Jump to content
Posted
En pahalı kahve hayvan dışkısından üretiliyor

Endonezya'daki adalara özgü bir hayvanın dışkısından elde edilen dünyanın en pahalı kahvesi için rekolte mevsimi başladı. Endonezya'nın Sumatra ile çevre adalarında yaşayan ve kahve üreticileri tarafından beslenen "Paradoxurus" adlı etobur memelinin dışkısından elde edilen "Kopi Luwak" adlı kahveden bu yıl da yine en fazla 250 kg kadar üretilmesi bekleniyor.

Bölgede Myanmar dilinde "kahve ta'i rahu" (minsk kedisi dışkısı kahvesi) denilen ve 100 gramı 75 dolara satılan kahve, memeli bir hayvan olan Paradoxurus'un yediği kahve çekirdeklerinin daha sonra dışkısından toplanmasıyla elde ediliyor.

Sumatra ve çevre adalarda yaşayan ve kahve üreticileri tarafından beslenen Paradoxurus, kahve ağaçlarındaki en kaliteli çekirdekleri yiyor. Çekirdekler hayvanın midesindeki enzimlerin etkisiyle bir tür fermantasyona uğruyor, ancak hiçbir şekilde erimiyor. Bu kahve çekirdekleri daha sonra dışkı yoluyla dışarı atılıyor. Kahve üreticileri de Paradoxurus'un dışkısından bu çekirdekleri toplayarak dünyanın en pahalı kahvesini üretiyor. Uzmanlar, kahvenin kalitesini artıran önemli faktörün Paradoxurus'un midesindeki enzimler olduğunu belirtiyorlar. "Kopi Luwak" yılda ancak 250 kilogram kadar üretilebiliyor.

ABD'nin en çok seyredilen programı Oprah Show'a da konu olan "Kopi Luwak" kahvesi üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, dünyanın en değerli kahvesinde diğer kahve çeşitlerine oranla daha az bakteri bulunduğu belirlendi.

Featured Replies

ıyy iğrenç :D
zate rengide boka böle kahve rengi :D benziyo kahvelerin bi daha hayatta kahve içmem zati hiç sevmiyom ezelden beri bi bi fal baktıracağım zaman içerim :D
[quote]En pahalı kahve hayvan dışkısından üretiliyor[/quote]

ucuzlarından alıcam bundan sonra :D
Resme bakın hehe

[url="http://img178.imageshack.us/img178/6389/kopiluwakte6.gif"]kopi luwak[/url]

Edited by Orcolog

• Author
[quote name='sparkles' post='58642' date='Sep 2 2006, 01:30 PM']
ucuzlarından alıcam bundan sonra :D
[/quote]

ozaman gidip fare pohundan üretilenleri alacaksın :D

[quote name='Orcolog' post='58648' date='Sep 2 2006, 01:36 PM']
Resme bakın hehe

[url="http://img178.imageshack.us/img178/6389/kopiluwakte6.gif"]kopi luwak[/url]
[/quote]

eheh buda makinası oluyo sanırım önden yedirip arkadan cıkarmak :D

Edited by Ecstacy

One resim öle bea :D içim kalktı bide arkaya bardak koymuş leşsh insan :D
[quote name='CarpathiA' post='58652' date='Sep 2 2006, 01:40 PM']
One resim öle bea :D içim kalktı bide arkaya bardak koymuş leşsh insan :D
[/quote]

Sen adamı feci yıpratırsın ama seni de yıpratan birileri varmış demekki nihahaha yaşasın ben çok kötüyüm bugün savulun..
Evet beni yıprattın bugün tebrik ediyorum :D
[quote name='Orcolog' post='58648' date='Sep 2 2006, 01:36 PM']
Resme bakın hehe

[/quote]
o resmi gördükten sonra bi daha kahve icicegimi sanmıyoum insanlar buna para mı veriyor yani :blink:
ironik ama, bütün kahvelerden daha az bakteri varmış
amma abartilmis yahu... serum da at kanindan yapiliyor, buna kimse bisi demiyo yerken tabe... diyebilecek hali olmuyor gerci...
ben zaten cay (cok nadır ıcerım) // kahve ıcmem

nescafe Gold reklamları aklıma geldı sımdı "kokusunda davet var" "3 in 1 // 5 in 1 " severek tüketmeye devam edin siz :)
Bu kahve çekirdeğini bir insana yedirsek hani acaba daha değerli bir kahve çıkar mı? :D
Mesela ben bu akşam denesem sabaha zengin olur muyum? :P
[quote name='Sanctuary' post='58798' date='Sep 3 2006, 12:15 PM']
Bu kahve çekirdeğini bir insana yedirsek hani acaba daha değerli bir kahve çıkar mı? :D
Mesela ben bu akşam denesem sabaha zengin olur muyum? :P
[/quote]

Allahım sen bunun gibi cin fikirlilerden koru bizi :D