Jump to content
Posted
Evet sonunda dgs sınavınıda atlattık çok mutluyum çok rahatım bütün bir senein stresini attım üstümden.. Soruları çok kolay buldum ben kendimce çok rahat çözdüm.. 160 soruda 159 cevapladım hehe mutluyum ya ne diyim :D

Varmı aranızda başka dgs li ? nasıldı ne bekliyorlar.

(shev olm yandın 1. tercihimi kesin kazanıyom 1. tercih 9 eylül :D )

Featured Replies

senın adına sevındım , oss sonucları acıklansın benımde ilk tercihim 9 eylul olucak 2. ege unıversitesi :)
[quote name='Greshi' post='46357' date='Jul 17 2006, 12:47 AM']
dgs ne yaw ilk defa duyuyom :D
[/quote]
üniverste değiştirmek için girilen sınav...

ben onu yatay diye hatırlıyodum ama sanırım biraz saatten ve birazda yorgunluktan dolayı :lol:
  • Author
Yanlış hatırlıyorsun :)
üniversite değiştirmek için girilmiyor senin dediğin yatay geçiş o ayrı birşey :)
dgs = dikey geçiş sınavı
2000 yılında uygulamaya koyulan bu sınav 2 yıllık önlisans eğitimi alan kişilerin kendi alanlarında lisans eğitimine geçmelerine olanak tanıyor. 2 yıllık okubu bitirdikten sonra bu sınava girerek (okula göre değişebilir) 3 sene daha eğitim alarak lisans eğitimi alınmasını sağlıyor.
Ayrıca bu sınav meslek lisesi çıkışlı öğrenciler için mühendislik okumanın tek yoludur. ÖSS de alan dışı olarak gösterilen mühendislik bölümleri DGS de alan içi olarak alınıyor. Yani meslek lisesi çıkışlı bir öğrencinin mühendislik okumasının yegane yolu 2 yıllık önlisans ardından DGS yi kazanarak Mühendisliğe geçiş yapmasıdır. (tabi mühendislik dışındaki bölümlerede geçiş yapılabilir öğretmenlik gibi) Sınav 160 soru 3 saat Türkçe ve matematik alanlarından oluşmakta ve genel olarak analitik zekayı kullanmaya yönelik sorulardan oluşur.
Daha detaylı bilgi için ösym nin sitesine yada www.dikeygecis.org a bakabilirsiniz

Edited by EleCtrO

tebrik ederım electro 2 sene sonra bende o sınava gırcem sanırım :)
Eger o sınav kalırsa yerınde
vay bea gözlerim yasardı banada nasip olur insallah :D
Demek dikey geçirdiler seni Electrocum :rolleyes: Neyse kim icat etti bu DGS`yi be başımıza iş çıkardı durduk yere :lol: :lol: :lol:
  • Author
kurtulacağını sanmıştın diğmiiiiiğğğğ
zapııııkkkkk
:lol: :D
bravoooo bravooo.. Electro umarım ıstedıgını basarırsın.Bu arada anlatmadan gecemıcem MilliEğitim bakanı nın oğlu Öss'yi kanazamamış.Ama sınav çıkısında Özel okullda okuyan oğlu babasına sorular çok kolay cok basit demişti.:)
Kesin akşamında dayak yedi bu gench..

Electro yoksa ? :))
SAka bi yana tebrikler dostum...
[quote name='Scream' post='46894' date='Jul 19 2006, 12:40 PM']
bravoooo bravooo.. Electro umarım ıstedıgını basarırsın.Bu arada anlatmadan gecemıcem MilliEğitim bakanı nın oğlu Öss'yi kanazamamış.Ama sınav çıkısında Özel okullda okuyan oğlu babasına sorular çok kolay cok basit demişti.:)
Kesin akşamında dayak yedi bu gench..

Electro yoksa ? :))
SAka bi yana tebrikler dostum...
[/quote]
oooo siz buraya uğrarmıydınız scream efendi... :)
[quote name='SLaM' post='46897' date='Jul 19 2006, 12:53 PM']
oooo siz buraya uğrarmıydınız scream efendi... :)
[/quote]

Vakit buldukça tabiki :)
Selamlar
Recep abi bi tek sen DGSye girmişsin he senden başka giren yok :)

Afedersin şey gibi kalmışsın :P ne denir onu aklıma gelmedi şimdi :rolleyes: