Jump to content
Posted
gelen bır mailden...tam w3 gırerken (dota oynamak ıcın) bı anda duygulanıp sızınle paylasmam gerektını dusunduum uzere koyuyorum.... ben cok sevdım ve cok duygulandım... sizlerın de goruslerını merak ettım..

buyrun:

Aşağıdaki mektubun yazarı bir öğretmen... Ancak, adını ve nerede yasadığını
gizlemek zorunda kalmış; tahmin edebileceğiniz nedenlerle... Mektup,
aşağıdaki haliyle bir üniversitemizin "Öğretmenler Günü” toplantısında da
okunmuş, gözyaşlarıyla...

Merhaba!

İstanbul'da bir lisede öğretmenlik yapıyorum. Çalıştığım okul, çoğunluğu
Anadolu'nun en ücra köylerinden gelip yerleşen (yerleşemeyen) insanların
oturduğu bir çevrede. Etrafımız gecekondu mahalleri. Gecekondu olmayan
yerlerde de derme çatma binalar var. İstanbul’un pek çok yerinde artik
görmeye alıştığımız bir manzara var aslında burada da. Sözünü ettiğim
yerleşim yerinin 5 dakikalık mesafesinde modern bir alışveriş merkezi var!
Atardamarın hemen üzerinde bu okul.

BUNLARIN HEPSI GERÇEK:

*Biliyor musunuz, bu yıl lise1. Sınıfta okuma yazma bilmeyen bir öğrenci
var.
*Biliyor musunuz, bir Öğrenci okula "satır" getirmekten uzaklaştırma cezası
aldı.
*Biliyor musunuz, iki hafta içinde okulun içinde çıkan bir kavgada bir
öğrencimin boynu döner bıçağı ile kesildi; 28 dikiş atıldı.
*Biliyor musunuz, bu çevrede kimse kışın akşam beşten sonra sokakta yalnız
yürüyemiyor.
*Biliyor musunuz, geçtiğimiz hafta, bebek bekleyen müdür yardımcımız bir
öğrenci tarafından karni tekmelenmekle tehdit edildi.
*Biliyor musunuz, dışarıdan elini kolunu sallaya giren bir adam, kendisini
dışarı çıkarmaya çalışan kat nöbetçisi bayan öğretmeni bıçakla tehdit etti.
*Biliyor musunuz, derste sıkıntı yarattığı için öğretmeni tarafından
cezalandırılan Öğrencinin aşiret olan ailesi okulu bastı.
*Biliyor musunuz, bir öğretmenimiz sınıfta bıraktığı öğrenciden tehdit
telefonları aldı.
*Biliyor musunuz, öğrencilerimizin %86'si sigara içiyor.
*Biliyor musunuz, öğrencilerimizin %42'si hap kullanıyor.
*Biliyor musunuz, okulun etrafında hap satanları, okulun içinde hap
kullananları polis biliyor.
*Biliyor musunuz, öğrencilerimizin %23'ü ensest iliksi mağduru.
*Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl bir kız öğrencimizin babası çocuğundan
(öğrencimizden) dayak yediği için okula sığındı.
*Biliyor musunuz, yalnızca koridorda birbirlerine çarptıkları için kavgaya
tutuşan iki kız öğrencinin aileleri okulun içinde birbirlerine yumruk
yumruğa saldırdılar.
*Biliyor musunuz, bazı kız öğrenciler 100 kontur karşılığında minibüs
şoförlerine, halı saha sahiplerine kendilerini kullandırtıyorlar (cinsel
anlamda)
*Biliyor musunuz, bu yıl bir erkek öğrenci, bir kız örgencinin kendisine
cinsel tacizde bulunduğunu söyleyerek şikayette bulundu.
*Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl bir anne, kızının sacının boyalı olması
üzerine okula çağırıldığında, kızını okula koca bulmak için gönderdiğini bu
nedenle de süslenmesi gerektiğini söyledi.
*Biliyor musunuz, velilerin %42'si kayıttan sonra bir daha okula uğramıyor.
*Biliyor musunuz, maddi yetersizlikten dolayı aç, dört aile bir oda-bir
salon bir evi paylaşıyorlar.(Sayıları azımsanamayacak ölçüde.)
*Biliyor musunuz, her ay öğretmenler aramızda para toplayıp bir öğrenciye
bot, palto veya okul araç gereçleri alıyoruz.
*Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl cuma okul kapanışı töreninde baygınlık
geçiren bir öğrencinin iki gündür hiçbir şey yemediğini öğreniyoruz.
*Biliyor musunuz, öğrencilerin çoğunun hayatında kan davası, intihar,
boşanma, dayak, kaçma kaçırılma, hapis gibi hikayeler var. (Ailelerinde
yasanmış)
*Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl iki gün boyunca evine gitmeyen bir
öğrenciyi velisi gelip okulda arıyor. (Kızın biriyle kaçtığı anlaşılıyor
daha sonra.)
*Biliyor musunuz, annesi babası ayrı veya boşanmış olan örgencilerin çoğu
uzak akrabaların yanında kalıyor. Anne ya da baba almak istemiyorlar veya
üvey anne babalar istemiyor.
*Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl sorun çıkardığı için müdür tarafından
tartaklanan bir öğrenci mahalleden topladığı tanıdıklarıyla müdürün odasını
basıp tehditler savurdu.
*Biliyor musunuz, veliler toplantılara "ocakta yemeklerini bırakarak",
ayakkabılarının topuğuna basarak, mantolarını omuzlarına atarak geliyorlar.
*Biliyor musunuz, velilerin bir çoğunluğu öğretmene nasıl hitap edileceğini
bilmiyor. (Güzelim, hanim kızım, sen, hocaaaaa, ablası!)
*Biliyor musunuz, sakallı, şalvarlı, cüppeli bir veli toplantılara gelip
yalnızca erkek öğretmenlerle görüşüyor.
*Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl 1000 öğrenci kapasitesi olan okulda
kütüphaneye üye olanların sayısı 7(yedi) idi.
*Biliyor musunuz, öğrenci tanıma formlarındaki "aldığımız müzik alet(ler)i"
bölümüne radyo, teyp, walkmen yazan azımsanamayacak sayıda öğrenci var.
*Biliyor musunuz, öğrencilerin azımsanamayacak bir bölümü doğum tarihlerinin
gün ve ay kısımlarını doğru yazıyorlar ancak yıl bölümüne 2004 yazıyorlar!
*Biliyor musunuz, lise birinci sınıf öğrencilerim "Soru işareti nerede
kullanılır?" soruma yanıt veremediler.
*Biliyor musunuz, XXX lisesine kayıt yaptıran bu öğrenciler çarpım tablosunu
bilmiyorlar; 10 ve katları ile çarpma ya da bölme işlemi yaparken bile hesap
makinesi kullanıyorlar. (Geçtiğimiz ay sinirden gözlerine kan oturmuş bir
halde sınıftan çıkan matematik öğretmenimiz koltuğa çökerken öğrencilere bir
ders boyunca 300'ü 2'ye böldüremediğini anlattı.)
*Biliyor musunuz, maddi durumu iyi olan sayılı öğrencilerden birinin velisi,
geçtiğimiz yıl akan damımızı onardı. (Notlarının hemen hepsi zayıf olan
öğrencinin sınıf geçmesi şartıyla!)
*Biliyor musunuz, öğrencilerimizin %60'i sağlıksız beslenmeden dolayı hasta
(aralarında dispanserlik olanlar var) ancak öğrencilerimizin %90'inda cep
telefonu var. (Cep telefonları son model, bazıları
kameralı)

Ben bu okulda 3 yıldır öğretmenlik yapmaya çalışıyorum. Bu olaylara
alışmamak için, artık alışıp bunları neredeyse doğal karşılayan yılların
öğretmenleri gibi olmamak için uğraşıyorum. Biliyorum ki eğer alışırsam
geleceğe dair hiç bir umudum kalmayacak. Her gün büyük bir çaresizlik ve
endişeyle "Acaba bugün ne olacak?" diye başlıyorum isime.

Olaysız gecen günler Allah’ın nimeti!

Biliyor musunuz, sınıfta gezinerek ders anlatırken Atatürk'ün gözleriyle
karsılaşmamaya çalışıyorum, kafamı kaldırıp resmine bakamıyorum. Başımın
üzerinden "Ey Türk Gençliği!" diye bağırdıkça utancımdan
omuzlarıma gömülüyorum. Biliyor musunuz, 10 Kasım’larda, 29 Ekim'lerde
şiirler okunurken, marşımızı dinlerken ağladığımda herkes günün anlamına
ağladığımı sanıyor; oysa çaresizliğe ağlıyorum. Muhtaç olduğu kudretin
dolaştığı asil kanı uyuşturucuyla zehirleyen öğrencilerimi kurtaramıyorum.
Öğrenmeye direnen, kendini kapatan öğrencilerime İstiklal Marşı’nın anlamını
bile öğretemiyorum.

Daha da yazacaktım ancak yazdıkça yüreğim ağırlaşıyor.

Sevgi ve saygılarımla....

Featured Replies

gençlik vebası var

yavaştan yayılıyor herkese undead vebası gibi diyelim :(

dünya bu veba ile kıyamete gidiyor galiba :(

Edited by YuquaiLon

bunları yazmış iyi güzel de bizim yapabilceğimiz ne var bu konuda anlamadım. oku işte ibret al diyiceksiniz de bu spam maillerdeki hikayelerden ibret alınmaması gerektiğini çoğunun yalan olduğunu öğrendim şu yaşıma kadar. bunu okuyup da ağlayamam şimdi. bunu yazan kişi de acıklı hikayeler insana damardan girer spam mail olduğunu bile bile eşiyle dostuyla paylaşır her insan bunu diye uydurmuş kafadan. neymiş "İstanbul'da bir lisede öğretmenlik yapıyorum" hangi lise arkadaşım?...

bi de şöyle düşünün o bahsedilen okul gerçekten warsa ve bu duyarlı öğretmen de orda öğretmenlik yapıyorsa zaten çoktan milli eğitim müdürlüğüne dilekçesini verir oraya yeni müdür atanır ya da gereği yapılır. mailde bahsedilen tipteki disiplin olmayan okulların sorumlusu öğretmenlerin duyarsızlığıdır ya da işgüzarlığıdır. bahsedildiği kadar disiplinsiz bi okuldan bi tane adam gibi öğretmen çıksa herşeyi düzeltebilir yani.

walla fazla ciddiye almayın bu tip mailleri ve spam mailler hakkında biraz daha önyargılı olun bence.
wtnin oyuncularınında yaş ortalaması, lise çağı öğrencilerine denk. benim tanıdıklarımdan geneli öyle yani... bende bir öğretmen olarak anlatılanlara yakın şeyler yaşadım ama bu arkadaş olayı aşmış. eskiden bu tür olaylara %1 rasltarken şimdi neredeyse okullarımızın yarısı böyle. yarın öbürgün daha fazla olacak. yukarıdaki yazıyı okuduysanız, olayı düzeltmeye ne devletin, ne oradaki öğretmenlerin gücü yeter. olayı düzeltecek olanlar lise çağındaki arkadaşlar. düzgün insanlar olacaklar ve düzgün insanlar yetiştirecekler. ve birkaç nesil sonra bu "hasarlı" nesil aramızdan Allah'ın izniyle kaybolup gidecek...

aslında yazılacak çok şey var ama yapılacaklar onlardan daha fazla...

[quote name='blacksilver' post='41582' date='Jul 2 2006, 08:20 PM']
bunları yazmış iyi güzel de bizim yapabilceğimiz ne var bu konuda anlamadım. oku işte ibret al diyiceksiniz de bu spam maillerdeki hikayelerden ibret alınmaması gerektiğini çoğunun yalan olduğunu öğrendim şu yaşıma kadar. bunu okuyup da ağlayamam şimdi. bunu yazan kişi de acıklı hikayeler insana damardan girer spam mail olduğunu bile bile eşiyle dostuyla paylaşır her insan bunu diye uydurmuş kafadan. neymiş "İstanbul'da bir lisede öğretmenlik yapıyorum" hangi lise arkadaşım?...

bi de şöyle düşünün o bahsedilen okul gerçekten warsa ve bu duyarlı öğretmen de orda öğretmenlik yapıyorsa zaten çoktan milli eğitim müdürlüğüne dilekçesini verir oraya yeni müdür atanır ya da gereği yapılır. mailde bahsedilen tipteki disiplin olmayan okulların sorumlusu öğretmenlerin duyarsızlığıdır ya da işgüzarlığıdır. bahsedildiği kadar disiplinsiz bi okuldan bi tane adam gibi öğretmen çıksa herşeyi düzeltebilir yani.

walla fazla ciddiye almayın bu tip mailleri ve spam mailler hakkında biraz daha önyargılı olun bence.
[/quote]

yanlış...

işte bakın size yalan geliyor.. ileriki günlerde böyle devam ederse, NORMAL BİR OKUL size yalanmış gibi gelecek, inanmayın yok öyle bi okul diyeceksiniz...
iyide bunun yalan olabilceğini sanmıyorum çünkü gösteride falanda okunmuş bu mektup

hem tamam diyelim yalan böyle bişi yok ama gerçekte olmadığını mı sanıyosun türkiyede bu gibi 10larca okul var bence böyle bi tepki vermen hatalı çünkü bu yazıdaki gibi gençlerin sayısı abartılı derecede fazla :( ve bu da ülke için gerçekten çok üzücü bi durum
NE yazık ki bunları cok gc ögrenmşsiniz bu Kürt akımı adlı bır kitapta zaten yazıyor okuyun anlarsınız kürtlerın gelecekteki planları türkiye üzerindeki politikları ve daha bunun gıbı bınlercesi bu kitapta yazıyor ve bu gorduklerınız daha buyuk boyutlarda yakında evlerınıze kadar gırıcek :( :angry: :angry: :angry:
Hepsinin okuyamadım moralim bozuldu yarıda bıraktım <_<
bu tip okullar wardır tabi ki Türkiye de benim inanmadıım şey o değil. benim inanmadığım şey böyle bi okulda öğretmenlik yapan birinin kalkıp da başından geçenleri mail yoluyla yayması. ya düşünsenize bu kadar çaresiz durumda madem öğretmenler kalkıp da bunu mail olarak yazar mı insan. dediğim gibi gider gerekli yerlere dilekçe verir. hem zaten yazan kişi bahsettiği lisenin ismini de bizle paylaşmamış bu ne demek peki? gösteride falan okunmuş diyosunuz hangi gösteride okunmuş okulun ismi neymiş bunları söyleyin o zaman biz de bilelim.

"olayı düzeltmeye ne devletin, ne oradaki öğretmenlerin gücü yeter" demişsiniz. ya olur mu öyle iş. devletin gücü nası yetmez bir liseyi düzene koymaya. dediğim gibi bu tip liselerin sorumlusu öğretmenlerdir. öğretmenler duyarsız olunca öğrenciler de her istediği haltı yer tabi.

walla ne diyim arkadaşlar önyargılı yaklaşıyorum böyle maillere ki zaten en doğrusu da bu bence. aranızdan hanginiz böyle bu duruma düşüp de mail aracılığı ile insanları bilgilendirmeye çalışırsınız?? bana inandırıcı gelmeyen de bu durum işte. hiçbirşey yapamasa gider bi televizyon kanalına akşam haberlerinde izleriz bu durumu. medya aracılığı ile öğreniriz ülkenin halini maillerle değil.
iyi tamam da arkadaşım öğretmenlerde insan yani sonuçta 2-3 öğrenciyi adam edebilir ama bi okulda nerden baksan 700-800 tane öğrenci var bunlardan yarısı adam diilse öğretmen ne yapsın süperman diil sonuçta öğretmen

dilekçe versin diyosn bide yazıda diyoki uyuşturucu satıcılarını ve kullananların çoğunu polis biliyo ve ''bişey yapmıyo'' bu mu adalet :huh: :angry:
  • Author
amacım elestırmek deıl ders cıkardı.. onyargılı olabılırsın ama bu gıbı orencıler we bu orencılere sahıp okullar cok war canım TÜRKİYE'mde... keske onlar ıcın faydalı bısıler yapabılsek, ama dusuncem butun sucları onlara yuklememelıız; ılgısız aıleler, okulların etrafındakı uyusturucu yada zararlı madde satıcıları, onları bılıp de bır hareket yapmayan polısler, - ki bazıları bu ısı yapmalarına ızın werdıklerı gıbı onlardan da gecım sağlayanlar -
yanı bu kadar suclu warken bu olayın yada bu maıl'ın yalan olsa bıle bıze bır seyı hatırlattıı acık deıl mı?

problem yalan yada gercek olması mı? saygılarımla...
[quote name='MorphaZz' post='41574' date='Jul 2 2006, 08:12 PM']
en iyisi o okulu kapatsınlar <_<
[/quote]
puhahaha.
+1
ya arkadaşlar yapmayın etmeyin, spam mail bunlar. ben sahsen göndereni ikaz ederim her defasında..
[quote name='Passion' post='41594' date='Jul 2 2006, 08:31 PM']
NE yazık ki bunları cok gc ögrenmşsiniz bu Kürt akımı adlı bır kitapta zaten yazıyor okuyun anlarsınız kürtlerın gelecekteki planları türkiye üzerindeki politikları ve daha bunun gıbı bınlercesi bu kitapta yazıyor ve bu gorduklerınız daha buyuk boyutlarda yakında evlerınıze kadar gırıcek :( :angry: :angry: :angry:
[/quote]
kürt diye bi genelleme yapmak bence yanlış nitekim 'türk' kavramı sadece beyaz tenli bir ırk ı ifade etmiyor...

'Ne mutlu Türk olana' değil ,

'Ne mutlu Türk'üm diyene'...
%99,9 spam maildir bu.Ülkemizde buna yakın okullar olabilir,ancak yok polis müdahale edemiyor,yok milli eğitim bişey yapamıyor yalandır.

Öğretmen adayıyım,buna benzer okullarla karşılaştığımda yapacağım en son şey maille durumu anlatmaya çalışmaktır,duygusal değil akıllı olmak lazım,kanmayınnnn..
[quote name='theturkson' post='41784' date='Jul 3 2006, 01:09 AM']
%99,9 spam maildir bu.Ülkemizde buna yakın okullar olabilir,ancak yok polis müdahale edemiyor,yok milli eğitim bişey yapamıyor yalandır.

Öğretmen adayıyım,buna benzer okullarla karşılaştığımda yapacağım en son şey maille durumu anlatmaya çalışmaktır,duygusal değil akıllı olmak lazım,kanmayınnnn..
[/quote]

+ 1000
Spamdır ama bu kadar olmasada var böyle öğrenci ve veliler..Böyle duygu sömürüsü de iğrenç oluyor.Ama ne diyim sonumuz hayırlı olsun..Kendimize güvenmekten baska çaremiz yok her taraftan cinslikler fıskırıyor..
Bu tip maillere şüpheyle yaklaşılması gerektiğini söyleyen arkadaşa katılıyorum.. Baksanıza öğretmen nesnel olarak bilgiler de veriyor. Yok şunun oranı yüzde bilmem kaç sununki şöyle......

Yok bence hafif atmasyon tabiki var bu tarz öğrenciler var ve tabiki bazı okullarda daha fazla birikmiş olabilir bunlar, ancak bir okul düşünemiyorum ki bunların yuvası haline gelsin. Unutmayın en zifiri karanlıkta bile küçük bi ışık vardır. Bunu düzelten mutlaka olurdu
Kusura bakmayın ama boyle bır maıle ınanan kısılere asıl ben cahil derim.. Vah canım türkiyem vah derim sizin tabirinizle.. Arkadaslar yapmayın etmeyın.. Boyle bir okulun var olduguna nasıl ınanıyorsunuz.. Dogu Anadoluda var diceksiniz.. Yok arkadasım yok .. Bu kadarı yok yani.. Yok bilmem neymiş yok bilmem ne.. İnanmayın sunlara ya.. Adamın canı demagoji yapmak istemiş.. Ulan yazıyım bi mail bütün türkiyenin elinde gezer ohh bende ne güzel ısımı gormus reklamımı yapmıs olur!!! Zırrtttt.. Artık reklamlar değil.. SPAMLAR!!