Jump to content
Posted
Evet uzun zamandır yazasım vardı ve o yazılası boş vakitleri tüketmeden yazma azmini kendimde bulabildim...
Öncelikle kimsenin üstüne alınmamasını isterim çünkü bu yazı sadece ve sadece kendi düşüncelerimden ibarettir.
Birçok oyun oynamama rağmen bazen kendimi yargılamadan edemediğim ve moduler bir devinimin içinde oyun oynamaktan çok ego oynadığımı fark ediyorum. Bu yüzden yazı eğiticilikten yoksun bir öz eleştiridir. Umarım bunları sizlerde yapıyorsunuzdur.
Bizler için kurulmuş ve eğlence kaynağı olması maksadıyla hizmet veren bir serverin nimetlerinden faydalanırken bazı davranışlarımızın aslında bizi oyundan ve benliğimizden uzaklara götürdüğünü düşünmeden edemiyorum. Oysaki basit bir dille OYUN bu. Sadece "Hoş vakit" adına yapılmış bir meşgale bu. Hizmet verenlerin genelinin hiç bir menfaati olmaksızın hayatlarından bir bölümünü bizler için kopartıp bize verdikleri, özellerini bizler için yok saydığı bir platform bu. Bizler ne yapıyoruz bu fedekarlıklara karşılık? Bir kısmımız koca bir hiç... Bir kısmımız ise düzenin elverdiği kadar fedakarlık. Bahsettiğim fedakarlık oyunu oyun gibi oynamaktan ibaret benim gözümde... Tabiki kendi içinde sosyalleşen bu muazzam online oyunun sorunlarını birlikte çekeceğiz birlikte üstesinden geleceğiz ama sorun kişi/kişilerden kaynaklanıyorsa ne yapmalıyız? Oyun içinde tek işinin agrasif tutumlar içinde- hata sömürüleri ile ve aksi ne varsa onu yapmakla geçiren kişilere ne yapmalıyız? Görüp görebileceğinin bir monitörden öteye gitmeyecek olan ve sözlerinin sadece odada bir sivrisineğin çıkartabileceği sesteki anlam kadar anlamı olan kişilerin davranışlarının oyunu kötülemesine, dejenere etmesini önlemekte adminler kadar bizlerinde vefası değil midir? Dedim ya başta bu bir oyun işte; demekki oyun süresince ölsekte kalsakta, sohbetle yada farmingle geçirsekte zevk alabileceğimiz bir sanal dünya... Buna küfür veya lakayitlik eklemenin oyuna ve çevrenizdekilere ne gibi yardımı dokunabilir hiç bilmiyorum.
Bizler (kimler olduklarını bilirler) zamanında sırf kişiler düzgün oyun oynayabilsin diye oyunun oyuncu statüsünde gönlen ayrılıp, günümüzün 12-16 saatini oyuncularımızın-ailemizin soru ve sorunlarına ayırdık... Bir borcun ödenmesine yardım ettik; Vefadır bu borcun ismi... Neyseki bazı sebeplerden dolayı ıradık, ayrıldık veyahut uzaktan izledik. Ama inanın bu "oyun oynama" ruhunu hiç kaybetmedik.. Gerek Msn'de gerek real hayatta karşılaştığımızda hep oyunumuzu KURALLARINA göre oynadık. Samimiydik ama sınırlarımızı bilirdik, Profesyoneldik ama bir okadarda AMATÖR hislerimizi coşturduk...
Oyunun hakkını verin, bu oyun sizlerden sadece zaman çalıyor diye düşünmeyin... Sizlere inanamayacağını kadar sıkı bağlar veriyor, sizlere uzaktakilere karakterinizi lanse etme şansı sunuyor, sizlere bir dünya sunuyor ve kısmen dünyanızı sizin şekillendirmenizi sağlıyor, sizlere dünyada olamayacağınız bir konforu monitörün karşısına sunuyor ve bunları yaparken sizden tek birşey bekliyor ; Doyasıya "Oyun Oynama"nızı... Hadi biraz "Oyun Oynayalım"

Featured Replies

Abicim anlamadıgın nokta su ben yenı deyılım burda 1.50 dan 1.8.0 a kadar WT deydım hala olmak ısterım ama onca lvl 60 char emek bosa gıttı dostum 2 yıl oldu fazlasını bılmıyorum kendını benım yerıme koy oke canım yanı bunun ıiçin once herkesın bu sunucuı ciddiye alması için sağlam oldugunu göstermesı lazım oke yoksa fun serverlardan farkı kalmaz ... 1 ay oynarsın sonra puff ona döner onun için saglam emular bulamk lazım.. benım anlatmaya calıstıgım bu ha biz daha önce ultımada nebula adlı sunucuda yapmıstık bunu kendı aramzımda bır hesap kurup silince hocamıza yardım etmıstık ve süper sonuclar aldık ama daha sonra 20 hacker tarafında sunucumuz mah voldu ama neyse ama sonucta ısmımızı duyurduk hala nebula mevcut gırebılırsınız

Herkes 5 ytl verse binlerce üyesi olan bu sunucu cosar 5ytl bence çok para deyıl ....Siğara parası bea 1 paket ben her ay orjıye 25 ytl verıyorum bence verırısek türkler WQW da adını duyuru cogu kişide buna uyucaktır ve sunucuımızın seviyesi yükselir ....

Bir hesap acın ve gereklı sıstemı kurun adam akıllı oyun oynayalım eger gereklı sartları olusturusak ben orjıyı o dakka bırakırım abı :)

Edited by Passion

Yaşanılan yeri cennet yapmakta insanların elinde cehennem yapmakta, bu bir oyun ama başka bir dünyada başka bir hayat yaşatan bir oyun yani oyundaki dünyayı cennete çevirende insandır ceheneme çevirende, bu oyuna benliğiniz yanşıyor kendi karakteriniz oyundaki karekterinize yansıyor ve ben inanıyorumki bu oyunda sorunlar çıkaran terbiyesizlik yapan kişiler gerçek hayattada farklı değildir yani oyunda nasıl dışlanılıyorlarsa gerçek hayattada aynı tepkiyi alıyorlardır malesef böyle kişilerin önü alınamaz ya bu kişilere örnek olunacak ve düzelmeleri saülanacak (ki bu işin zor kısmı) yada dışlanacaklar kopup gidicekler kendi dünyalarına.. Sevgili Pho nun da dediği gibi umarım bu kişiler bunun bir oyun olduğunu ve oyunların amacını kısa zamanda anlarlar.
Bu güzel yazın için teşekkürler Pho ellerine sağlık
[quote]WT nın kan kaybetme sebebı bunlardan zıyade RES kesınlıke anket yapın ve görün hocam ben 3 rese dayanabıldım ama bır noktadan sonra ınsana koyuyor malasef sad.gif Arkdaşlarımı bırakmak ıstemıyordum ama onca ugras ve cabanın bosa gıtmesı benı uzuyor sonucta ayalrca kasıyoruz dimi sad.gif

Her çuvalda bir çürük elma cıkar sunucuın güvenırlıgını kazandırıp lag ve char silinme olayalrıan çözüm lazım sağlam ve gelişmeye açık bir emu lazım .. Res atılmadan tabiki..
[/quote] yoo :) bende 3 res yedim bi 3 tane daha yesem kalırım yeterki düzgün oyuncular olsun.(
bkz. Bloodbath :) en iyi örnek sanırım) Şu anda oynamama sebebimde bu.

[quote]ama onca lvl 60 char emek bosa gıttı dostum 2 yıl oldu fazlasını bılmıyorum kendını benım yerıme koy[/quote]

keşke onca 60 char ım gitseydi ama şu ana kadar gördüğümün 10 katı bunun oyun olduğunu bilen-unutmayan kişiler tanısaydım. bununla birlikte oyundan aldığım zevk te 10 katına çıkardı <_<

Ekleme: Yaşım 16 hiçte çekinmem söylerken :)

Edited by Isandor

• Author
Resler emuların bir nevi upgradeleridir... Ben 4 res boyunca zevkle, şevkle oyunumu oynadım ve bir fiil oynamaya başlayınca 5-6 res daha çok rahat oynayabilirim.
Banlar ve cezalar konusuna gelince bence sert davranmak tepki degildir ancak şu tepki olabilir; Kuralların insiyatifleri göz ardı edilerek herkeze kullanılması söz konusudur. Ama halen kafamı kurcalayan bir durum var; İllaki CEZA ile ehlileşecek durumda mıyız? Benim ehli petlerim dahi hiç ceza almamıştır.
+1
Oyuna yeni başlayan biri olarak bunu okumak faydalı oldu. Bence oyuna yeni başlayacak olanların tamamı bunu önce bir okumalı sonra oyunla ilgili karar almalı
Güzel yazmışsın fakat geçmişe baktığımızda gençliğimin yarısını PC başında geçirmişim de dememek lazım.. Geceleri oyun oynamak en makulü tabi uyumak yerine :P