..Gülüp geçmek lazım bunlara hurafe bunlar :D Tabi kıyametin hangi gün kopacagını kimse bilemez ama o gün sırf 666 rakamı oluştugu ve "şeytanın rakamı" oldugu için kıyametin kopması cok sacma bi düşünce...şeytan bir melektir, hiç bir melek kıyameti koparamaz..
[/quote]

Israfil? :)

Kıyamet hangi gün kopacak biliniyor ayrıca... Cuma, ama hangi cuma, orası belli değil... :P
Yok ole bisey yalan bunlar o aksam benim dgm gunum kutlancak gece 12de ya bunu sabote etmek isteyenlerin yalani bunlar :P
[quote name='Jah'rakal' post='28861' date='May 30 2006, 08:35 PM']
Valla ne desek yanlış olur hiç birimiz görmedik nihayetinde :) bu konuda Kur'an okumuş birisi bizi bilgilendirmeli :)
[/quote]

herşeyi kuran dan beklemeyin yahu. biraz aklınızın ve özellikle de kalbinizin sesini dinleyin. o şekil doğru yolu bulursunuz :lol:

yazmışım zaten şeytan melek değildir diye. ama bi daha söyliğim(bilgilendiriyim :) ). bu arada ben kuran okumadım ama okuyan ve dini bilgisine güvendiğim birine bu soruyu sormuştum, onlara dayanarak söylüyorum ki şeytan melek değil. çünkü dediğim gibi melekler hür iradeye sahip değildir. onlar sadece kendilerine emredileni yaparlar. şeytan ise gerektiğinde boyun eğen gerektiğinde baş kaldıran bi varlıktır. yani hür iradeye sahip.

ama bir süre şeytan meleklere başkanlık yapmış. buyüzden insanlar şeytanın melek olduğunu düşünüyor galba. ayrıca şunu da söyliğim şeytan aynı insan gibi doğru yolda ilerleyebilir ya da doğru yoldan sapabilir. buyüzden de şeytanın kötülüğün bir sembolu olarak gösterilmesi de yanlış bence.

son sözüm, kötü melek olmaz. olursa melek olmaz zaten...
buarada konuyu dağıttımsa affola...
yahu valla ya bi doğum günümüz var burnumuzdan geldi ha :lol: olmaz bişe size bir deli olarak söylüyorum ki hiç bişey olmaz olursa olan bana olur :D
[quote name='armanaltug' post='28876' date='May 30 2006, 09:55 PM']
filmi güzel olcak asıl fragmanını izledim :)
[/quote]
[url="http://www.hotmovienews.com/movie/Omen_666,_The_2006"]Fragman[/url] dehset

Edited by Mr.Baris

ozaman gecen ay mıydı haftamıydı ne saatler 01:02:03:04 oldu ozaman bugun dünya göcmelıydı :D
hepsi hurafe
takmayın kafaya ya bi kaç kedi keseriz söleriz şeytan abiye yapma böle gıcık şeyler diye hallederiz takmayın kafaya siz :D
birde 666 olmuyor ki 06062006 oluyor... 20,06,2006da bişey bekleyin siz :D
Hatta bişe olursa ilk sanitariuma olur nickteki rakamlara bakınız pls :)

İslamiyete göre Dabbe gelicekmiş..Bir elinde Hz. Musa'nın asası bir elinde Hz.(hatırlamıyorum)'un mührü olacakmış..günahkarların yüzüne mühür basçakmış..tam hatırlamıyorum ama hatırladıgım bu kadar :blink:

Edited by Jah'rakal

ya ben bizim din hocasına sormuştum şeytan cindir demişti :D
ya kıyamet kopmaz bence ya, yok yok kopmaz... :P
kopsa bile öyle sabah 6da fln kopmasın zaten ya o saatte kalk giyin mahşer yerine git... teeey teeyyy...
Eheh Şeytan tabiki melek değil, blacksilver doğru söylüyor. Meleklerin öğretmeni konumunda ama. Allah Hz Adem'i yaratınca meleklere ve şeytana "önünde eğilin" türü birşey buyuruyor, şeytan ise o topraktan ve balçıktan yapılma ben ateştenim onun önünde eğilmem gibi birşeyler söylüyordu.
Hatta sonrada, Allah'a karşı "senin insanlara olan güvenlerini boşa çıkaracağım ve onlardan bütün iyilerini saptıracağım, türü şeylerde söylüyordu sanırım. Nerden duydum hatırlamıyorum :)

abi diğer yandan 666 falan bakmayın ya. Kime göre 666'ya geliyoruz, Hz İsa'nın doğumuna göre. Ne alakası var şimdi. Allah-u Teala sanki Hz İsa'nın doğduğu günü takvimin başlangıcı olarak belirleyin demiş mi ki 06 06 06 gelince dünyayı başımıza göçürecek . Gereksizce korkuyorlar :)

Dabbe de dahada farklı bi olay olabilir. Aşırı farklı görüşler var hakkında. Bazıları internet diyor, bazıları HIV virüsü diyor, bazıları canavarımsı ve hayvansı bir yaratığın dünyaya ineceğinden bahsediyor ama mesela Yaşar Nuri adlı dangalak hocamız Stephen Hawkings'in dabbe olduğunu söylüyor.
Garip işler ya
Ye'cüc Me'cüc falanda var arada :S

Edited by Glathain

bilinilmedik konularda herkes bişe sölerse geriye kalan herkesin aklı karışır. ancak vatikan dan yapılan açıklamayı aktarıyorum. şeytanın sayısının 666 olarak bilindiği yanlışmış. yani kutsal kitaplar incelenmiş ve de bu sayının 666 dan farklı bir sayı olduğu farkedilmiş.

ayrıca kendi düşümcemdir : evet şeytan bir melek deildir. bana göre her insanın içinde bulunan kötü hislerin oluşturduğu bir yumaktır. sakin olun olacak olaylar karşısında da metin olun. ne de olsa büyüklerimizin sözleri hala geçerliliğini koruyor : olacakla öleceğe karışılamazmış B)
[quote]kopsa bile öyle sabah 6da fln kopmasın zaten ya o saatte kalk giyin mahşer yerine git... teeey teeyyy...[/quote]

NEFHA-İ ULA

Birinci üfleme, üfürüş, İsrafil (a.s)'ın Sur'a birinci üflemesi.

Kâinatta her şeyi bir sebebe bağlayan Yüce Allah, alemin nizamının bozulup kıyametin kopmasını da İsrafil (a.s)'ın Sur'a üflemesine bağlamıştır. Sur'un mahiyeti bizce malum değildir. Hz. Peygamber (s.a.s) tarafından borazan gibi üflenen bir boynuz diye belirtilmiştir (Tirmizî, Kıyame, 8). Ebû Saîd el-Hudrî (r.a)'den rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmuştur: "Sur'a üflemekle görevli melek, onu yutacak gibi ağzına almış, başını eğip kulak kesilerek üflemek için emir bekliyor. Bu halde ben (dünyadaki geçici) nimetlerle nasıl meşgul olabilirim. " Bu durum ashabına ağır gelmiş olacak ki: "Ya Resulullah! Nasıl dua edelim?" diye sordular. Efendimiz: "Hasbünallahu ve ni'mel-vekîl Alellâhi tevekkelnâ (Allah bize yeter, O ne güzel vekildir, Allaha tevekkül ettik)" diye dua ediniz" buyurdu (Tirmizi, Kıyame, 8).

Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurulur:

"Sur'a üflendiği gün göklerde ve yerde bulunanlar hep korku içinde kalır. Yalnız Allah'ın diledikleri korkmaz. Hepsi boyun bükerek ona gelirler" (en-Neml, 27/87).

"Sur'a mutlaka üfürülecektir. O zaman Allah'ın dilediklerinin dışında göklerde ve yerde kim varsa düşüp ölecektir. Sonra Sur'a bir defa daha üfürülecektir. Bir de ne görürsün! Kabirlerinden doğrulmuşlar bakıyorlar" (ez-Zümer, 39/68).

İkinci ayet-i kerimeden anlaşıldığına göre Sur'a üfürüş ikîdir. Bunlardan birincisine nefha-i ûlâ, ikincisine nefha-i saniye denir (bk. Nefha-i Saniye). Ayrıca nefha-i ûla'ya nefha-i Sa'k; ölüm üfürüşü, yıkan, insanları yıldırım gibi yere çarpan nefha da denir. Akıl almaz bir nizam ve ahenk içerisinde cereyan eden bu alemin nizamı birinci nefha ile birdenbire bozulacak, her şey birbirine karışacaktır. Kur'an-ı Kerim'de belirtildiğine göre kıyamet kopmadan önce şiddetli bir zelzele olacak, öyle ki anneler emzirdikleri çocukları unutacak, hamile kadınlar çocuklarını düşürecek ve insanlar sarhoş gibi olacaklardır.

"Ey insanlar! Rabbinizden korkun. Çünkü kıyametin sarsıntısı büyük bir şeydir. Onu gördüğünüz zaman, her emzikli kadın emzirdiği çocuğundan geçer; her hamile kadın çocuğunu düşürür. Sen insanları sarhoş görürsün. Aslında onlar sarhoş değillerdir; fakat Allah'ın azabı şiddetlidir" (el-Hac, 22/1-2).

Bu üfürüş ile yerler ve dağlar yerlerinden oynayıp birbirine çarpacak, gök yarılacak, yıldızlar dağılıp dökülecek, denizler kaynayacaktır: "Sur'a bir defa üfürüldüğü zaman yer ve dağlar yerlerinden kaldırılıp tek bir çarpışla darmadağın edildiği zaman, evet işte o gün mutlaka gerçekleşecek olan kıyamet kopacaktır. Gök, yarılacaktır. O gün gök zayıf bir hale gelecektir" (el-Hakka, 69/13-16).

"Gök yarıldığı zaman, yıldızlar dağılıp döküldüğü zaman, denizler kaynayıp birbirine karıştığı zaman, kabirlerin içinde olan dışına çıktığı zaman, insanlar neyi yaptığını, neyi de ertelediğini bilecektir" (el-İnfitar, 82/ 1-5).

"Güneş dürülüp söndürüldüğü zaman, yıldızlar kararıp düştüğü zaman, dağlar yerinden sökülüp yürütüldüğü zaman, on aylık hamile develer dahi terkedildiği zaman, yabani hayvanların, korkudan bir araya toplandıkları zaman, denizler birbirine karışıp kaynadığı zaman, ruhlar bedenle birleştirildiği zaman, (diri diri toprağa gömülen) kız çocuğunun, hangi suçla öldürüldüğü sorulduğu zaman, amel defterleri dağıtıldığı zaman, gök yerinden oynatıldığı zaman, Cehennem ateşlenip gürül gürül yakıldığı zaman, Cennet yaklaştırıldığı zaman, herkes önceden hazırladığını görecektir" (et-Tekvîr, 81/1-14).

"O gün gök erimiş maden gibi olacaktır. Dağlar da atılmış renkli yün gibi olacaktır. O gün dost, dostunun halini soramaz" (el-Mearic, 70/8-10).

Nefha-i ûlâ ile Allah Teâlâ'nın diledikleri müstesna her canlı varlık derhal düşüp ölecektir. Allah Teâlâ'nın bu birinci üfürüş ile helâk olmalarını istisna ettikleri ihtilaflıdır. Bunların, Cebrail, Mikail, Azrail ve İsrafil (a.s) oldukları söylenmiştir. Bir görüşe göre de bunlar, Hamele-i Arş (Arşı taşıyan melekler), Hûriler, Cennetin hazinedarı olan Rıdvan ile Cehennemin bekçisi olan Malik ve Zebanilerdir (en-Nesefî, Medarik, IV, 66). Bir müddet sonra bunlar da yok olacaktır. "Yeryüzünde bulunan her şey fanidir. Baki olan sadece azamet ve ikram sahibi Rabbindir" (er-Rahman, 55/2627).

Edited by Sentinel

incilde yazan herşey yalan değildir. belkide geçek payi vardir zaten butun kıyamet elamet leri cikti saymaya gerek dumuyorum kıyamet kopsa guvenecek neyimiz var ? :blink: ozaman da güleriz değilmi :blink:

Edited by WowMaster

• Author
bide o tarihte slayer ın yeni albümü çıkacak.Adı da 666 heralde yanlış bilmiyorsam
[quote name='Jah'rakal' post='28903' date='May 30 2006, 11:52 PM']
Hatta bişe olursa ilk sanitariuma olur nickteki rakamlara bakınız pls :)

İslamiyete göre Dabbe gelicekmiş..Bir elinde Hz. Musa'nın asası bir elinde Hz.(hatırlamıyorum)'un mührü olacakmış..günahkarların yüzüne mühür basçakmış..tam hatırlamıyorum ama hatırladıgım bu kadar :blink:
[/quote]
hehe o sayıları boşuna koymadım anlayın siz artık:D bi de niye 06,06,666 da deil 06,06,606 değil ya da daha gerçekçi olarak 06,06,06(yani ikibin altı yılı değil direk 6 yılında-Hz. İsa daha çocukken- ) değil de 06,06,2006da atıyolar bu bahane bi film bi de albüm kakalayacaklar insanlara işte bahane arıyolar... ticaretçi kafa yok mu ticaretçi:D onlara cehennemde yanacaklarını söyleseniz orda buzlu suyu kaça satabileceklerinin hesabını yaparlar :D
bi de o mühür ya Hz. Süleyman ya da Hz. Davut iki ayrı kitaptan bilgilerim karıştı aklıma doğrusu gelince düzeltirim burayı...
Bu kadar saçma olmaz bea kardeşim olaya bak

06,06,1956--(060606)
06,06,1966--(060606)
06,06,1976--(060606)
06,06,1986--(060606)
06,06,1996--(060606)
06,06,2006--(060606)

Kaç kere koptu şimdi kıyamet biz hala yaşıoz PEEEHH :angry:
:)

Edited by utqu