Jump to content
Posted
Acaba kaçımız İstiklal Marşımızın tamamını biliyoruz... <_<

Helal olsun bu yavrucuğa ve onu yetiştiren anne babaya.....

[size=3][b][url="http://www.acartexas.com/MutlakaSeyredin/"]İSTİKLAL MARşI[/url][/b][/size]

Featured Replies

[quote name='SLaM' post='32997' date='Jun 11 2006, 02:31 PM']
Artız :rolleyes:

Söyle bakem kaç kıtasını biliyor :P
[/quote]

kaç kıtasını bildiğimi soruyorsan, ben hepsini biliyorum ezbere :)
[quote name='nosferatu' post='33056' date='Jun 11 2006, 06:24 PM']
kaç kıtasını bildiğimi soruyorsan, [color="#FF0000"]ben hepsini biliyorum ezbere [/color]:)
[/quote]
tam burası yalan :P

şaka bir yana helal olsun :)
Ya tamam üstüme gelmeyin oldu bi hata :D
ilkokul 3 de aşırı ATATÜRK'cü bir hocamız wardı hepsini zorla ezberletmişdi ben o kadar şirin okuyamıyodum yakışıklı yım tabi manken gibi okuyodum diyelim :lol: B) :rolleyes:
  • Author
Ne mutlu TÜRK'üm demekle oluyopr arkadaşlar bu olay. Kimse demekle olaz demesiniçinden gelirse yaparsın çocuğa "bak kızım çık oraya oku hepsini sana şeker alacağız" dediklerini sanmıyorum. BUgün bilmiyor belki anlamını ama 2-3 yıl sonra bu istekle giderse harfi harfine anlayacaktır. Bakın arkadaşlar ben partici değüilim ama aşırı milliyetçiyimdir. Açıkca söyleyeyim keşke her dönemde yaşayıpta Atalarımızın yaptıklarına ortak olabilseydim. BU topic bazılarının zoruna gitmiş onu gördüm kimse alınmasın gücenmesin. Bakın ne kadar aydın görüşlü bir insanım ki o insanlar için kötü söz kullanmıyorum ve beğenmiyorsan seyretme kardeşim ya da okuma kardeşim demiyorum. Çünkü ben Türk evladıyım. 600 yıl hükmeden Atalarımın torunuyum. Heee ne yaptın sen lan bugüne kadar demeyin bana sakın şunu bilin yeter eğer öyle bir durum olursa vatanımın canı yanacak bir durum olursa ve bunu yapan en yakın arkadaşım dostum babam dahi olsa hiç gözümü kırpmadan ciğerini sökerim onun. Ne demek istediğimi umarım gereken taraf anlamıştır.
Walla niye bu kadar tepki gösterdin anlamadım.Kimse öyle ters birsey söylememiş.

Edited by mlekor

Türk olmakla gurur duyan herkes az ya da çok milliyetçidir ve bu vatanda olmaktan gurur duyar ama istiklal marşının 10 kıtasınıda bilmiyor diye kimse kimseyi suçlayamaz.Ben de 10 kıtasını birden bilmiyorum ama bu ülkeyi seviyorum.Küçük kızada helal olsun gerçekten güzel okumuş...
[quote name='Orcolog' post='33176' date='Jun 12 2006, 12:50 AM']
Ne mutlu TÜRK'üm demekle oluyopr arkadaşlar bu olay. Kimse demekle olaz demesiniçinden gelirse yaparsın çocuğa "bak kızım çık oraya oku hepsini sana şeker alacağız" dediklerini sanmıyorum. BUgün bilmiyor belki anlamını ama 2-3 yıl sonra bu istekle giderse harfi harfine anlayacaktır. Bakın arkadaşlar ben partici değüilim ama aşırı milliyetçiyimdir. Açıkca söyleyeyim keşke her dönemde yaşayıpta Atalarımızın yaptıklarına ortak olabilseydim. BU topic bazılarının zoruna gitmiş onu gördüm kimse alınmasın gücenmesin. Bakın ne kadar aydın görüşlü bir insanım ki o insanlar için kötü söz kullanmıyorum ve beğenmiyorsan seyretme kardeşim ya da okuma kardeşim demiyorum. Çünkü ben Türk evladıyım. 600 yıl hükmeden Atalarımın torunuyum. Heee ne yaptın sen lan bugüne kadar demeyin bana sakın şunu bilin yeter eğer öyle bir durum olursa vatanımın canı yanacak bir durum olursa ve bunu yapan en yakın arkadaşım dostum babam dahi olsa hiç gözümü kırpmadan ciğerini sökerim onun. Ne demek istediğimi umarım gereken taraf anlamıştır.
[/quote]

kimi kastettiğini anlayamadım. biraz daha açıklarsan sözler ulaşması gereken yere daha kolay ulaşacaktır.
[/quote]

[quote name='Orcolog' post='33214' date='Jun 12 2006, 09:35 AM']
Gereken kişiler üzerine alır zaten benim hedef göstermem gerkmez
[/quote]

ucu açık bir yazı yazmışsın. yazının kime cevap olduğu da belli değil, bu yüzden kimi eleştirdiğin pek net değil. ben de bu açıklıktan faydalanıp üstüme alınmak istiyorum. ve diyorum ki; hayır ne mutlu türk'üm demekle olmuyor o işler artık. o dediğin zamanlar eskidendi. birisi çıkar saçmalar saçmalar, sonunda türklüğü över, alkış alırdı. aptal aptal konuşur, konunun bir yerinde atatürk'ü över, alkış alırdı. okullarda istiklal marşı, gençliğe hitabe, dualar, sureler ezberletilerek bir yere varmaya çalışan zihniyet (ezberci mantık) bu yolla bir yere varamayacağını anlasın artık. istiklal marşını okuyan bu çocuk istediği kadar defalarca şüheda fışkıracak desin, istediği kadar duygulu okusun. bu beni ilgilendirmez. ama o çocuk o eseri anlasın, desin ki "aa şüheda cesetler demekmiş, toprağı sıksan cesetler fışkıracak demiş şair, demek ki o kadar çok kayıp vermişiz"; işte o zaman o çocuğu kutlarım. istiklal marşı 3-5 yaşında çocukların anlayabileceği kadar basit bir olgu değil, ben zannetmiyorum ki bu çocuk ben istiklal marşımızı ezberlemek istiyorum anne, lütfen yardımcı ol da bi ezberleyivereyim desin. artık dayatma mantığı bitsin, araştırma isteği yüklensin bireylere, kimse mecbur olduğu için yapmasın, herkes istediği için yapsın. ve halkım aptalca konuşanlar türk'ü övdüğü için, 2-3 kere "atatürk: en büyük türk" dediği için onları alkışlamasın. yüzeyi biraz kaldırıp altına bakarsak, inanıyorum ki; olayları daha sağlıklı değerlendirecek, her türk'ü övene inanmayacak, onlara oy atmayacak ve daha güzel yarınları göreceğiz.

saygılar.

:huh:
[quote name='EleCtrO' post='33141' date='Jun 11 2006, 10:33 PM']
Ya tamam üstüme gelmeyin oldu bi hata :D
[/quote]
Sen anca andımızı bilirsin <_<
[/quote]

Bize ciğer sökmek deqil bilek bükmek yaraşır.
Ben burda art niyetli birilerinin olduğunu sanmıyorum belkide yanlış yorumladın.
Helal, bravo walla diorum ve gidiorum.. :)

Edited by SONIC

• Author
Ben boşa konuşmam arkadaşlar beni tanıyan tanır zaten.... Dediklerimin hala arkasındayım.
Gerçekten helal ve çok tatlı :lol:
Ve utanalım arkadaslar diyenler kendi adlarına konussun ben ezberledim sizinde türkçe ögretmeniniz orta okulda her sene ezberletip içindeki kelimelerin anlamlarını sorsaydı sizde ezberlerdiniz :D :P :D
[/quote]
anlaması gereken taraflardan biri olaraktan bende cevap verme ihtiyacı duyuyorum.. demişsin sana şeker alıcaz falan filan diye.. eminim ki aynen böyle demişlerdir o kıza koskocaman şiiri ezberletmek için. yoksa kız içinden gelip de burda koskocaman adamların *ki bu adamların bazıları kendilerini ben aşırı milliyetçiyim diye tanımlamıyolar* bile ezberleyemediği şiiri ezberlemez. yaşı kaç başı kaç o kızın biraz mantıklı düşün.. Ayrıca topic zoruma falanda gitmedi gayet de hoşuma gitti benimde ilk başka küçücük kızın çıkıp o kadar uzun bir şiiri ezbere okuması hoşuma gitti onurlandım.. ama tekrar tekrar izleyince kızın hareketlerinin çoğunun yapmacık olduğunun kanaatindeyim.. Aynen gerekli yerlere gitmiştir umarım..
[quote name='nosferatu' post='33467' date='Jun 12 2006, 06:55 PM']
hayır ne mutlu türk'üm demekle olmuyor o işler artık. o dediğin zamanlar eskidendi. birisi çıkar saçmalar saçmalar, sonunda türklüğü över, alkış alırdı. aptal aptal konuşur, konunun bir yerinde atatürk'ü över, alkış alırdı. okullarda istiklal marşı, gençliğe hitabe, dualar, sureler ezberletilerek bir yere varmaya çalışan zihniyet (ezberci mantık) bu yolla bir yere varamayacağını anlasın artık. istiklal marşını okuyan bu çocuk istediği kadar defalarca şüheda fışkıracak desin, istediği kadar duygulu okusun. bu beni ilgilendirmez. ama o çocuk o eseri anlasın, desin ki "aa şüheda cesetler demekmiş, toprağı sıksan cesetler fışkıracak demiş şair, demek ki o kadar çok kayıp vermişiz"; işte o zaman o çocuğu kutlarım. istiklal marşı 3-5 yaşında çocukların anlayabileceği kadar basit bir olgu değil, ben zannetmiyorum ki bu çocuk ben istiklal marşımızı ezberlemek istiyorum anne, lütfen yardımcı ol da bi ezberleyivereyim desin. artık dayatma mantığı bitsin, araştırma isteği yüklensin bireylere, kimse mecbur olduğu için yapmasın, herkes istediği için yapsın. ve halkım aptalca konuşanlar türk'ü övdüğü için, 2-3 kere "atatürk: en büyük türk" dediği için onları alkışlamasın. yüzeyi biraz kaldırıp altına bakarsak, inanıyorum ki; olayları daha sağlıklı değerlendirecek, her türk'ü övene inanmayacak, onlara oy atmayacak ve daha güzel yarınları göreceğiz.

saygılar.

:huh:
[/quote]

Doğru konuşmuşsun, Alkışlıyorum...

Edited by Khellendros

Evet bende katılıyorum nosferatu'ya. cok guzel bır noktaya degınmıssın. artık gunumuzde sözle olmuyor ısler.. artık bırseyler yapmak gerek.

Forlon arkadaşımızın da dedıgı gıbı gayet hoş bır olay ama zamanla ızlenınce ve daha da dıkkat edılınce ezber mantıgını daha ıyı göruyoruz.

Ama bence olmuyor deyıp de Ne mutlu Türküm demeyı unutmayalım..
Burda bence çocuğun İstiklal Marşını ezberlemesi başka bir uzun siiri ezberlemesiyle aynı manada açık açık söyliyim. Bence okunmasından çok anlanması önemlidir.O yaştaki bir çocuğun bu şiiri anlaması ise pek olağan değildir ki lisede bile anlamayan çok insan vardı. O milli marşımızdır çünkü tarihimizi anlatır,çünkü bize ders verir,çünkü halkımıza vatanın değerini hatırlatır. Kısacası içeriğidir asıl önemli olan.Ailesinin yaptığı da hoş birsey çocuğa millli bilinci aşılamak amaçlı bir faaliyet diye düsünüyorum.
Orcologun yepkisine gelince buradaki herkes en az senin kadar vatanını sever.Sen bazı şeyleri yanlış yorumlamışsın bence.