Jump to content
Posted
[size="4"]Soru su: Bir harita yaptim irklari kisitlamak istiyorum,yani oyuna girilen ekranda sadece Human ve Orc secilebilsin,Undead ve Nightelf alinamasin.Bu en kolay yoldan nasil yapilir ?
Yapilamiyorsa da: Örnegin 2 irka kisitlamak için "Oyuncu Undead alirsa Great Hall ve 5 Peon spawn et,Nightelf olursa da Town Hall ve 5 Peasant ver" gibilerinden her player icin tek tek trigger'larla ugrasmali ?[/size]

Featured Replies

Bildiğim kadarıyla o şekilde bir kısıtlama getirilemiyor fakat oyunun başında her oyuncu için karşısana iki şıktan birini seçeceği bir ekran koyabilirsin. Human ve Orc olarak. ona göre de triggerlarla aldırırsın. bu süre içinde oyunu dondurup her iki oyuncunun ya da tüm oyuncuların cevap vermesini bekletmen lazım oyuna adil şekilde başlayabilmeleri için. ilk basan avantaj sağlayabilir (çok küçük bi süre de olsa) tabi yaptığın harita normal oyun haritasıysa..

benim aklıma gelen buydu. ama dersen ki nasıl yaparım (ki biliyo gibisin), editör le uğraşmayalı temiz bi 4 yıl geçti. o yüzden hiç hatırlamıyorum