Posted January 15, 200718 yr Arkadaslar filmin sonunu anlayamadım anlayan arkadaşlar varsa lütfen buraya yazsınlar.Çünkü kafama takıldı kaç gündür onu düşünüyorum.
January 15, 200718 yr valla ben de anlamadım onun sonunu baya oldu bi izleyeli. ayrı boyutta kaldılar dimi adamla
January 15, 200718 yr hehe herkes aynı düşünüyor ayrı boyut bende ölebiliyordum belki öyle ama silent hill in ilk oyununun uyarlaması o orada anlatılanda oynunu sonunda ki o zaman kadın la değil erkek le ilerliyordun zaten ölü olduğu yani film de kadın polis küçük kız ve diğer kasaba sakinlerinin hepsi ölü bu oyunda geçen bir açıklama sonra oyunun ikicisini bitirdim orada da boyut kavramından söz ediyor eğer film ilk oyunun uyarlaması ise ölü olmaları lazım ki kare kare film ilk oyunu andırıyor ama sonun da ikinci oyunun sonu gibi olmuş ben ölü ve boyut arasında kararsızım yani oyum çekimser
January 15, 200718 yr sonunda ayrı boyutta kalıyorlar. benim anlamadığım bir yeride kadın ile cocuk arabada iken bir şekilde diğer boyuta geciyorlar. polis memuru da geliyor ardından o nasıl diğer boyuta geciyor, anlayamadım.
January 16, 200718 yr [quote name='Foster' post='89152' date='Jan 15 2007, 22:56 PM'] sonunda ayrı boyutta kalıyorlar. benim anlamadığım bir yeride kadın ile cocuk arabada iken bir şekilde diğer boyuta geciyorlar. polis memuru da geliyor ardından o nasıl diğer boyuta geciyor, anlayamadım. [/quote] Aslında kurgu hoş...fena değil yani...olay şu; Kadın ile çocuk Silent Hill'a girerken kaza geçiriyorlar, ölüyorlar ( veya boyut atlıyorlar, bişi oluyo işte ) Silent hill'a doğru kaçırılıp öldürülen çocukların söylentisi ile onları takip eden kadın polis de onları takip ederken kaza geçiriyor, kısacası hepsi ölüyorlar; kızın "asıl" kişiliği Araf boyutunun geçmiş gerçekliğinde hapis kalan kasaba'nın geri kalanına karşı cehennemle birlikte saldırıyor, ve zamanından onu öldüren kasabalı cadı avcılarını haklıyor v.s... filmin sonunda da kızla annesi aslında o araba kazasında öldüklerini fark ediyorlar, polis olan kadın ise öbür boyuttaki gerçeklikte yok ediliyor, var olmuyor artık v.s ...vs...vs...
January 16, 200718 yr Film gerçekten çok fazla soru işareti bırakıyor insanın kafasında ben oyumu öldüden yana kullanıyorum. Ama erkek kadının varlığını hissediyor 1-2 yerde (bunu atlamamak lazım) buda başka boyut u destekliyor bir arkadaşım dedi ki => "film in birde happy ending ile biteni gelicekmiş diye duydum" Edited January 16, 200718 yr by Isandor
January 16, 200718 yr kadın polisin kaza geçiriş sahnesi yok ? olsa daha mantıklı olabilirdi. evet, ölüp başka bir boyuta geçiyorlar. erkeğin kadının varlığını hissetmesinin sebebi de kadının kokusuydu sanırım.
January 24, 200718 yr yok abi boyut felan orda adamın karısı ve kızı olü onların orda yaşadıklarını anlatıo ölmeden önce... benim yorumum bu :dj:
January 24, 200718 yr [quote name='Foster' post='89320' date='Jan 16 2007, 22:45 PM'] kadın polisin kaza geçiriş sahnesi yok ? olsa daha mantıklı olabilirdi. evet, ölüp başka bir boyuta geçiyorlar. erkeğin kadının varlığını hissetmesinin sebebi de kadının kokusuydu sanırım. [/quote] Olmasın, zaten onu da gösterse, tüm kurguyu daha en başından çözerdik, Hatırlarsan başrolde'ki kadın ilk kendine geldiğinde, geriye doğru yürüyüp motorsikletinde devrilmiş olduğunu görüyor...
January 24, 200718 yr [quote]erkeğin kadının varlığını hissetmesinin sebebi de kadının kokusuydu sanırım.[/quote] eğer kadın kazada öldüyse okula kadar hiçbir zaman gitmemiş ve oraya kokusnu bırakamamaış demektir yani böyle bişey olmaz zaten ben hala 2 boyut arasında sıkışmadan yanayım
January 24, 200718 yr Bence de kadın ve çocuk o kaza da ölüyor.Adam onu aramaya geldiğinde onu hissediyor ama yani şöyle diyelim hem ölü hem de öbür boyutta
July 9, 201014 yr arkadaşlar silenthill gerçekten çok güzel düşünülmüş tasarlanmış bir filmdir benden size tavsiye anlamadıysanız bir defa daha izleyin yda serileri en baştan izleyin daha kolay anlaşılır...
July 9, 201014 yr Onun filmini tam olarak kavramak için önce silent hill serilerini bitirmek gerek, bi ara hastasıydım 2. oyundan itibaren bütün senaryoyu okumuştum, şimdi homecoming oynuyorum o da baya güzel olmuş, filmin sonuna gelince kız ve annesi evlerine döndüklerini sanıyolar ama kasabaya bir kere girip lanetine tanıklık edenler artık kasabanın bir parçası oluyolar ve dış dünyadan farklı bir mekanda buluyorlar kendilerini, zaten kendi evleri de sis içindeydi farkettiyseniz, o filmin yönetmeni asıl 2. filmde döktürcekmiş marifetini, hayranıymış oyunun, zaten en mükemmel senaryo da 2. oyundan çıkardı