Jump to content
Posted
Yabacıların Ulkemize Olan Saldırıları Her Gecen Gün Biraz Daha Artıyor.
Ama Her Yabancıda Turk Düsmanı Degildir.
Aynı Zamanda Türkün Türkten Baska Dostu Yoktur.
Türk Düşmanları Namı Diger Itlerin Allah Cezasını Versin..
Önce Atatürkümüze Sonra İstiklal Marsına Saygısızlık Ettiler.

Ama bu Yabancıda Yıllar Önce Ülkemizi Yüceltmistir >>http://www.youtube.com/watch?v=4ysOUsV6D9E

İngiliz İstiklal Marsını Sabote Etmeyi Düşündüm Ama Atatürk'ün Yunan Bayragına Basmayısı Aklıma Geldi.
Karar Sizin Hep Beraber Böyle Bir Calısmaya Girelimmi ?

Featured Replies

[quote name='Jah'rakal' post='99555' date='Mar 11 2007, 20:50 PM']
O zamanlar bugünkü gibi bağımsızlık ve milliyetçilik kavramları yok. Dünya imparatorluklar tarafından yönetildiği için halklar bu imparatorluklardan güçlü olanların içinde yer alma çabasında.
[/quote]
Bağımsızlık kavramı yok mu? Büyük Hun Devleti zamanında bile vardı... Eğer yoksa Osmanlı neden Türk devletidir ki?
Sen güçlü birinin yanında mı olmak istersin yoksa kendin mi güclü olmak istersin?
Dünya tarihte birkaç ırkın yönetimi altında kalmak zorunda kalmıştır.

Çin, Roma ve Türkler bunların başlıcalarıdır.

Sırplar o dönemde zayıf bir millet. Bağımsız olsa da başka uygarlıklar tarafından işgali kaçınılmaz. Tek başına güçlülük diye bir iddiası yok.

Bu yukarıda saydığım 3 uygarlık yüzlerce, binlerce yıllık tecrübeleri çerçevesinde bağımsızlığın ne demek olduğunu öğrenmiştir. Diğer milletlerin öğrenmesi çok daha ileri zamanlara dayanır; Fransız İhtilali gibi.

Bi de nedense ben sanki bi savaş yanlısıymışım gibi üstüme geliyosunuz :D Ben de isterim dünyada bütün devletler dost olsun, savaşlar olmasın..

Ama bu biraz imkansızı istemek oluyor malesef. Gözlerimizi yumup bunları görmezden gelmek mümkün olmıyacagına göre biraz gerçeklerden konuşmak lazım :)
[quote name='BigBang' post='99551' date='Mar 11 2007, 20:48 PM']
Yanlış bir bilgi zaten. Amaç Osmanlı`yı başından beri parçalamaktı.Nedeni ise Osmanlı`nın önce yağ olsun (ne yapayım başka kelime olmaz buraya :( )diye İngiltere`den gemi alıp (parası halka zarar tabi),teklif sunmuştur ama reddedilmiştir.Tarih sadece okul kitaplarındaolduğu gibi değildir.
[/quote]
ben osmanlının parçalanmasının amaçlanmadığını zaten söylemedim :D herkesin kendi doğruları var ne diyebilirim.. ;) - (ps: söylediklerin okul kitaplarında da yazıyo bu arada:) )
neyse konu sapmasın, gerçi konu daha nereye gidicek bilmiyorum ama.
Olaylara devletler açısından bakalım evet kişiselleştirmeyelim bu konuda çok haklısınız...
Bi yunanlı siteye karalama dolu bi video koydu diye yunanlıları düşman bellemek ya da onların başkana bişeyler yapmak saçmadır...
Ve evet her ülke kendi çıkarını düşünür, bizden yardım isteyen fransız gitmiş bizim topraklara saldırmış da biz o toprakları nasıl almışız bunu da düşünmek lazım..
[quote name='6sanit6arium6' post='99564' date='Mar 11 2007, 21:04 PM']
Olaylara devletler açısından bakalım evet kişiselleştirmeyelim bu konuda çok haklısınız...
Bi yunanlı siteye karalama dolu bi video koydu diye yunanlıları düşman bellemek ya da onların başkana bişeyler yapmak saçmadır...
Ve evet her ülke kendi çıkarını düşünür, bizden yardım isteyen fransız gitmiş bizim topraklara saldırmış da biz o toprakları nasıl almışız bunu da düşünmek lazım..
[/quote]
+666 ;)
Afrika'da Osmanlı gelene kadar kabile hayatı sürüyor.. Zengin bir bölge ancak kaynakları kullanmada yetersiz. Halk aç.. Osmanlı ele geçirdikten sonra yönettiği her yerde olduğu gibi burda da halka en ufak bir zarar vermeksizin (bkz. Osmanlı asimilasyon politikası izlemeyen az bulunur imparatorluklardandır) karınlarını doyurmuştur.

Ha bunda Osmanlı'nın çıkarı olmamış mıdır? Tabiki olmuştur.

Bu konular biraz daha yüzyüze görüşülmesi gereken konular aslına bakarsanız.. 600 yıllık Osmanlı tarihini klavyeye sığdırmak imkansız :)

Edited by Jah'rakal

[quote name='gonzalez' post='99563' date='Mar 11 2007, 21:03 PM']
ben osmanlının parçalanmasının amaçlanmadığını zaten söylemedim :D herkesin kendi doğruları var ne diyebilirim.. ;) - (ps: söylediklerin okul kitaplarında da yazıyo bu arada:) )
neyse konu sapmasın, gerçi konu daha nereye gidicek bilmiyorum ama.
[/quote]

Peki haklısın.
Bu 'Türkler' lafından rahatsız oluyorum açıkcası, sanki hepimiz türk değilmişiz gibi 'Onlar' dermiş gibi...

Biz desek bence daha hoş olur :)
Tarihteki Türk kavramı bugünküyle pek aynı değil.

Tarihte Türk, Türk soyundan gelen demek.

Bugün Türkiye vatandaşı demek. O yüzden öyle kullanıyoruz :)
  • Author
[quote name='6sanit6arium6' post='99564' date='Mar 11 2007, 21:04 PM']
[/quote]

Helal kardesim
[quote name='Jah'rakal' post='99571' date='Mar 11 2007, 21:15 PM']
Tarihteki Türk kavramı bugünküyle pek aynı değil.

Tarihte Türk, Türk soyundan gelen demek.

Bugün Türkiye vatandaşı demek. O yüzden öyle kullanıyoruz :)
[/quote]

Bu ne demek şimdi? :huh:

Edited by azrail

O şu demek:

Topici baştan sona okursan göreceksin ki biraz tarihe girdik..(halbuki topicin açılma amacında bu yoktu saptık biraz :D neyse :P )

Tarihten bahsederken birkaç yerde Türk kelimesi geçti.. Jasus kardeşim de "Hepimiz Türk değil miyiz neden biz demiyosunuz da Türk diyosunuz?" dedi.. Ben de kendi çapımda açıkladım :)