Jump to content
Posted
Herkese merhabalar...

İnsanı diğer canlılardan ayıran en büyük özelliktir düşünmek... Hayaller kurmamızı, hayatımızı düzenlememizi -planlamamızı- ilişkiler kurmamızı ve daha pekçok şeyi yaratmak için ihtiyacımız olan en büyük şeydir...

Bizlerin düşüncelerimizi başkalarına belli etmeden önce, başkalarına aktarmadan önce yaptığımız en büyük hatalardan biridir iyice düşünmeden birşeyleri söylemek... Bunun sonucunda kendimizi başkalarına yanlış tanıtabiliriz, söylenmemesi gerek şeyleri söyleyebiliriz, patavatsız davranabliliriz istemeden... Bir anlık iyice düşünmeden söylediğimiz bir söz hayatımızı ne kadar değiştirebilir bilir misiniz? En sevdiğimiz insanlarla ilişkimizi bitirir, çok kötü bir duruma sürükler bizi.

İstemeden hata yapmamak için, lütfen şimdi birkez daha "düşünün!"

Saat geç olduğu için istediğim şeyleri tam yazamadım, biraz da saçma yazmış olabilirim kusura bakmayın... Sadece son zamanlarda bu konuyla ilgili hatalarımızı gördüğüm için benden size bir arkadaş tavsiyesi olsun bu.. :)

Sağlıcakla kalın..

Featured Replies

Senin canını yakmış bu konu gerçek hayatta belli .. :P hatırlattığın için teşekkürler bnde pek çok kez yaşıorum bunu :)
Bu hepimizin yaptığı ve geri dönüşün çok zor olduğu bir hatadır düşünmeden yazmak :) Ki bazen kendime çok kızarım çünkü bu hatayı ben çok yapıyorum.Bi anlık gazla yazıyorum bu yüzden forumda da pek sevilen biri değilimdir :)

Buarada yazıda gayet hoş olmuş Opeth , akıcı bir üslup var dert etme iyi olmuş :)

Küçük yaşına rağmen olgun davranışlar içerisindesin bu yolda devam et ;) , buda akılın yaşta değil başta olduğunu gösteriyor :) Gene güzel bir konuya değişmişsin.
Hayır yav cok anlamlı gerçekten.Bir insanın hayatda yasamadan bir şeyin insana napacagını bence okuyarak yada başka bir yolla anlayamaz.Ama düşmeden de kalkamayız değil mi? . Bu da bana göre böyle bir felsefe. Benm için de çok anlamlı bir felsefedir.Paylaşımın için saolasın.Ben bu aptalığım yüzünden arkadasımı kaybediyordum.Ama hayat insanı gercekten olgunlaştırıyor.Bence kendi içimizde ve sonradan pişman olacağımız davranışları engellemek her zaman sakin olmak.

Edited by Lochtan

• Author
[quote name='SLaM' post='150638' date='Aug 29 2007, 03:01 AM']Küçük yaşına rağmen olgun davranışlar içerisindesin bu yolda devam et ;) , buda akılın yaşta değil başta olduğunu gösteriyor :) Gene güzel bir konuya değişmişsin.[/quote]
Sağol. :)

Fakat yaptığım şeyler çok da olağanüstü şeyler değil yani. Benim yaşımdaki bütün insanlar azıcık "düşünerek" daha iyisini yaparlar.
Ooo Opeth, İslam`dan küçük mü? Helal olsun... :ce:
[quote name='Shevarash' post='150718' date='Aug 29 2007, 12:17 PM']Ooo Opeth, İslam`dan küçük mü? Helal olsun... :ce:[/quote]
Bu nasıl bir yorum şimdi <_<
Düşünmek.. hepimizin yaptığı, çoğu zaman yaptığını bile farketmediği şey. Hatta bazen o kadar kaptırırız ki kendimizi, gerçekten düşünmemeye başlarız. O anki duygularımızla, aklımıza ilk gelenlerle, hiçbir şeyi gerçekten algılamadan. İşte o anda kendimizin dışına çıkarız fakat başkalarına hala o bizizdir. (yukarılarda da söylenildiği gibi) İşte bu zamanlar insanların pişmanlık duyabileceği şeyler yapabilecekleri anlardır. -daha ileri gidemedim aklımdaki kelimeleri toparlayamadım bi :D -

Kısacası normal yaşantıda, yolda yürürken, sakız çiğnerken, insanlarla en basit şeyleri bile konuşurken düşünmeyi kesmemek lazım.
[quote name='Opeth' post='150629' date='Aug 29 2007, 02:51 AM']Bir anlık iyice düşünmeden söylediğimiz bir söz hayatımızı ne kadar değiştirebilir bilir misiniz? En sevdiğimiz insanlarla ilişkimizi bitirir, çok kötü bir duruma sürükler bizi.

Sağlıcakla kalın..[/quote]

En sevdiğin insan bırakmaz seni merak etme,sanmam ;)