Jump to content
Posted
İYİ GÜNLER WTURK HALKI BEN OYUNA YENİ BASLADIMDA BAZI SORULARIM VAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM;
1.SORU:BU OYUNDA İTEMLERİ GELİşTİRME AMACLI + BASMA(KNİGHTTEKİ TABİRİ)GİBİ HER HANGİ BİR İşLEM VARMI?
2.SORU:BU OYUNDA BAZI YERLERDE GÖRDÜM HAYVAN ALINIYORMU(ORJİNAL WOWDA BİRİ OYNARKEN GÖRDÜM KAPLUMBAGASI VARDI KOCA GEMİYİ TEK TEMİZLEDİ ADAMSA SADECE OTURDU GÖREVİ KAPLUMBAGA YAPTI)BU GİBİ Bİ PET SİTEMİ VARMI,VAR İSE BU HAYVANLARI BULMAK ZORMU?

HERSEY İÇİN TESEKKUR EDERİM SERVER TAM 1 NUMARA (KOXP,HACK TARZI BİR HİLE İşLEMİ YOK) SEVİYE ALMAK BİLEGİNİN HAKKIYLA ÇOK BEYENDİM.
İşALLAH BU SERVER'DA UZUN YILLAR DAHA BERABER OLURUZ İYİ GÜNLER.

Featured Replies

Sorularına kısaca cevap vermeye çalışırsam,

Öncelikle şunu kesinlikle kabullenmek lazım. WoW ile KO birbirinden çok ama çok ayrı oyunlar, gerek mekaniği gerekse de oynanış şekli, amaçların vs. açısından.

İtem geliştirme demişsin, İtem geliştirme gibi bir durum söz konusu değil WoW'da, level atladıkça, silahların, kıyafetlerin vs. değiştirirsin kullandığın itemlerin altında yeni patch'lerle birlikte "item level" diye bir yazı çıkıyor artık. Kullandığın itemin ne kadar iyi olduğunu gösterir bir derece. Ama kalkıp item level 200 olan bir KO'daki gibi üstüne birşeyler basıp item level 219 yada 232 yapamazsın.

Ancak, kullandığın itemlerin özeliklerini biraz daha iyileştirmek, senin stat özeliklerini iyileştirmek bazında yapabileceğin şeyler vardır. Bunları da senin yada oyundaki diğer oyuncuların yaptığı mesleklerden sağlarsın. Mesela, en basit şekilde, enchanting kasmış biri (sen yada başka bir oyuncu) kıyafet ve silahlarına çeşitli enchantlar basmak yolu ile senin özeliklerini bir nebze olsun iyileştirebilir. Yada Jewelcraft kasmış birinden alacağın gem'leri soketi olan itemlere basarak kullandığın silah veya kıyafetin özeliklerini bir miktar artırabilirsin.

Oyunda üç çeşit havyan var. 1. Binekler, 2. Combata girmeyen hayvanlar, 3. savaşa giren hayvanlar,
1. Binekler, her ırkın kendine has binekleri vardır. Ayrıca müttefik olduğun ırkların bölgelerinde de reputation'unu exalted'a getirdiğinde o ırkın bineğini de alabilirsin. Bunların haricinde, uçan binekler, rep kasılarak alınan binekler vs. var bunları zamanla oyun içinde öğrenirsin. lvl 20'de yavaş bineğini, lvl 40'da hızlı bineğini, lvl 60'de yavaş uçan bineğini, lvl 70'de hızlı uçan bineğini almaya hak kazanıyorsun. Hak kazanıyorsun dediysem paran varsa :)

2. Savaşa girmeyen hayvanlar, Bunlar oyunu eğlenceli kılmak amacıyla eklenmiş, çeşitli compatation'lardır. Çıkarırsın yanında süs gibi gezerler, bir artıları yada bir eksiler yoktur. Bunların çeşitli moblardan/bosslardan drop olarak düşürebilirsin, çeşitli vendorlardan satın alabilirsin.

3. şavaşa giren hayvanlar, oyun mekaniği açısından düşünersek belki bu sınıfı bu kadar kaba hatlarda tanımlamak biraz yanlış olur ama, KO'daki gibi herkez bir pet alıp bunu savaşta kullanamaz. Oyunda seçebileceğin bir class olan hunterlar, haritanın herhangi bir yerinde gördüğün evcilleştirilebilen mobları kendine pet olarak alır ve kullanabilir. Bunun haricinde hiç bir ırk bu tarzda birşey yapamaz. Ancak farklı classlarında kendilerine yardımcı olabilecekleri hayvan, demon vb. gibi şeyler ortaya çıkarabilirler, Örnek olarak, warlocklar demonlara sahiptir ve bu demonlarla beraber savaşırlar, mageler yanlarında bir elemantel çıkarırlar (talentine göre devamlı olabilirken bir süreliğini de olabilir). Shaman'lar enchanment kasmışlarsa kısa bir süreliğine 3 tane kurt çıkarabilir, death knightlar ise yine talentlerine göre ya sürekli yada kısa bir süreliğine yanlarında ghoul çıkarabilirler, ve son olarak sanırım priestler garip bir yaratık çıkarıyorlar kısa bir süreliğine.

Başta da dediğim gibi WoW'un mekaniği ve oynanış tarzı KO'dan çok ama çok farklı bundan dolayı, Koxp gibi birşey burada olması zor,

Küçük bir hatırlatma, KO'da parti kurunca daha seri kasarken, WoW'da olay bireyselliğe dönüyor, party ile daha yavaş kasmaya başlıyorsun. Çünkü aldığın exp parti üyelerine bölünüyor ve kimin emeği daha çok geçtiyse ona daha çok exp gidiyor açıkcası. Ondan dolayı yüksek level playerlara whisper atıpta "abi beni kasar mısın" gibisinden birşey demeyin hiç çünkü o elemanın kestiği çok ama çok az exp alırsınız. Demiştim mekaniği farklı diye :)

Umarım aydınlatıcı olmuştur senin ve oyuna yeni başlamayı düşünen arkadaşlar için.

[i]Edit: Küçük bir uyarı gerek forumlarda gereksede oyun içinde büyük harfle yazmak, bağırmak anlamına geldiğinden dolayı yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebileceğinden dolayı bundan sonra yazı yazarken küçük harfleri kullanmanı öneririm.[/i]

Edited by Intruder

Burası wow icin private serverdir ama inan Knight online in suan bulundugu durumu 5 e katlayacak durumdadır (Hile ve cheat yönünden) Kasması biraz emek ister ama bu emegin karsılıgını fazlasıyla alırsın. Cunku yavas kasıldıgından oyunu daha iyi ögrenip sectigin classa daha iyi konsantre olursun skill ve spellerini sindire sindire ögrenir bunları dusmanlarının uzerinde kullanırsın.

Son olarak bu oyunda koxp gibi sacma sapan botlar yoktur. Pk sistemi harikadir savas haftanın belli gunlerinde degil 7/24 her an her yerde cesitli sekillerde vardir (wsg bayrak yarısı.Arena sistemi. Arathi basin . Alterec-uskodaki kale savasına benze.)
  • Author
[quote name='Intruder' date='17 June 2010 - 08:29 AM' timestamp='1276756150' post='269218']
Sorularına kısaca cevap vermeye çalışırsam,

Öncelikle şunu kesinlikle kabullenmek lazım. WoW ile KO birbirinden çok ama çok ayrı oyunlar, gerek mekaniği gerekse de oynanış şekli, amaçların vs. açısından.

İtem geliştirme demişsin, İtem geliştirme gibi bir durum söz konusu değil WoW'da, level atladıkça, silahların, kıyafetlerin vs. değiştirirsin kullandığın itemlerin altında yeni patch'lerle birlikte "item level" diye bir yazı çıkıyor artık. Kullandığın itemin ne kadar iyi olduğunu gösterir bir derece. Ama kalkıp item level 200 olan bir KO'daki gibi üstüne birşeyler basıp item level 219 yada 232 yapamazsın.

Ancak, kullandığın itemlerin özeliklerini biraz daha iyileştirmek, senin stat özeliklerini iyileştirmek bazında yapabileceğin şeyler vardır. Bunları da senin yada oyundaki diğer oyuncuların yaptığı mesleklerden sağlarsın. Mesela, en basit şekilde, enchanting kasmış biri (sen yada başka bir oyuncu) kıyafet ve silahlarına çeşitli enchantlar basmak yolu ile senin özeliklerini bir nebze olsun iyileştirebilir. Yada Jewelcraft kasmış birinden alacağın gem'leri soketi olan itemlere basarak kullandığın silah veya kıyafetin özeliklerini bir miktar artırabilirsin.

Oyunda üç çeşit havyan var. 1. Binekler, 2. Combata girmeyen hayvanlar, 3. savaşa giren hayvanlar,
1. Binekler, her ırkın kendine has binekleri vardır. Ayrıca müttefik olduğun ırkların bölgelerinde de reputation'unu exalted'a getirdiğinde o ırkın bineğini de alabilirsin. Bunların haricinde, uçan binekler, rep kasılarak alınan binekler vs. var bunları zamanla oyun içinde öğrenirsin. lvl 20'de yavaş bineğini, lvl 40'da hızlı bineğini, lvl 60'de yavaş uçan bineğini, lvl 70'de hızlı uçan bineğini almaya hak kazanıyorsun. Hak kazanıyorsun dediysem paran varsa :)

2. Savaşa girmeyen hayvanlar, Bunlar oyunu eğlenceli kılmak amacıyla eklenmiş, çeşitli compatation'lardır. Çıkarırsın yanında süs gibi gezerler, bir artıları yada bir eksiler yoktur. Bunların çeşitli moblardan/bosslardan drop olarak düşürebilirsin, çeşitli vendorlardan satın alabilirsin.

3. şavaşa giren hayvanlar, oyun mekaniği açısından düşünersek belki bu sınıfı bu kadar kaba hatlarda tanımlamak biraz yanlış olur ama, KO'daki gibi herkez bir pet alıp bunu savaşta kullanamaz. Oyunda seçebileceğin bir class olan hunterlar, haritanın herhangi bir yerinde gördüğün evcilleştirilebilen mobları kendine pet olarak alır ve kullanabilir. Bunun haricinde hiç bir ırk bu tarzda birşey yapamaz. Ancak farklı classlarında kendilerine yardımcı olabilecekleri hayvan, demon vb. gibi şeyler ortaya çıkarabilirler, Örnek olarak, warlocklar demonlara sahiptir ve bu demonlarla beraber savaşırlar, mageler yanlarında bir elemantel çıkarırlar (talentine göre devamlı olabilirken bir süreliğini de olabilir). Shaman'lar enchanment kasmışlarsa kısa bir süreliğine 3 tane kurt çıkarabilir, death knightlar ise yine talentlerine göre ya sürekli yada kısa bir süreliğine yanlarında ghoul çıkarabilirler, ve son olarak sanırım priestler garip bir yaratık çıkarıyorlar kısa bir süreliğine.

Başta da dediğim gibi WoW'un mekaniği ve oynanış tarzı KO'dan çok ama çok farklı bundan dolayı, Koxp gibi birşey burada olması zor,

Küçük bir hatırlatma, KO'da parti kurunca daha seri kasarken, WoW'da olay bireyselliğe dönüyor, party ile daha yavaş kasmaya başlıyorsun. Çünkü aldığın exp parti üyelerine bölünüyor ve kimin emeği daha çok geçtiyse ona daha çok exp gidiyor açıkcası. Ondan dolayı yüksek level playerlara whisper atıpta "abi beni kasar mısın" gibisinden birşey demeyin hiç çünkü o elemanın kestiği çok ama çok az exp alırsınız. Demiştim mekaniği farklı diye :)

Umarım aydınlatıcı olmuştur senin ve oyuna yeni başlamayı düşünen arkadaşlar için.

[i]Edit: Küçük bir uyarı gerek forumlarda gereksede oyun içinde büyük harfle yazmak, bağırmak anlamına geldiğinden dolayı yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebileceğinden dolayı bundan sonra yazı yazarken küçük harfleri kullanmanı öneririm.[/i]
[/quote]
sagol abi aydınlatıcı oldun kafamdaki bazı sorulara cevap verdin ben bu oyunu internette gördüm pek bi bilgim yok ilerki zamanlarda gene sizleri rahatsız edebilirim baa yardımcı oldugunuz için cok tesekkur ederim bide bu talent nedir nasıl kazanılır
karakterin level 10u olduğunda talent panelin aktive olur her sınıfın 3 talent ağacı bulunur bu talentlar o karakterin savaş tarzını, özelliklerini ve ana yeteneklerini belirler ve yardımcı yeteneklerini geliştirir. Dediğim gibi lvl 10dan itibaren her lvl atladığında 1 talent puanı kazanırsın 1 puan daha talent verirsin lvl 80 itibariyle 71 talent puanın olur. karakter sınıfını belirtirsen daha net yardımcı olabiliriz
  • Author
[quote name='dementor' date='19 June 2010 - 12:01 PM' timestamp='1276941709' post='269230']
karakterin level 10u olduğunda talent panelin aktive olur her sınıfın 3 talent ağacı bulunur bu talentlar o karakterin savaş tarzını, özelliklerini ve ana yeteneklerini belirler ve yardımcı yeteneklerini geliştirir. Dediğim gibi lvl 10dan itibaren her lvl atladığında 1 talent puanı kazanırsın 1 puan daha talent verirsin lvl 80 itibariyle 71 talent puanın olur. karakter sınıfını belirtirsen daha net yardımcı olabiliriz
[/quote]
paladin kasıyodum ama kasmak zor geldi mage açtım mage kasıyorum super bişi bu mage ya manasını potunu bile kendisi ayarlıyo mageye göre talent dagılımını verirseniz sevinirim
talentler hakkında birşeyler okuyup öğrenerek tercih yapsan daha iyi olur. her sınıfın kendine özgü talentleri var. şuradan wow'daki oyuncuların neler seçtiğini inceleyebilirsin. http://www.wowranked.com

hayvanlar hakkında da bir ekleme. northrend'te(kuzeyde soğuk bir kıta) uçan bir bineğe sahip olmak için lvl 77'de alabileceğin cold weather flying gerekli.
Classların talentleri vs. hakkında bilgi almak için;

1. http://forum.wow-turk.com
Türkçe bir forum. Orijinalde oynayanlar için kurulmuş bir wow forumu her türlü bilgiye oradan olaşabilirsin. Yorumlar vs.

2. G00Gl€'dan tarama verip (ingilizcen iyi ise) classlar için kurulmuş çeşitli özel sayfalara ulaşabilirsin. Örn. warlocklar için, http://wowmb.net/ gibi

3. Oyun hakkında daha geniş bilgiler ulaşmak istiyorsan, http://www.wowwiki.com adresinden hertürlü bilgiye ulaşabilirsin. classlar hakkında bilgi almak istiyorsan web sayfasında daha hızlı ilerlemek için, http://wow.wowwiki.com/class şeklinde yazmanı öneririm (class yerine hangi classa bakaacaksan onu yazmalısın)

4. Yok daha kolay talentlere ulaşmak istiyorum dersen, http://www.wowpopular.com sayfasına bakılabilir. classını ve türünü seçtikten sonra sana çeşitli talent ağaçları, glyph, item önerilerinde bulunabilir.

Bunların haricinde;

5. Görevler hakkında bilgi gerekiyorsa, yada bir item hakkında;
a. http://www.thottbot.com görevler hakkında yararlı görüyorum ben
b. http://www.wowhead.com görevler haricindeki diğer konularda daha yararlı görüyorum (tabi bu bana göre kişiden kişiye değişebilir)

6. Meslek kasacaksan hızlı kasma rehberleri olarak; http://www.almostgaming.com adresi işini görecektir önerileri bazında.

7. Oyun oynarken sana yararlı olacak eklentiler (addonlar için), http://www.curse.com adresinden birçok addonu temin edebilirsin.

8. şu anda düşük leveldesin ama ilerde levelin yükselecek, dps konusunda yardım ve önerilere ihtiyaç duyarsan, http://www.maxdps.com adresi sana item ve rotasyon konusunda yardımcı bilgiler bulabilirsin.

9. İlerde bir gün 80 olup dungeonlara girmeye başladığında bossların taktikleri vs. ne konusunda bilgiye ihtiyaç duyduğunda; http://www.tankspot.com/ gerek youtube videoları ile gerekse de o videolardaki açıklamaları ile her türlü ihtiyacını karşılayacaktır.

İlk etapta aklıma gelen yardımcı web sayfaları bunlar :) senin sordukların ve fazlası ile beraber :)