Jump to content
Posted
Ya Allah aşkına biri benim sorunuma bir çağre söylesin. Delirip kendimi 72 yerimden bıçaklamama az kaldı. Günlerdir modem bağlantısı kopup duruyır. Telefonu biraz açıp kapayınca tekrar bağlanıyor ama sonra aniden yine gidiyor şaka yapmıyorum yaklaşık 23 kez modemin olduğu odaya girip çıktım ve bu mesajıda 9. seferde yazabilecem en sonunda modemim imkan verirse. şimdi bu sorun telfondanmı kaynaklanıyor oyksa modemin bozuk oluşundamı yani anlamadım teli açıp kapayınca bağlanırmı adsl modem ya? Hadi ölye bağlansız ama dakikada 10 kez kopuyor nerdeyse.

Featured Replies

bunun bir sürü nedeni olabilir :) bilgisayarınla ilgili olabilir yada türk telekomla ilgili olabilir yada modem yada ağ kablosu vs. vs. vs. nezaman oldu bu olay
[quote name='eskioyuncu' post='30681' date='Jun 5 2006, 09:13 PM']
Ya Allah aşkına biri benim sorunuma bir çağre söylesin. Delirip kendimi 72 yerimden bıçaklamama az kaldı. Günlerdir modem bağlantısı kopup duruyır. Telefonu biraz açıp kapayınca tekrar bağlanıyor ama sonra aniden yine gidiyor şaka yapmıyorum yaklaşık 23 kez modemin olduğu odaya girip çıktım ve bu mesajıda 9. seferde yazabilecem en sonunda modemim imkan verirse. şimdi bu sorun telfondanmı kaynaklanıyor oyksa modemin bozuk oluşundamı yani anlamadım teli açıp kapayınca bağlanırmı adsl modem ya? Hadi ölye bağlansız ama dakikada 10 kez kopuyor nerdeyse.
[/quote]

Arkadaşım bence jack mıdır nedir onu bi kontrol et. Yada onu bi değiştir 50 ykr sanırım fiyatı :D olmazsa kaybedeceğin bişi olmas
  • Author
Vallahi 1 aydır var ama cidden çok tuhaf bişey eskiden teli bir kez açardım hemen bağlanırdı şimdi ise öyle değil. Size şunu söyleyeyim modem tam bağlanıyor odaya gidiyorum bir bakıyorum internet gitmiş yine sonra yine modem bağlanıyor yine odaya giriyorum yine gitmiş son 1 haftadır inanılmaz bir şekilde modem sürekli gidiyor. Benimkinde 4 tane ışık var bunlarda sadece 2 si yanıyor diyerleride yanmalıki bağlanabileyim. İşte bunların yenması için teli açıp kapıyorum. Acaba sorun teldemi yoksa modemdemi anlayamadım. Bu hafta sürekli kesildi. Biraz önce yemin ediyorum modeme yumruk falan attım artık kesilmemeye başladı yine geri geldi yani ama 1 saat sonra yine gider kesin.
bak çıkar adsl moıdemden telefonu pc arakasındaki modeme bağla bilgisayarından ağ ayarlarından türk telekom bağlantısı yap 146 dan bağlan kesilmezse net kesin modemle ilgilidir dene bakalım
Eger yumruk atıp duzeltmıssen sorun kesın bu benımde basıma geldıgı ıcın bılıyorum....
Hemen gıdıp kendıne yenı bır kablo yaptır.Kablo baglantısının basındakı jack da sorun var demektır.
bak sımdı; once bsglsntı koptugunda bılgı. yenıden abslat eger gelıyosa ıyı ve yenıden gıdıyosa telekomun ucretsız ahttını ara eger sorunu cozemıyosan modemı aldııgn eyre gıt eger gene olmadıysa baglantı kalolarında bır kopukluk olabılır yanı teklde sorun olabılı kaplonu basat sona bı goz at bı temassızlık olabılır
  • Author
Ok arkadaşlar sağolun anladığım kadarıyla sorun modemle veya onun bağlantılarıyla ilgili en iyisi bir pcye götürmek
Bendede oluyodu çok, telefondan anlayan bir elektrikçi çağıdım hatları felan düzeltti.şimdi gıcır hiç kopmadı daha, bilgin olsun
Dostum sorunun kesinlik le splitter eminim %100 :)..splitterını kontrol et her şeyi doru taktığına emin ol daha sonra gidip teker teker kabloların bağlanma yerlerini böle elinle oyna o anda telefonun ahizesi kulağında dursun bağlantı yerlerinde ki tellerler böle oynarkene çızırt çızırt die bi ses geliosa telden bilki o kablu çok eskidir veya kablolar birbirne ii bağlanmamıştır..

Edited by Alijohn

Ahaha :) Splitter gibi duruyor bencede.Bu alet çünkü telefon hattı ile ADSL den bilgi aktarımını ayırıyor.Telefon açılıp kapanmasıyla flm bişiler değişiyorsa sen splitter a bi bak.Tekrar başlarsa yemeyesin kafayı :)
YA beraberinde satılır ya da dahilidir böle bi kablo girer 2 çıkar öle diiym :D

@SEnti senti bu ragglesnout foruuna baksna tam senlik bişi sordum :)

Edited by Olorin

Sen kafayı yiyeceksin ve gazeteye çıkacaksın ha? Dur bakalım orda daha ben varım. Bilgi için bkz:imza....

Haline şükret :)

Edited by TuGhAn

Bu arada tekrar giderse sorunun splitter mı ne denen alette olup olmadığını anlamak için telefon hattını direk ve sadece modemine bağlamayı dene. Eğer öyle sorun çözülüyorsa kesinlikle o küçük alettedir

O ismini telaffuz etmeyi bırakın yazmayı bile istemediğim alete senin telefon hat kablon girer (hani dışarıdan gelen, direkten çekilen) ve o aletin iki çıkışı daha vardır. O malum alet senin telefon hattını bir nevi ikiye böler ve bir modeme yani internete birde telefona bağlanmasını ve ikisinin aynı anda kullanılmasını sağlar. O alet işte bulursn artık :P
Eskiden az mı şamar yerdik "telefon bekliyorum çık şu internetten" diye. Hey gidim hey be... :)
  • Author
Sağolun beyler çünkü modeme inanılmaz para getti ve peder bozulduğunu duyarsa öldürür beni ama dün geceden beri kesilmiyor anlamadım bir tuhaflık var bu işte :)
kalıtesız malzemeden yapılan modemler ornek apache bıkac tane daha var ama aklıma gelmıyor sımdı cok ısındakları ıcın zamanla arıza cıkarırlar Dsl modemler bu konuda ciddi derecede hassas oluyor o yuzden modem alırken bu ISI olayına cok dikkat edin ADSL modem tavsiyem 3COM Wireless modelidir daha ucuz lazımsa US roboticsin eski modelleri ben 9105 kullanıyorum kocaman olması dısında hıc bır sorunu yok :) 3COM bulabılecek kadar sanslıysanız kesınlıkle kacırmayın derim
telekoma bu sorunundan bahsedersen düzeltiyolar halen çözülmemişse bana da oldu çünkü