Jump to content
Posted

Son dönemde çok daraldık çok sıkıldık her forumu açtığımızda sinir, öfke, negatif ne duygu varsa onalrla dolu başlıklara bakmakdan bıktım.

boyle de bir başlık olsun eskiden boldu forumda :D

neyse mewzu belli herhangi bir filmden hoşunuza giden replikleri paylaşın da bakıp hatırlayalım filmlerin o anlarını;

önce benbaşlıyayım bari klasik olacak hatta bu filmden sanırım baya bir laf girer bu başlığa ama bununla açılışı yapıyorum;

Burada yaşayan en güçlü ve en zeki erkekleri görüyorum. Bu potansiyeli görüyorum ve hepsi heba oluyor. Lanet olsun bütün bir nesil benzin pompalıyor. Garsonluk yapıyor yada beyaz yakalı köle olmuş. Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeler. Nefret ettiğimiz işlerde çalışıp gereksiz şeyler alıyoruz. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Bir amacımız yada yerimiz yok. Ne büyük savaşı yaşadık, ne de büyük buhranı. Bizim savaşımız ruhani bir savaş. En büyük buhranlarımız hayatlarımız. Televizyonla büyürken milyoner film yıldızı yada rock yıldızı olacağımıza inandık. Ama olmayacağız. Bunu yavaş yavaş anlıyoruz ve o yüzden çok çok kızgınız.

FIGHT CLUB

Edited by Gintama

Featured Replies

Persli : ” Oklarımız güneşi karartacak.”

Diekenes : ” Öyleyse biz de gölgede savaşırız.”

300 spartalı.....

Yaşayan her şey, sonsuza dek yaşar. Sadece, fani bedenler yok olur. Ruhun sonu yoktur. Ebedidir. Ölümsüzdür. İlk günah, elmanın yenilişi değildi. Otoritenin sorgulanması da değildi. Tanrı’ya kendi fikrini savunma şansı vermemekti. Yılanın sözlerini esas gerçek olarak kabul etmekti. Esas günah, tanrı’ya gidip ” Hey, neler oluyor? Bize yalan söylediğini söyledi.” denilmemesiydi. Tanrı’nın yalan söylediğini varsaymaktı....

Six Feet Under

Benim ki ingilizce :

- My arm!

- It's not yours anymore!

300 spartalı

house : "the patient was technically dead for over a minute...."

wilson : "do you think he was dead? do you think those experiences were real?"

house : "define real. they were real experiences. what they meant, personally, i choose to believe that the white light people sometimes see, visions, this patient saw: they're all just chemical reactions that take place when the brain shuts down."

foreman: "you choose to believe that?"

house: "there's no conclusive science. my choice has no practical relevance to my life, i choose the outcome i find more comforting."

cameron: "you find it more comforting to believe that this is it?"

house: "i find it more comforting to believe that this isn't simply a test."

MD. House Sezon 1 Bölüm 21 Three Stories

Ben sadece ben olmamalıyım şimdi. Sanki bana baktığında kendi hayatından bir an yakalamalısın. Bir hikâye olmalı. Sevdiğin herkes, her şey, o an ben olmalıyım.

Issız Adam

Gondorlular, Rohanlılar kardeşlerim gözlerinizin içinde kalbimde yeşermesine izin vermediğim korkuyu görüyorum. Gün gelir insanlar cesaretlerini yitirebilir, dostlarına sırt çevirebilir ve tüm kardeşlik bağlarını koparabilir. Ama o gün bugun değil. Düşmanın zaferi ve harap olmuş siperler bekler insan çagının çöküşünü. Ama o gün bugun değil. Bugün savaşacağız bu dünyadaki tüm sevdikleriniz adına size kalmanızı emrediyorum. Batının halkı.

Yüzüklerin Efendisi

biraz klasiklerden olcak ama :)

permit me then, in lieu of the more commonplace sobriquet to suggest the character of this dramatis persona.

In view, a humble vaudevillian veteran cast vicariously as both victim and villain

by the vicissitudes of fate. This visage, no mere veneer of vanity is a vestige of the vox populi,

now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a bygone vexation stands vivified and has vowed to vanquish these venal

and virulent vermin vanguarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition.

The only verdict is vengeance, a vendetta held as a votive not in vain,

for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous.

Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose.

So let me simply add that it's my very good honor to meet you and you may call me V.

V for Vandetta, V'nin kendini tanıtışı

sana reddedemeyeceğin bir teklifim var.

The Godfather, işi halletme yöntemi :)

"The world is yours"

Scarface

Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeler. Nefret ettiğimiz işlerde çalışıp gereksiz şeyler alıyoruz.

FIGHT CLUB

Bu sözler IKEA için söyleniyor.Ayrıca Büyük savaş dediği geçmişteki dünyanın bolluk içinde olduğu zamanlarda insanların yaptığı toprak savaşları gelecekteki buhran ise dünyanın kıtlık zmnlarındaki yapılacak su ve yemek savaşları işte bu yüzden tarihin ortanca çocukları geçmişteki savaşı yaşamadılar ve gelecekteki savaşıda yaşamayacaklar.Gerçekten çok güzel bir film izlemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim.

-Bizim neslimiz Büyük Depresyon'u ya da Büyük Savaş'ı yaşamadı. Bizim savaşımız ruhsal bir savaş. Bizim depresyonumuz kendi hayatlarımız. *Dövüş Kulübü

-Dünya güzel bir yer ve de uğruna savaşmaya değer" demiş. Ben cümlenin ikinci yarısına katılıyorum. *Seven

-Korku, karanlık tarafa giden yoldur. Korku öfkeye; öfke nefrete; nefret ise acıya yol açar. *Star Wars 1

-Tüm umutlarımızı kaybetmek özgürlüktür. *Dövüş Kulübü

-Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz. *Cesur yürek

- İstanbul nerde ağalar ?

- (Herkes kemerlere elini atar ve) gösterelim anam !

(Arabesk)

The got father : Ona asla reddedemeyeceği bir teklifte bulunacağım: Kâğıda ya imzası, ya da beyni!

Vito Carleone