Jump to content
Posted
Arkadaşlar 1 yıldır güzel sanatlar fakültesine hazırlanıyorum. Pazartesinden(SAATLER KALDI) itibaren tek tek İstanbul'da istediğim ve girebileceğim yerlerin yetenek sınavlarına girmeye başlayacağım.(mimar sinan vs) Kendime çizim konusunda çok da güvendiğimi söyleyemem ya da o kadar heyecanlıyım ki hiç birşey çizemicekmişim gibi geliyor. Bugün gelene kadar "amaaaaan yaparım" diyordum son iki gündür kalbimin ritmi bozuldu stressden. :D

Dua edin ne bileyim başarılar dileyin korkuyorum beni yalnız bırakmayın :lol:

Nasıl sakinleşicem bilmiyorum midem bulanıyo kramplar giriyo imdaaaaaaaaaaaaaaaaat :ep: Başka düşünen ya da girecek arkadaşlara başarılar diliyorum. OOOF ki ne OFFFFFFFF :bx:

Edited by Jadea

• Replies 57
  • Views 6.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Featured Replies

Ben başaracağına inanıyorum. :)

Stresten kurtul yeter ki, zaten girenlerin çoğu "bi güzel sanatlar neyin varmış, du bakalım belki tutar" diyen tipler olacağı ve zaten yeterince hazırlık yaptığın için girememen için hiçbir sebep yok. :) Hele şu heyecanı da atlatırsan derece bile alırsın bence. :)

O yüzden önce sakinleş, sonra biraz rahatla.. :) ;)
[quote name='Jadea' post='147408' date='Aug 19 2007, 16:41 PM']yirim seni yirim :lol:[/quote]

Afiyet olsun.. :P

Öhm, bu arada benim karakter için bi çizim siparişi vermiştim ben, o noldu? :P
[quote name='Jadea' post='147410' date='Aug 19 2007, 16:42 PM']onu ben çizmedim :lol:[/quote]

Eminim sen daha güzelini çizebilirsin :D
[quote name='Jadea' post='147414' date='Aug 19 2007, 16:46 PM']sus ve dua et :rolleyes:[/quote]

Aye aye captain.. :P :ch:
[quote name='Jadea' post='147410' date='Aug 19 2007, 16:42 PM']onu ben çizmedim :lol:[/quote]

Oo onu sen çizmediysen kesin kazanırsın :D

Ben de yarın Çelebi'ye formlarımı teslim edip yeni işime başlayacağım. Daha önce bir çok yerde çalışmama rağmen heyecanlıyım. O kadar güzel kızın arasında heyecan normal tabi :P
  • Author
haydi! ceyda'yı gazlama kampanyasına bir el de siz uzatın hahaha :lol:
Başarılar sana :) Benim ablam da 6 yıl önce girmişti (şu anda resim öğretmeni) lise bitince (ki güzel sanatlar lisesine gitmek istiyodu, annemler izin vermedi sanırım o olayları ço kbilmiyorum) resim bölümü istedi (yetenekliydi) 3 ay yüzünü göremedik baya çalıştı. ilk denemesinde kazandı :) Eğer insanda yetenek varsa gerçekten çok zorlanmadan giriliyo sanırım :) Tabi öğretmenlikte biraz daha farklı oaliblir

Ayrıca benimde yarın öss için dershane başlıyo :D bakalım neler olacak :P

Edited by Isandor

ohooo... wt'den çıkanlar ne başarılara imza attı. bu başlığa birşeyler karalayan herkes başarılı olacak, ben değil istatistikler söylüyor.

ben de başarılı olabilmek adına bu saçma şeyi yazıyorum zaten :P

uzun lafın kısası; neden olmasın?
[quote name='Jadea' post='147406' date='Aug 19 2007, 16:36 PM']Arkadaşlar 1 yıldır güzel sanatlar fakültesine hazırlanıyorum. Pazartesinden(SAATLER KALDI) itibaren tek tek İstanbul'da istediğim ve girebileceğim yerlerin yetenek sınavlarına girmeye başlayacağım.(mimar sinan vs) Kendime çizim konusunda çok da güvendiğimi söyleyemem ya da o kadar heyecanlıyım ki hiç birşey çizemicekmişim gibi geliyor. Bugün gelene kadar "amaaaaan yaparım" diyordum son iki gündür kalbimin ritmi bozuldu stressden. :D

Dua edin ne bileyim başarılar dileyin korkuyorum beni yalnız bırakmayın :lol:

Nasıl sakinleşicem bilmiyorum midem bulanıyo kramplar giriyo imdaaaaaaaaaaaaaaaaat :ep: Başka düşünen ya da girecek arkadaşlara başarılar diliyorum. OOOF ki ne OFFFFFFFF :bx:[/quote]

ben bir guzel sanatlar ogrencısı oldugumdan senı cok ıyı anlıyorum hazırlanırken aynı şeyler banada olmuştu sana bir tavsiye sakın gölge gırme eger modelın uzerıne beyaz tişort gıydırırlerse golge ıstıyorlar demektır mumkun oldugunca tek cızgı çalış fazla karalamadan kaçın ılk 15 dk ellerım muthıs tıtremıstı benim daha sonra kurstaymışda desen cızıyomus gıbı davrandım hepsı gecti umarım başarılı olursun
[quote name='Tyrael' post='147407' date='Aug 19 2007, 16:39 PM']Ben başaracağına inanıyorum. :)

Stresten kurtul yeter ki, zaten girenlerin çoğu "bi güzel sanatlar neyin varmış, du bakalım belki tutar" diyen tipler olacağı ve zaten yeterince hazırlık yaptığın için girememen için hiçbir sebep yok. :) Hele şu heyecanı da atlatırsan derece bile alırsın bence. :)

O yüzden önce sakinleş, sonra biraz rahatla.. :) ;)[/quote]

sandıgınız gıbı degıl ne yazıkki guzel sanatlara bogle davranılması hiç hoşuma gıtmıyor senelrce hazırlananlar var o sınavlara gercı ben senelerce hazırlanmadım ama olsun :unsure: sankı sallamasyon bir okulmuş gibi davranılması saçma yani gırenlerın coguda gayet cıddı oluyor dur bakıyım bı sınavına gırıyım dıyenler dırek cort zaten
şehir şehir gezıcekmısın yoksa sadece istanbulmu bence gez her yeri ne kadar cok sınava gırersen o kadar rahatlarsın
[quote name='Nothingface' post='147433' date='Aug 19 2007, 17:05 PM']sandıgınız gıbı degıl ne yazıkki guzel sanatlara bogle davranılması hiç hoşuma gıtmıyor senelrce hazırlananlar var o sınavlara gercı ben senelerce hazırlanmadım ama olsun :unsure: sankı sallamasyon bir okulmuş gibi davranılması saçma yani gırenlerın coguda gayet cıddı oluyor dur bakıyım bı sınavına gırıyım dıyenler dırek cort zaten[/quote]

Öyleleri yok demiyorum zaten... Öyleleri var, ama doğru düzgün bir yeteneği, hazırlanması olmadan giren insan sayısı da azımsanamayacak kadar fazla. Gerçekten çok çalışıp gelenlerin yanında o "öylesine denemek için" girenlerin hiç şansı yok, bunu kastetmiştim ben. :)

Biliyorum, çünkü 2 sene önce bende Güzel Sanatlara hazırlanma niyetine girmiştim ve araştırmıştım bunları. Bizzat Güzel Sanatlar'da okuyan tanıdıklarımdan vs bu konuda yeterince bilgi almıştım. :) Ha, sonra vazgeçtim o ayrı gerçi.. :P
[quote name='Tyrael' post='147437' date='Aug 19 2007, 17:12 PM']Öyleleri yok demiyorum zaten... Öyleleri var, ama doğru düzgün bir yeteneği, hazırlanması olmadan giren insan sayısı da azımsanamayacak kadar fazla. Gerçekten çok çalışıp gelenlerin yanında o "öylesine denemek için" girenlerin hiç şansı yok, bunu kastetmiştim ben. :)

Biliyorum, çünkü 2 sene önce bende Güzel Sanatlara hazırlanma niyetine girmiştim ve araştırmıştım bunları. Bizzat Güzel Sanatlar'da okuyan tanıdıklarımdan vs bu konuda yeterince bilgi almıştım. :) Ha, sonra vazgeçtim o ayrı gerçi.. :P[/quote]

sizin dedıgınızı anladım zatende orda kastettıgınız o dur bakıyım bi gırıyım şu sınava dıyen zıhnıyete lafım :rolleyes: siz hatırlatınca tekrar aklıma geldi gecenlerde aradı bır arkadaşım gsf sınavına gırcem felan dedı bagırıp cagırıp kapattım direk adam yerıne konulmuyormusuz gıbı gelıyor bazen :unsure:
oysaki bizden ne grafikerler ne ressamlar ne sinemacılar cıkıyor kımsenın haberı yok :rolleyes:
Türkiyede temel kriteri öss de yüksek puanlı üniversiteler meslekler, dallar olarak gören o kadar çok kişi var ki.. ve de sanatı hafife alan. sanki mühendislik dışındaki meslekler iş değil, sanat denilen şey işe yaramazmış gibi. Çok acı bi durum aslında

Edited by Isandor

[quote name='Isandor' post='147448' date='Aug 19 2007, 17:27 PM']Türkiyede temel kriteri öss de yüksek puanlı üniversiteler meslekler, dallar olarak gören o kadar çok kişi var ki.. ve de sanat denilen şeyi hafife alan. sanki mühendislik dışındaki meslekler iş değil, sanat denilen şey işe yaramazmış gibi. Çok acı bi durum aslında[/quote]

agzından bal damlıyor.ama ben kafası cızmekten başka bi şeye basmayan insanların gsf ye alınmasınada karşıyım sonucunda resım cızmek matematık ıster konuyla ılgılı olan arkadaslar dedıklerımı cok ıyı anlıyacaklardır.sadece matematık degıl edebıyattan sosyal bılımlerden ve bunun gıbı unıversıte egıtımınde onemlı olan derslerden anlamayan bi suru ınsan giriyor her yıl bunun sebebıde gsf sınavlarına gırebılmek ıcın aşılması gereken baraj puanının oldukça duşuk olması eger bir işte kalıte istiyorsak her konuda kendımızı gelıstırmemız gerektıgıne ınanıyorum.şu baraj puanları yukseltılse resım cızmek dışında fazladan bir şeyler bılen ınsanlar gırse bu okullara eminim çok daha kalıtelı sanatcılarımız olur ve zaten var olanlarda kaybolup gitmez.bazı insanlara anlatamıyorum bunu belki gunumuz şartlarında resım cızmek cok basit ve işe yaramaz gibi gozukebılır oysa durum tam tersınedır.olayın özunde sanatcının ortaya cıkardıgı bir eserle fizikçinin kanıtlanmış tezi arasında fark yoktur önemli olan bizim ondan kendımıze pay dusurebılmemiz ve bunun uzerıne düşünebilmemizdir.kendini elite olarak adlandıran kesimin sanat uzerındeki korkunc baskısı toplumu bu olayların dışına ıtmekte ve sanatın sadece belli bir kesımın anlıyabılecegı bır şeymiş gibi gostermektedır çok acıdırkı bunun bogle kalmasını isteyen sanatcılarımızda bolca mevcuttur guzel vatanımızda oysa her insan bakabilmelidir bir resime yada heykele ve her sanatçı sadece toplum için yapmalıdır eserleriniki ancak o zaman gercek bir sanatçı olsun.ben gelenekçi degılım bu durum çizdiklerıme sadece kendımın bakmasına sebep oluyor :P .. yanlış insanlar yanlış işler yapıyor ve sonuclarına biz katlanıyoruz.dahada yazarım ama konuyla bi alakası yok kapıyıp cenemı oturıyım en iyisi :rolleyes:

Edited by Nothingface

[quote name='Jadea' post='147464' date='Aug 19 2007, 17:46 PM']yürü beee!

katılıyorum sana sonuna kadar.. :)[/quote]

vallaha ben son politik olaylardan sonra umudumu ıyıce kaybettim galıba yurt dışına cıkmak zorunda kalıcam en azından birileri bakar buda bana yeter :rolleyes: