December 1, 200618 yr Ne tür bilgi istiyorsun ve hangi okulu düşünüyorsun? Ben kısaca Ege Üniversitesinden bahsedeyim. Öncelikle 3 bölüm var. Öğretmenlik, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük. İlk iki bölümün sınavları birbirine çok benzer. Denge beceri parkuru, uzun ve kısa mesafe koşular, seçilen bir toplu branş, bir kaç hareket daha ve öss puanı. Ayrıca lisede spor bölümü okuyanların bonusuda var tabii. Antrenörlük için ise tek etkili olan şey branş. Yani basketbol diyelim branşın basketbol ile ilgili bir parkur ve küçük bir maç yapıyorsun olay bitiyor tabii öss puanı da ekleniyor. Antrenörlüğe girmen elit sporcuysan çok kolay. Diğerlerine de spor bölümüysen ve kurslara gidip tüm parkurları iyice çalışırsan basit. Tabii öss yüksek ise. Ancak okulda hiç bir şekilde torpil vs olmuyor onu da hatırlatayım, bazı şahsiyetsiz okullarda bu tip şeyler olabiliyor o ayrı konu. Kendimden örnek vermek gerekirse öğretmenlik bölümünün kurslarına devam edip o parkurları günlerce aylarca çalışmadığım için abartı yüksek puan alamamıştım ama elit bir basketbolcu olarak antrenörlük sınavında 100 üzerinden 97 alarak, öss puanım da çok yüksek olduğu için açık ara farkla 1. olarak girmiştim. Öss si düşük iyi oyuncular da antrenörlüğe kısmen daha kolay girdiler. Öğretmenliğe içi gücü olmayıp, branşı da iyi olmayan tüm sene çalışanlar rahat girebiliyorlar ancak biraz spora yatkınlıkları olcak tabi bir anda ben bubölüme gideceğim dediklerinde genelde iş işten geçiyor.
December 1, 200618 yr Author Saol Shevarash...HErhangi bi okul düşünmüyodum istediğim bilgi buydu.. Ve kaç sene eğitm görcem fln bunlarla ilgilide bilgi alırsam arkdaslar sevinirim.
December 1, 200618 yr Eğitim 4 yıllık. Hazırlığı zorunlu yapan bir üniversite olursa doğal olarak 5 yıllık. Ancak ciddi bir tavsive ve öneri : spor işi yapacağım diyorsan git, ben vakit geçireyim dalgama bakayım nasıl olsa spor bölümü sallaya sallaya geçerim diyorsan ağlatırlar söyleyeyim. Anatomi, fizyoloji, kinesiyoloji, psikolojinin alanları, pedagojik eğitime yönelik dersler ve daha fazlası mevcut. Olay top peşinde koşturmak değil, uyarmadı deme sonra 8 yılda bitiremezsin okulu
December 1, 200618 yr Spor okulu okursun Beden Eğitimi öretmenı olursun bu işsizlıkte İş bulcam dıye beklersın ve seni hiçbir yere atamazlar sende diplomalı çaycı olursun burası turkıye