Jump to content
Posted
Evet, Spoiler-free topic'imizi de açmış bulunduk böylece. Kitabı bitirenler diledikleri gibi spoilerla dolu konuşabilirler. :P

Featured Replies

Snape gerçeği süperdi. Her zaman vay be Dumbledore ne büyük hata yapmış, yaşlılık yüzünden derdim. Zaten kötü olduğu belliydi derdim. Meğer adam Snape hakkında yanılmıyormuş. Albus Severus Snape de sğper :P . 3 çocuğu olmuş Harry'nin. Harry'yi düşünemiyorum Ginny'le
çocuk yaptıklarını :D Neyse pislik bir yana o kadar ölüm var ki kitapta. Kitap çok karanlık olmuş. Kingsley gelip bakanlık düştü, bakan öldü, geliyorlar deyince kalakaldım zaten öyle.
Fred'in ölümü de sarstı beni bayağı.
[quote name='Bhaalspawn' post='139134' date='Jul 26 2007, 17:08 PM']Snape gerçeği süperdi. Her zaman vay be Dumbledore ne büyük hata yapmış, yaşlılık yüzünden derdim. Zaten kötü olduğu belliydi derdim. Meğer adam Snape hakkında yanılmıyormuş. Albus Severus Snape de sğper :P . 3 çocuğu olmuş Harry'nin. Harry'yi düşünemiyorum Ginny'le
çocuk yaptıklarını :D Neyse pislik bir yana o kadar ölüm var ki kitapta. Kitap çok karanlık olmuş. Kingsley gelip bakanlık düştü, bakan öldü, geliyorlar deyince kalakaldım zaten öyle.[/quote]
Bhaal türkçe ver şu spoilerleri, bir hevesle okudum yazdıklarını (aslında bir kaç kez okudum) hiç bir şey anlamadım :)
  • Author
Fred'in ölümü beni seride en sarsan ölüm oldu herhalde. Herkes ölseydi de Fred ölmeseydi yahu. :( Cidden suratıma tokat gibi indi, kitabı okuma hevesim kaçtı o an. O hep neşeli, esprili bildiğimiz Fred ölürken bile yüzünde bir sırıtış vardı.

Remus ve Tonks'un ölümü de çok fenaydı. Tam oğulları oldu derken ikisi de öldüler.

Bu arada benim en beğendiğim yerler kesinlikle Hogwarts'ta geçen bölümlerdi. Özellikle Voldemort'un kaleyi kuşatması, Yoldaşlık, Dumbledore's Army ve diğerlerinin organize olup savaşmaları.... Percy'nin de "Ne kaçırdım? Başladı mı?" diye birden ortaya çıkması süperdi. Hele ki Bakan'la düello yaparken Bakan'a attığı laflar da müthişti.

Ama en güzeli sanırım Harry vs Voldemort olmuş. Harry'nin Voldemort'a sürekli "Riddle" diye hitap etmesi, Expelliarmus kullanıp Avada Kedavra büyüsünü Voldemort'a geri döndürerek Voldemort'u öldürmesi mükemmeldi.

Bir de Horcrux'lara karşı Hallow'lar mevzusu var ki, önceden hiç tahmin edemediğim gerçekten çok iyi düşünülmüş bir olaydı.

Bu arada Rowling ansiklopedi tadında birşey yazmaya başlayacakmış yakında. Karakterlerin geçmişini, geleceğini iyice inceleyecekmiş orada. Umarım Çapulculara da iyice bir değinir. :P
  • Author
Ha bu arada, unutmuşum. Snape'in ölümü de çok fenaydı yahu. :) Ama adam 7 kitabın kahramanı çıktı sonra. :D
[quote name='Shevarash' post='139193' date='Jul 26 2007, 19:26 PM']Bhaal türkçe ver şu spoilerleri, bir hevesle okudum yazdıklarını (aslında bir kaç kez okudum) hiç bir şey anlamadım :)[/quote]
Bende yeni bitirdiğim için bir hevesle yazdım yazdıklarımı, hiçbirşey anlatamadım :)
şu an 2. kez okuyorum kitabı :D
  • Author
Eee bu kadar mı tartışacaklarınız yani? :P Koskoca serinin tüm olayının açıklandığı kitap bu kadarcık mı etki yarattı herkeste? :P Yoksa dumurlardan dumurlara koştuğunuz için söyleyecek şey mi bulamıyorsunuz? :P
  • Author
Aklımızdaki soruların çoğuna (hepsine olmasa da) cevap vermiş Rowling, mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Gerçekten güzel ve öğrenmeyi istediğimiz şeyleri söylemiş;

[url="http://www.mugglenet.com/app/news/full_story/1156"]http://www.mugglenet.com/app/news/full_story/1156[/url]
ben simdilik susuyorum tyrael türkceyi de okumam lazim :)
3. kez okudum kitabı ve karar verdim. Okuduğum en iyi Harry Potter kitabı. Hatta okuduğum en iyi kitap. Hatta hatta okuduğun en iyi 2. kitaptan 10 kat daha güzel.

Kitapta en çok Snape'e üzüldüm. O pişmanlıkla yaşanır mı be :( . Ayrıca kadın sadist. Madem öldürecen Lupin'le Tonks'u bari çocuk yaptırma e kadın.

Kitabın en sevmediğim yanı(aslında 6. kitaptan belliydi) Ron ve Hermione evliliğiydi(Napıyım uyduramıyorum birbirlerine :P ). Epilogue'u da çok yetersiz buldum. Ben kime ne oldu bilmek istiyorum. Harry'nin işi ne(büyük ihtimalle seherbaz ama)? Weasley'lere ne oldu? Yoldaşlıktakiler ne yapıyor?Hiç birinin yanıtını vermemiş kadın.
  • Author
[quote name='Bhaalspawn' post='140600' date='Aug 1 2007, 13:55 PM']3. kez okudum kitabı ve karar verdim. Okuduğum en iyi Harry Potter kitabı. Hatta okuduğum en iyi kitap. Hatta hatta okuduğun en iyi 2. kitaptan 10 kat daha güzel.

Kitapta en çok Snape'e üzüldüm. O pişmanlıkla yaşanır mı be :( . Ayrıca kadın sadist. Madem öldürecen Lupin'le Tonks'u bari çocuk yaptırma e kadın.

Kitabın en sevmediğim yanı(aslında 6. kitaptan belliydi) Ron ve Hermione evliliğiydi(Napıyım uyduramıyorum birbirlerine :P ). Epilogue'u da çok yetersiz buldum. Ben kime ne oldu bilmek istiyorum. Harry'nin işi ne(büyük ihtimalle seherbaz ama)? Weasley'lere ne oldu? Yoldaşlıktakiler ne yapıyor?Hiç birinin yanıtını vermemiş kadın.[/quote]

2 mesaj yukardaki röportajda vermiş hepsinin yanıtını. :)

Ginny bir Quidditch takımında oyuncu olarak oynayıp sonrasında ayrılmış ve bir gazetede Quidditch yorumculuğu yapmaya başlamış. George ilk oğluna Fred adını koymuş ve Ron'un yardımıyla işleri büyütmüş. Hermione Bakanlık'ta çalışmış falan, hepsini anlatıyor. :P
[quote name='Tyrael' post='140623' date='Aug 1 2007, 14:17 PM']2 mesaj yukardaki röportajda vermiş hepsinin yanıtını. :)

Ginny bir Quidditch takımında oyuncu olarak oynayıp sonrasında ayrılmış ve bir gazetede Quidditch yorumculuğu yapmaya başlamış. George ilk oğluna Fred adını koymuş ve Ron'un yardımıyla işleri büyütmüş. Hermione Bakanlık'ta çalışmış falan, hepsini anlatıyor. :P[/quote]
Peh oku oku bitmiyor. Daha anca yarıladım :( . Neyse aman o kadar yazıyı görünce artık bilmek istemiyorum kime ne olduğunu(Yarısı aynı soruyu sormuş. Fawkes niye Harry Potter'a dönmedi, diğer yarısı da ruh emicileri sormuş zaten :lol: )
Bu kitabın filmi çıksın süper olacak(2010 :( ).Artık bunun filmini de aptal birşey yapamazlar herhalde(Neresinden kescekler merak ediyorum. Neredeyse bütün olaylar önemli. Önceki kitaplardaki gibi dersler, ders araları falanda yok)
[quote name='Bhaalspawn' post='140639' date='Aug 1 2007, 14:43 PM']Bu kitabın filmi çıksın süper olacak(2010 :( ).Artık bunun filmini de aptal birşey yapamazlar herhalde(Neresinden kescekler merak ediyorum. Neredeyse bütün olaylar önemli. Önceki kitaplardaki gibi dersler, ders araları falanda yok)[/quote]
şöyle 4 saat lik yapsınlar diyecem ama bir film 180 dk geçemiyorki bence son kitabın filmi 2 tane olmalı :)
Kitabı yeterince okudum. şimdi öbür kitaplarıda açıp karşılaştırcam :) . Özellikle Snape ve Harry'nin göz göze geldiği sahnelere dikkat etcem(Snape'in o gözlere bakış açısını öğrendikten sonra :)) . Son kitapta bütün hikaye bir noktada birleştiğine göre önceki kitaplardaki olaylarıda farklı bir gözle okuyacağım. Bütün gizemlerini çözücem kitapların hahahahahah... (1 Haftadır son kitap dışında bir şey düşünmüyorum :( . Derinden etkiledi beni.)

Birde ilk kez son kitapta Harry'nin düşüncelerini okurdan sakladığını gördüm. Bütün olayı o Voldemort'a söylerken öğrendik.

Edited by Bhaalspawn

[quote name='Bhaalspawn' post='140600' date='Aug 1 2007, 13:55 PM']Kitabın en sevmediğim yanı(aslında 6. kitaptan belliydi) Ron ve Hermione evliliğiydi(Napıyım uyduramıyorum birbirlerine :P ). Epilogue'u da çok yetersiz buldum. Ben kime ne oldu bilmek istiyorum. Harry'nin işi ne(büyük ihtimalle seherbaz ama)? Weasley'lere ne oldu? Yoldaşlıktakiler ne yapıyor?Hiç birinin yanıtını vermemiş kadın.[/quote]
yoldaslıktan Lupin i dolohov olduruyor tonks u bellatrix moody(faili mechul karambolde oluyor) anlıcagın yoldaslıktan kimse kalmadı sayılır

neville bitki bilim profesoru oluyor,ginny Quidditchten emekli,harry seherbaz,ron george ile calısıyor, hermione da bakanlıkta

beni en sasırtan yeri Albus Severus Potter beklemiyordum acıkcası.Birde Molly Weasly i takdir ediyorum Bella yı oldurdugu icin icime soguk sular serpildi ama mollyden beklemiyordum hani :D
  • 2 weeks later...
Yahu Ben kitabın Türkçesini hiç bi yerde bulamıyorum. istanbul'da bi yer bilen varsa tarif edebilir mi ?
Kitabın Türkçe adı Ölüm Yadigarı olacakmış :blink:
  • Author
Eh, Ölümcül Takdis'den daha "mantıklı" en azından Ölüm Yadigarları. Ama biraz komik duruyor o da bir gerçek.. :P Yine de daha iyisi gelmiyor aklıma, en uygunu bu olacaktır herhalde...
Kadında öyle bir isim bulmuş ki Türkçeye çevirilmiyor <_< . Ne olduğunu biliyorum ama açıklamam için gereken kelime Türkçe'de yok :at:
[quote name='Bhaalspawn' post='145472' date='Aug 16 2007, 15:24 PM']Kadında öyle bir isim bulmuş ki Türkçeye çevirilmiyor <_< . Ne olduğunu biliyorum ama açıklamam için gereken kelime Türkçe'de yok :at:[/quote]
Türkçe gibi zengin bir dilin ilk defa yetersiz kaldığına tanık oluyorum. :mellow: