Jump to content
Posted
bira dusunup bi light javazon built i yazmaya karar verdim bastan soylim int ve hizli yazıyom bi yazım hatası olursa kusuruma bakmayın.
budaki hakkında sorusu olan olursa sunucuda erdal acc i veya soldierbranch@hotmail. dan bana ulaşabilir + eklemeler yapmak isteyen varsa altıuna yazssın pls

genel tanıtım bolumu( neler olacak bu rehberde)
1.genel oynama bu karakterle.
2.amazonun beklelenler ve dezavantajları
3.sklill dagilimi
4.stat dagilimi
5.esyalar
6.duel taktikleri
7.son bir kac soz
8.bir kac gerekli bilgi(genel)

1. amazon cok yonlü bir chardır bence ozellikle sadece tek karakter kasip rune + item +charm+ meele duel + missle duel+ pvm bunca seyi yapabilirsiniz.asil olarak 2 cesit oynaya bilirsiniz. sniper olarak fury ile veya chargeile meele olarak. ama ikisi beraber 10 kat daha etkili oynayabilirsiniz.

2. amaaonun iyi olmasi icin 5 sey ozellikle yüklenmemiz gerek bunlar:
yüksek dmg
ii resist
Dodge/Avoid/Evade a kesinlikle verin (1 tane)
blok (75 olsun en az)
meele ve atmada biraz antreman
-simdide dezavantajları
pahalı itemler, elemental drulara karsı zzorlanıyo,cok fazla itme gerek. ve res + absorbu full birine karsi zorlanır

3.Max Charged Strike (ana skill)
Max Lightning Fury (ana skill)
Max Power Strike
Max Lightning Bolt
Max Lightning Strike
1 Evade
1 Dodge
1 Avoid
1 Jab
1 Poison Javelin
1 Plague Javelin

4.statlarda str itemleri giyebilecek kadar tamimce (90-100 arası olur cok item gerekeciginden cok az vermek icin ugrasmayın)
dex ise standark max block u 75 yapin dt ye yeni bi kalkan var o ne kadar dex ister 75 bilmiyom onda galbia dr vardi eger varsa ponu takıp dex verin

5. evet en onemli ve uzun bolöm ya bismillah burda bir cok secenegi sunacam size bunların hepsi olmasi ii olur bunlarn hepsi olsa ii olur her zaman takılacakların basına * koyarım.

HELM
Shako(2skill life mana dr att)
Valkarie wing(fhr.ias fwr- ozellikle hizli olmamiz gerektiginde)
Kira's Guardian(resist, cannot frozen, fhr)-bunu ozellikle cok res gerekirse(dreamli pala gibi)
*Griffon's eye(dmg , - res ,1 skill + def üzerine bide 5 5 lik bi jewel tamamdir.

AMULET (burda 3 secenegimiz var baslıca)
Cat's eye(hepsi ise yaar hizli olmak istedigimizde ozellikle)
Mara's Kaleidoscope(yine hepsi cok ii ozellikleri var. belkide her zmsn takılacam bi amu)
*Craft amu(+Amazon Skills+Resists+Stats+blocking % yada +Run/Walk Speed/ii bi tane ciksa devamlı bunu takarım ben)

ARMOR (burda fazla secenegimiz yok)
*Coh(cok güzel bi rw -dolumberist- res sorunumuzu kokuınden halleder.
arkaine valor( eger ber runeniz yoksa ii bi alternatif)
stone( ozellikle eth armor a yazın smiter ler karsınsıda ise yarıyabilir fhr den dolayı)

SİLAH
*titan( cok ii silah eth i ve up li kulklanın cok ii olur)
thunder stroke ( ozellikle - res i cok ise yarar 4 lüsünü bulursanız ii olur)

KALKAN
*Stormshield( dr str res blcok her zaman takın derim bunsuz yola cikilmaz7 tabi su yeni kalkanda olabilir denemedim ama)
ismini hatırlamiyom ama 3 socetli bi uni kalkan vardi ona 3 jewella ii dmg alına bilinir.

Eldiven craft (ias ve 3 java veya ias str ve 2 java rarelerde olabilir)

RİNG
raven( cannot be frozen dex ve cold absorb ii bi yüzük)
*bk( skill ve life kesinnlikle en az 2 tane kasanizda dursun
*Life-Dexterity-Strength-Resistances bu ozellikleri olan craft da güzel olur

KEMER
*thundergod(skill str vita absorc kesinlikle takın ne diyim)
verdungo(dr ve vita gerekirse diye

BOT
*sandtrek( str poison res vitaya fhr kesinlikle takın)
gorerider( ozellikle fizik dmg ihtiyacınız olursa)

2, ELE
cta ve spirit siz olmaz ( str yetmiyosa spirit icin sigon kalkan var 1 all skill)

6. Duel taktikleri
valla aslında cok uzun uzun kararkter karakter alacam ama int ve para gidiyo ne yapalim tek soyleyecegim bi taktik bazı charlarda ise yarar shift e basılı tutup charge vurmak hasar alma oalsiliginiz azalıyo

7. bunlarla ii süper bi amazon olur ama kapasite olarak Bl@zzard amazon a haksızlık yapmis. unutmayin onemli olan diger charlara gore deil kendi charınız en ii sini yapmak. amazonun zevkini cikarin

8. burda bir kac gerekli bilgi var

FHR Frames
0% 11
6% 10
13% 9
20% 8
32% 7
52% 6
86% 5 *
174% 4
600% 3

IAS Frames
0% 14
6% 13
16% 12
30% 11
52% 10 *
89% 9
*tavsiye edilen( ama ben degistirdim benim tavsiye ettigim ias sitenin ettigi fhr benim :D)

Featured Replies

Diablocular için güzel bilgiler
walla kardes yanlis anlama ama oncelikle sunu soriim en iyi yaptiin amazonun ozellikleri neydi? sonra takildigim bi kac detayi soriim block en az 75 olsun demisin, dahasi kac oluyo :D itemlar pahali demissin, coh yazmazsan eger ya da uygun bi armor bulursan eger, armor disinda pahali olan item hangisi :) diger charlara gore pahali olan yani. helmler arasinda andariels visage i sanirim unutmussun, 2 skill 20 ias 28 str ws ws shakonun dr i ni tercih etmezsen eger en uygun kafalik sayilir bence, titanin uplisi nasi uplaniyo, daha once hic gormedim de, warsa oyle bisi ben de upliim, amulet konusunda da highlord un hakki yenmis sanirim :D o 5 skill i maxlayamazsin, skill yetmez :D ws ws ws tabii ki benden cok uzun suredir online diablo oynayan abilerimiz de war, onlar daha da iyi alternatifler sunar belki ama ben fena bi amazon olmadigina inandigim ArseniC_LtN e gore kafama takilan ufak tefek bisileri sordum. duzeltebildigimiz kadar duzeltelim ki, burdan faydalanan daha tecrubesiz arkadaslar yanilgiya dusmesin. hadi kendinize iyi bakin...
  • Author
blocku yalnıs yazdım tam 75 yapın hızlı yazdım int vafede para gidiyo ondan bazılarını unutabilirim. ozallıkle sonraradogru + coh dısında arkaine valor var oda ii bi alternatif ben pahalıdan kastim diadem bile bana gore pahalı hele serverun simdiki halini dusunursek. andreil visage de helm olarak olabilir ama ii olmaz baslangic icin ise yarar bence. titani uplamak icin galiba pul lazimdi dur bakim de tam soylim. highworld amuyu unutmusum kusura bakmasin ozelliklşe duelde ise yarar ve ias de bide res var. seni sunucuda gordum ii bi amazonsun gerci ben 2 tane amazon actim sunucuda ama üzerinde cok kafa yordum. duzeltmeler icin saol.
1 Lum Rune + 1 Pul Rune + 1 Perfect Emerald + titan= esittir titanin dmg fazla hali
cube de birlestir tamamdir.

dahasi icinse adres

[url="http://www.battle.net/diablo2exp/items/cube.shtml"]http://www.battle.net/diablo2exp/items/cube.shtml[/url]
  • 2 weeks later...
[quote name='LtN' post='110406' date='May 5 2007, 00:04 AM']o 5 skill i maxlayamazsin, skill yetmez[/quote]

5 skil max lanir hatta 97 level bi amazonda 2 tane daha skill artar. skilleri iyi hesapla bence

amazonun eksikleri var ben de iyi bir amazoncu olarak bi kac ekleme yapayim gerci su an amazon kasmasamda amazon en sevdigim karakterlerden biri.

mesela charmlardan bahsetmemissin java skill veren charmlar + 100-175 poi small charmlar duel icin inventory de bulunmali

eger her turlu caster ve melee chaarlarla duel edilmek isteniyorsa bence inner sight + slow missile skillerine muhakkak 1 er skill feda edilmeli
benim artar dedigim 2 skil bu 2 sine verilebilir eger 97 level yapilirsa en iyisi 5 tane pasive skile vermek bastan

1= dodge =1 skil
2=avoid = 1 skil
3=evade = 1skil
4=inner sight =1 skil
5=slow missile =1skil
6=pover strike =20
7=charged strike =20
8=lightning strike =20
9=poison javelin =1
10=plague javelin =1
11=fury =20
12=jab=1
13=lightning bolt geri kalan ve level atladikça gelen skiller buraya verilmeli 97 level olunca fullenir. 20 olur

başka eksiklerde var yazarim bi ara statler ve itemler hakkında
Dostum Amazon Real duellerde saglam bir palaya pro bir barbiye her zmn %80 el verir.Amo asiri dmg kasan melle cileri kesmeye yoneliktir ki res+life dusuk olan ki bole bir adami bir turnuvada bulamassin.+melle attacklari element bazi oldugu icin deadly strike islememekte bunun yerini lower resistle %50 yapmadan dolduramassin... eski Dt de cleasing ring vardi hatirlayanlar varsa sirf amolari duel kervanina katmak icin %10-15 lig res lower +1-5 cleasing aura... son suzum amo melle=0
  • Author
eklemeleriniz icin tesekkürler ben amazon kasdim ve üzerinde cok dusundum ama fazla duel tecrb,ubem olmag,dgindan sorunlar olabilir
[quote name='Erdal' post='115911' date='May 21 2007, 10:26 AM']eklemeleriniz icin tesekkürler ben amazon kasdim ve üzerinde cok dusundum ama fazla duel tecrb,ubem olmag,dgindan sorunlar olabilir[/quote]

amazon için güzel bi topic oldugu kanısındayım. eklemeler yapıldukça dahada faydalı olacaktır aklıma gelmişken eklemelerimi yapayım.

mesela statler konusunda bana kalırsa 70 strenc yeter artar bile benim en son kastiğim amazon 65 str dir su an halihazirda kullanmaktayım.

sıkıntılı ve melee duelde item giyme konusunda problem yaşamak istenmiyorsa 90 str verilebilinir. ama bence 60 hatta 55 str ile bile güsel bir amazon yapılabilinir.

başka bir konuda kalkan konusu bence sadece duel için eth bir monars a 4 soket açtırılıp 4 tane 5+5 jevel takılırsa iyi bir damage elde edilinebilir. ben böyle bir amazon yapmıştım daha önce süper oluyo tek vuruyo ama vuramassan stromshields deki damage reduce olmadığından fazlaca hayatta kalma sansın olamıyor maalesef bunlar değişik alternatifler birde başka bir konu daha

ringler e ekleme yapmak isterim sadece melee chaarlarla değil tüm chaarlarla duel edilecekse eğer mesela caster fire socla duelde kullanılmak üzere 2 adet dwarf ring takılmalı

yani sadece cold sorc icin raven taktığın gibi fire sorc içinde dwarf ringler kullanılmalı kasada bulunmalı

yine light sorc ve light amazon için wisp projektor ring kullanılmalı kasada bulunmalı sebebine gelince bu ringleri ve özelliklerini incele anlıyacaksın

bu topic bitmez aklıma geldikçe yazarım <_<

Edited by lordzagor

[quote name='lordzagor' post='116129' date='May 21 2007, 23:43 PM']amazon için güzel bi topic oldugu kanısındayım. eklemeler yapıldukça dahada faydalı olacaktır aklıma gelmişken eklemelerimi yapayım.

mesela statler konusunda bana kalırsa 70 strenc yeter artar bile benim en son kastiğim amazon 65 str dir su an halihazirda kullanmaktayım.

sıkıntılı ve melee duelde item giyme konusunda problem yaşamak istenmiyorsa 90 str verilebilinir. ama bence 60 hatta 55 str ile bile güsel bir amazon yapılabilinir.

başka bir konuda kalkan konusu bence sadece duel için eth bir monars a 4 soket açtırılıp 4 tane 5+5 jevel takılırsa iyi bir damage elde edilinebilir. ben böyle bir amazon yapmıştım daha önce süper oluyo tek vuruyo ama vuramassan stromshields deki damage reduce olmadığından fazlaca hayatta kalma sansın olamıyor maalesef bunlar değişik alternatifler birde başka bir konu daha

ringler e ekleme yapmak isterim sadece melee chaarlarla değil tüm chaarlarla duel edilecekse eğer mesela caster fire socla duelde kullanılmak üzere 2 adet dwarf ring takılmalı

yani sadece cold sorc icin raven taktığın gibi fire sorc içinde dwarf ringler kullanılmalı kasada bulunmalı

yine light sorc ve light amazon için wisp projektor ring kullanılmalı kasada bulunmalı sebebine gelince bu ringleri ve özelliklerini incele anlıyacaksın

bu topic bitmez aklıma geldikçe yazarım <_<[/quote]
Eski DT de Melle Olmayan Her Duel Fun Agirerdi Vede En az Duellerde 200 tane yasak vardi...
Ornek Verim Biraz...
Max %50 deadly.s
Max %30 crushing.b
Max %30 open.w
paladinde reg auralari yasaktir
pot icmek yasaktir
ranged buyu kulanmak yasaktir
firlatilan silah kulanmak yasaktir
Max %5 element dmg absorb
slow target veren itemlar yasaktir
Max %10 rescuet dmg
ref.l max 25
Duel Zmnninda Sinirlama Yoktur.(Ben Turnuvada Bir Barbiye Karsi 53dk duel yaptim 2 gun oynayamadim oyun.)

Aklimda Bunlar Kaldi Tabi aradan kac sene gecti...
  • Author
yukardaki monarch meselesi bence cok saglam bi sey olmaz .ozellikle bi barbara karsi saglam olmak zorundasin onemli olan ii vurmak deil yavas yavas ama saglam almak.zaten resist + absorbla amazonun dmg si fazla etkilemiyo
[quote name='Erdal' post='116580' date='May 23 2007, 15:20 PM']yukardaki monarch meselesi bence cok saglam bi sey olmaz .ozellikle bi barbara karsi saglam olmak zorundasin onemli olan ii vurmak deil yavas yavas ama saglam almak.zaten resist + absorbla amazonun dmg si fazla etkilemiyo[/quote]

4 tane 5+5 jevel ne demek iyi anlayamamişsin saniyorum. ben bunu duelde kullanabilirsin dedim kısaca söyle diyeyim sana

ben 2 tane eth armora runeword yazdim bir tanesi eth armora yazılmış dures yaklaşık 1900 defansli diğeri eth armora yazılmış stone yaklaşık 2900 defanslı benim elimde şu an eth bir monarsh var 220 def yaklaşık ona 4 soket açtım defansı fena değil hatta perf sayıyorum buna 4 soket açtım ve 4 tane 5+5 cain ligtning jevelim oldugunda hiç düşünmeden takacağım bu ne demek biliyormusun her bir tanesi %5 damage veriyor 4 tanesi %20 eder yani 10K vuran bir amazon un 12 vurması demek 1 tane helmse taktığımızı varsayalım %25 eder yani buda senin inventory de bulunan en az 6-7 civarı amazon java lightning charma eşdeger zaten maximum 10 tane charm taşıyabiliyoruz. 7 tane fazladan gibi :)

gelelim amazonun diğer melee çarlara karşı esas duruşuna

amazon zaten barbara shape druide ve paladine karşı en iyi itemleri de giysen fazlaca dayanıklı olan bi çar değil bunu lehimize çevirerek kullanabiliriz bu da ancak damageyi en az ama tahmin ediyorum 17-18 k damage yaparak bir nebze olsun durumu eşitleyebilirsin diye düşündüm.

amazon bazı çarları asla alamaz mesela iyi bir charged palayı asla alamaz yada 2 tane wisp pro ve thundergod takmış bir bir barbarı asla alamaz.

ayrıca benim söylediklerim turnuva yada yasakların olduğu bir düel biçimi için değil serbest duel içindir yanlış anlaşılmasın

ben duel ediyorum ve yasaklarada uymuyorum istemeyen etmesin :) turnuva olursa o zaman ona göre item seçilmelidir
  • 5 weeks later...
[quote name='Teedor' post='110337' date='May 4 2007, 19:27 PM']Diablocular için güzel bilgiler[/quote]

çok saol daha yeni başlamıştım :)
  • 5 months later...
şimdi burda konuşulanların birkısmına katılmıyorum . aslında büyük bir kısmına katılmıyorum birincisi arkadaş [color="#FF0000"]"amazon bazı çarları asla alamaz mesela iyi bir charged palayı asla alamaz yada 2 tane wisp pro ve thundergod takmış bir bir barbarı asla alamaz." [/color]demiş bence doğru deil bilenler bilir amazonla nasıl barbar smiter kesildiğini. ikincisi birisi poi charmlardan bahsetmiş yanlış çünkü amazon melee dmg uygulamaz direkt light vurur bu yüzden poi dmg ve atack raiting gibi şeylere ihtiyacı yoktur. amazonun inventory sinde sadece 10 adet java skill charm bunların life str vs vs verenlerini tercih edin 10 tanede small life charm olmalı itemlere gelince ss takmayip 4 socket li kalkan kullanırsan sn gecmeden ölürsün. bir kere smitere vurma sansın olmas fhr ve dr smitere karşı çok önemli zaten 4 socket li kalkanı kullanmadan dmg 11 k yı buluyo bu da fazlasıyla yetiyo en fazla 2 kez vurdunmu yatar paladin hee barbar dersen amazona karşı barbar a hiç sans vermiyorum saten :)

Edited by FasT