Posted October 29, 200618 yr Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilkve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir.Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. _ Ben ilk okuduğumda yazıyı normal sandım 10dk sonra 2. okuyuşumda fark ettim karakterleri Edit: Aradım varmı diye fakat göremedim Edited October 29, 200618 yr by utqu
October 29, 200618 yr daha öncede böyle bişey wardı ve yine teşekkür etmiştim ama 3. satırdaki şey ne karmaşadır mı yazıo orda
October 29, 200618 yr Uzun çalışmalarım sonucu. Orjinal Metin: [quote]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilkve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir.Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.[/quote] Tarafımca yapılan çeviri: [quote]Cambridge üniversitin de yapılan bir araştırmaya göre,bir kelimedeki harflerin hangi sırada dizildikleri değil,ilk ve son harflerin doğru yerde olması önem taşımaktadır.Gerisi tamamen karmaşadır ve yine sorunsuz olarak okunabilir.Bunun sebebi insan beyninin her harfi tek tek değil kelimeleri bir bütün olarak okumasıdır.[/quote]
October 29, 200618 yr Author Benimde yoksa yoksa yok canım olmaz ama ya gerçekse yani biz biz biz şimdi KARDEşMİYİZ
October 29, 200618 yr o degil belki tiryaki Cambridge üniversitesi mezunu mu? hehe seviyorum seni tiryaki
October 29, 200618 yr [quote]aklima tiryaki geldi smile.gif [/quote][quote]o degil belki tiryaki Cambridge üniversitesi mezunu mu? hehe seviyorum seni tiryaki smile.gif[/quote] uehuehuehe şimdi bende hatırladım tiryakiyi akshgd gsd lısgf aıusgd?
October 29, 200618 yr Ben yazıyı gayet normal bir şekilde okudum fakat yazıdaki harflerin yerlerinin farklı olmasının nedenini arkadaş yanlış yazmış diye düşündüm. sonradan jeton düştü tabii. ama tam bi karmaşa olmamış yine harfler birbirlerine yakın... kuralı bozmadan bir daha yapalım bakalım. Benim yaptığım : Cgiardbe Ütendvseirsiine yaalıpn bir aşyaırrmata gröe (okunmuyor bile ama kural bozulmadı) Onların yaptığı : Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe Orjinal türkçe : cambridge üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre Yazık sayende tüm araştırmaları boşa gitmiş oldu zuhahaa Edited October 29, 200618 yr by NoBLe_PaLaDiN
October 29, 200618 yr orda bahsettikleri 2-3 harf değşikliğinin kimseye zararı dokunmadığı sınırım tamamen karıştırığ ilk ve son har kalırsa baya karışık oluyo
October 29, 200618 yr Author Yaa canım sizde direk anlamı çıkarmayın işte azda geliştirin denilenleri Demek istedikleri insan beyni kelimeyi harf harf yorumlamıyoru kelime kelime yorumluyor ve bu yaptığımız hataları görmemizin başlıca sebebi (bkz: geçen attığım bir post'ta "vardım edermisiniz" demişim RamcoReis abimiz söyleyince uyandım mevzuya )
October 29, 200618 yr [quote name='bloodbath' post='70479' date='Oct 29 2006, 06:56 PM'] aklima tiryaki geldi [/quote] Cok severdim kendısını en son 60 olan insandır bunun icin wt den odul almalıydı
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilkve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir.Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
_
Ben ilk okuduğumda yazıyı normal sandım 10dk sonra 2. okuyuşumda fark ettim karakterleri
Edit: Aradım varmı diye fakat göremedim
Edited by utqu