Jump to content
Posted
Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mültecilermis gibi bakariz?

Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?

Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar?

Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadar ögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altıncı sinifta bir anda "hocam" diye seslenmeye baslarlar?

Neden sinavlarda "4 yanlis bir dogruyu götürür" seklinde bir uygulama ile >ögrenciler cezalandirilirlarda; "4 dogru bil, bir dogru da bizden" seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?

Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz için midir?

Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlarız

Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün >insanlarin izledigini sanirlar? Örn: Su anda 70
milyon kisi bizi izliyor...

Neden gözlerinden öperim denir? Insan vücudunda öpülecek daha uygunsuz bir yer var midir? Kimse kimseyi
gözünden öpmüs müdür? Dügünlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile göbek atilmaktadir. "Bir avci vurdu >beni, bin avci beni yedi" gibi sözler esliginde kendinden geçen baska >milletler var midir?

Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gördüklerinde "inanmiyorum!" derler, inanilmayacak olan nedir?

Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?

Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe"neden "indi-bindi"olarak tabir edilir? Önce inilip sonrami binilir?
Bir terslik yok mudur?

Bir programi kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" >seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin >aldiktan sonra "kabul etmiyorum" seçenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?

Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir? Bulmacalari >hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses
çikaran boru görmüsler midir?

Ipana 7 reklamindaki kiza "Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun?" diye soran doktor, Ipana 7'nin yeni bir ürün oldugunu ve >reklamdan sadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?

Neden futbol takimi olan Ajax"Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax >"Ajaks" diye okunur?

Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazilir? Hipokrat >yemininde"arabami temiz kullanacagim" seklinde bir madde mi vardir?

Featured Replies

[quote]Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur? [/quote]

koyucak ısım bulamadılar heralde :)
Çoğuna verilebilinecek mantıklı cevaplar var, ama yine de güzel yazı :)
Bazıları gerçekten sorulabilecek sorular.Örneğin 70 milyon sorusu gibi.Hoş olmuş.Ellerine sağlık..
Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir? Bulmacalari >hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses

harika bişey bu yaa :D
[quote name='esperanza' post='57746' date='Aug 30 2006, 11:29 AM']
1Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mültecilermis gibi bakariz?

2Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?

3Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar?

4Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadar ögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altıncı sinifta bir anda "hocam" diye seslenmeye baslarlar?

5Neden sinavlarda "4 yanlis bir dogruyu götürür" seklinde bir uygulama ile >ögrenciler cezalandirilirlarda; "4 dogru bil, bir dogru da bizden" seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?

6Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz için midir?

7Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlarız

8Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün >insanlarin izledigini sanirlar? Örn: Su anda 70
milyon kisi bizi izliyor...

9Neden gözlerinden öperim denir? Insan vücudunda öpülecek daha uygunsuz bir yer var midir? Kimse kimseyi
gözünden öpmüs müdür?

10Dügünlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile göbek atilmaktadir. "Bir avci vurdu >beni, bin avci beni yedi" gibi sözler esliginde kendinden geçen baska >milletler var midir?

11Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gördüklerinde "inanmiyorum!" derler, inanilmayacak olan nedir?
12Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?

13Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe"neden "indi-bindi"olarak tabir edilir? Önce inilip sonrami binilir?
Bir terslik yok mudur?

14Bir programi kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" >seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin >aldiktan sonra "kabul etmiyorum" seçenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?

15Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir? Bulmacalari >hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses

16 Ipana 7 reklamindaki kiza "Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun?" diye soran doktor, Ipana 7'nin yeni bir ürün oldugunu ve >reklamdan sadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?

17 Neden futbol takimi olan Ajax"Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax >"Ajaks" diye okunur?

18 Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazilir? Hipokrat >yemininde"arabami temiz kullanacagim" seklinde bir madde mi vardir?
[/quote]
1- çünkü mültecidirler, onlar kaybedendir biz kazanan

2-Türkiyenin şekli güzeldir de ondan, derrrmişimmmm

3-ele geliyormu kilo kaybetmişmi diye yoklamak isterler de ondan

4-Çünkü ilkokuldan sonrasında öğretmenler yoktur. 1985 yılında cami hocaları devrim yaparak öğretmenlerin yerine geçmişlerdir. Gizli bilgi bu haa!

5- Çok sallayan çıkar diye herhalde. Sınav kağıtlarını okuyanlarvar sonuçta

6-Bizim ensemiz çabuk ısınır. Onu soğutmak için öne eğilirler ki enseleri ıslansın, yaaaaa

7-Sen geldiğinden balıklama 10 dk bekleyesin dükkanın reklamı olsun diye

8-Çünkü tüm Türkiye kitap okumaz başka aktivite yapmaz televizyon izlr. Haklılar esasında

9-Gözden öpemk zevklidir...eheheh :P

10-Çünkü dom dom davul sesine benzer o yüzxden çakkıdı çakkıdı oynarız. Başka millet yok. Hatta türkün türkten başka dostu yok yaaaaaaa

11-Kendileri kadar şirin hayvanlar olabileceğine bir türlü inanamazlar da ondan :D

12-Esas onların ismidir, sonradan cuma ve paara isim aranırken "dur şunların ertesi kısını atalım" denmiştir. yaaaaaa

13-Biz tezatları severiz, bindi indi desek halkımız anlamaz da ondan

14-Ben etmem mesela, alırım kurarım sonra sözleşme maddelerini gıcık bulur küfredip kapatırım. Gider paramı da geri alırım ama çatır çatır

15-ben gördüm, bizim evde var öyle bi boru.WALLA BAKKKK

16- Doktor işte okulda ineklemekten tv izlediği mi var:P

17- Futbol takımı isimlerinde yumuşama olur da ondan. Temizlik maddeleri ise doğaları gereği sert olmaya çalışır.

18- bunu bilmiyom bende ühühühühüüğğğğğğğğğğ
esperanza; güzel sorular koptum okurken :)

Shevarash; ne diyim hakkını vermişsin ama bu cevapları bulandan 18. yede bir kulp takmasını beklerdim :P

aynı soruyu ben 1 ay önce soruyodum 1 kişi bile bulamadım borunun "ti" sesi çıkardığıını gören. bitek shev arada bi çıkar öyle istisnalar kaideyi bozmaz :P

borular ti sesi çıkarmaz :lol:
paylasım icin sagol :)
  • Author
haha cihan abi maşallah valla üşenmemişsin hepsine cevap yazmışsın :D saolasın bizide aydınlattın :P
Ben oldukça uzun bir zaman önce bunun gibi soruları Gani Müjde`nin bir kitabında görmüştüm :)