Jump to content
Posted
edit:yok bisey kapatın başlığı...

Edited by informal

Featured Replies

• Author
[quote name='efvacen' post='62881' date='Sep 16 2006, 11:57 PM']
köpeğin adı işte ne var ki sputnik 2 ile uçmuş uzaya :lol:
[/quote]
yuh artık! :blink:
  • Author
[quote name='efvacen' post='62885' date='Sep 17 2006, 12:03 AM']
niye yuhluyopsun uçmuş aaa ilk giden köpecikte o
[/quote]
zeka?mantık?insanlık?
insan gönderip insanın ölmesindensan köpek gönderip deneme yapmak mantıklı

[quote]Laika'nın lakabı Türkçeydi: Limonçik (Limoncuk'un Rus aksanıyla söylenişi). Bunun nedeni bilinmemekle birlikte, Sovyetler'de ana dili Türki dillerden olan çok sayıda insanın yaşaması nedeniyle, Laika'nın bakıcıları arasında da Türkçe konuşanların olması muhtemeldir.[/quote]
  • Author
[quote name='IsAnd0r' post='62892' date='Sep 17 2006, 12:13 AM']
insan gönderip insanın ölmesindensan köpek gönderip deneme yapmak mantıklı
[/quote]
insan gönderilmesi de saçma olurdu,köpek te,kaplumbağa da...Sırf devletlerin yarışı için cana kıymaya ne gerek var?
Bi köpek için tartışmaya değer mi.. :D Valla ben de bişey var sandım.. Bi de olayın ilginçliğini anlamadım.. Yani anafikir ne bu topicte? Benim de kuşum ölmüştü zamanında olur böyle şeyler :D
Sonuçta köpeği ölmesi için göndermiyolarki bilimsel bi olay amaçlı göderiyolar :blink:
  • Author
ne bilimsel amacı devletler yarışı için gönderdiler!amerika'dan ondan bundan üstün olmak icin!
olaya bir de su sekilde bakmak lazim. herhangi bir canlinin oraya gidince basina ne gelecegini kestiremedikleri icin bir kopek yollamislar. daha sonra maymun ve insan seklinde devam etmis. bu olaydan once insan sagligina yararli olabilecek kimyasallarin hayvanlarin üzerinde denenmesi olayi var. tepki gösterilcekse hepsine gösterilmeli. tamam eyvallah hayvanlarin aci cekmesini kimse istemiyor fakat sonuc olarak 1 hayvanin ölmesiyle alinan bir sonuc ,1 milyon insanin ölmesini engelleyecek bir tedaviye dönüşebiliyor. bu tarzda düsünmekte yarar var :)
bence mesaj güzeldi. insanlardan beklemediğin bir tepki geldiği için bunu değiştirmene üzüldüm. daha önce görmeyenler de görsün bence.
  • Author
[quote name='bloodbath' post='62956' date='Sep 17 2006, 12:53 PM']
olaya bir de su sekilde bakmak lazim. herhangi bir canlinin oraya gidince basina ne gelecegini kestiremedikleri icin bir kopek yollamislar.
[/quote]
hayır basına ne geleceğini biliyorlardı.sputnik 2'nin dünyaya dönüş mekanizması yoktu...
hayir canim benim ben onu kastetmiyorum. yani uzay gibi bir ortamin bir canliya neler yapabilecegi arastirmislar kanimca. ayrica o köpegin dünyaya döndügünde nasil bir halde olabilecegi konusu da var. :) sinir stress yapmamak lazim. :) ilk bastaki yazini merak ettim. rica etsem yeniden yazar misin??
[quote name='bloodbath' post='62956' date='Sep 17 2006, 12:53 PM']
olaya bir de su sekilde bakmak lazim. herhangi bir canlinin oraya gidince basina ne gelecegini kestiremedikleri icin bir kopek yollamislar. daha sonra maymun ve insan seklinde devam etmis. bu olaydan once insan sagligina yararli olabilecek kimyasallarin hayvanlarin üzerinde denenmesi olayi var. tepki gösterilcekse hepsine gösterilmeli. tamam eyvallah hayvanlarin aci cekmesini kimse istemiyor fakat sonuc olarak 1 hayvanin ölmesiyle alinan bir sonuc ,1 milyon insanin ölmesini engelleyecek bir tedaviye dönüşebiliyor. bu tarzda düsünmekte yarar var :)
[/quote]

+ 1903
[quote] bilimsel amacı devletler yarışı için gönderdiler!amerika'dan ondan bundan üstün olmak icin![/quote]

devletlerin komik istekleri yüzünden milyonlarca insan öldü. en azindan bu bilimsel bir arastirma :)

Edited by bloodbath