Jump to content
Posted
MSN de rahip yazınca karşı tarafa gitmiyor. rahiple başlayan bi cümle olsa bile bütün cümle gitmiyo

Haber şööle geçio;

Sansür, MSN’e de girdi. Bu haberde vereceğimiz kelimenin geçtiği mesajlar, karşı tarafa iletilmiyor. Bakalım Microsoft, bu ilginç duruma ne diyecek?

Bu denemeyi yapmak için MSN’i açın ve listenizde çevrimiçi olan birisine “rahip” yazıp gönderin. Sonuç, maalesef olumsuz. Maalesef mesajınız karşı tarafa gitmedi. Bu sansürün ve denetlemenin neden yapıldığı konusunda herhangi bir açıklama yok. Bu engellemenin, sadece Türkiye’deki MSN kullanıcıları için yapıldığı da söylenenler arasında. Ancak yurtdışındaki bilgisayar kullanıcılarına da bu kelimeyle ilgili sansürün uygulandığı, basit denemelerle ortaya çıkıyor.

Diğer Yasak Kelimeler de Var mı?
Bu uygulama, Microsoft tarafından uygulanan sansürün hangi boyutta olduğu sorusunu da akıllara getiriyor. Yasaklanan diğer kelimelerin ne olduğu merak konusu. MSN kullanıcıları, yasaklanması muhtemel kelimeleri denemeye başladılar bile.

Featured Replies

Evet güzel bi konu. Ayrıca bu sansür hakkında hiç bi uyarı yapılmıyo. Yani ne sen yazdığın kelimenin karşı tarafa gitmediğini biliyosun, ne de karşı taraf senin o kelimeyi yazdığını biliyo. Resmen sansürlemişler :) Özgürlük alanının kısıtlanması konusuna giriyo bu. Biz msn yüklerken koşullarda böyle bi madde bulunmuyo :)
Gerçekten çok saçma bi sansür bence bu,rahip kelimesinin yazılmasında ne gibi bir sakınca olabilirki?İki insan arasındaki konusmaya sansür konmasındaki amaç ne olabilir?
Kimse Microsoft kadar bu işi eline yüzüne bulaştıramazdı, sundukları hizmet zaten yeterli değil birde üstüne böyle ucube uygulamalar başlatıyolar. Önce şu çevrim dışı konuşmayı çözsünler :/ 10 sene önce ICQ da takır takır çalışan çevrimdışı görüşmeyi yeni ekleyebildiler, oda son derece başarısız. Yazdığın şey 10 dakika sonra gidiyor, bazen gitmiyor. Bikaç arkadaşım çevrimdışı iken yazılanların msne değilde mailine geldiğini söyledi. Cümle cümle mail olarak atılmış adam 45 dakika mailimi boşaltmaya uğraştım, siliyorum yenileri geliyo dedi. Sıkandal...
[quote name='Canbass' post='180949' date='Feb 18 2008, 12:24 PM']Kimse Microsoft kadar bu işi eline yüzüne bulaştıramazdı, sundukları hizmet zaten yeterli değil birde üstüne böyle ucube uygulamalar başlatıyolar. Önce şu çevrim dışı konuşmayı çözsünler :/ 10 sene önce ICQ da takır takır çalışan çevrimdışı görüşmeyi yeni ekleyebildiler, oda son derece başarısız. Yazdığın şey 10 dakika sonra gidiyor, bazen gitmiyor. Bikaç arkadaşım çevrimdışı iken yazılanların msne değilde mailine geldiğini söyledi. Cümle cümle mail olarak atılmış adam 45 dakika mailimi boşaltmaya uğraştım, siliyorum yenileri geliyo dedi. Sıkandal...[/quote]
Dediğin şey mobil durumlarda da oluyordu sarı olan birisine yazı yazdığında mailine gidiyordu. Eski şirkette teknisyenlere yapardık pislik olsun diye :D
[quote name='Canbass' post='180949' date='Feb 18 2008, 12:24 PM']Kimse Microsoft kadar bu işi eline yüzüne bulaştıramazdı, sundukları hizmet zaten yeterli değil birde üstüne böyle ucube uygulamalar başlatıyolar. Önce şu çevrim dışı konuşmayı çözsünler :/ 10 sene önce ICQ da takır takır çalışan çevrimdışı görüşmeyi yeni ekleyebildiler, oda son derece başarısız. Yazdığın şey 10 dakika sonra gidiyor, bazen gitmiyor. Bikaç arkadaşım çevrimdışı iken yazılanların msne değilde mailine geldiğini söyledi. Cümle cümle mail olarak atılmış adam 45 dakika mailimi boşaltmaya uğraştım, siliyorum yenileri geliyo dedi. Sıkandal...[/quote]
:D
Olayın detayını bilemiyorum ancak, msn kullanıcılarının yüzde kaçı konuştuğu kişiye ,rahip deme ihtiyacı duymuştur oda ayrı mesele. Ha çok ihtiyacı var diyelim rahip diyecek , DİNADAMI desin olsun bitsin.:)
Abi aslında tekrar ICQ ayaklandırması yapacaksın :D eskiden msn mi vardı bee peh peh peh :D