Jump to content
Posted
Merhaba arkadaşlar aşağı yukarı büyük kısmınız beni biliyordur, yıllardır mage oynamaktayım ve bu aralar raid boss dps konusunda çok kararsız kaldım..
Çoğunuzun bildiği gibi şu anda raid boss dps için 2 ana talent buildi kullanılmakta, ya FrostFire talent yada Arcane talent ile dps yapmaktayız.
Ben bir süredir iki build üzerinde de çalıştım uğraştım ayrı ayrı defalarca denedim ancak iki build arasında öyle pek bir dps farkı göremedim.. Açıkcası Frostfire ın Arcaneden daha iyi ve çok daha kolay bir şekilde dps yaptığını söyleyebilirim. Arcane rotation u biraz daha zorlu.
şimdi server geneline baktığım zaman genelde mage arkadaşların (özellikle horde tarafında) arcane olduklarını görmekteyim.
şimdi sizden ricam bu konu hakkındaki fikirlerinizi burda paylaşabilir misiniz? arcane mi yoksa FF mi ve neden?
Birde ricam GearScore ile birlikte hangi modda ne dps yaptığınızı da mesajınıza ekleyebilirseniz anket tarzı bir konumuz oluşur burda.
Dipnot:GearScore 4.5K üzeri olan arkadaşların yorumları daha anlamlı olacaktır (bu skorun altındaki dps ler çok oynak olabiliyor)

Benim genel olarak 10men raidlerde yaptığım dps arcanede de frosfireda da 4500 - 5000 arasında geziniyor. (ortalama değerdir)

Featured Replies

ben hiç fire kullanmadım arcane olarak dps yapıyorum gear scoreum daha yeni 4600 gibi bişi oldu ama arcaneken arcane blast kullanıyoum boyuna her seferinde %18 arcane damage buff veriyo (maks 4 sefer) bi yerden sonra 10k 13k arası vuruyo boyuna arada missile barrage açılınca arcane missiles da vuruyorum bu rotasyonun dezavantajı arcane damage buffu gelince bir sonraki arcane blastın mana costu %175 artıyo 4 sefere kadar ama arcaneken mana da çok oluyo evocationun cdsi de 2 dakika oluyo o yüzden o da sorun olmuyo mana sıkıntısı yaşamıyorum. bi de o 10k 13k damage 3900 gsden beri çıkıyo
  • Author
arcane modda arcane blast buffı dediğin gibi aşırı mana yiyor ve arcane blast spamı ile dps yapılmaya kalkılırsa (bende 30k mana var) o mana dayanmaz, en uygun rotasyon 3xArcane blast - arcane misslies - arcane barrage dır düzgün dps yapmak için en uygunu bu.
Senin söylediğin rotasyonda bende 20-22k dmgleri görüyorum ancak hem mana sorunu oluşturuyor hem de dps ye çok faydası olmuyor. Sana tavsiyemde yukarda söylediğim rotasyonu kullanman olacaktır hem mana sorunu çekmezsin hem dps yükselir. ancak dps olarak 4k yı geçeceğini sanmıyorum açıkcası

Bu arada orjinalde ortalama 5k gear skora sahip bir arcane mage in 10k dan aşağı dps yapmadığını biliyormuydunuz... :)
5135 gs var ben de su an arcane specteyim ..açıkcası ff daha iyi dps arcane e göre ...scorch+ffbolt+pyro(hotstreak ile ) he tabi her bittiginde living bomb...arcane blast dediginiz gibi mana sorunu yaratiyor bunun icin de simdilik 3 blast + missiles +barrage sirasini kullanıyorum
  • Author
peki ortalama ne kadar dps yapıyorsun sasori ? 10Men de falan?
fire iyi ama arc daha iyi .
arc dene

Edited by Cuqqa

• Author
Biraz daha açıklayarak yazsaydın arcanein fire'a karşı avantjlarını yaptığın dmgleri falan :) daha iyi olurdu sanırım :)
ya her2sindede haste saten önemli hasteni kasarsan sorun olmaz dps olayı
fireda snde dmg fazla ama arc ın kritiklerine yetişemior 1.2snde 4 k scorch la çakarsın pyro şansa kaç koyucak 8k 11k artık gearına göre 17k filan :D
ama arcda belli bi noktadan sonra sürekli krtık koyuyorsun ve blast stacklamadan 7 k wuruor stackladınmı olay kopuyor barrage kullanma ama mana o zmn yetmez onn yerine missles paso blast mislles kullan talentlerini bnmkisi gibi yap :D
bende önceden fire taraftarıydım ama mana arcda bitior diye belli vakitten sonra manayı kontrol edebiliorsun mana bilmemnesi evo ile raidden gelen mana regen filan sorun olmuor mana olayı arcda.
firela lockları geçemiordum ama arcda tırs kalıor :D

demem oki arc dön :D
[b][color="#FF8C00"]Bu biraz geniş kapsamlı bakılabilecek bir soru.

Öncelikle kişinin talentine bakılmalı ve gear statlar ona göre belirlenmeli.Daha sonra statlarına göre kişinin oynayış tarzı belirlenmeli.

Talente gelirsek;
ff talent için ff glyph , molten armor glyph ve ek olarak kendi seçiceğiniz bir glyph en ideali gibi.
Statlarınız spell crit başta olmak üzere spell power,spirit,intellect veya haste.olarak gitmeniz ideal oluyor.Yani zz nin dediği haste firede yararlı olmuyor.Firedeki hitinizi biraz yüksek tutmalısınız arcaneye göre.Talentinizden kazandığınız hit yoksa yanılmıyorsam 500 civarı hit gerekiyor.
scorch mu frostfire mi fireball mı kullanırsınız size kalmış ,onu da ben söylemiyim bana kalsın bildiklerim :)

Arcanede yine glyphlerinizi dizersiniz fakat arcane oldugunuzdan ve mana sıkıntınız oldugundan dolayı mana gemlerden aldığınız manayı %40 arttırılan glyph kullanmanızı öneririm.
mana sorunu biraz oynayışa da bağlı,eğer mananızdan eminseniz her zaman x4 blast + arcane barr+ arc missi olarak gidin.
kaygınız varsa arcane miss özelliği açıldığı zamanlar hemen arc barr + arc missilese geçersiniz , bu size büyük tasarruf sağlar.
Statlarımız arcanede haste + sp + spirit diye gitmeli en verimli sonucu almak istiyorsanız.
Arcanede ise hit olayınız firenin yarısı civarı olsa yeterli olur ( 250-300 arası )

not:Uzun bosslardan fire daha başarılı çıkar.Kısalarda arcane 1 adım önde olabilir.

[/color][/b]

Edited by angelmad

al sana elktro cevap :D daha ne istion adamın dediğini yap yanlış söylediğim yerler olabilir takıl işte ya aman :D
  • Author
Ben sadece diğer magelerin fikirlerini toplamaya çalışıyorum zz :) Angle çok güzel detaylara inmiş sonuç olarak statlarının durumuna göre FF yada arcane ol demiş

Bide dikkatimi çekti özellikle 4xblast tan sonra önce barrage sonra missiles demişsin angle, yani blast buffını barrage ile harca sonra missiles yolla, oysa blast buffını missiles için kullanmak daha iyi değilmidir?
[quote name='EleCtrO' date='25 April 2010 - 10:11 PM' timestamp='1272222670' post='268488']
Ben sadece diğer magelerin fikirlerini toplamaya çalışıyorum zz :) Angle çok güzel detaylara inmiş sonuç olarak statlarının durumuna göre FF yada arcane ol demiş

Bide dikkatimi çekti özellikle 4xblast tan sonra önce barrage sonra missiles demişsin angle, yani blast buffını barrage ile harca sonra missiles yolla, oysa blast buffını missiles için kullanmak daha iyi değilmidir?
[/quote]
şöyle bi durum var farkettiniz mi bilmiyorum blast buffı missiles ile silinmiyo yani missile barrage buffınız varsa blast buffı bitmeden önce missiles ardından da bufflı barrage atabiliyosunuz
[b][color="#FF8C00"]şimdi blast buffu varken arc missi atınca eskiden buff gidiyordu.
Fakat şimdi gitmiyor ve bende o bufftaki + spell in arc missiyi etkilemediğini düşünmüştüm ve ona göre yazmıştım kombinasyomu.
1dk bakayım işliyormu işlemiyormu,daha sonra tekrar bi kombinasyom yazayım[/color][/b]
[b][color="#FF8C00"]Oy oy :S şimdi gördüm spell işliyormuş , bu büyük avantaj.Kombinasyomu x4 blast + arc missi + arc barrage yapmamız çok daha yarıyacaktır.Ben bile etkilendim fire forever diyen biri olarak bu işten <_<
[/color][/b]
  • Author
Evet arcane missiles'in tamamı arcane blast buffından faydalanıyor, oldukça yüksek dmgler sağlıyor..
ben de son olarak kararımı verdim artık... 3-5 talent reslemesi ve dps denemeleri sonrasında (arada olan glyphlere ve epic gemlere oldu) Arcane in şu anda en iyi dps buildi olduğuna karar verdim.
5316 Gs bulunuyor charımda d. tallentta da FF var ama ben kesinlikle aRcane diyorum dps için sağlam bi haste kastığın zaman gayet iyi Dps durumuna geliyorsun.4. Spawn da arcane blast ta 24k görüyorum gayet rahat buff modda. de buff ta 18k sularında

Edited by Ligafor

Tek söyleyeçeğim şu full frost talent i raidde tercih ederim 500 üstü haste raiting kastıysanıs tamamdır.

1,2 saniyede frostbolt ile 8-9 bin + water element 1500-2bin arası cakmaktadır. frost a ösel %hıs ismni unuttum şimdi :D + ıcy venish ile tekrar yenileme frostblot 225 mana alıyor ve saten doluyor manan. mana sorunu 0. tabi Gs si 4900 üstü ve bonus damages 2500 üstü olanlar daha avantajlı olur sadece frost diyorum