Jump to content
Posted
[b]iki günü aynı olanın insanın bir günü kayıpsa , her günü aynı olanın insanın neyi kayıptır ? [/b]

cevabınızla birlikte nedenınde yazarsanız sevınırım ...

Featured Replies

her günü aynı olan insanında ömrünün yarısı kayıp tır herhal

Çünkü iki günü kayıp olanın 1 gunu omrunun her gunu kayıp olanın omrunun yarısı kayıptır :blink:
iki günü aynı olanın insanın bir günü kayıpsa , her günü aynı olanın insanın tüm hayatı bir kayıptır.
sebebi de gayet açık zaten. bir insan hergün aynı işleri yaparsa 1 adım ileri gidemez. ömrümüzün de sınırlı olduğunu düşünürsek hergün aynı işleri yapmak büyük bir kayıp ve ölmeden önce kayıp zamana göre uzatmalar oynanmıcak...

bu soru kolaymış war mı başka :lol:
Ama o herkes için geçerli bi durum deil ki.. Mesela bir bilim adamından bahsederseniz iki günü aynıysa kayıptır doğru ama mesela biryerde bakkallık yapan birisi için ilerleme nasıl olur ki? onun görevi(dünya üzerinde) insanlara ekmek, su, yiyecek ulaştırmaktır... bu durumda hergün onları satan bir adamın hayatı boşa gitmiştir derken sadece o şahıstan için söyleyebilirsiniz ama toplum için ya da insanlık için hayatı boş geçmemiştir...
[quote name='6sanit6arium6' post='29032' date='May 31 2006, 07:46 PM']
Ama o herkes için geçerli bi durum deil ki.. Mesela bir bilim adamından bahsederseniz iki günü aynıysa kayıptır doğru ama mesela biryerde bakkallık yapan birisi için ilerleme nasıl olur ki? onun görevi(dünya üzerinde) insanlara ekmek, su, yiyecek ulaştırmaktır... bu durumda hergün onları satan bir adamın hayatı boşa gitmiştir derken sadece o şahıstan için söyleyebilirsiniz ama toplum için ya da insanlık için hayatı boş geçmemiştir...
[/quote]

o sözde anlatılmak istenen şey farklı. sen örnek olarak bir bakkalı göstermişsin ama o bakkalın hergünü aynı değildir zaten. sürekli çalışır ve sürekli kazanç sağlar. orda anlatılmak istenen şey çalışmayanların geçirdiği boş vakitlerin bir kayıp olduğudur. ya da en azından ben öyle anladım...
Aslında ben de onu diyorum zaten... Orda söylenen şey sığ bir aynı geçmesi deil ve de bireysel bir aynı geçmek de deil... Birey için sıradan aynı olan şey toplum için aynı olmayabilir... Peygamberimizin kastettiği de evrensel bişeydir bence...
saçma bi soru soruyosun ama mantık yürütmemizi bekliyosun :D her günü aynı olan bi allahın kulu getir kafamı kescem :lol:
Neyi kayıptır bilmioyorum ama öyle bi insanın boş bi hayatı vardır nası olsa robot gibi her günü aynı yaşanırmı öle yaf.Çekilmez öle hayat o adamda delirir gider yakında :) saygılar...
  • Author
neden benım her gunum aynı gecıor kalk dershaneye git ders calış eve gel calış saat 3 olsun WQW'a gir saat 7 olur yat 8 de kalk dershaneye git ....

ksır bir dongu gibi hergunun aynısını yaşıyorum diceksınızkı hiçmi farklı bişey olmuyor olmuyor hep aynı hep aynı bu dongu hazıranın 18'ne kadar surucek sonrasını bılmıyorum ..
Sonuçta bütün hayatın değil ama lgs ye hazırlanırken benmde öleydi bitti lgs saldım kendimi insan dayanamaz öle hergün aynı şeye.Sen biliosun öss den sora hayatının deişceni o yüzden senn içn geçerli olmaz bu sordun soru.Öss ye 2 sene var o zaman da gene aynı olcak hayatım bitcek deişcek sora.saygılar...
  • Author
Drizzt doğru soyluor içinde bulundum monoton hayat sadece Oss'den dolayı kaynaklanıyor gecıceğını bıldığım için sıkıyorum kendımı cok da fazla bi şey kalmadı zaten

soruya gelınce o sorunun sahibi ben deıl kız arakdaşım bu gunlerde kendısını depresyona soktu az kaldı onlar birlıkte bende giricem sbahtan beri boyle felsefik sorular sorup aklımı karıştıyor kafayı yememe ramak kaldı <_<
O duyguyu tek yaşayan sen değilsin emin ol :)

Gerçekten iğrenç ötesi bir sene.

Sakın bi sivri çıkıpta hayır benim için hiç sıkıcı geçmedi demesin döverim :P
yasadıgı gun sayısına baglı:) omrü boyunca bigun yasamıstır gerisi hikaye iste:):):):):) yada soyle soylıyım
hehaha ömründen bigun eksigi kadar gun kaybetmıstır mavi tam zamında sordun soruyu
  • Author
bende şoyle duşunuyorum

her gunu aynı olan insanın kaybedıcek bi şeyi olmaz kaybedıcek bir şeyi olamayan insan her zaman kazanır cunku kaybetme gibi bi şansı yoktur
cunku o zaten baştan kaybetmıştır
öss hiçbirşeyi değiştirmiyor aslında. o gazı herkes gibi ben de yaşadım, öss bitsin şunu yapacam, bunu yapacam dedim ama alakası yok. tamamen kendinle alakalı. baskıyı yapan öss değil, öss'ye bağlı diğer faktörler. o baskıyı üzerinden atacağını sanıyorsun belki ama hayır, öğrencilik bitmeden o baskıyı atman mümkün değil. üniversiteye kapağı atan ne yazık ki hayatın toz pembe yüzünü görmüyor.
WQW oynamamı engelleyen herşey benim düşmanımdır öss'de nasibini alıcak.. B)
2=1 gün ise 1 gün kayıp ise bir ömrü aynı olanın ömrü kararmıştır...
İki günü aynı olduğunda bir günü kayıpsa, geç yaşlanır ne güzel işte. Aslında şöylede bi yorum var. Zamanı boşa geçirmeyle ilgili. Mesela 1 saat discovery izleyip birşeyler öğrendiysen bi bir saat, 1 dakika gibi değerlendirilebilir. Ama aynı 1 saati Reha muhtar izleyip geçirdiysen ömründen 1 gün eksilmiştir :)
öss bitsin kapağı atacam diye düşünürsen hakkatten hiç bişeyin tadı çıkmaz çünkü ondan sonra da üni bitsin herşey güzel olacak dersin... Hayat ertelemeye gelmez hem össni çalış hem de hayattan zevk almayı bil... mesela geçen sene ben ve bikaç arkadaş hergün sabah altıda kalkar dershaneye gider ders çalışır ardından çıkarır n-gageleri(hepimizin vardı hala da var :D) bluetoothtan tony hawk worms felan yapardık sorularla karışık gidince bi bakmışız günde 800-900 soruyu bulmuş ama sıkılmamışız...
sizin de biter öss sonra ünide de aynı mantıkla yaklaşmadığınız sürece eğlenirsiniz yoksa yine aynı şeyle baskıyla karşılaşırsınız...
  • Author
4 senede bitircem die gayem yok benım hedefım 8 sene :)

tabi kazanırsam :D