Jump to content
Posted
kimler orjinal windows aslında anket yapmak isterdim ama anket ekleme gibi bi yetkiye sahip degilim sanırım :)

orjinal windows kullanıyorsanız neden orjinal kullanıyorsunuz? gidip 5ytl'ye korsanını alabilecekken ndn yaklaşık 150$ para verip lisanslı bi ürün tercih ettiniz?

hyr ben korsan kullanıyorum diyorsanız, yakalandıgınızda 6ay'dan 3 seneye kadar hapis cezası oldugunu bildiginiz halde hala ndn korsan kullanmayı tercih ediyorsunuz?

(korsan kullananlar windowsunuzu ne sıklıkla update ediyosunuz bunuda yazarsanız sevinirim :) )

ben korsan kullanıyorum çünkü okadr para vermektense bilgisayarıma ram ve ekran kartı alırım düşüncesindeyim, tüm güncellemeleri yakından takip ediyorum :) korsan kullanmam demek xp'nin açıklarını kapatamıcam anlamına gelmiyo bence :)

Featured Replies

Gönül isterki orj windows kullanayım fakat hayat şartları malum...
Bir öğrenciyim ve bir yazılım 155$+kdv verecek param yok gerçi windows'un korsanı olmasaydı verecek param olurdu ama neyse...:)

Aslında yapılan emeğe saygı duymak isterim korsanından uzak durmak isterim ama hayat şartları bizi kötü yola sürüklüyor...

Güncellemeleri ise sürekli yaparım...Bunun orj kullanıp kullanmamakla ne alakası var onu anlayamadım ama :)

Edited by SLaM

• Author
bazı kişiler cesaret edemiyoda korsam oldugu için ip'den yer tespiti falan :) yoksa bill amca nası yakalıcak korsan kullananları :)
valla komple yeni pc aldığım için Vatan sağolsun bir tane orj. win Xp verdiler onu kullanıyorum ama bir sürü de kendi hazırladığım kopya win. xp cd bundle ı var...
bnm hic bi fikrim yok bilg geldiinde icnde windows da yukluydu :D
Microsorf ev bilgisayarları ile pek uğraşmaz...

şirketleri genelde kontrol ederler...şimdiye kadar bi ev bilgisayarındak kaçak işletim sisteminden dolayı ceza aldığını duymadım...
microsoft evlerde kaçak kullanılmasına ses cıkarmıyo çünkü bu sayede programları dünya üzerinde tekel konumunda oldu. eger kopya koruması kırılamasaydı ki isteseler yaparlar koskoca microsoft, bunu splinter cell3 te ubisoft bile yaptı kırılması aylar sürdü.Linux gibi açık kodlu ve paylaşımcı bedava programlar iice yaygınlaşacaktı. Programcılarda bunları desteklemeye başlıycaktı linuxta çalışan program ve oyunlar artacaktı, microsoftun tekeli kırılcaktı ama işte microsoft ev kullanıcılarına kıyak geçerek dünyada tek olma konumunu sürdürüyor ve bi rakipte cıkacak gibi durmuyor. Zaten ev kullanıcılarını dava etsede alacağı nedirki en fazla pcye el koyar ve tüm o ülke halkınında nefretini kazanır ama şirketlere yaptırımlar uyguluyor bunun yerine ağır cezalar cıkarttırıyor hükümetlerden bu sayede binlerce sade vatandaştan alacağı parayı zaten bi şirketten alıyor.
Ben orjinal yazılıma karşıyım açıkcası en azından bu fiyat politikalarıyla yani bi mal amerikadaki fiyatıyla burda satılamaz onu benim ülkemin gayri safi milli hasılasıyla kıyaslayıp ülkelere göre fiyat politikası cıkartmalılar ancak ööle orjinal yerleşir dünyada...
Bugün Blizzardında yaptığı avrupa insan hakları mahkemesine taşıncak bi olaydır satın aldığımız bi malı oyunu oynarken bide aylık ödememizi istiyor vede bunu server giderleri diye yorumluyor bu olacak şey deil 5 milyon kişiden ayda 70-80 milyon dolar topluyor napıyor NASA nın serverlarınımı kullanıyor yoksa beyzadeler... bu tamamen haksız rekabet oluşturan diğer oyun ve yazılım firmalarıyla arasında finans gücü bakımından uçurum oluşturacak ilerde blizzi microsoft gibi tekel yapacak ayrıca müşteri haklarınada karşı bi durum ama hayretki özgürlük meraklısı yabancı ülkeler buna bi dava açamıyor bile...
ghazi çok doğru demişsin bende seninle aynı görüşteyim bilinçli yaptıkları bariz zaten... ubi de zaten son oyunlarını starforce ile korudu bak üzerinden amma zaman geçti daha yeni bitirebldm... linux ün yayılması MSin sonu olur... zaten konsol piyasasında yapılmayacak işlere bulaştı... hoş onda da korkum Apple konsol yapacak diyorlar çekindim... OS ların orjinal alınmasına bende karşıyım ama diğer legal yazılımların orjinal alınması lazım... OSlara gelen fikrim ise hepsi açık işletim sistemi olması lazım böyle mac gibi win gibi kapalı os lar ile olmaz böyle şeyler... linux gibi unix gibi açık kodlu OS olacak Vista ile uraşmayacan...

Bl!zz e gelince bunun da arkasında en başından beri SOE vardı tüm MMORPGlerin arkasında nerdeyse UO dan sonra EQ falan hep SOE sayesinde gelişti ve sana diyeyim NASAdan daha gelişmiş serverlar kullanılıyor olabilir adamlar nasıl olsa bu işi kendileri yapıyorlar... Bl!zz tekel olamaz şansını kaybetti sadece çok yüksek bir profite sahip olan bir firma olacak... zamanla erir o da... oyun çıkarması lazım durduğu yerden olmaz bu... Hellgate çıkacak diablo ekibi ayrıldı şirketten al sana -1, starcraft ghost un adı sanı unutuldu al bi -1 daha... direk satışlardan kazancı kurtarması lazım WoW uzun ömürlü olmaz en geç '08 diyorum eğer araya bi exp. pack ve bi RTS daha sürerlerse bitmez hep devam eder...
orjinal kullanıyorum. okulun orjinal windowsu var. bir çok üniversitede vardır. okulun tüm mensupları da kullanma hakkına sahiptir.
Bl!zz cok ağır oyun yapıyo hataları bu, test sürecini inanılmaz uzun tutuyolar yıllar alıyo testler bunda elbette amaçları müşteriye verilen değer ve şanlarını korumak ama bu piyasada var olmalarını kısıtlıyo. Starcraft ghost mesela sadece konsolda cıkacak ve gerçek starcraft gibi RTS de olmayacak 7-8 yıllık bi oyun ST ama hala popüler bence ST2 yi cıkarmak varken ghosta yönelmeside bi hatadır. dandik oyun firmaları patır patır oyunlar basarken Bl!zz elini çabuk tutmalı biraz die düşünüyorm anca 3 yılda bir oyun cıkarıyo nerdeyse...
abi neden ST yazdın? seninde kafa güzel demekki ohh ne ala... [SC]

bu arada satış stratejisine gelince katılıyorum işte sorun burda yani WoW dan aldıkları paranın hiç bir değeri yok, konsol devri geliyor Bl!zz den ses yok oysa bioWare bile dizdi oyunları Obsidian falan var, ben sanıyorum ki Bl@zzard Hellgate den komisyonumtrak bir şey alacak yoksa neye güveniyor ki ps2 xbox devri bitti adamlar ghostu çıkartacaklar bari geliştirp PS3 e X360a sürseler tabi yanlış bilmiyorsam... her neyse hacı bekleyip göreceğiz... adamların topu topu birkaç oyunu var bir elin parmaklarından az... Warcraft, Starcraft, Diablo, Tribes ben bunları biliyorum öncesi de vardır ama en çok bunlar kaldı aklımda... zaten sierra da battı adı Valve oldu yazık oldu... hayırlısı...

Edited by CrocTheSithLord