Posted June 26, 200618 yr Hesap Makinenizi Alin 7 Haneli Ev Telefonun( 3 Rakamini yani alan Kodu Olmadan) Bu 3 Basamakli Sayiyi 80 Ile çarpin 1 Ekleyin 250 Ile çarpin Sonuca, Ev Telefonunuzun Son 4 Rakamindan Olusan 4 Haneli Sayiyi Ekleyin Bu 4 Haneli Sayiyi Tekrar Ekleyin Bundan 250 çikarin Sonucu 2'ye Bölün Ne çikti? Ne çiktiğindan önemlisi, Nasil çikti? Matematikçiler ??? Biri Bunu Açiklasin..... Alıntıdır.İlginç geldi paylaşmak istedim...
June 26, 200618 yr aslında matematık 3'e ayrılır işlem yapmasını bilenler ve bilmeyenler fazla kurcalamak iyi değil bence Edited June 26, 200618 yr by Mavi
June 26, 200618 yr cok basit bir 4 islem kagit ustune yazin denklem olarak kendiliginden anlasiliyor zaten
June 26, 200618 yr [quote name='hasan' post='39616' date='Jun 26 2006, 09:08 PM'] 4330137 cıktı ama bu benım numaram degılkı [/quote] İşlem hatası yapmışsın , otur SIFIR !
June 26, 200618 yr ehu biz bunu okulun forumunda tartışmıştık öss kasanlar hemencecik çözmüştü alıntı yapiim; """yav bu ne ya adam önce bi kaç işlem yaptırıyo ilk üç rakamın sağına dört basamak sıfır daha gelmesi için (80*250=20000 sonra ikiye bölününce on bin oluyo ki bu da dört tane sıfır yapar.). bu arada işlem kalabalığı olsun diye bi tane bir ekletiyo sonra 250 ile çarpıp 250 çıkarınca o bir de gitmiş oluyo. son dört rakamı da iki defa ekliyo sonra ikiye bölünce başa dönüyo. çok zekice(!) yav nassı buldun bunu. bu tip şeyleri on dakka düşünen her insan yazar. yaa arkadaşlar kusura bakmayın öss'ye hazırlanıyoz. böle herşeyi irdelioz. öss olunca siz de anlarsınız Very Happy aptallaştım heralde ben biraz."""
June 26, 200618 yr [quote name='Ecstacy' post='39591' date='Jun 26 2006, 07:33 PM'] Sonuca, Ev Telefonunuzun Son 4 Rakamindan Olusan 4 Haneli Sayiyi Ekleyin Bu 4 Haneli Sayiyi Tekrar Ekleyin Bundan 250 çikarin Sonucu 2'ye Bölün Ne çikti? Ne çiktiğindan önemlisi, Nasil çikti? Matematikçiler ??? Biri Bunu Açiklasin..... Alıntıdır.İlginç geldi paylaşmak istedim... [/quote] Zaten o 4 haneli rakam 0250 ben ondan 250 cıkarıp 2 ye bölersem 0 kalıo benim numaram 323 00 00 mı şimdi
June 26, 200618 yr Açıklanacak birşey değil gayet kolay bir denklem, uğraşsak 15 dakika içinde benzer bir formül yapabiliriz (daha basit yada daha karışık - kişiye göre değişir)
June 27, 200618 yr [quote name='Mavi' post='39593' date='Jun 26 2006, 07:39 PM'] aslında matematık [b]3[/b]'e ayrılır işlem yapmasını [b]bilenler ve bilmeyenler[/b] [/quote] 3üncü nerde
June 27, 200618 yr Ya teşekkür ederim sağol paylaşım için sana değl lafım bunu bulan zat-ı muhtereme.. Bu işlem bana ne kazandıracak Birde okullarda yıllarca gösterdiler hala da gösteriyorlar kurbağanın sindirim sistemini benim ne işime yarayacak bu
June 27, 200618 yr [quote]Birde okullarda yıllarca gösterdiler hala da gösteriyorlar kurbağanın sindirim sistemini benim ne işime yarayacak bu smile.gif[/quote] aa olur mu hiç belki ilerde kurbağa hastalıkları merkezinde gastroloji bölümünde çalışırsın ama gerçekten böyle saçma sapan şeyler var :S şöyle bişey duymulştum tam hatırlamıyorum bi sayı tut 2 ye çarp işte x ekle tuttğuğun sayıyı ekle 2 ye böl fialn gibi bişey x/2 çıkıyo cevabı her zaman
June 27, 200618 yr [quote name='Orcolog' post='39699' date='Jun 27 2006, 10:16 AM'] Ya teşekkür ederim sağol paylaşım için sana değl lafım bunu bulan zat-ı muhtereme.. Bu işlem bana ne kazandıracak Birde okullarda yıllarca gösterdiler hala da gösteriyorlar kurbağanın sindirim sistemini benim ne işime yarayacak bu [/quote] Matematikle uğraşmak matematiksel zekanın yanında zevk işidir de aynı zamanda. Eğer zevk almıyorsan, ve böyle düşünüyorsan zaten birşey kazandırmaz sana Kurbağanın sindirim sistemi de senin işine yaramasa da tıpta ya da biyoloji ile alakalı herhangi bir bölümde okuyanların çok işine yarıyor. Bence belli temel bilgiler için "bana bunu öğretiyorlar ama ne işime yarayacak bu benim?" şeklinde düşünmek yanlış bir yaklaşım. Her neyse, konuyu dağıtmayayım daha fazla Paylaşım için teşekkürler.
7 Haneli Ev Telefonun( 3 Rakamini yani
alan Kodu Olmadan)
Bu 3 Basamakli Sayiyi 80 Ile çarpin
1 Ekleyin
250 Ile çarpin
Sonuca, Ev Telefonunuzun Son 4 Rakamindan Olusan
4 Haneli Sayiyi Ekleyin
Bu 4 Haneli Sayiyi Tekrar Ekleyin
Bundan 250 çikarin
Sonucu 2'ye Bölün
Ne çikti?
Ne çiktiğindan önemlisi, Nasil çikti?
Matematikçiler ???
Biri Bunu Açiklasin.....
Alıntıdır.İlginç geldi paylaşmak istedim...