Jump to content
Posted
[b]"3 milyon kez indirildi, çok yazıyor" diye indirme işlemini ücretli yapan Microsoft'a en güzel cevap, Firefox'tan geldi. İndirilme rakamını açıklayan Firefox ne yaptı dersiniz?

Microsoft'un Office 2007'si, hem tasarımı hem de yeni özellikleri ile şu an ki ofis paketinden çok daha ileride. Beta olmasına rağmen, başarılı olduğunu kanıtlayan bu yazılımın 1 ay içerisinde 3 milyon kez indirildiğini bu sayfalarda yazmıştık. Microsoft, bu kadar ilgi karşısında kendisinden bekleneni yaparak indirme işlemi başına 1,5 dolar alacağını açıkladı. Ancak bu kararı o kadar kötü bir zamanda aldı ki? Neden mi? Firefox da dün 200 milyon kez indirildiğini açıkladı.[/b]

Featured Replies

microsoftun gözünü para bürümüş bi kendini paraya mı gömdürecek gates amca bilemiyorum ama firefox'un cevabı tam bi kapak olmuş bunlara :)
[quote name='Passion' post='99467' date='Mar 11 2007, 13:44 PM']
Anlasıldı bu firefox yemek bu kadar çok yendigine göre :P
[/quote]
Aynen öyle ;) :)
firefox'un bu rakamları oldukça manipüle ettiği anlaşılmıştı bir süre önce. bir kullanıcı bilgisayarına firefox yükledikten sonra, yeni bir versiyon çıktığında otomatik yükseltme işlemi yapılırken indirme sayacı çalışmaya devam ediyor. yani kullanıcı 1.5.xxxx versiyonundan 1.5.xxxx versiyonuna kadar defalarca firefox yüklemiş kabul ediliyor. şu anda linkini tam hatırlamıyorum ama bir internet sitesinde firefox'un en iyi veya ilk olduğunu iddia ettiği alanların çoğunda sonuncu olduğu kanıtlarıyla açıklanmıştı.
hangi sitede acaba bi microsoft sitesinde mi???
ayrıca sence burda önemli olan firefoxun indirilme sayısı yoksa microsoftun madem bu kadar çok indiriyonuz bundan sonra indirme başına para alırım demesi mi???
ki bu arada firefoxun en iyi ya da ilk olduğunu açıkladığı şeylerde asla ve asla sonuncu olamaz çünkü sonuncu her zaman ie 'dir(bknz tablar bakınız eklenti yükleme bunlar hep sonrada ie'ye dahil oldu)
[quote name='esperanza' post='99486' date='Mar 11 2007, 14:20 PM']
Microsoft dumur :ag:
[/quote]

Tomasa komaz :)
sanki microsoft un sitesinden başka office 2007 yi indircek yer yok :D mesela ben çatırt diye torrent ten indirdim :D iso şeklinde hiçbi sorun yok peeeh :D bakalım kazanabilceklermi bişeyler

+ firefox myts ti sanırım o sitenin ismi bende baktım ve gayet güzel açıklamışlar

fakat yinede ff rulz diyorum :P

Edited by Isandor

[quote name='6sanit6arium6' post='99481' date='Mar 11 2007, 14:09 PM']
hangi sitede acaba bi microsoft sitesinde mi???
ayrıca sence burda önemli olan firefoxun indirilme sayısı yoksa microsoftun madem bu kadar çok indiriyonuz bundan sonra indirme başına para alırım demesi mi???
ki bu arada firefoxun en iyi ya da ilk olduğunu açıkladığı şeylerde asla ve asla sonuncu olamaz çünkü sonuncu her zaman ie 'dir(bknz tablar bakınız eklenti yükleme bunlar hep sonrada ie'ye dahil oldu)
[/quote]

çoğunda dedim zaten :) tablar ve eklentilere gelince daha önceden msn'de vardı bu özellikler. ie'nin kendisiyle beraber gelmiyordu ama birkaç ekleme ile bunlara sahip olabiliyordun. site de isandor'un dediği gibi firefoxmyths.com gibi birşeydi.

hatta tam olarak:[url="http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/FirefoxMyths.html"]http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/FirefoxMyths.html[/url]
microsoftun dini imanı para olmuş devlet kadar gelirleri var hala para :) bırakın millet iki freé d0wnload etsin :)
[quote name='layne' post='99500' date='Mar 11 2007, 15:41 PM']
çoğunda dedim zaten :) tablar ve eklentilere gelince daha önceden msn'de vardı bu özellikler. ie'nin kendisiyle beraber gelmiyordu ama birkaç ekleme ile bunlara sahip olabiliyordun. site de isandor'un dediği gibi firefoxmyths.com gibi birşeydi.

hatta tam olarak:[url="http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/FirefoxMyths.html"]http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/FirefoxMyths.html[/url]
[/quote]
abi bu ayki chip dergisini al istersen bi, bi test yapılmış gayet de profesyonel olarak özelliklerden güvenlikten kullanılırlıktan ve de bugların ve sorunların düzeltilmesi için geçen süreye kadar her bişey üzerine ve opera ve firefox 90 küsür puan alırken (ve tabloda bunların karşılaştırmaları da var hiç bi ie özelliği olup da firefoxta olmayan yok...) ie sadece 70 e yakın bi puan alabilmiş...
[quote name='6sanit6arium6' post='99635' date='Mar 12 2007, 11:41 AM']
abi bu ayki chip dergisini al istersen bi, bi test yapılmış gayet de profesyonel olarak özelliklerden güvenlikten kullanılırlıktan ve de bugların ve sorunların düzeltilmesi için geçen süreye kadar her bişey üzerine ve opera ve firefox 90 küsür puan alırken (ve tabloda bunların karşılaştırmaları da var hiç bi ie özelliği olup da firefoxta olmayan yok...) ie sadece 70 e yakın bi puan alabilmiş...
[/quote]
iyi de abi burada da adam başkalarının yaptığı testleri derlemiş. ayrıca chip'in testlerini geç, browser testleri var zaten. ff'nin oradan aldığı sonuçlar da belli. ama ff bunlardan tabi ki bahsetmiyor.
[quote name='BigBang' post='99489' date='Mar 11 2007, 14:40 PM']
Tomasa komaz :)
[/quote]
öyle bir koyar ki :dj:
  • Author
[quote name='Majguerilla' post='99720' date='Mar 12 2007, 22:03 PM']
Ya arkadaşlar şu Fire Fox Un bi linkini atabilirmisiniz ?
[/quote]

[b][u][url="http://www.mozilla.com/products/download.html?product=firefox-2.0.0.2&os=win&lang=tr"]Buradan[/url][/u][/b] indirebilirsin
yaratıcılık kullanın biraz yaw.

www.firefox.com
www.G00Gl€.com>firefox

yani..
[quote]yaratıcılık kullanın biraz yaw.

www.firefox.com
www.G00Gl€.com>firefox

yani..
[/quote]
yaratıcılık ??????
:P
Paragöz Microsoft! Ben firefox kullanmyorum ama Microsofta uyuz olduğum için bu dumur olma işi hoşuma gitti :D (Forever Opera :D)