Jump to content
Posted
"Lost" dizisinde sık sık rastlanan bu sayıların ilginç yönleri: *Marsel Russo'nun genetik ayna teorisini açıklamak için kullandığı sayı dizisi, lost'da geçen esrarengiz numaralar ile aynıymış; 4 8 15 16 23 42.. Teori, özetle herkesin bir ikizi vardır ancak olasılık değerleri nedeniyle kişi asla ikizi ile karşılaşamaz diyor. Numaraları da şu şekilde kullanıyor:
4: Russo'ya göre dünyadaki her insan 4 farklı insan ile birbiriyle bağlantılı. Yani, teoride, kendiniz ile 4 farklı insan üzerinden tanışma şansınız var. Örneğin; kardeşinizin patronunun komşusunun yeğeni sizin ikizinizi tanıyor.
8: Dünya'da günümüzde bulunan kıta sayısını temsil ediyor. İkiziniz ile 8 kıtadan birinde karşılaşma ihtimaliniz var.
15: İkiziniz ile karşılaşma ihtimaliniz 4,815,162,342'de 15'tir diyor russo. Yani %0,000000004'ten bile düşük bir ihtimal.
16: Aynı anda ikizi ile karşılaşabilecek maksimum kişi sayısı 16'dır. (Lost karakterleri de 16 adet.)
23: Doğa ana, sizle aynı genetik haritaya sahip bir yeni insan dünyaya getirmek için 23 yıl bekler, diyor. Yani ikizler aynı yaşta değil, aralarında 23 yaş fark olacaktır anlamına geliyor bu.
42: sizin ve ikizinizin aynı anda hayatta yaşayabileceği maksimum yıldır, diyor. Bu biraz şaşırtmacalı. Ben 23 yaşında iken ikizim doğmuş olabilir, ancak o 42 yaşına geldiğinde ben 65 yaşında öleceğim anlamına gelmiyor. Mümkün, ama böyle olacak diye öngörmüyor teori. Benim ikizim 15 yaşında ölebilir ve çember başa dönebilir.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
*Herhangi bir metin kutusunda, klavyenin alt tuşunu basılı tutarak num pad'den bu sayıları (4815162342) girip alt tuşunu bıraktığınızda şu işaret geliyor: µ
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
*Sayıların toplamı, 108'e, yani budistlerin tespihlerindeki boncuk sayısına eşittir.
*Ünlü İtalyan matematikçi Enzo Valenzetti'nin bulduğu insanlığın/dünyanın sonunu matematiksel olarak modelleyen bir denklemin katsayılarıdır.
*Bu sayıları kullanarak çeşitli işlemlerle 31 sayısına ulaşabiliyoruz.
15 + 16 = 31
23 + 8 = 31
42 - 23 = 19, 19 - 4 = 15, 15 + 16 = 31
4 * 8 = 32, 16 - 15 = 1, 32 - 1 = 31
15 - 4 = 11, 42 - 11 = 31
23 - 8 = 15, 15 + 16 = 31
15 - 8 = 7, 42 - 7 = 35, 35 - 4 = 31
42 + 16 = 58, 58 - 8 = 50, 50 - 15 = 35, 35 - 4 =31
*Elementlerin periyodik tabloda karşılık geldiği sayılara denk düşmektedir.
4: berilyum >>>>>(be)
8: oksijen >>>>>>(o)
15: fosfat >>>>>>(p)
16: kukurt >>>>>>(s)
23: vanadium >>>>(v)
42: molibden >>>>(mo)
beopsvmo (hassiyum): Simgesi Hs, atom numarası 108 olan, kararlı izotopu bulunamamış radyoaktif element. 1984te Peter Armbruster ve Gottfried Munzenber'in başkanlığındaki bi takım tarafından elde edilmiştir, latincede bir alman şehri olan Hassias'dan gelir, kullanımı yoktur, doğada bulunmaz.
Bu sayılar, "Ursa Major" yıldız takımlarının yerlerini işaret ettiği bulunmuştur. (http://home.comcast.net/~towhateverend/BigDipper.jpg)
*
a+b+c=e+f+g eşitliğini sağlayan herhangi 6 sayı olmaktan öteye gidemeyen sayılardır. Bütün sayılara bir ekleyip deneyelim:
_5_+__9__+_43_-_17_-_24 = 16
_+____+_____+____+___+___+
_9_+_43__+__5_-_24_-_16 = 17
_+____+_____+___+____+___+
43_+__5__+__9_-_16_-_17 = 24
_-_____-______-___-____-____-
17_+_24__+_16_-__9_-__5 = 43
_-_____-_____-____-_____-___-
24_+_16__+_17_-__5_-_43 = _9
_=____=_____=____=___=___=
16_+_17__+_24_-_43_-__9 = _5
Kareye dikkatlice baktığımızda bu karenin aslında sadece 15 + 16 + 23 = 42 + 8 + 4 denkleminin evrilip çevrilip tekrar tekrar yazılmasından ibaret olduğunu görüyoruz.

Alıntıdır...

Featured Replies

:huh:
İlginç bir yazı...
Gerçekten çok şaşırdım..

Teşekkür ederim paylaşım için.. :)

Edited by utqu

[quote name='aytanrıçası' post='81007' date='Dec 12 2006, 09:48 PM']
"Lost" dizisinde sık sık rastlanan bu sayıların ilginç yönleri: *Marsel Russo'nun genetik ayna teorisini açıklamak için kullandığı sayı dizisi, lost'da geçen esrarengiz numaralar ile aynıymış; 4 8 15 16 23 42.. Teori, özetle herkesin bir ikizi vardır ancak olasılık değerleri nedeniyle kişi asla ikizi ile karşılaşamaz diyor. Numaraları da şu şekilde kullanıyor:
4: Russo'ya göre dünyadaki her insan 4 farklı insan ile birbiriyle bağlantılı. Yani, teoride, kendiniz ile 4 farklı insan üzerinden tanışma şansınız var. Örneğin; kardeşinizin patronunun komşusunun yeğeni sizin ikizinizi tanıyor.
8: Dünya'da günümüzde bulunan kıta sayısını temsil ediyor. İkiziniz ile 8 kıtadan birinde karşılaşma ihtimaliniz var.
15: İkiziniz ile karşılaşma ihtimaliniz 4,815,162,342'de 15'tir diyor russo. Yani %0,000000004'ten bile düşük bir ihtimal.
16: Aynı anda ikizi ile karşılaşabilecek maksimum kişi sayısı 16'dır. (Lost karakterleri de 16 adet.)
23: Doğa ana, sizle aynı genetik haritaya sahip bir yeni insan dünyaya getirmek için 23 yıl bekler, diyor. Yani ikizler aynı yaşta değil, aralarında 23 yaş fark olacaktır anlamına geliyor bu.
42: sizin ve ikizinizin aynı anda hayatta yaşayabileceği maksimum yıldır, diyor. Bu biraz şaşırtmacalı. Ben 23 yaşında iken ikizim doğmuş olabilir, ancak o 42 yaşına geldiğinde ben 65 yaşında öleceğim anlamına gelmiyor. Mümkün, ama böyle olacak diye öngörmüyor teori. Benim ikizim 15 yaşında ölebilir ve çember başa dönebilir.
*Herhangi bir metin kutusunda, klavyenin alt tuşunu basılı tutarak num pad'den bu sayıları (4815162342) girip alt tuşunu bıraktığınızda şu işaret geliyor: µ
*Sayıların toplamı, 108'e, yani budistlerin tespihlerindeki boncuk sayısına eşittir.
*Ünlü İtalyan matematikçi Enzo Valenzetti'nin bulduğu insanlığın/dünyanın sonunu matematiksel olarak modelleyen bir denklemin katsayılarıdır.
*Bu sayıları kullanarak çeşitli işlemlerle 31 sayısına ulaşabiliyoruz.
15 + 16 = 31
23 + 8 = 31
42 - 23 = 19, 19 - 4 = 15, 15 + 16 = 31
4 * 8 = 32, 16 - 15 = 1, 32 - 1 = 31
15 - 4 = 11, 42 - 11 = 31
23 - 8 = 15, 15 + 16 = 31
15 - 8 = 7, 42 - 7 = 35, 35 - 4 = 31
42 + 16 = 58, 58 - 8 = 50, 50 - 15 = 35, 35 - 4 =31
*Elementlerin periyodik tabloda karşılık geldiği sayılara denk düşmektedir.
4: berilyum >>>>>(be)
8: oksijen >>>>>>(o)
15: fosfat >>>>>>(p)
16: kukurt >>>>>>(s)
23: vanadium >>>>(v)
42: molibden >>>>(mo)
beopsvmo (hassiyum): Simgesi Hs, atom numarası 108 olan, kararlı izotopu bulunamamış radyoaktif element. 1984te Peter Armbruster ve Gottfried Munzenber'in başkanlığındaki bi takım tarafından elde edilmiştir, latincede bir alman şehri olan Hassias'dan gelir, kullanımı yoktur, doğada bulunmaz.
Bu sayılar, "Ursa Major" yıldız takımlarının yerlerini işaret ettiği bulunmuştur. (http://home.comcast.net/~towhateverend/BigDipper.jpg)
*
a+b+c=e+f+g eşitliğini sağlayan herhangi 6 sayı olmaktan öteye gidemeyen sayılardır. Bütün sayılara bir ekleyip deneyelim:
_5_+__9__+_43_-_17_-_24 = 16
_+____+_____+____+___+___+
_9_+_43__+__5_-_24_-_16 = 17
_+____+_____+___+____+___+
43_+__5__+__9_-_16_-_17 = 24
_-_____-______-___-____-____-
17_+_24__+_16_-__9_-__5 = 43
_-_____-_____-____-_____-___-
24_+_16__+_17_-__5_-_43 = _9
_=____=_____=____=___=___=
16_+_17__+_24_-_43_-__9 = _5
Kareye dikkatlice baktığımızda bu karenin aslında sadece 15 + 16 + 23 = 42 + 8 + 4 denkleminin evrilip çevrilip tekrar tekrar yazılmasından ibaret olduğunu görüyoruz.

Alıntıdır...
[/quote]

Eeeee?
lost super bır dızı ınanılmaz guzel gercekten butun bolumlerı ındırdım fakat sezon 2 bolum 3 teyım o rakamlar sureklı olarak dızıde bıcok sahnede gecıyo ama daha cok Philadelphia deneyi ile ılgılıymıs gıbı gelıyo dızı ama bu ornektte ılgınc gercekten ızlemeyen herkeze tavsıye ederım guzel dızı kacırmayın

Philadelphia deneyi kısaca

28 Ekim 1943 ; ABD’li bilim adamı Dr. Morris Jessup’ın, Einstein’ın birleşik alanlar kuramına dayanarak bir “ışınlama” deneyi yaptığı öne sürüldü. “Philadelphia deneyi” adıyla bilinen ve askeri gizlilik çerçevesinde gerçekleştirilen deneyde, 104 mürettebatlı “USS Eldridge” adlı askeri gemi, tanıkların iddialarına göre Philadelphia deniz üssünde, yeşil bir sise bürünerek yavaş yavaş “kayboldu” ve kısa bir süre sonra 640 km. ötedeki Norfolk deniz üssünde ortaya çıktı.”

Edited by ggoker

[quote name='Shadowfury' post='81011' date='Dec 12 2006, 10:11 PM']
ben biraz korktum sanki :blink:
[/quote]
hehe sen bıde deneyın ıkıncı bolumunde gemıdekılere olanları duysan tumden gıdersın heralde :)
arkadaş anlatmıştı onu bi kere duymuşluğum war :D ama sen yine de anlat
[quote name='Shadowfury' post='81013' date='Dec 12 2006, 10:17 PM']
arkadaş anlatmıştı onu bi kere duymuşluğum war :D ama sen yine de anlat
[/quote]
hehe anlatırsam bı anlamı kalmaz
Bu ne ki aşırı manasız bir konu hala ne özelliği olduğunu ne işe yaradığını anlayamadım herhangi bir sayı söyleyin onunla ilgili bu tip zibilyon tane şey çıakrayım size 2 günde nedir ki yani :)
  • Author
[quote name='Shevarash' post='81015' date='Dec 12 2006, 10:21 PM']
Bu ne ki aşırı manasız bir konu hala ne özelliği olduğunu ne işe yaradığını anlayamadım herhangi bir sayı söyleyin onunla ilgili bu tip zibilyon tane şey çıakrayım size 2 günde nedir ki yani :)
[/quote]
ayy sen sus da git dünyayı ele geçirme planlarına devam et <_<
[quote name='Shevarash' post='81015' date='Dec 12 2006, 10:21 PM']
[/quote]
7 13 27 32 44 79
çıkar bakalım bunlarla birbiriyle az çok bağlantılı bişeyler biz de şaşırarak okuyalım :P
ya herkes bana lost izleme, bağımlı olursun diyodu, ben izliyorum, ama öyle boş vakit geçirmek için, hiçte bağımlı felan olmadım. Married with children'a geri döneyim ben, böyle sayı felanda yok onda :)
Bence bu dizilerin en kralı " Carnival" idi...Gayet başarılı, sadece 2 sezonluk,
canavar gibi 24 bölüm B) :blink:
[quote name='6sanit6arium6' post='81033' date='Dec 13 2006, 01:15 AM']
7 13 27 32 44 79
çıkar bakalım bunlarla birbiriyle az çok bağlantılı bişeyler biz de şaşırarak okuyalım :P
[/quote]
[b]Madem öyle okuyun bakalım :[/b]

[i]7 sayısı pek çok semavî dinde cennetin katlarına delalet eder. Bu inançlara göre cennet 7 kat gökyüzünden oluşmuştur.

13 ise yine semavî bir din olan hristiyanlıkta kader sayısı ve bölünmeye eşdeğer tutulur. Efsanevi 13. havari söylencesi yüzünden 7 sayısının yaptığı etkinin ters bir yansıması olduğu söylenebilir.

27 sayısı ise bu iki sayının şaşırtıcı bir bileşimidir. Bakınız :
13 - 7 = 6
13 + 7 + 6 = 26 sonucu elde çıkar ve bu bileşkeye bu dinlerin söylediği gibi tek tanrıyı ifade eden 1 sayısı da denkleme eklenir ve semavî dinlere ışık tutan mucizevi sayıya ulaşılır :
26 + 1 = 27

32 sayısı ise yine İslamın, Hristiyanlık ile bağıntısını açıkça ortaya koyar. şöyle ki islamdaki 19 mucizesini herkes bilmektedir. 13. havari bir mucizedir çünkü İsa peygamberin ölümüne sebep olmuştur. Bu iki mucizenin toplamı :
13 + 19 = 32 sayısını verir. şaşırtıcı bir rakam ve Tanrının varlığına somut delil oluşturur.[/i]

[b]----------------------------------- [/b]

vs vs vs vs vs...

Bunların hepsini kafamdan ve 1 dakika içinde yazdım. İnternette biraz araştırma yapan herhangi bir şahıs, biraz genel kültürü de varsa rastgele verilmiş sayılardan düzinelerce sonuç çıkartır ve bu sonuçlarında benim yaptığım gibi tek konu etrafında odaklanmasını rahatça sağlayabilir.

Ben semavî dinler ve Tanrı konusunu ele aldım. Bundan yola çıkarak hayatın anlamı, gelecekten tahminler, kiminle evleneceğin, son piyango biletinin şanslı numarası gibi bir sürü abuk subuk şey çıkartırsınız.

Buradaki rakamlar ise toplamda bile aralarında bir bağ oluşturmuyorlar, yani bütüne bakınca tek bir konu üzerinde bile değil. Lost`u severim bu günlerde bende izliyorum ama bu tip mistik anlamlar çıkarmak? Ne bileyim çok gereksiz...

Söylemek istediğim esas konu da bunlara şaşırmak, ne var şaşılacak tüm sayıları kullanın elde ettiğiniz garip sonuçları google`da yazın size o sayı ile orantılı bir milyon tane sonuç versin içlerinden en civcivli, en göze batanlarını alıp yazın millete gönderin, tebrikler artık ünlü oldunuz ;)
[quote name='aytanrıçası' post='81067' date='Dec 13 2006, 12:29 PM']
iyi. bundan sonra buraya bişi yazıp da sizlerle paylaşmam.
[/quote]
Aman be seni demiyorum ben bunları uğraşıp çıkaranları diyorum :D

Ama kabul et benim yazdığım bile bundan daha anlamlıydı hem biraz kastırsam aynı formüllerle şeytanın varlığını da ispatlardım da neyse :P
[quote name='Shevarash' post='81062' date='Dec 13 2006, 12:09 PM']
[b]Madem öyle okuyun bakalım :[/b]
[i]7 sayısı pek çok semavî dinde cennetin katlarına delalet eder. Bu inançlara göre cennet 7 kat gökyüzünden oluşmuştur.

13 ise yine semavî bir din olan hristiyanlıkta kader sayısı ve bölünmeye eşdeğer tutulur. Efsanevi 13. havari söylencesi yüzünden 7 sayısının yaptığı etkinin ters bir yansıması olduğu söylenebilir.

27 sayısı ise bu iki sayının şaşırtıcı bir bileşimidir. Bakınız :
13 - 7 = 6
13 + 7 + 6 = 26 sonucu elde çıkar ve bu bileşkeye bu dinlerin söylediği gibi tek tanrıyı ifade eden 1 sayısı da denkleme eklenir ve semavî dinlere ışık tutan mucizevi sayıya ulaşılır :
26 + 1 = 27

32 sayısı ise yine İslamın, Hristiyanlık ile bağıntısını açıkça ortaya koyar. şöyle ki islamdaki 19 mucizesini herkes bilmektedir. 13. havari bir mucizedir çünkü İsa peygamberin ölümüne sebep olmuştur. Bu iki mucizenin toplamı :
13 + 19 = 32 sayısını verir. şaşırtıcı bir rakam ve Tanrının varlığına somut delil oluşturur.[/i]

[b]----------------------------------- [/b]

vs vs vs vs vs...

Bunların hepsini kafamdan ve 1 dakika içinde yazdım. İnternette biraz araştırma yapan herhangi bir şahıs, biraz genel kültürü de varsa rastgele verilmiş sayılardan düzinelerce sonuç çıkartır ve bu sonuçlarında benim yaptığım gibi tek konu etrafında odaklanmasını rahatça sağlayabilir.

Ben semavî dinler ve Tanrı konusunu ele aldım. Bundan yola çıkarak hayatın anlamı, gelecekten tahminler, kiminle evleneceğin, son piyango biletinin şanslı numarası gibi bir sürü abuk subuk şey çıkartırsınız.

Buradaki rakamlar ise toplamda bile aralarında bir bağ oluşturmuyorlar, yani bütüne bakınca tek bir konu üzerinde bile değil. Lost`u severim bu günlerde bende izliyorum ama bu tip mistik anlamlar çıkarmak? Ne bileyim çok gereksiz...

Söylemek istediğim esas konu da bunlara şaşırmak, ne var şaşılacak tüm sayıları kullanın elde ettiğiniz garip sonuçları G00Gl€`da yazın size o sayı ile orantılı bir milyon tane sonuç versin içlerinden en civcivli, en göze batanlarını alıp yazın millete gönderin, tebrikler artık ünlü oldunuz ;)
[/quote]
işte çok güzel bir biçimde bu tür komplo teorisi üretmenin ne kadar kolay olduğunu göstermiş oldun, biraz sayılarla oynayarak...
ben de losta yeni başladım arkadaştan dvdsini alarak 6 bölümdeyim henüz ve konu olarak güzel ve sayılara rastlamadım henüz ama sitelere baktım biraz ve dizinin yapımcılarının çok sağlam bi şekilde internet siteleriyle yarattıkları akıl oyunlarıyla izleyici çektiklerini söyleyebilirim...
Bence saçmalık-çevremdekiler 1 tane emre ye zor dayanıyor allah 2.yi göstermesin :D inanmıyorum ama bu tür şeyleri okumak hoşuma gidiyor action olsun--paylaştığın için saol :)
Lost güzel dizi ama ilk bölümlerdeyim daha yine de acaip çekti şiddetle tavsiye edilir (Y)
Evet tavsiye ederim gece gündüz açık pc bölümleri indiriorum şu anda sezon bir 14 bölümde kaldım torrent ın 15-16-17-18 bölümleri indirmesine az kaldı ttnet bağlantıma zeval vermeden inse <_<
Haaa cok ilginçmiş ağzım böööle açık kaldı.Ama anladım nedir bu sayılar onu topla böl sora bak şu çıkıo hobareeey :D
[quote name='calis' post='81111' date='Dec 13 2006, 03:53 PM']
Evet tavsiye ederim gece gündüz açık pc bölümleri indiriorum şu anda sezon bir 14 bölümde kaldım torrent ın 15-16-17-18 bölümleri indirmesine az kaldı ttnet bağlantıma zeval vermeden inse <_<
[/quote]
1. sezonun altyazılarında ayara ihtiyaç duyuluyo genelde çok canımı sıktı başlamadan önce 10 ar dakika ayar çekiyorum <_<
lostun tadina bi oturusta 4-5 bölüm izleyerek variliyor. 3 sezon başladiginda hiç bir bölümünü izlemedim taa ki ara verilene kadar, sonra toptan izledim. yoksa hakkaten insan cildiriyor 1 hafta beklemek cidden cok kötü oluyor :) lost u izleyin izletin arkadaslar. zaten sirf Kate ve Sawyer için izlenir bu dizi :)