Jump to content
Posted
Herkesin (haksız bir şekilde) kullandığı bir ifadedir "Angut". Birisi bir salaklık yapınca, bi laftan anlamayınca, böle boş boş bakınca hemen "Angut'musun" der günümüzün insanı.. Angut'un aslında bir kuş olduğunu bilmeyen bir ton "Angut!" var ülkemizde..

Angut kuşu'nun eşi öldüğü zaman (yanına o anda başka bir
yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi) gözlerini bir dakika bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan o da ölene kadar onun baş ucunda bekler.. İşte bu canlının yaptığı en büyük "Angut"luk budur..
Ayrıca bu olay bütün Angut kuşları için geçerlidir, arada bir görülen birşey değildir.. Çok ürkek bir hayvan olmalarına rağmen eşinin ölüsünün başında bekleyen Angut kuşuna elinii uzatsanız dahi oradan kaçmaz..
Hani derler ya "Angut gibi bakmasana lan".. keşke herkes Angut gibi bakabilse değer verdiklerine..

Bundan sonra bazılarına "Angut" demeden önce bir kere daha düşünün.. Bir "Angut" bile olamayan o kadar çok insan var ki artık günümüzde...

Maillerimden biri....

Featured Replies

Acaba şimdi kaç kişi angut olmak ister... :)
şaka bir yana hakkikaten ilk kez öğreniyorum angutun ne demek oldugunu bir daha egerki birine diyeceksem biraz dusuneyim.
küçüken hayvanat bahçesinde gördüğümde çok şaşırmıştım... ben "angut"u küfür sanıyodum..
Seni bi angutun sevebileceği kadar seviyorum..Desem döverler ama.. :P
Aslında bu hayvanlar bizim olamadığımız kadar duygusallar :) Örneğin köpeklerde de duygusal bazı özel davranışlar var...
[quote name='SONIC' post='28958' date='May 31 2006, 11:48 AM']
Seni bi angutun sevebileceği kadar seviyorum..Desem döverler ama.. :P
[/quote]
bende ilk defa öğreniyorum bunu öyle mal gibi bakmak olduğunu biliyodum ama..
bu espiri süper ama :D
[quote name='HakanÇ' post='28998' date='May 31 2006, 04:28 PM']
bende ilk defa öğreniyorum bunu öyle mal gibi bakmak olduğunu biliyodum ama..
bu espiri süper ama :D
[/quote]

Angut Hakan! harbi uydu bu söz sana :lol:
Tabi güzel bir konuya değinmişin şimdi bize bit yavrusunun kısaltilmiş adini yazsasa kufur olarak sayariz ole değilmi bir suru buna benzer değim var bence o kus eşi oldü diye intar etmemeli idi yazik üzüldümşimdi :(
Bence ANGUT bir hayvandır.Vede bazıları hayvanlık yaptığı için onlara angut deriz:::

Edited by rafael61

[quote name='Orcolog' post='28948' date='May 31 2006, 10:32 AM']
Bundan sonra bazılarına "Angut" demeden önce bir kere daha düşünün.. Bir "Angut" bile olamayan o kadar çok insan var ki artık günümüzde...

[/quote]
herşey bu
ben genelde dingil derim kusra bakma angut ile işim olmaz :D

bu rada awatarin hep bana birini hatirlatiyor ona burdan kucak dolusu sevgiler :)
[quote name='rafael61' post='29053' date='May 31 2006, 08:45 PM']
Bence ANGUT bir hayvandır.Vede bazıları hayvanlık yaptığı için onlara angut deriz:::
[/quote]

Aslanda bir hayvandir ya da koç ta bir hayvandir ama neden onlar iltifat peki,onlarda hayvanlik deilmi :)

Örn: rafael koç gibi adamsın
[quote name='fenerli' post='29121' date='Jun 1 2006, 12:08 AM']
Aslanda bir hayvandir ya da koç ta bir hayvandir ama neden onlar iltifat peki,onlarda hayvanlik deilmi :)

Örn: rafael koç gibi adamsın
[/quote]
koçlar kurban kesildiği için mübarek hayvan sayilirlar onun için dokunmayin koçlara :D
[quote name='Orcolog' post='28948' date='May 31 2006, 10:32 AM']
Angut'un aslında bir kuş olduğunu bilmeyen bir ton "Angut!" var ülkemizde..
[/quote]

bu nedemek şimdi ben bilmiordum angutun kuş oldugunu idda ediyorumki forumdakilerin çoğuda bilmiordur

ne diye hakaret hemen..ayrıca bir kuşa bu kadar duygusal bağlanmak neden...çok saçma bir mail, işi gücü

olmayan bir insan yazmış..angut kelimesi üzerinden felsefe yapmış, angutun hakaret değil kuş oldugunu

vurgulamış sonra milleti aşağılamak için angut demiş fln...vaktini angut kuşunun eşinin başındaki

dakikaları inceleyen bir adam zoolog değilse daha büyük anguttur kanaatimce...
[quote name='TuGhAn' post='28999' date='May 31 2006, 04:33 PM']
Angut Hakan! harbi uydu bu söz sana :lol:
[/quote]
tughan kaşınma istersen:D
ama gerçi senin nası baktığını bi ben bilirim :D
hakikaten yahu sen bize angutmu diyorsun şimdi bu anlami taşiyor bu yazmiş oldugun kelime bende yeni fark ettim bende senden öğrendim bir kuş oldugunu şimdi ben bilmiyordumda angutmu oldum ala ala :blink:

Edited by WowMaster

Konuyu saptırmayı nasıl becerıyosunuz dıye sormıycam artık bu yetegınıze 100 lerce kere sahıt oldum :) orcolog guzel bılgı aktarmıs bu hıcbısye yaramaza en azından bunu okuyanların artık bırılerıne angut dememesını saglar. bence bunu keyıfle okuyabılecegımız bır konu olarak bırakalım ve guzel anlamlar cıkaralım.
yusuf sabrına hayranım. yerinde olsam 100 defa bırakmıştım bu işi B)
nereden buluosun bu sabrı. ip ucunu bana pm olarak atarmısın B)
  • Author
[quote name='Fantazikar' post='29128' date='Jun 1 2006, 12:18 AM']
bu nedemek şimdi ben bilmiordum angutun kuş oldugunu idda ediyorumki forumdakilerin çoğuda bilmiordur

ne diye hakaret hemen..ayrıca bir kuşa bu kadar duygusal bağlanmak neden...çok saçma bir mail, işi gücü

olmayan bir insan yazmış..angut kelimesi üzerinden felsefe yapmış, angutun hakaret değil kuş oldugunu

vurgulamış sonra milleti aşağılamak için angut demiş fln...vaktini angut kuşunun eşinin başındaki

dakikaları inceleyen bir adam zoolog değilse daha büyük anguttur kanaatimce...
[/quote]

Bu da senin anlayışın saygı duyarız... ;)

Bence bu konu "cleave" sorunundan daha önemli.
Bence bu konu "priest'ın heal atmamasından" daha önemli.
Bence bu konu bazılarını aşmış :)
  • 8 months later...
UP! :D forumda başka bir topic ararken gördüm hatırladım :) okumayanlarda okusun diye başa çıkardım :D

Edited by Isandor

[quote name='Isandor' post='92883' date='Feb 2 2007, 14:12 PM']
UP! :D forumda başka bir topic ararken gördüm hatırladım :) okumayanlarda okusun diye başa çıkardım :D
[/quote]
way angut :D