Jump to content
Posted
Gecen gunlerde basima gelen bir olayi aktarmak istedim... Modemim, araliklarla netten dusuyordu... Oncesinde santralde bir problem oldugunu dusunerek ADSL merkezini aradim ve herhangi bir problemin olmadigini ogrendim... Ayni sorun arkadasimin basinada geliyordu ve son olarak TTNet'i aradiginda ona "su anda kullanici adiniz ve sifreniz Adana'da bir port tarafindan kullaniliyor" demesi ile ikimizde olayi anladik...

Netten surekli dusuyorsaniz ve ip adresiniz adsl geri geldiginde degisiyorsa buyuk ihtimal yukardaki problem ile karsi karsiyasiniz demektir... Su anda bazi kotu niyetli insanlar ADSL kullanicilarinin kullanici adlarini deneyerek bulmakta ve eger sifresi default ayarlanmis ise sizin baglantinizi kullanma amaci ile sizi netten dusurmekteler...

Eger halen sifreniz default ayarlarinda, yani ilk geldigi gibi ise lutfen sifrenizi [url="http://adslkota.ttnet.net.tr"]http://adslkota.ttnet.net.tr[/url] adresinden degistiriniz...

ADSL'i sinirsiz kullanan ve bu sorunu yasayan arkadaslar ise 4440375 numarali telefondan bilgi alabilirler...

Featured Replies

Bilgi için saol.Ben netten düşmüyorumda bana kota çok yüksek geliyor yani benim kullandıgımdan fazla acaba virüs ten olabilirmi sürekli bir şey indiren uyuz oldum.
kotalı net kullanan arkadaşlar netlimiter ile upload download miktarlarını takip edebilir, kontrol edebilirler ayrıca kota kontrol programlarını kaynağı sağlam olmadan kullanmayın.
  • Author
[quote]Bilgi için saol.Ben netten düşmüyorumda bana kota çok yüksek geliyor yani benim kullandıgımdan fazla acaba virüs ten olabilirmi sürekli bir şey indiren uyuz oldum.[/quote]

amaclari da bu zaten... 1024 limitli adsl baglantisina sahip olanlarin hesaplarini kullanarak hizli download yapmak istiyorlar... ve olan kota'lara oluyor...
Sentinel cok cok ama teşekkür ederim bende dünden beri şüpheleniyordum...Ttnet ile görüşmem sonucu benimde adanadan biri ile ortak kullanıyormusum...
Az önce şifre değişikliği yapıldı modem üstünden de şifre değişikliğini yaptım...
Dün neden melcore da latency 24 k ila 6 k arası oldugu belli oldu sayende kanka..
  • Author
[quote]Dün neden melcore da latency 24 k ila 6 k arası oldugu belli oldu sayende kanka..[/quote]

abi o latency artirmaz... senin modem ne ? wireless mi yoksa duz mu ? ya da DoS saldirisina karsi ping'e kapali mi disariya ?
[quote]Dün neden melcore da latency 24 k ila 6 k arası oldugu belli oldu sayende kanka..[/quote]
nası yanı ? baska bırı hatta sıfeyle gırdıgınden hızdamı düşüyor
  • Author
[quote]nası yanı ? baska bırı hatta sıfeyle gırdıgınden hızdamı düşüyor[/quote]

yok yaf... direk duser modem... adsl sinyali devam eder ama ip'n dustugunden nete giremezsin... Baris abimizin olayi baska...
Sentinel bilgi için çok saol benim modemde de hiç bir işlem yapmasamda sürekli download ediyor gibi görünüyordu. Dün akşam kotaya baktım nerdeyse 3 gb olmuş bu ay doğru dürüst kullanmama rağmen. Hemen şifreyi değiştirdim. Tekrar teşekkürler..
Arkadaşlar bakın şimdi ben adanalıyım ben apıyorum :D dermişim ( ama neden olmasın :P)

bunu yapan arkadaşlar vardır :P
Var birşeylik yaa benim kota acayip fırlıyor ama başkası kullandıgı için dil.Çünkü ben interneti kullanın birşey oluro sürekli dosya indiren bir virüs olabilirmi acaba