Jump to content
Posted
Forumumuzda bundan sonra konu olarak bu tarz konuların açılmasını istiyorum her şey güllük gülistanlık değil bu ülke de kimse kötü gideni iyi gidiyor gibi göstermeye çalışmasın.. Tartışma çıkacak aman birisi küfredecek diye kasmasın birbirini hangimiz küfretmiyoruz hangimiz tartışmıyoruz bırakalım bu çocukca düşünceleri hee ben bırakmam tartışma çıkacak düşüncesiyle bazı şeylerden kaçılıyorsa sizlere cevabım aşağıda...

NİNNİ
Çocuğun uyumasının sağlanması ya da ağlamasının durması için, sade bir dille ve hece ölçüsüne göre ezgili olarak söylenen ürünlerdir. Söyleyeni belli olmayan bu ürünler dörtlüklerden ve nakarat bölümlerinden oluşur.

Ninni Örnekleri:

Huu huu
Dervişler
Hak yoluna gitmişler

Hak yolunda bir pınar
Ne soğulur ne diner

Bunu içen dervişler
Murada ermişler

Uyusunda büyüsün ninni
Mini mini yavruma ninni

Huu huu
Dervişler

Bir gelini almışlar
Kürklerine sarmışlar
Öpüyüp kokuyum derken
Devrik dingile kalmışlar

Ninni benim yavruma ninni
Küçücük yavruma ninni

Hu hu hu kuşu
Derenin tepenin baykuşu

Enginlerde yuvası
Mamalar getirir babası

Yavrum yesin büyüsün
Hem büyüsün hem yürüsün

Mini mini yavruma ninni
Küçücük yavruma ninni

Hu hu hu kuşu
Ben çıkmadım yokuşu

Yokuş bülbül yuvası
Mamalar pişirir hanım ninesi

Yavrum yesin büyüsün
Hem büyüsün hem yürüsün

Mini mini yavruma
Küçücük yavruma hu ninni...

Saygılarımla.....
Proud

Featured Replies

Ne güzel olmuş ninniler, paylaşımın için sağol :)
  • Author
Beğendiğine sevindim daha çok var bunlardan ilkokul 1. sınıfa giden yeğenim takıldığı "minimini birler çalışkan ikiler" adlı forumdan aldım. Bu foruma da iyi gitti eklerim vakit buldukça sizlerde eğlenirsiniz...
Eğleniriz :lol:

Ben eğleniyorum, WoW forumundan, herşeye gaza gelen 5 tane adamı arkasına alarak ülkeyi kurtarma va herşeyin sebebi olarak dış mihrakları gösterme çabası da ninniler kadar komik olabiliyor ;)

Neyse orco, ciddi konuların konuşulduğu forumlar var. Burası siyaset yada benzeri konular için doğru platform değil. Aslında hiç bir sanal platform doğru yer değil. Hepsinin kendine göre konuşulacağı ve çözüm önerilerinin getirileceği yerler mevcut. Burada oyun oynamaya gelmiş genç arkadaşlarla, yada yaşlı arkadaşlarla yaş önemli değil laklak edip gaza gelmek "ulan şerefsizler" diye kopmak, bir yarar içermeyen bir durum.

Hakikaten birşey yapmak istiyorsanız gidip Perinçek`in adamlarıyla siyasal tatışmaya girersiniz yada doğudaki eğitimsiz gençlere eğitim götürürsünüz. Basit...
  • Author
Evet haklısın toplam çoğunluğa uyarak "me" leyeceğime azınlık olurum dış mihrakları suçlu bulurum.. Bu bana daha mantıklı geliyor. He bir de tabi şöyle de bir durum var ilkokuldan itibaren sorumluluk alma bilincini taşıdığımdan ötürü olsa gerek ben iradeli bir yapıya ve hakim bir yapıya sahibim . Başlık kapatmaktan daha fazlasını yapabilmelisin ama. Bir kişinin kapatın şunu bu adamı görmek istemiyorum. Neden koyarsınız. "Yetkililerrrr ee şey bakarmısınız ben şey diycektim bir yetkili baksında şu topice kapatsın" diyen birinin lafı ile de topic kapatmazdım. Velhasıl kelam misyonune ise bu forumun onu bilelim önce veya bildirin! Diyin ki bu forum oytun amaçlı sadece oyuna dair bir şeyler yazalım ama yok genel bir forumuz biz diyorsanız da bazı şeylerin takibini daha iyi yapabilmeli insan daha fazla dikkatli olur daha fazla bilgili olur. Ondan sonra gerekçesini söyleyerek kapatır. Pekala diyerek başlık kapatılmaz..
Guest
This topic is now closed to further replies.