Tip fakültesinde ilk kez kadavra basina toplanan ögrenciler, büyük bir merak ve ilgiyle kadavrayi incelemektedirler. Profesör dersine baslar;
"Tipta iki sey doktorlar için çok önemlidir, ilki insan vücudu ile ilgili hiçbir sey sizin için igrenç olmamalidir.
Örnegin" der ve parmagini cesedin k..na sokar,çıkartip agzina götürür.
"Hadi bakalim simdi sizlerde aynı seyi yapiniz !
" Ögrenciler sok içinde hepsi duraksarlar ama bakarlar ki profesör çok ciddi, istemeye istemeye hepsi sirayla kadavranin k...nı parmaklayip sonra da parmaklarini emerler.
Ögrencilerin hepsi bu isin tadina bakip berbat bir hale gelmisken,
profesör konusmasini sürdürür;
- "Bir tip doktoru için ikinci en önemli nokta gözlemdir" der ve devam eder;
- "Ben kadavranin k...na orta parmagimi soktum ama kendi agzima isaret parmagimi götürdüm.
Simdi bir doktor için, dikkat etmenin ne kadar önemli oldugunu da ögrenmis bulunuyorsunuz
"Tipta iki sey doktorlar için çok önemlidir, ilki insan vücudu ile ilgili hiçbir sey sizin için igrenç olmamalidir.
Örnegin" der ve parmagini cesedin k..na sokar,çıkartip agzina götürür.
"Hadi bakalim simdi sizlerde aynı seyi yapiniz !
" Ögrenciler sok içinde hepsi duraksarlar ama bakarlar ki profesör çok ciddi, istemeye istemeye hepsi sirayla kadavranin k...nı parmaklayip sonra da parmaklarini emerler.
Ögrencilerin hepsi bu isin tadina bakip berbat bir hale gelmisken,
profesör konusmasini sürdürür;
- "Bir tip doktoru için ikinci en önemli nokta gözlemdir" der ve devam eder;
- "Ben kadavranin k...na orta parmagimi soktum ama kendi agzima isaret parmagimi götürdüm.
Simdi bir doktor için, dikkat etmenin ne kadar önemli oldugunu da ögrenmis bulunuyorsunuz