Jump to content
Posted
bi onceki patch de mangle ın bleed dmg bonusu veren buff ının kısa surmesinden dolayı shred yerine surekli mangle kullanırdım ve herşeyimi ona gore ayarladım. mangle ım shred den daha fazla vuruo normalde. mangle shredin %15 20 fazlasını vuruo. ama pve de denk geldim bi kaç kez mangle 5k critlerken shred 7-8k critlio. bi gariplik var bu işte. bi de shred kullanılmalı mı :) onerileriniz nelerdir. duzgun kombinasyonlar saglandıgında shred de cok işe yarar duzeylere cıkabilio. ve mangle ın bleed bonus u da 1dk olunca kararsız kaldım.

Featured Replies

Shred feral druid'in en sağlam saldırısıdır, şimdi balance olduğum için dmg'lerini pek bilemiyorum ama tbc zamanında feraldim, pvp de shredin olmazsa olması maimdir, düşmanın arkasına geçmen için gerekli bir saldırı, manglenin zehiri çalışıyor mu onu da bilmiyorm ama çalışıyorsa zehir efektlerini artırması lazım onu da kullanman akıllıca olur.
Crit olayına gelince druid classının critlerinde bir terslik var bence de moonkin formda da bu sorunu çok yaşıyorum, bir de şu moonkin de malee classların cloth giyen bir classa nasıl vuruyorsa aynı oranda vurmasını da anlamış değilim, sonuçta leather giyiyoruz biraz daha düşmesi lazım dmgin.
  • 1 month later...
shredı kullanırdım dps ıcın.mangle glyph ı de varsa 1 kere vurur mob un uzerınde etkısı uzun suruyodu zaten sonra shred asılırsın.yaraları da mob un ustunde tuttun mu zaten ıyı dps yaparsın shred le.gear da onemlı tabi :)
  • 2 months later...
shred: http://www.wowhead.com/item=40901
rip : http://www.wowhead.com/item=40902

bu 2 glyph i kullanarak ve feral talentlerdeki shred in enegry gereksinimini duşurerek Pve de (özellikle bosslarda) iyi dps yapman mumkun tabi dogru combinasyonu tutturmanda önemli
Pvp için sorucak olursan kim nasıl oynar bilmem ama ben pek kullanmıyorum cok energy harcadıgı için
Biz Feral druidler olarak özellikle PvPlerde çok fazla kombinasyon yapmak zorunda kalıyoruz.Shredde bizim kombinasyonlarımızı zorlaştıran bir skill oldu bugüne kadar...Ama Bl!zz bizim sesimizi duymuş olacakki son gelen 2 patchte mangle sürekli bufflandı.Ama yinede istenilen dpsyi yapamıyordu feraller.Sizinde söylediğiniz gibi shred rip+roar+mangle bufflarıyla baya fazla vuruyor.Ama bu sadece pvede işe yarıyor dps yapmak için...PvPde çok energy harcadığı ve illa adamın arkasında bulunmak zorunda olduğunuz için zaman kaybına neden oluyor.[ 2 shred vurucağıma 3 mangle vururum ]PvP'de işte bu shredle vuramadığımız dmgi yeni patch olan Cataclysm'de doldurmak için, mangle'ın vurduğu dmgi %20 arttırıyorlar.Yani onlarda zorluğun farkına varmışki artık Shred kullanmamızı PvPlerde istemiyorlar.[ Suanki hale göre bakılırsa mangle'ın 8k vurması baya can yakacak :) ] Bir diğer konuda yine sesimizi duymuş olacakki Bl!zz bize rogların "kick" ini veriyorlar.[ Locklar bize az çektirmiyordu ] Zamanla ferallerin sıkıntılarının çözüleceğini görüyoruz böylece... :)

Konuya dönecek olursak = Mangle >> Shred
[quote name='OrLaNDoS' timestamp='1280800196' post='271252']
rip ve mangle %30 arttırıyo shredın damagını onlar uzerndeyken max damageı shredle yaparsn :)
[/quote]

[b][u]Düzeltme :) Sadece rip değil ve rip + mangle olursa % 50 eder :) [/u][/b]
[b]Herhangi bir kanama etkisi[/b][u][/u].Rake de olabilir lacerate de.
yada warrior un rend i yada rog un rupture efekti.yada hunter in piercing shots' u yada petlerden gelen kanama etkileri.

ve % 30 değil % 50 artabilir.Hatta % 80.
(sadece mangle ve rend and tear i sayarsak 20+30 = 50)

[b]REND AND TEAR[/b][u][/u] *maul ve shred in hasarını üzerinde kanama olan hedeflerde % 20 artırır + üzerinde kanama etkisi olan hedeflerde ferocious bite skilinin kritik vurma şansını % 25 artırır.

Kanama hasarını artıran etkiler aynı zamanda Shred hasarinı artırır.
http://www.wowwiki.com/Shred
mangle etkisi 60 saniye sürer ve kanama ve shred hasarını % 30 artırır.
http://www.wowhead.com/spell=33917 bu adres.

yani ; herhangi bi kanama etkisi + mangle(1 kere) + s. roar= % 20+30+30 = toplam % 80 shred in hasarını artırabilirsiniz.

Shred the target, causing[b] 225%[/b] damage plus [b]666 [/b]to the target. % 225 +80 =% 305

Mangle the target for [b]200%[/b] normal damage plus [b]566 [/b]... %
200+30 +% 10(mangle glyph i olsa diyelim = % 240

şimdi gelelim pvp meselesine. Eğer tekil oynamak istiyorum diyorsanız mangle ağırlıklı oynıcaksınız.Yok abi ben hasar istiyorum geçerim adamın arkasına kalabalıkda diyorsanız shred ile saldırıcaksınız.shred dru oynayanı delirtir ama arkasına geçdinmi de etkisini hissettitir.Başka hiç bi melee classda yüksek dps için adamın arkasına geçme zorunluluğu yokdur.

% 70 armor pen kasmış bir pve gearlı feraldan yiyeceğiniz shred yada ravage resillience ve armorunuz kötüyse 10k yi bulabilir.* [b]not bir dönem armor pen kasmıştım holy palaya vurdugum ravage ortalama 9k civarıydı.[/b]

% 305 / % 240 hasar farkı ortada .Lakin teke tekde bir adama shred vurma şansınız ya 2 dir ya 1
Mangle ise seri vurabilirsiniz ve imp. mangle a verirseniz enerji verimliğili yüksek olur .yüksek kombo ve dolayısıyla daha fazla cyclone veya heal atmak demektir bu.

not: eğer dps için soruyorsanız shredsiz dps yapılmaz.

Edited by Deftclaw