Jump to content
Posted
arkadaslar bakın ve ıcmeyın coocla..... lanet israile yardım etmeyinn :angry:

[url="http://www.suaytr.com/israil/"]http://www.suaytr.com/israil/[/url]
  • Replies 78
  • Views 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Featured Replies

[quote name='Ultor' post='49049' date='Jul 28 2006, 05:32 PM']
burada gecen bazı sözlere toplu olarak laf yetiştireceğim
1)Kıyamet günü huzur bulma konusunda müslümanlarla hristiyanlar aynı kefeye konacaktır her kul kendi amellerinden sorgulanacaktır cehenneme giden müslümanlar olacağı gibi cennete alınacak hristiyanlar da vardır.
2)İslam adına çalıştığını iddia eden şirketlere kesinlikle itibar etmem sonucta onlara verdiğiniz paralar da masumların kursaklarına gitmiyor hizbullahtı El-Kaideydi nerden besleniyor sizce?
3)içtiğiniz her coca-cola bir kurşun olarak israil'e gidiyor denmiş sonuçta bu yolla düşünürseniz fazladan harcadığınız doğalgaz ruslara,kullandığınız deterjan gibi ürünler Çeşitli AB ülkelerine oradan da bir kısmı Pkk gibi örgütlere,yediğiniz hamburgerdi pizzaydı ABD'ye gidiyor.Yani sizin burada içmeyeceğiniz 1-2 cola ülke çapında protesto edilse bile çok da birşey değiştirmeyecektir.

Ha bir gün çıkarda aynı kalitede bir üretim yaparsa bir türk firması hatta aynı olmasına da gerek yok yakın bir üretim yapması da yeter o zaman türk malı kullanmayı tercih ederim ama su an islami sirketiz diye gecinen sirketlere verecek param yok.
[/quote]

+1
[quote name='Ultor' post='49049' date='Jul 28 2006, 05:32 PM']
burada gecen bazı sözlere toplu olarak laf yetiştireceğim
1)Kıyamet günü huzur bulma konusunda müslümanlarla hristiyanlar aynı kefeye konacaktır her kul kendi amellerinden sorgulanacaktır cehenneme giden müslümanlar olacağı gibi cennete alınacak hristiyanlar da vardır.
2)İslam adına çalıştığını iddia eden şirketlere kesinlikle itibar etmem sonucta onlara verdiğiniz paralar da masumların kursaklarına gitmiyor hizbullahtı El-Kaideydi nerden besleniyor sizce?
3)içtiğiniz her coca-cola bir kurşun olarak israil'e gidiyor denmiş sonuçta bu yolla düşünürseniz fazladan harcadığınız doğalgaz ruslara,kullandığınız deterjan gibi ürünler Çeşitli AB ülkelerine oradan da bir kısmı Pkk gibi örgütlere,yediğiniz hamburgerdi pizzaydı ABD'ye gidiyor.Yani sizin burada içmeyeceğiniz 1-2 cola ülke çapında protesto edilse bile çok da birşey değiştirmeyecektir.

Ha bir gün çıkarda aynı kalitede bir üretim yaparsa bir türk firması hatta aynı olmasına da gerek yok yakın bir üretim yapması da yeter o zaman türk malı kullanmayı tercih ederim ama su an islami sirketiz diye gecinen sirketlere verecek param yok.
[/quote]

1) İslamiyet geldikten sonra müslüman olmayan hiç kimse cennete giremez .Gireceğini iddaa ediyorsanız kanıt getiriniz.
2) İslam adına çalışan derken islam'ın yayılması , daha iyi anlaşılması veya fakirlere yoksullara yardım eden şirketler demek istedim.
3)Ona bakarsan atıyorum benim bir şirketim var ve siz bu şirketten mal aldınız sonra ben şeytana uydum (ALLAH (c.c.) göstermesin) gittim birini vurdum.Kimin ne yapıp yapacağını biliemezsin ama coca cola insanların gözüne soka soka israil e yardım ediyor.Bunu görmezden gelemezsiniz.

Bir olay duymuştum tam hatırlamıyorum ama özünü biliyorum

Yanlış hatırlamıyorsam Hz.İbrahim (a.s.) icin hazırlanan ateşi bir karınca üzerinde bir damlacık su ile söndürmek için uğraşıyor . Ağzında ateşe atmak için çalı parcası bulunan karga bunu görüyor ve buna; senin getirdiğin su dan ne olur ne işe yarar diye dalga geciyor..Ve bunun üzerine karıncada ona belki bir işe yaramaz ama hiç olmazsa safımı belli etmiş olurum diyor.
öyle 1-2 cola almazsan ne olur diye düşünmeyeceksin. safını belli edeceksin.
[quote name='Hmana' post='49075' date='Jul 28 2006, 07:07 PM']
1) İslamiyet geldikten sonra müslüman olmayan hiç kimse cennete giremez .Gireceğini iddaa ediyorsanız kanıt getiriniz.
2) İslam adına çalışan derken islam'ın yayılması , daha iyi anlaşılması veya fakirlere yoksullara yardım eden şirketler demek istedim.
3)Ona bakarsan atıyorum benim bir şirketim var ve siz bu şirketten mal aldınız sonra ben şeytana uydum (ALLAH (c.c.) göstermesin) gittim birini vurdum.Kimin ne yapıp yapacağını biliemezsin ama coca cola insanların gözüne soka soka israil e yardım ediyor.Bunu görmezden gelemezsiniz.

Bir olay duymuştum tam hatırlamıyorum ama özünü biliyorum

Yanlış hatırlamıyorsam Hz.İbrahim (a.s.) icin hazırlanan ateşi bir karınca üzerinde bir damlacık su ile söndürmek için uğraşıyor . Ağzında ateşe atmak için çalı parcası bulunan karga bunu görüyor ve buna; senin getirdiğin su dan ne olur ne işe yarar diye dalga geciyor..Ve bunun üzerine karıncada ona belki bir işe yaramaz ama hiç olmazsa safımı belli etmiş olurum diyor.
öyle 1-2 cola almazsan ne olur diye düşünmeyeceksin. safını belli edeceksin.
[/quote]
1)Bu söylediğin tamamen bir hurafedir.Kanıt istiyorsan cennete kimlerin girebilecegini anlatan ayetleri bi okuman yeterli olacaktır müslüman olmayan cennete giremez diye birsey bulamazsın ha şu da var bu söz fanatik islamcılar tarafından uydurulmustur diğer dinleri iyice tukaka yapmak için.
2)Ben öyle bir şirket bilmiyorum hem islami sirket diye gecinen hem de bir pisliğe bulaşmamış olan.
3)Gözüne sokmadan yapsa yani tabiri caiz ise saman altından su yürütse senin için sorun olmayacak demek ki.

Ha verdiğin hikayeye gelince olayı biraz kaydırmışsın Lübnan'a yardım olayı ile peygambere yardım olayı aynı yere çıkmıyor.Lübnan kimdir?
-Bekaa Vadisi'nde PKK'yı saklayan ülke
-Mahsun Korkmaz Akademisi'nin bulunduğu yer

Ha beni sürekli arkamdan bıçaklamış bir ülke bile olsa masumların öldürülmesi hoş değil ama bu durumda Lübnan hiç mi suçlu deil Hizbullahı ülkesinde serbest gezdirirken?
Ben bu adamlarla niye aynı tarafta olayım olay masumiyet ise hizbullahın bombalı saldırılarında ölen yahudiler masum degiller miydi?Burada resmen iki ucu b.klu değnek görüyoruz bir adet.Ve ben bunun herhangi bir ucunu tutmak niyetinde değilim taraf tutarak bırak değnek yerde dursun öyle ha durmasın diyorsan da ortasından tut ucundan tutacagına
[quote name='Ultor' post='49078' date='Jul 28 2006, 07:19 PM']
1)Bu söylediğin tamamen bir hurafedir.Kanıt istiyorsan cennete kimlerin girebilecegini anlatan ayetleri bi okuman yeterli olacaktır müslüman olmayan cennete giremez diye birsey bulamazsın ha şu da var bu söz fanatik islamcılar tarafından uydurulmustur diğer dinleri iyice tukaka yapmak için.
2)Ben öyle bir şirket bilmiyorum hem islami sirket diye gecinen hem de bir pisliğe bulaşmamış olan.
3)Gözüne sokmadan yapsa yani tabiri caiz ise saman altından su yürütse senin için sorun olmayacak demek ki.

Ha verdiğin hikayeye gelince olayı biraz kaydırmışsın Lübnan'a yardım olayı ile peygambere yardım olayı aynı yere çıkmıyor.Lübnan kimdir?
-Bekaa Vadisi'nde PKK'yı saklayan ülke
-Mahsun Korkmaz Akademisi'nin bulunduğu yer

Ha beni sürekli arkamdan bıçaklamış bir ülke bile olsa masumların öldürülmesi hoş değil ama bu durumda Lübnan hiç mi suçlu deil Hizbullahı ülkesinde serbest gezdirirken?
Ben bu adamlarla niye aynı tarafta olayım olay masumiyet ise hizbullahın bombalı saldırılarında ölen yahudiler masum degiller miydi?Burada resmen iki ucu b.klu değnek görüyoruz bir adet.Ve ben bunun herhangi bir ucunu tutmak niyetinde değilim taraf tutarak bırak değnek yerde dursun öyle ha durmasın diyorsan da ortasından tut ucundan tutacagına
[/quote]

1) Bu konudaki araştırmamı yapıp sunucam delillerle birlikte.
2) Dört dörtlük birini ararsan zor bulursun.
3)Benim dediğimle hiç bir alakası yok. Tamamem konu saptırılmıştır.

Evet sürekli dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Hala ülkenin başındakilerinin yaptıklarının masum halka mal ediyorsunuz .Bekaa Vadisi'nde PKK'yı saklayanlar masum cocuklardı dimi? Ben israilli masumlar ölsün ,onların başına böyle birşey gelince yardım etmeyelimmi dedim?

HİZBULLAH durduk yere mi ortaya cıktı.? Sizce neden ortaya cıkmış olabilir.

Not: HİZBULLAH ALLAH ın askeri demektir. Belki bu isim altında yanlış işler yapılıyor olabilir. O onların günahı.Yani bu isime kimse kin gütmesin.
[quote name='armanaltug' post='49052' date='Jul 28 2006, 05:35 PM']
eleştirilcek o kadar çok şey warken vahşet içeren fotoğraflar koyup altına iki resim yapıştırarak bir kaç markayı suçlamak bence çok mantıksız kimse bunlara inanıpda mc donalds ı coca cola yı batıramaz siz yemeseniz de içmeseniz de israil saldırılara devam eder markalarla alakası yokdur!
[/quote]

honestly .. this is the truth :unsure:
[quote name='armanaltug' post='49052' date='Jul 28 2006, 05:35 PM']
eleştirilcek o kadar çok şey warken vahşet içeren fotoğraflar koyup altına iki resim yapıştırarak bir kaç markayı suçlamak bence çok mantıksız kimse bunlara inanıpda mc donalds ı coca cola yı batıramaz siz yemeseniz de içmeseniz de israil saldırılara devam eder markalarla alakası yokdur!
[/quote]

Sonuna birşey koymayı unutmuşsun, ve masum insanlar ölüp gider :angry:

İşte herkes bu arkadaş gibi düşünürse halimiz yaman, sert konuşmak gerekiyor galiba, türkiye artık yabancı bağımlısı bir ülke olarak çıktı herkes yabancı mal alıyo kullanıyo lanet olsun kimsede neyin ne olduğunun farkında bile değil, kimse demiyoki biraz türk malı kullanalım türk imalatçısı kazansın, ama malesef diğer ülkelerde bu iş böle değil adamlar kendi üreticisine sahip çıkıyor, burdada çıkmış bi kaç adam ben kola içmesem cocacolamı batcak. Evet batacak sen ben ,türkiye cocacola yerine başka bir mal aldığını düşün,mcdonaldsa gitmediğini ariel kullanmadığını düşün ve bunun kişi bazında türk ekonomisine katkısını imkansız değil sadece R€kl@m.Karamsar olmayın bu milletin yapacak daha çok şeyi var.
[quote name='Hmana' post='49096' date='Jul 28 2006, 08:15 PM']
HİZBULLAH durduk yere mi ortaya cıktı.? Sizce neden ortaya cıkmış olabilir.

Not: HİZBULLAH ALLAH ın askeri demektir. Belki bu isim altında yanlış işler yapılıyor olabilir. O onların günahı.Yani bu isime kimse kin gütmesin.
[/quote]

Hizbullah bir tepki hareketi degildir El-Kaide gibi para ile kurulmuş bir örgüttür.
Ben Hizbullah ismine kin güderim kelime anlamının ne olduğu umrumda da değil.Bu Hizbullah hatırlarsanız bir dönem bizde de eylem yapıyorlardı ben bodrumlardan çıkartılan cesetleri unutmadım.O zaman onlar da biz islam adına savaşıyoruz diyorlardı.Ben bu ülkede artık islam adına birşey yapıyorum diyenlerden korkar oldum bu kafadaki insanlar yüzünden
[quote name='Ultor' post='49106' date='Jul 28 2006, 09:05 PM']
Hizbullah bir tepki hareketi degildir El-Kaide gibi para ile kurulmuş bir örgüttür.
Ben Hizbullah ismine kin güderim kelime anlamının ne olduğu umrumda da değil.Bu Hizbullah hatırlarsanız bir dönem bizde de eylem yapıyorlardı ben bodrumlardan çıkartılan cesetleri unutmadım.O zaman onlar da biz islam adına savaşıyoruz diyorlardı.Ben bu ülkede artık islam adına birşey yapıyorum diyenlerden korkar oldum bu kafadaki insanlar yüzünden
[/quote]

hizbullahın turkıye mısyonu ve arap ulkelerındekı mısyonu cok farklı bi kaide ile karsılastırmak cok sacma, hızbullah farklı ulkelerde ulke yonetımıne etkı edebilecek yapıya sahıp kurulus, amacı bırlık ve ınsanların ferahı olan bır kurulustur. halkına yaptıgı maddı yardımların yanı sıra egıtım saglık ve alt yapı calısmalarını saglayarak topraklarında refah seviyesını arttırmıstır. turkıyedekı hızbullah yapısının altında turk kurumlarının parmagı vardır guneydoguda artmakda olan etnık mıllıyetcılık karsısında bır ıslam kurt sentezı olusturmak ıcın kurulmustu desteklenmıs ve mısyonunu yerıne getıremeyınce sılınmıstır okulda okudugunuz mıllıyetcılık ıslamcılık akımlarınızı getırın aklınıza bu sılahlar yonetımın elınde etkınlesınce orneklerı 19yy da da yasanmıstı.

gelelim yok coca cola ole yok bole

arkadaslar dunyada bır realite vardır abd dunya tıcaret hacmının &70 cıvarına sahıp bır ulkedır yane dunyanın %70 ının yemesı gereken ekmegı abd tek basına yer. simdi gelelim hisse ye yahudi ırkı calıskan bır ırktır yonetıcı nıtelıklere sahıp oldugu ınancı gercekden ıyı bır yonetıcı yapar onları ınanmak herseydır sonucda...

yahudi sermayesı ve yahudi kulisi amerıkaya yonetır amerıka ıse dunyayı yane para kımdeyse dudugu o calar. sermaye orda bilgi birikimi orda yane yahudi sermayesi olan herseyde..

unı deyken unutamadıgım sozlerden bırını solıyım sıze ekonomi hocamız aynen sole bi kelıme kullanmıstı.. kıcınızı sıldıgınız kagıdın sermayesı turk olabilir ya know-how ı her urun ıcın know-how odernır ya part part yada toptan anlasmanıza baglı.. yane turk urunu dıye kullandıgınız her mal dan da oraya para gıder...

bide gozume carpıyo nedense cıddı anlamda ambargo uygulanmayıp bole sıteler uzerınden yada mail zincirinden yapılan sunu ıcme bunu yeme mallarının alternatifleri (genelde israil uzerınden) islami sermayenın urettığı mallara yonelir insanların vicdanı kullanılarak islami sermayeye yoneltilirler.. somuru tarzı isler yapanlardan nefret ederım kesın surette cıddı bir bakanlar kurulu kararı cıkar ıcmeyız yemeyız R€kl@m kokan ınsanların vıcdanları ıle oynayan bu yazıların sonu yok..

iyi bakın kendınıze
[quote name='fenerli' post='49100' date='Jul 28 2006, 08:29 PM']
Sonuna birşey koymayı unutmuşsun, ve masum insanlar ölüp gider :angry:

İşte herkes bu arkadaş gibi düşünürse halimiz yaman, sert konuşmak gerekiyor galiba, türkiye artık yabancı bağımlısı bir ülke olarak çıktı herkes yabancı mal alıyo kullanıyo lanet olsun kimsede neyin ne olduğunun farkında bile değil, kimse demiyoki biraz türk malı kullanalım türk imalatçısı kazansın, ama malesef diğer ülkelerde bu iş böle değil adamlar kendi üreticisine sahip çıkıyor, burdada çıkmış bi kaç adam ben kola içmesem cocacolamı batcak. Evet batacak sen ben ,türkiye cocacola yerine başka bir mal aldığını düşün,mcdonaldsa gitmediğini ariel kullanmadığını düşün ve bunun kişi bazında türk ekonomisine katkısını imkansız değil sadece R�kl@m.Karamsar olmayın bu milletin yapacak daha çok şeyi var.
[/quote]

bunlar hayal mc donalds coca cola dünyaya tamamı ile oturmuş markalar türkiyedeki bütün bayilerini kapatsa ne olacak savaşa bende karşıyım isral i desteklemiyorum ama cola içmemek bir çözüm değil türk imalatçısının R€kl@mınımı yapıyosun sen burda masumlarımı savunuyosun oda belli değil türk imalatçılarınıda görüyoruz ney sahte ney gerçek belli değil lükse düşkün insanlarız bunu kabul et her ay bi oyuna 30 milyon veriyosun sank bu çok yararlı yerlere gidiyoda cola alıncamı kötü yerlere gidiyo sözlerinde beni vatan haini gibi göstermeye çalışmısın herkes bunun gibi düşünürse halimiz yaman ne demek bende Atatürkçü yüm bende müslümanım bende olanları yadırgıyorum ana fikiri anla markaları batırmak hiçbir acıyı dindirmez hiçbir savaşa son vermez coca cola dışında dünyada daha çok fırıldaklar dönüyor kimsenin bilmediği milletin yapacğı iyi bir vatandaş olmak yiyecek içecek kısıtlamak deil!! bir gün amerika bizede saldırdımı kola içmeyerek kurtulamiyacaksın kolanıda içeçeksin vatanınıda savunacaksın bugün burda kaç milyon eve cola giriyo mc donalds giriyo onlar mı dibe sürüyo? hayır düşünceler sürüyo...

Edited by armanaltug

olay sadece "amerikan malı kullanmak dolaylı yoldan Filistin de sivillerin ölmesine sebep oluyor." değil. işin özeti şu, Amerika üretiyor ve sen tüketiyorsun. böylece "kaliteli mal üreten Amerika" düşüncesi kafalara yerleşiyor. kaliteye düşkünüz eywallah her insan herşeyin en kalitelisini kullanmak ister. Türk üreticileri daha iyisini yapamıyorsa sen de kola içmezsin olur biter. uzun bir süredir kola içmiyorum ve bunun eksikliğini de hissetmiyorum açıkçası.

coca-cola içmemekle tabi ki cocacola yı batıramazsın ne kadar dil dökülse de insanlar Amerika nın ürettiği kolayı, kahveyi, çikolatayı, sigarayı kullanacak ama en azından insan Amerikan malı kullanmayarak kendi kendine somut bir şekilde tepkisini göstermiş olur. iş kafalarda biter.

Amerika ve Türkiye arasındaki savaş sırasında bir Türk vatandaşının cocacola içmesi ne kadar saçma ise şimdi de bir Türk vatandaşının cocacola içmesi o kadar saçmadır bence. Amerika şu anda bizim düşmanımız gibi gözükmüyor ama bizim aleyhimizde faaliyetlerde bulunduğu da bir gerçek. cocacola içmeyi bırakmak için savaş çıkmasını beklememek lazım.

Edited by blacksilver

[quote name='Ultor' post='49106' date='Jul 28 2006, 09:05 PM']
[/quote]

Türkiyedeki HİZBULLAH ın o HİZBULLAH olduğu nerden biliyorsun. Parayla kurulmuş falaln filan bunları nerden biliyorsun. Ayrıca Başkalarını karalamak cok kolaydır. Gider onun adı altında birşey yaparsın. Herkes bunu ondan bilir.Artık o karanlanmış olur.

Sanırım sen benim dediklerimi anlayamıyorsun. Eğer gerçekten anlıyorda "kelime anlamının ne olduğu umrumda da değil" bu lafı söylüyorsan artık benim muhattabım değilsin.
[quote name='armanaltug' post='49175' date='Jul 29 2006, 02:38 AM']
bunlar hayal mc donalds coca cola dünyaya tamamı ile oturmuş markalar türkiyedeki bütün bayilerini kapatsa ne olacak savaşa bende karşıyım isral i desteklemiyorum ama cola içmemek bir çözüm değil türk imalatçısının R€kl@mınımı yapıyosun sen burda masumlarımı savunuyosun oda belli değil türk imalatçılarınıda görüyoruz ney sahte ney gerçek belli değil lükse düşkün insanlarız bunu kabul et her ay bi oyuna 30 milyon veriyosun sank bu çok yararlı yerlere gidiyoda cola alıncamı kötü yerlere gidiyo sözlerinde beni vatan haini gibi göstermeye çalışmısın herkes bunun gibi düşünürse halimiz yaman ne demek bende Atatürkçü yüm bende müslümanım bende olanları yadırgıyorum ana fikiri anla markaları batırmak hiçbir acıyı dindirmez hiçbir savaşa son vermez coca cola dışında dünyada daha çok fırıldaklar dönüyor kimsenin bilmediği milletin yapacğı iyi bir vatandaş olmak yiyecek içecek kısıtlamak deil!! bir gün amerika bizede saldırdımı kola içmeyerek kurtulamiyacaksın kolanıda içeçeksin vatanınıda savunacaksın bugün burda kaç milyon eve cola giriyo mc donalds giriyo onlar mı dibe sürüyo? hayır düşünceler sürüyo...
[/quote]

Bak yabancı marka vardır, yabancı marka vardır, şimdi bi cocacolanın masumiyeti tartışılır,hepimiz şuan amerika malı kullanıyoruz,tüketiyoruz en basitinden herkesin 1 levis 501 i vardır. Ama şunuda düşün Türkiyenin nüfusu gerçekten çok fazla ve ülkemizin dış pazar olmaması için belli ölçülerde türk malı kullanması yavaş yavaş buna alıştırılması lazım yoksa gene osmanlıya benzeyeeceğiz,yani benim dediğim şey yabancı malı kalitelidir kavramı kalkmalı biraz türk malı kullanılmalıdır.(Seni vatan haini gösterme çabam yok yanlış anlamışsın sadece bence mücadeleden kaçıyorsun)
[quote name='fenerli' post='49332' date='Jul 29 2006, 12:17 PM']
Bak yabancı marka vardır, yabancı marka vardır, şimdi bi cocacolanın masumiyeti tartışılır,hepimiz şuan amerika malı kullanıyoruz,tüketiyoruz en basitinden herkesin 1 levis 501 i vardır. Ama şunuda düşün Türkiyenin nüfusu gerçekten çok fazla ve ülkemizin dış pazar olmaması için belli ölçülerde türk malı kullanması yavaş yavaş buna alıştırılması lazım yoksa gene osmanlıya benzeyeeceğiz,yani benim dediğim şey yabancı malı kalitelidir kavramı kalkmalı biraz türk malı kullanılmalıdır.(Seni vatan haini gösterme çabam yok yanlış anlamışsın sadece bence mücadeleden kaçıyorsun)
[/quote]

hiç bi ticari engelleme savaşa son veremez sen çaba mı gösteriyosun televizyonun bilgisayarın ayakkabın türk malımı yabancı olsa ne yazar? istediğin kadar üretim yap lüks tüketimi kaldır yine isteyen isteyene saldırır isteyen isteyeni öldürür birtakım ürünleri boykot ederek değil daha değişik çaba göstermek gerekir benim babam savaşda olsun veya olmasın ihtiyacı olan birçok müslüman ülkeye yardımda bulunmuştur ama coca cola da içebilir sonuç olarak kola içerek kimseye destek olmaz ama safını belli edip yardımını eder....
  • Author
Arman ve arkadaslar boykot sart cunku burdakı tum gelır ısraıle yardım olarak gıdıyor burdakı bu malların boykot amacıda bu zaten oraya gıden yardımları azaltmak burda sadece cococla demıyorum dıger urunlerde var lınke bakın derım alt ksıımda yazıyor...

[url="http://www.suaytr.com/israil/"]http://www.suaytr.com/israil/[/url][quote][url="http://www.suaytr.com/israil/"]http://www.suaytr.com/israil/[/url][/quote]
[quote name='armanaltug' post='49378' date='Jul 29 2006, 12:50 PM']
hiç bi ticari engelleme savaşa son veremez sen çaba mı gösteriyosun televizyonun bilgisayarın ayakkabın türk malımı yabancı olsa ne yazar? istediğin kadar üretim yap lüks tüketimi kaldır yine isteyen isteyene saldırır isteyen isteyeni öldürür birtakım ürünleri boykot ederek değil daha değişik çaba göstermek gerekir benim babam savaşda olsun veya olmasın ihtiyacı olan birçok müslüman ülkeye yardımda bulunmuştur ama coca cola da içebilir sonuç olarak kola içerek kimseye destek olmaz ama safını belli edip yardımını eder....
[/quote]

Bu nasıl bir mantıktır arkadaş, herhalde şuan için savaşı durduramazsın ama zaten amaç kısa vadeli değil, nasıl dersinki ayakkabım,televizyonum yabancı olsa nolur falan, her aldığın şey yabancı olduğunda kaybett
iğin şeylerin farkında değilsen söylüyecek sözüm yok,sen kolanı iç lafım yok, ama sonrada israilin yaptıklarını kınama allah aşkına.Benim diyeceğim Türk malı kullanmaya biraz daha özen gösterelim etrafızmda yeteri kadar yabancı marka var zaten.
arkadaslar bu foruma ilginiz yoğun olsun çunku çok ciddi bir konu.herkesin dungeceki kandili mubarek olsun.
Burda durumlar karişmiş hiç bir firma kötünün yanindayim demez biz tele vizyonlarda falan bunu duymadik kesin lik ile yalan olduguna inaniyorum insanlar cocola içmesin diye yapilmiş tuzaklardan biri diye düşünüyorum bu gerçek ise pepsi içmek daha mantikli tabi :)
Bu kadar global bir olayı bile nasıl din savaşlarına çevirdiniz helal olsun.. Savaşın imanı kitabı olduğu görülmüş mü şu hayatta? Biri Hristiyanlık adına der zamanında, kimi iki adamım esir düştü der dalar.. En nihayetinde amaç dünya üzerinde söz sahibi olmak değilmidir? Savaştır bu, çocuk öldürmek bir yana dursun tarih boyu insanlık denen şu soyun çekmediği acı mı kalmıştırda çocuklara üzülüyorsunuz? Nihat Genç okuyun arkadaşlar biraz.. Kültürlü bir insandan olan olayları dinleyin, yapılan köpekleşmelerin tarihlerini dinleyin.. Tabiki acı tüm olan olaylar, benim için kan ağlıyor ölen minicik masum bedenleri düşündükçe; Ama o Resimleri Gördükçe Değil! O resimler çok eski resimler, ben kendimi bildim bileli o resimler kullanılır protestolarda! Bu siteyi hazırlayanı siz savaş karşıtı modern bu insanlık ayıbını durdurmaya çalışan biri sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Kimbilir insanoğlu değilmi karşı islamı şirketlerden birinin karalaması bile olabilir.. Sonuç olarak diyeceğim şudur; Olaylara Bu şekilde bakmaktansa, bir insanlık ayıbı olarak bakın ona buna tukaka demek çözüm değildir.. Bu zamanda insanoğlunun hala sorunlarını kaba kuvvetle çözmesine üzülün.. Ülkemizin savunmaya harcadığı yıllık 1 trilyar parayla bilim/sanat alanında yapılacakları düşünüp ağlayın! Saygılar...
[quote name='fenerli' post='49466' date='Jul 29 2006, 02:23 PM']
Bu nasıl bir mantıktır arkadaş, herhalde şuan için savaşı durduramazsın ama zaten amaç kısa vadeli değil, nasıl dersinki ayakkabım,televizyonum yabancı olsa nolur falan, her aldığın şey yabancı olduğunda kaybett
iğin şeylerin farkında değilsen söylüyecek sözüm yok,sen kolanı iç lafım yok, ama sonrada israilin yaptıklarını kınama allah aşkına.Benim diyeceğim Türk malı kullanmaya biraz daha özen gösterelim etrafızmda yeteri kadar yabancı marka var zaten.
[/quote]

coca cola da icerim mc donalds a da giderim israil in yaptıklarınıda kınarım adam akıllı kola içiyorum diye kimse ben israil yanlısı ilan edemez saçmalama sözlerine dikkat et istediğin kadar geniş düşün istediğin kadar türk malı kullan istediğin kadar coca colayı batır amerikanıın silah yapıp ülkelere saldırmak için colaya ondan kazanıcağı paraya ihtiyacı yok coca cola gibi büyük şirketlerinde bu tür katliamlara yardım ediceği yok sen ne zaman gördün coca colanın cola yerine kazandığı parayı alıp da buyrun şu ülkeyı yıkın dediğini aklın mantığın alıyomu savaş karşıtmısın türk mallarının satışını arttırmaya çalışan satış uzmanımısın belli değil bi şeyleri durdurmak yada son wermek için yemeğini suyunu kısıtlamak yerine başka şeyler yapmayı dene !!
Abi su da var, coca cola ıcmeyıp cola turka ıcsen ne olucak kı? Al bırını vur ötekıne.. hepsı aynı yolun seysı..
[quote name='MoRwén' post='49501' date='Jul 29 2006, 03:36 PM']
Abi su da var, coca cola ıcmeyıp cola turka ıcsen ne olucak kı? Al bırını vur ötekıne.. hepsı aynı yolun seysı..
[/quote]

+1

coca cola içmiceksem cola turka hiç içmem. ehu.
ya bnde armanın dediklerine katılıyorum vede bir grup WQW oyuncusunun coca-cola içmeyerek hiç bir şeyi önleyemeyecegini düşünüyorum ayrıca TURK MALI kullanın demişsiniz ama çogu üründe yabancı ürünler daha kaliteli madem böyle birşey var Türkler yaptıkları malları daha özenli yapsın:D ama bn yinede inanmıyorum bu olaya
[quote name='doruk' post='49504' date='Jul 29 2006, 04:10 PM']
ya bnde armanın dediklerine katılıyorum vede bir grup WQW oyuncusunun coca-cola içmeyerek hiç bir şeyi önleyemeyecegini düşünüyorum ayrıca TURK MALI kullanın demişsiniz ama çogu üründe yabancı ürünler daha kaliteli madem böyle birşey var Türkler yaptıkları malları daha özenli yapsın:D ama bn yinede inanmıyorum bu olaya
[/quote]

Cola Turka nın cocacola dan daha iyi olmadıgını nerden biliyorsun? yada daha ozenli yapılmadıgını sadece tadındanmı anlıyorsun? Artık ne televizyon izliyorum nede gazete okuyorum sinirlerim bozulmasın diye çünkü yapabilecek hiç bir şey yok. Belki bir Mustafa Kemal daha çıkar diye dua ediyorum hergün bizden sonraki nesil rahat etsin ülkemiz devam etsin. Terörün ne denli kötü oldugunu baska ülkeleri bırakıp kendi ülkemize bakarakda görebiliriz. Cocacola tüketmemek marlboro içmeyerek belki amerikaya para kazandırmayız peki canımız herçektiğinde doğulu restoranlarda yediğimiz kebap paraları yada gece eğlencelerinde dağıttığımız bahşişler kime gidecek kimleri aşiret yapacak kimleri ülkeyi böldürmeyi amaçlatacak? Her gün devletimizin sokaklarından bizden zorla para alan otoparkçılara verdiğimiz paralarla onları küçük mafyalar yaptığımızda bizleri kim koruyacak? AB ye girebilmek için polisimizin haklarını kısıtlayan hükümetimizi destekliyoruz ya onun sayesinde her yerde artan hırsızlık , kapkaçcılık olayları ne zaman bitecek? şimdide yeni bir kanun gelmiş izinsiz araba aranamayacakmış artık bütün yurdum insanı uyuşturucu kaçakcılıgına girer. Milliyetçilik bütün insanlarımızda var arkadaşlar 80 li yıllarda aydın gençleri , öğrencilerini birbirine kim düşürdü? Solculuk Sağcılık kaldımı sizce artık bu türoyunlara gelmemek azım. Ülkücülüğün bizlere serseriler sürüsü gibi gösterilmesini sağlayanlar kimdir hiç düşündünüzmü? Sizce dünyadaki bütün türkleri bir arada tutmaya çalışmak saçmalıkmıdır? Bizden olanları koruyup desteklemektense onlara arkamızı dönmek ne kadar doğru? "Türkün Türkten başka dostu yoktur arkadaşlar!!!" Bırakın lübnanı israili amerikayı kapanalım kendi ülkemize kendi milletimizi düşünelim sadece TÜRK'leri. Kendi üreticimize destek olalım kendi malımızı tüketelim. Dinimizin bize yap dediği şeyleri yapalım. Alkol - Kumar -Sapıklık bunlardan uzak durarak başlayalım bu işe. Oturdugumuz yerden değilde alnımızın teriyle çalışarak para kazanmayı isteyelim önce. Kendimizi kurtaralım ondan sonra yardım edelim diger insanlara.
Ne ise artık herkez kendini bir avuç insan olarak görüyo,ben içsem ne olacak diyo,ben yapmasam ne olcak, mücadeleden kaçan rahat bir milletiz,acaba kurtuluş savaşında bir grup asker savaşa katılırken biz katılsak ne olcak katılmasak ne olcak demişlermi merak ediyorum. Kimsenin düşüncelerini değiştirmek istemiyorum böyle bir niyetim yok,ama millet olarak artık onlara benziyoruz batılılaşıyoruz ama batılaşmanın sadece görsel kısmındayız,yemesinde içmesindeyiz,... Tartışmıyorum kolanızı,hamburgeriniz yeyip için hayat zaten 70 yıl bişi biz ölünce gerisi önemli değil (Bu arada satış elemanı lafına güldüm ne diyim :)

Not: Olayı cocacola olarak algılamyın genel olarak bahsediyorum...