Posted June 10, 200619 yr Acaba kaçımız İstiklal Marşımızın tamamını biliyoruz... Helal olsun bu yavrucuğa ve onu yetiştiren anne babaya..... [size=3][b][url="http://www.acartexas.com/MutlakaSeyredin/"]İSTİKLAL MARşI[/url][/b][/size]
June 10, 200619 yr Helal olsun valla..Okulda Marşımız okunurken kıkır kıkır gülenler utansın..(zaten iyi bi dayak yicekler benden bigün)
June 10, 200619 yr Gerçekten helal olsun.Dinlerken tüylerim diken diken oldu.O kadar güzel vurguladı ki bir kıtasını bile sasırmadı..Ayakta alkışlayasım geldi gerçekten..
June 10, 200619 yr Bunu yayınlkandığı gün izlemiştim gerçektente çok tatlı bi kız aferin ona ne diyelim 12 kıtasını birden ezberlemiş (ben hayatı boyunca 2 kıtayı geçemedim )
June 10, 200619 yr bi çoğunuz karşı çıkacak tahmin edebiliyorum ama bence önemli olan istiklal marşını tamamen ezbere bilmek değil, onu gerçekten anlayarak okumaktır.. ama tabiki çocuğada helal olsun ne ezber varmış
June 10, 200619 yr [quote name='Jah'rakal' post='32851' date='Jun 11 2006, 01:49 AM'] Hoş zaten 10 kıtası var electro [/quote] Yani işte bak durum o kadar vahim yani... (Ama hakketen ya rezil olduk bişeyle karıştırdım heralde bi an için)
June 10, 200619 yr [quote name='Forlorn' post='32852' date='Jun 11 2006, 01:50 AM'] bi çoğunuz karşı çıkacak tahmin edebiliyorum ama bence önemli olan istiklal marşını tamamen ezbere bilmek değil, onu gerçekten anlayarak okumaktır.. ama tabiki çocuğada helal olsun ne ezber varmış [/quote] Ben de sana katılıyorum.Ben ezberledim ama not için.Asıl anlamını bilmek gerekli yoksa İstiklal Marşını normal bir sarkıdan farkı kalmaz.Çocuğu da takdir etmek gerekir 10 kıta bu boru değil sonuçta ki kelimelerin çoğu çocuğa yabancı gelir.
June 11, 200619 yr Etkilendim.. Bu kadar ufak bir çocuğun böyle hisli okuyabileceği aklıma gelmezdi.. Bu yaştaki veledler genelde sallanarak okuyolar Atasına layık bir evlat olur inşallah...
June 11, 200619 yr [quote name='Khellendros' post='32872' date='Jun 11 2006, 03:03 AM'] Atasına layık bir evlat olur inşallah... [/quote] İnşallah..Zaten öyle olacağada benziyor
June 11, 200619 yr Onu yetiştiren anne ve baba ya helal olsun... evet kaçımız tamamını ezberebiliyoruz ki... sadece "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" söylemekle olmuyor... şu ufak çocuğa bakarak kendimizden utanmalıyız ki ben şahsen kendimden çok utandım... ve dinl3rken tüylerim diken diken oldu...
June 11, 200619 yr Lise yillarinda aman niye ayakta dikiliyoruz bu sicagin anladindaki diyen arkadasimi dövmüstüm o gün... Neden mi cünkü vataninin kaymagini yiyordu o ! Su kiz ezber deniyor ama ezberden fazlasi dostlarim hanigmiz bu kadar duygu dolu okuyoruz istikalal marsini hangimi "Topragi SIksan...." gibi vurgulu yerlerinde ellerimizi SIkiyoruz. Hangimiz Atatürk icin dua ediyoruz? Bu kiz duadan fazlasini bu yasinda ediyor dostlarim. Gözlerim doldu yemin edyiorum doldu
June 11, 200619 yr işiniz ne arkadaşlar bütün okul hayatınız boyunca karşınızda asılı duruyor kazara hatta istemeden ezberler insan
June 11, 200619 yr [quote name='EleCtrO' post='32850' date='Jun 11 2006, 12:44 AM'] Bunu yayınlkandığı gün izlemiştim gerçektente çok tatlı bi kız aferin ona ne diyelim 12 kıtasını birden ezberlemiş (ben hayatı boyunca 2 kıtayı geçemedim [/quote] [quote name='EleCtrO' post='32854' date='Jun 11 2006, 12:57 AM'] Yani işte bak durum o kadar vahim yani... (Ama hakketen ya rezil olduk bişeyle karıştırdım heralde bi an için) [/quote] Alchemy deki butun tarifleri bilirsin ama gece gunduz cıcek pesınde kosacagına bunu ögren terbiyesız ahlaksız herıf hatta utanmaz
June 11, 200619 yr Bir küçük kızın İstiklal Marsı'nın 10kıtasını ezberleyıp de bu kadar içten okuması cok güzel ve gurur verıcı bır olay! şehitlerimizin, Atalarımızın toprağı bol, ruhları şad olsun..
June 11, 200619 yr [quote name='Yusuf' post='32915' date='Jun 11 2006, 11:01 AM'] Alchemy deki butun tarifleri bilirsin ama gece gunduz cıcek pesınde kosacagına bunu ögren terbiyesız ahlaksız herıf hatta utanmaz [/quote] +1
June 11, 200619 yr belki karşı çıkacaksınız ama bu içli okumak falan değil. birileri öyle yap demiş çocuk yapıyor. anlamını bilmediğine de adım gibi eminim. anlamını bilmediği bir şeyi içli okuyup okumaması da birşeyi değiştirmez. birileri ezberletmiş, çocuk çokça programa çıktı falan filan... istiklal marşı'nı ezberlemek ya da ezberlememek birşeyin göstergesi olmamalı bence. ezberlemediği için de kimse kendisinden utanmasın mümkünse. ezberlememek utanılacak birşey değil. asıl körü körüne ezberleyenler utansın...
June 11, 200619 yr kıza heal olsun diyorum ama ezberledigi için birileri ezberle demıs ezberlemıs sanki.sonucta onemli olan koru korune ezberlemek diilki içerigini anlamak armanal ın dedigi gibi kac yıl karısımızda duruyo yada not zoruyla ezberleniyo bisekilde sonra unutuluyo onemli olan ezberlenmesi mi icerigini anlamak mı ?
June 11, 200619 yr [quote name='nosferatu' post='32971' date='Jun 11 2006, 01:11 PM'] belki karşı çıkacaksınız ama bu içli okumak falan değil. birileri öyle yap demiş çocuk yapıyor. anlamını bilmediğine de adım gibi eminim. anlamını bilmediği bir şeyi içli okuyup okumaması da birşeyi değiştirmez. birileri ezberletmiş, çocuk çokça programa çıktı falan filan... istiklal marşı'nı ezberlemek ya da ezberlememek birşeyin göstergesi olmamalı bence. ezberlemediği için de kimse kendisinden utanmasın mümkünse. ezberlememek utanılacak birşey değil. asıl körü körüne ezberleyenler utansın... [/quote] Artız Söyle bakem kaç kıtasını biliyor
June 11, 200619 yr Helal olsun kıza kendimize dönüp bir bakmamız lazım aslında. yinede ben ezbere bilmek (tabiki güzel birşey) çok fazla gerekmediğini düşünüyorum. anlattıklarını anlayabilmek ezbere bilmekten daha önemli.
June 11, 200619 yr gerçekten tebrikler kıza... banada biri zorla okutturmuş gibi geldi yani ne bileyim o yaştaki çocuk hiçbişi anlamazki...
Helal olsun bu yavrucuğa ve onu yetiştiren anne babaya.....
[size=3][b][url="http://www.acartexas.com/MutlakaSeyredin/"]İSTİKLAL MARşI[/url][/b][/size]