Jump to content
Posted
ben üniversitede(İTÜ) ikinci seneme başlayacağım ama dün evime bi son askerlik yoklama kağıdı geldi... şimdi ben o yoklama işine gidecek miyim yoksa sadece onların istediği biçimde olan öğrenci olduğuma dağir belgeyi götürmem yeterli mi? kimisi onu okul zaten yolluyor diyor ama yollansa da gelen bir belge mi o şey bana bi bilgi verin tırsmaya başlamayım ben...

Featured Replies

o yoklamaya gıtmezsen askere gıttıgınde hakkında Bakaya sucundan Dava acılır o davaların sonucu pek ciddi olmuyor ama durumunda korkulacak bısı yok gıt gereken ıslemlerı yap zaten okuyorsan dırek belgelerını ısterler şubede adam yemıyorlar gelenıde hemen asker yapmıyorlar :)
  • Author
yok zaten öğrenci belgesi için de diğer türlü de gideceğim de oraya şimdi verem dispanseriden muayene belgesi , vesikalık fotoğraf çektirme felan uğraşarak gitmek var bi de sadece eline bi öğrenci belgesi alıp gitmek var... hangisini yapıyım yani?
Öğrenci belgesi falan götürmen gerekiyor. En yakın arkadaşıma geldi ama bana gelmedi. Yanlış hatırlamıyorsam sadece öğrenci belgesini götürmüştü. Yine de bilemeyeceğim. Zaten okul kendisi bildirirse sana hiç gelmiyor belge. Bana gelmedi mesela... şansına işte... :)
tecil ettirmedin mi sen askerliği?

eğer tecil ettirdiysen sana bi askerlik durumu belgesi vermiş olmaları lazım onda bi askerlik numaran var,
onu bağlı oldun askerlik şubesine faxlaman yeterli.

eğer tecil ettirmediysen işin zor acık :rolleyes: , öğrenci belgesi falan koştururlar

kolay gelsin, inşallah bi sorun çıkmaz :rolleyes:
  • Author
tecil mecil bilmem ki ben liseden mezun olduğum sene össyi kazandım okumaya başladım bu sene şimdi bu son askerlik yoklaması gelince orda maddeler var istenenler şunlar falan diye, bir de öğrenci, mahkum falan filan olanlar böyle olduklarına dair belgeleri en geç bilmemne tarihine kadar getirsin diyodu bu kişiler yoklamaya gelemeyecek kişiler gibi lanse edilmiş ama tam açıklayıcı bi şekilde değil... neyse ben askeri şubenin tel no'yu bulup bi sorayım...
[quote]o yoklamaya gıtmezsen askere gıttıgınde hakkında Bakaya sucundan Dava acılır o davaların sonucu pek ciddi olmuyor ama durumunda korkulacak bısı yok gıt gereken ıslemlerı yap zaten okuyorsan dırek belgelerını ısterler şubede adam yemıyorlar gelenıde hemen asker yapmıyorlar [/quote]

lol dogru soze ne denır
Önce bi korkma sakin ol ve sunu yap

Al ögrencı belgenı guzlece gıyın gıt subeye artıs gıbı gır kapıdan bana bunu kım yolladı de :) sonra elındekı ogrencılık belgesını at masaya işlemını yapana kadar bı cay ıste bıtınce dogru evine.
  • Author
[quote name='Yusuf' post='54048' date='Aug 17 2006, 04:43 PM']
Önce bi korkma sakin ol ve sunu yap

Al ögrencı belgenı guzlece gıyın gıt subeye artıs gıbı gır kapıdan bana bunu kım yolladı de :) sonra elındekı ogrencılık belgesını at masaya işlemını yapana kadar bı cay ıste bıtınce dogru evine.
[/quote]
sevdim bu stili :P
ne de olsa ilerde onlar benden fazlasıyla çıkarır di mi bu artisliği :D
Jah bu konuda buyuk otorıte heralde :) bizim birlikte unıversıte mezunu KISA DONEM arkadaslara verıen gorevlerden bıkacını yazayım belkı ıcınızı rahatlatır

1. silah verılmıyor sıze (Alay komutanı emıyle (bu adma yerıne konmamaktır aslında)
2. Sılahınız olmadıgı ıcın dış nobete gıtmıyorsunuz ama daha guzel nobet yerlerı var mesela mılletın butun gırıp cıktıgı kapılarda sabahtan aksama kadar mılletın ayaklarını sılmesını saglıyorsunuz :P
3. Tabur komutanı sizi gazlıyor (eger karakola dusersenız) sızi oraya komutan olarak yolluyorum dıyor ilk gıttıgınız gece tuvalet yatakhane temızlıgı yapıyorsunuz :P
4.5.6 vs. de bunlar gıbı garıp seyler ıste masal gıbı dımı :)
normalde bu işlemleri okul yapıyor ama sen yinedi bir uğra bişey olmaz bak ben de okuyorum üni ama bir şey olmadı gidince durum değişirmi bilemem artık
[quote name='Acc' post='54078' date='Aug 17 2006, 06:01 PM']
Jah bu konuda buyuk otorıte heralde :) bizim birlikte unıversıte mezunu KISA DONEM arkadaslara verıen gorevlerden bıkacını yazayım belkı ıcınızı rahatlatır

1. silah verılmıyor sıze (Alay komutanı emıyle (bu adma yerıne konmamaktır aslında)
2. Sılahınız olmadıgı ıcın dış nobete gıtmıyorsunuz ama daha guzel nobet yerlerı var mesela mılletın butun gırıp cıktıgı kapılarda sabahtan aksama kadar mılletın ayaklarını sılmesını saglıyorsunuz : P
3. Tabur komutanı sizi gazlıyor (eger karakola dusersenız) sızi oraya komutan olarak yolluyorum dıyor ilk gıttıgınız gece tuvalet yatakhane temızlıgı yapıyorsunuz : P
4.5.6 vs. de bunlar gıbı garıp seyler ıste masal gıbı dımı :)
[/quote]

Olsun vallaha. 6 ayda bitsin, ben yine de razıyım bunlara :) Bu arada kısa dönem olmayı isteyip istemediğimizi bize soruyorlar mı yoksa şansımıza ne çıkarsa mı? :)
:D demek istedigin eğer askerde dövmeleriyse....

inkilap hocası bazıları dövmeden akıllanmıo diyo hemde çok ciddi bi adam :D
[quote name='TuGhAn' post='54084' date='Aug 17 2006, 06:13 PM']
Olsun vallaha. 6 ayda bitsin, ben yine de razıyım bunlara :) Bu arada kısa dönem olmayı isteyip istemediğimizi bize soruyorlar mı yoksa şansımıza ne çıkarsa mı? :)
[/quote]

şansına artık ne çıkarsa sınava girdikten sonra belli oluyor...
[quote name='Orcolog' post='54091' date='Aug 17 2006, 06:31 PM']
şansına artık ne çıkarsa sınava girdikten sonra belli oluyor...
[/quote]
İyi o zaman, diğer olasılık da iyi aslında... :)
banada geldi yoklama ama ben gitmeyecegim yoklama icin (memlekete gitmem gerek cünkü) benimde bildigim okulun bu işleri kendisi yapıyor. sadece okulunza gittiginizde takip edin benim belgeyi yolladınızmı diye oda yeter.
en kötü ihtimal ders ortasında jandarma alır götürür nolcakki :D
[quote name='TuGhAn' post='54084' date='Aug 17 2006, 06:13 PM']
[/quote]

tam olarak bir bilgim yok ama
sınava pek bakmıyor eger yedeksubay lazmsa full yanlış çıkarsanda full dogru çıkarsanda giriyormuşun
(tipe bakıyorlarmış (: ben değil bu seçmleri yapan bi arkaba demişti zmnında (: )
[quote name='6sanit6arium6' post='54030' date='Aug 17 2006, 04:07 PM']
yok zaten öğrenci belgesi için de diğer türlü de gideceğim de oraya şimdi verem dispanseriden muayene belgesi , vesikalık fotoğraf çektirme felan uğraşarak gitmek var bi de sadece eline bi öğrenci belgesi alıp gitmek var... hangisini yapıyım yani?
[/quote]

Dostum bak ben askerde yazıcıydım ondan biliyorum, eğer o yoklama kağıdını sen veye bi akraban tebliğ ettiyse muhakkak git şubeye öğrenci olduğuna dair belgeni ver. Yoksa bakaya durumuna düşme olasılığın var öğrenci belgen ellerine ulaşmamış olabilir. Sonra mahkemelerde uğraşma öğrenciliğini ispatlamak için , zaten öğrenci olduğun sürece hiç bir şube seni alamaz o yüzden gitmen senin lehine olur...

Edited by Grindor

öğrenci belgesi yeterli olmuyor. Askerlik erteleme belgesi alman lazım öğrenci işlerinden. Benimde başıma gelmişti, havaalanında yakalacam korkusuyla ülkeye girmiştim. Okulun öğrenci işlerine git, askerlik için belge alacağım dersen onlar dolduracağın belgeyi verirler, aksi takdirde asker kaçağı sayılıyorsun ve yakalanırsan, çok uğraşırsın. Lütfen ihmal etmeyelim arkadaşlar, bayram tatiline gelirken yakalanıp 2 hafta askerlik yapmış insanlar gördüm.
Aaa askere mi gidiyorsun Aydın??? (Konuyu okumadan post atan kullanıcıya örnek no :1)
Bu arada Yusufcuğum kısa dönemleri fazla hor görmesin, pek çok arkadaşım ve abilerim kısa dönem yaptı. Gayet de silah falan veriyorlardı. Hatta abim jandarma komando olarak yaptı dağ bayır. Senin dediğin ancak askeriye binasında (orduevi gibi) falan kapıda duran er muhabbetinde oluyor. Sallıyor da olabilirim tabi :)
sanit abicim yazılanları okumadım ama cevap yazayım dedim. hiç heyecan yapma. benim arkamdan bakaya durumundasın artık diye kağıt gelene kadar bi halt etmedim.

sen şimdi öğrenci işlerine git. ek-g belgesimi ne var. ya da sen onlara söle askerlik şubesine öğrenci olduğuma dair belge istiyom de onlar sana verir. onu uygun bi dilekçe yazarak askerlik şubesine postala. sonra sen WQW hayatına devam et B)
Ihtiyaca binaen yedek subay (astegmen, nam-i deger astek) ya da kisadonem olarak tayin ediliyor... Sinav hikaye...

Kisa donem ile astek arasinda daglar kadar fark var... Astekler subay statusunde olduklarindan maas'a baglilar, askeriye icindeki yerleri erattan cok farkli... Komutan statusundeler erat'a gore... Erat'in tir tir titredigi bir Astsb. Bascavus'a emir verebilir... Kisa donemler ise bildiginiz erat statusunde... Acemi de onbasi olurlar, usta birliginde ise zamana ve ihtiyaca bagli olarak cavus olurlar ancak... Erat icerisinde de cavustu onbasiydi cok farketmez usta birliginde (sadece cavuslar biraz daha az zahmetli gorevlere atanir)... Nobet dediginiz olay rutbeli rutbesiz tum askerler icin gecerli zaten... Asker sayisi az olan birliklerde tum erata nobet tuttururlar... Subay statusundekiler ise gun sonuna kadar o bolgeden sorumlu olarak tutarlar nobetlerini (geceleri yatar bi sorun olursa kalkar bakar, ama er'sen hicbir sekilde yatamassin)...

Uzun da olsa astek olarak yapmak her zaman avantajlidir... Kisa donem yapan, ama o 6 ay icinde ezilerek keske astek olsaydim diyen cok kisi gordum... Fakat asteklerde ezilen gormedim... Tabi sorumlu olduklari isleri yerine getirmeyenler disinda... Ki herkes icin aynidir bu kural...
[quote]Uzun da olsa astek olarak yapmak her zaman avantajlidir... Kisa donem yapan, ama o 6 ay icinde ezilerek keske astek olsaydim diyen cok kisi gordum... Fakat asteklerde ezilen gormedim... Tabi sorumlu olduklari isleri yerine getirmeyenler disinda... Ki herkes icin aynidir bu kural...[/quote]
Ezilmiyorlar ama başka şeylere kurban gidebiliyorlar. Dönemler boyunca kaybolmuş malzemeden bir imza yüzünden sorumlu tutulup, maaşlarının tamamını kaybedebiliyorlar bile. Ya da kendi kullanmadıkları bir aracın kaza yapmasından sorumlu sayılıp masrafı karşılamak zorunda bırakılabiliyorlar. Yaşanmış örnekler...