Jump to content
Posted
[b]Bugun izlediğim bi video aklımı dondurdu belki izleyenler wardır...
Bi hipnoz seansında,toplu telkin edilen 25 kişiye hipnozcu "Simdi altınızda bulunan sandalyeyle iliskiye girin,5 dakka icinde orgasm oldugunuzu gormek istiorm" dio,ardından herkes altındaki sandalyeyle türlü pozisyonlara girio...

Benzer uygulamalar ve telkin sanatları NLP içinde gecerli...tanımadıgınız bi insana yaklasıp "Simdi bankadar paranın tamamını cekip bana vereceksin oldumu balım" diosunuz...Ve oda cok normalmis gibi parayı verio...

Bu konuda ilgisi bilgisi olanlar...sizlerden bilginizi paylasmak istesem...??

Bu ara gercekten merak ettim bu olayları...Gercekten beynimiz istemimiz dısında kullanılabilirmi ve bunun oranı nedir??[/b]

Featured Replies

Hipnoz gerçektir, beyniniz telkinle dışsal kontrole alınabilir. Bu doğru olan kısmı.

Ancak herkes aynı hızda hipnoz olur diye bir şey söz konusu değil. Bunda hipnoz olacak kişi, ortam (sıcaklıktan ışığa kadar pek çok değişken), hipnozu uygulayan kişi ve başka faktörler de var.

Sokakta gelip paranı ver diyecek kadar çabuk uygulanması pratikte çok çok zor. Bunu teoride uygulayabilecek konumdaki insanlar da bu şekilde pek uygulamazlar. Ama dediğime dikkat, bunu teoride uygulayabilecek insanlar... Pratikte o kadar hızla yapılamaz.

Nlp nin o şekilde kullanımına ise hiç ihtimal vermiyorum.
bana da hiç birşekilde bu kadar hızlı ve basit şekilde olacak bi hipnoz yöntemi makul gelmiyor ancak zaten paranı ver gülüm dendiğinde seve seve verme işini Türkiye'de yıllardır güzel hipnozlarla gerek hortumcular gerek büyük! yöneticiler çok rahat yapıp oy toplayıp bankasına para yatırtırıyor ki bu da çok büyük çaplı bi şekilde mlyonalrın hipnozla uyutulmasıdır... Ve bir bilgi de benden televizyonla ilgili bişey (daha doğrusu sinema+televizyon demeliyim) 25. kare diye bişey var insanların bilinçaltına girip onları kontrol etmek için kullanılan (ya da söylenilen) insan beyni saniyede 24 kare algılar hareketler için eğer siz o saniye içine bir 25. ve konuyla alakasız başka bi şey eklerseniz beyin bunu görür ama diğerlerinden farklı olduğu için gözün gördüğü bir hareket olarak algılamaz ancak bilinç altında birşeyler oluşmaya başlar (mesela git şunu al gibi , ya da git oyunu şu partiye ver gibi) ki yanlış hatırlamıyorsam galiba bi ülkede seçimler bir televizyon kanalında 25. kare kullanılarak propaganda yapıldığı için iptal edilmişmiş bundan 20 yıl kadar önce(tabi bu da hurafe olabilir)
onu ben de duydum, sinema aralarinda coca cola satişlarini arttirmak için kullaniyormuş ama bende hiç öyle bir istek uyanmadi, kücüklügümden beri 10 dk aralarda koltuguma iyice yerleşip yanimdakilerle 1. kismin kritigini yaparim :)
edit:imla hatasi :ab:

Edited by bloodbath

yok abi o türkiye için geçerli kural değil adamın canı kola çekse bile çıkıp içmez sinemada... dışarda 1 ytl olan şeye 5 ytl vermeyi göze alıyosa o başka tabi :P
  • Author
az once bi video izledim...adam 3 gün once "git bi kagıda dogum gununde ne hediye istedigini yaz" dedigi herifle 2 dakka konusuyo...cümlelerinde bazı kelimeleri baskıyla soyluyo..bu kelimelerin daha sonra "bmx bisiklet" e ait veriler oldgunun anliorz...adam konusma sonunda karsısındakine "ne hediye istemistin...kagıda ne yazmıstın" diye soruyor...karsısındaki NLP uygulanmıs kisi "kagıda BMX bisiklet yazmıstım...cocukluktan beri hic binme sansım olmadı" dio...
"Hediye arkandaki kutuda" dior NLP uzmanımız...adam sasırıyo...kutuyo acıp inanamadıgını,kagıtta yazanın kutuda olmasının inanılmaz oldugunu soyluyor....

Ama asıl komedi orda kopuyor...adama cüzdanından hediyenin yazdıgı kagıt cıkarttırılıyor...kagıtta "deri ceket istiyorum" yazısı okunuyor...

Yani NLP uzmanımız 2 dakikalık sohbet icerisinde kelimelerle oyle güzel oynamıs ki "deri ceket" isteyen ve bunu kagıda yazan kobayımıza "bmx istioyrum kagıda bunu yazdım" dedirtebiliyor...

tanrım....bunu ogrenmeliyim...
Ben de bir video izledim, adamın biri uçarak atmosfere giriyordu sonra bir başkası da vücudundan alevler çıkararak onu izliyordu. İkisi de yüzlerce mil hızla uçarak gökdelenlerin arasından uçuşuyorlardı :)

İnternet videolarına güvenmeyelim fazla, niyetim espri yapmak değil ancak internet bilgi sağlamak için çok doğru bir kaynak değil.
  • Author
muhakkak internetin yüzde yüz güvenilir olmadıgını biliorz..ancak benim izledigim videoya güvenmis olmamın sebebi bu isin ustadı olan darren brownun kendine ait bi video olaması bende ole her videoyu kaale alma durumunda diilm ama uyarın icin tesekkurler shevarash dostum...
Bilemiorm bende inanmakla inanmamak arasındaym ama eger cidden böle bi bilim warsa ogrenen yada en azından bilincinde olanlardan olmak isterim...
Teorik olarak olabilir. Ama bu şu anlama geliyor, teorik olarak bir insan 100 metreyi 9 saniye altında koşabilir. Çünkü rekorlardaki artışa (düşüşe diyelim yada) bakıldığında sürekli bir ivmelenme var ve bir yerde gelip kitlenmesi doğal değil.

Lakin uygulamaya gelince, daha fazla hız için daha çok hipertrofi gerekir bu da ağırlığı arttırır, artan ağırlık sakatlıklara neden olur vs vs.... Pratikte uygulanamıyor.

Bu durumda da benzer olduğunu düşünüyorum. Nlp daha üst seviyede iletişim kurmak için kullanılıyor, iletişimin basamaklarında isteklerini kabul ettirme kısmı var ve çok aşamalı bir olay. Bunun da çok değişkeni var. Nlp uzmanları bu durumları stimule ediyorlar doğru ama o kadar üst noktada olabilir mi? Ben öyle olacağını sanmıyorum, hatta olmayacağını biliyorum diyeyim.

Ama olayı iyice araştırıp, bilimsel verilerle çıkanlar olursa da "hadi len" deyip geçmem oturup sonuçları incelerim merakla. :)