Jump to content
Posted
Hesap Makinenizi Alin

7 Haneli Ev Telefonun( 3 Rakamini yani

alan Kodu Olmadan)

Bu 3 Basamakli Sayiyi 80 Ile çarpin

1 Ekleyin

250 Ile çarpin
Sonuca, Ev Telefonunuzun Son 4 Rakamindan Olusan

4 Haneli Sayiyi Ekleyin

Bu 4 Haneli Sayiyi Tekrar Ekleyin

Bundan 250 çikarin

Sonucu 2'ye Bölün

Ne çikti?

Ne çiktiğindan önemlisi, Nasil çikti?
Matematikçiler ???

Biri Bunu Açiklasin.....

Alıntıdır.İlginç geldi paylaşmak istedim...

Featured Replies

aslında matematık 3'e ayrılır işlem yapmasını bilenler ve bilmeyenler

fazla kurcalamak iyi değil bence :)

Edited by Mavi

cok basit bir 4 islem kagit ustune yazin denklem olarak kendiliginden anlasiliyor zaten
4330137 cıktı ama bu benım numaram degılkı:D
[quote name='hasan' post='39616' date='Jun 26 2006, 09:08 PM']
4330137 cıktı ama bu benım numaram degılkı:D
[/quote]
İşlem hatası yapmışsın , otur SIFIR ! :lol:
tel numaranda sıfır falan varsa aksayabiliyor biraz ama ilginç cidden...
ehu biz bunu okulun forumunda tartışmıştık öss kasanlar hemencecik çözmüştü :D alıntı yapiim;
"""yav bu ne ya
adam önce bi kaç işlem yaptırıyo ilk üç rakamın sağına dört basamak sıfır daha gelmesi için (80*250=20000 sonra ikiye bölününce on bin oluyo ki bu da dört tane sıfır yapar.). bu arada işlem kalabalığı olsun diye bi tane bir ekletiyo sonra 250 ile çarpıp 250 çıkarınca o bir de gitmiş oluyo. son dört rakamı da iki defa ekliyo sonra ikiye bölünce başa dönüyo. çok zekice(!) yav nassı buldun bunu. bu tip şeyleri on dakka düşünen her insan yazar.
yaa arkadaşlar kusura bakmayın öss'ye hazırlanıyoz. böle herşeyi irdelioz. öss olunca siz de anlarsınız Very Happy aptallaştım heralde ben biraz."""
[quote name='Ecstacy' post='39591' date='Jun 26 2006, 07:33 PM']

Sonuca, Ev Telefonunuzun Son 4 Rakamindan Olusan

4 Haneli Sayiyi Ekleyin

Bu 4 Haneli Sayiyi Tekrar Ekleyin

Bundan 250 çikarin

Sonucu 2'ye Bölün
Ne çikti?

Ne çiktiğindan önemlisi, Nasil çikti?
Matematikçiler ???

Biri Bunu Açiklasin.....

Alıntıdır.İlginç geldi paylaşmak istedim...
[/quote]

Zaten o 4 haneli rakam 0250 :D ben ondan 250 cıkarıp 2 ye bölersem 0 kalıo benim numaram 323 00 00 mı şimdi :)
Açıklanacak birşey değil gayet kolay bir denklem, uğraşsak 15 dakika içinde benzer bir formül yapabiliriz (daha basit yada daha karışık - kişiye göre değişir)
[quote name='Mavi' post='39593' date='Jun 26 2006, 07:39 PM']
aslında matematık [b]3[/b]'e ayrılır işlem yapmasını [b]bilenler ve bilmeyenler[/b]
[/quote]

3üncü nerde :) :) :)
14 basamklı bir sayı çıktı :o bu nassıl olacak :)
Ya teşekkür ederim sağol paylaşım için sana değl lafım bunu bulan zat-ı muhtereme.. Bu işlem bana ne kazandıracak :) Birde okullarda yıllarca gösterdiler hala da gösteriyorlar kurbağanın sindirim sistemini benim ne işime yarayacak bu :)
[quote]Birde okullarda yıllarca gösterdiler hala da gösteriyorlar kurbağanın sindirim sistemini benim ne işime yarayacak bu smile.gif[/quote]

aa olur mu hiç belki ilerde kurbağa hastalıkları merkezinde gastroloji bölümünde çalışırsın :lol:

ama gerçekten böyle saçma sapan şeyler var :S şöyle bişey duymulştum tam hatırlamıyorum

bi sayı tut 2 ye çarp işte x ekle tuttğuğun sayıyı ekle 2 ye böl fialn gibi bişey x/2 çıkıyo cevabı her zaman <_<
[quote name='Orcolog' post='39699' date='Jun 27 2006, 10:16 AM']
Ya teşekkür ederim sağol paylaşım için sana değl lafım bunu bulan zat-ı muhtereme.. Bu işlem bana ne kazandıracak :) Birde okullarda yıllarca gösterdiler hala da gösteriyorlar kurbağanın sindirim sistemini benim ne işime yarayacak bu :)
[/quote]

Matematikle uğraşmak matematiksel zekanın yanında zevk işidir de aynı zamanda. Eğer zevk almıyorsan, ve böyle düşünüyorsan zaten birşey kazandırmaz sana :)
Kurbağanın sindirim sistemi de senin işine yaramasa da tıpta ya da biyoloji ile alakalı herhangi bir bölümde okuyanların çok işine yarıyor. Bence belli temel bilgiler için "bana bunu öğretiyorlar ama ne işime yarayacak bu benim?" şeklinde düşünmek yanlış bir yaklaşım.

Her neyse, konuyu dağıtmayayım daha fazla :) Paylaşım için teşekkürler.