Posted May 13, 200718 yr [i]Sizinde fikirlerinizi görmek istedim nedenlerinide yazarsan?z sevinirim,ben oyumu RETRIBUTION'a verdim çünkü damage agirlikli bir sinif olmak istiorm =)[/i] Edited May 13, 200718 yr by Hotoboy
May 18, 200718 yr [quote name='Canbass' post='115261' date='May 18 2007, 17:36 PM']Paladin tanking=holy spell dmg. Prot pala setlerine bakarsan[/quote] burdan anladığım item set dizdikten sonra pala tank olabileceği.item dizmem gerekiyorsa pvp itemi dizerim ben olsam.palanın itemide bossdan dizileceğine göre zaten warrior tanka ihtiyaç olacaktır egerki wari tank yoksa pala itemi dizemez.bence paladan tank olmaya çalışmak gereksiz retri+holy ile pvpye yönelmek daha mantıklı bence
May 18, 200718 yr İlla sete ihtiyaç yok, random droplar var prot palalara yarayan. Warrior da itemsiz tank olamazki..
May 19, 200718 yr Paladin tank olmaz diyenler yanılıyor warriordan sonra plate giyebilen başka hangi class war? Devotion aura ile birlikte 5000 armorum var.Ve daha level 50 yim yani :ep: *prot. kasmadim* (Kassam ne olacak allah bilir) Tek el silahla savaşiyorum..Çünkü her kosulda armor gerekli oluyor.Protectionun calisip calismadigindan emin olsam protection kasacakdim ama Paladinin güzelliği 3 rolu de oynayabilir.Druid kadar olmasa da oynayış tarzina göre 3 farklı talent vardir. Holy.. Büyü ve iyileştirme yeteneklerini artirir. Protection..Tank yapar Retribution.. PvP karakteri yapar..Hasar ağırlıklıdır. ------------------------- Ayrica tank olma konusunda arkadaşlara sunu söyleyebilirim.Paladin priest gibi değildir.Heal ı çok fazla mana emer ve cok fazla can doldurur.Bu yüzden Paladinin armorunu yükseltip heala daha az ihtiyac duymayı sağlamasi daha mantıklı geliyor bana. Ayrica Paladinin Warrioru alabilmesi için kalkan kullanmasi bana şart gibi geliyor. Madem tank olmayi seviyorsun niye retri kastin diyosaniz Retri talentlerinin cogu calisiyor diye resetleyip retriye gecdim
May 19, 200718 yr [quote name='Canbass' post='115261' date='May 18 2007, 17:36 PM']Paladinden tank olur, healer olduğundan daha da iyi olur. Paladin neden agro alamaz sana söyleyim. Str agi kasarsan warrior itemlerine need atarsan tek el silahl ve kalkanla tabiki agro alamazsın. Paladin tanking=holy spell dmg. Prot pala setlerine bakarsan sadece stam,int,spell dmg, defens ve block verir. Tank paladinlerin crit şansı da attack powerı da düşük olur ama al agroyu alabilirsen. Herşeyleri holy dmg(command, holy shield, avangers shield, con, reti aura) birde üstüne R.Fury kullanınca yaptığı holy dps yüksek agro olarak geri döner. Ha amaç pvp ise fury warrior kesersin, dagger roguelar reti auradan aldıkları holy dmgle kendi kendini öldürür vs. ama melee olmaytan sınıflara karşı şansın az. Prot pve talenti sonuçta.[/quote] başımıza bi paladin daha kesildi hadi hayırlısı
May 19, 200718 yr Valla dişli rakipler çıkarsa paladinden korkmayı da öğreniriz ama şuana kadar senin gibi ikinci healini basamadan yatan nııblar geldi hep
May 19, 200718 yr [quote name='cRim the Lost' post='113376' date='May 13 2007, 23:17 PM']holy shield için protection, seal of command için de retribution kasman gerek talentlarda. ayrıca güzel bi retri build ile dmg meter'da ilk sıraya oturabilirsiniz dungeonlarda [/quote] melle dps de rogue'nin ustune sinif oldugunu zanetmiyorum ozaman oyunda roguenin anlami kalmaz... kisa surede olsun uzun surede olsun en ii melle dps rogue verir. bu benim dusuncem, rogueden sonra da ii itemli warrior gelir bence pala bunlarin arkasinda kalir(melle dps). abartmak gibi olmasin oyundaki en ii dps bence roguededir ama her boss da yemez yakin targetrlere atak yapan bir boss da rogue illah ölür o yuzden warlocklar one gecer.(rangedler bu yuzden super )
May 19, 200718 yr Paladin dps, gear ve talent uygunsa undead bosslarda roguelara taş çıkarabiliyo ama combat uzadıkça manasız rogue ve warriorların gerisinde kalıyorlar. Tabi warriorların asıl olayı boss %20 ye geldimi başlıyo, execute ile farkı kapıyo, zaten öndeyse fark koyuyolar. Neyse konuya dönelim, 70e kadar tabiki retri fantazi yapmaya gerek yok =)
August 23, 200717 yr Holy paladin kesinlikle daha iyi ama talentler doğru düzgün çalışmıyor..Misal divine favor ile critic şansı veriyor ama illumination büyünün % 60 manasını geri vermiyor... holy shock çalışıyor..ama holy guidance düzgün çalışmıyor.. holy palaya düzenlemeler geldi ama tam değil.Daha bi sürü bozuk talent var.. Aslına bakarsaniz en büyük sorun talent düzenlemelerinin çok yavaş bir hızda ilerlemesi Druidlerin de imba talenti resto içler acisi durumda... sunucuda bi tane resto yok... çünkü talentler rezil durumda..
August 23, 200717 yr Bugün paladinle ilgili güzel bi kod eklenmiş. Sanırım judgement of crusaderın melee vuruşlarla refresh olması, crusader strikeın hedefte judgement yapılmış tüm seallerı refreshlemesi, seal of commandın dmg hesabı ve proc şansını kapsıyor. Daha test edemedim ama şimdiden hayırlı olsun.
August 30, 200717 yr Holy. Çünkü orjinalde diğer paladinleri kimse kabul etmiyor, protection belki o da undead-demon mekanlarına giderken...
August 30, 200717 yr [quote name='cRim the Lost' post='113376' date='May 13 2007, 23:17 PM']holy shield için protection, seal of command için de retribution kasman gerek talentlarda. ayrıca güzel bi retri build ile dmg meter'da ilk sıraya oturabilirsiniz dungeonlarda [/quote] orjinalde holy haric paladin tercih edilmiyor,burda epey farklı olaylar ama paladinin damage meterda ilk sıraya oturması bayagı bir zor... [quote name='Deftclaw' post='115646' date='May 19 2007, 22:42 PM']Ayrica tank olma konusunda arkadaşlara sunu söyleyebilirim.Paladin priest gibi değildir.Heal ı çok fazla mana emer ve cok fazla can doldurur.[/quote] Birde tam aksine holy paladinlerin +sı mana bitmemesi,adamlara herkes healbot diye takılıyor sabaha kadar heal atıyolar... [quote name='tufeba' post='115700' date='May 20 2007, 00:57 AM']abartmak gibi olmasin oyundaki en ii dps bence roguededir ama her boss da yemez yakin targetrlere atak yapan bir boss da rogue illah ölür o yuzden warlocklar one gecer.(rangedler bu yuzden super )[/quote] Pve talentlı,gearlı warlocklar zaten roguelere yetisiyorlar,hatta geciyorlar.+ ranged,rogue her bossun yanında saydıramaz sabaha kadar(burda boss spelleri fazla calısmadıgı icin durum farklı olabilir),pve sadece dps degil birde healthstone,soulstone gibi faydaları war warlockların gruba faydalı,takımın dagılımına gore herkesin dpsini costurabilen curseleri warlockun yeri ayrıdır.^^ Edited August 30, 200717 yr by scen
August 30, 200717 yr WT şartlarınca paladin'den ancak ret oluyor. birçok hayati skill'i (divine shield) buglı olduğu için kendisine has skillerini de tam manasıyla kullanamıyor. bu kadar fazla bug olduğun için seal of crusader'ı bari dmg arttıran bir şey yapalım demişler. aslında soc dpsnizi çok az arttırır. soc'un kullanım amacı unleeashed edilmesi içindir ama WT'de 1.5kat dps sağlamaya yarayan bir birincil saldırı şekline dönüşmüş. orjde crusader açarak saldıran birisine rastlamazsınız ama WT'de böyle bir bug'ın olması gerekiyor çünkü öbür türlü paladinler çok zayıf bir hale dönüşüyorlar. düşünsenize öbür türlü hiçbir skill kullanamayan bir class haline dönüşürdü eğer soc olması gerektiği gibi olsaydı
January 14, 200817 yr [quote name='scen' post='151147' date='Aug 30 2007, 14:15 PM'] orjinalde holy haric paladin tercih edilmiyor,burda epey farklı olaylar ama paladinin damage meterda ilk sıraya oturması bayagı bir zor... Birde tam aksine holy paladinlerin +sı mana bitmemesi,adamlara herkes healbot diye takılıyor sabaha kadar heal atıyolar... Pve talentlı,gearlı warlocklar zaten roguelere yetisiyorlar,hatta geciyorlar.+ ranged,rogue her bossun yanında saydıramaz sabaha kadar(burda boss spelleri fazla calısmadıgı icin durum farklı olabilir),pve sadece dps degil birde healthstone,soulstone gibi faydaları war warlockların gruba faydalı,takımın dagılımına gore herkesin dpsini costurabilen curseleri warlockun yeri ayrıdır.^^[/quote] Lafın bi yerini kesip yorumlarsan öyle olur.Holy diye bişi söylememişim?Hayır. Prot pala defans ağırlıklıdır.Canı fazladır armoru fazladır block rate i yüksektir.Bahsettiğim şey Holy olmayınca heal çok da güvenilir değil paladinde.Kaldı ki bahsettiğim kıyas orda priest ile paladindi. Çok rahatlıkla stun,pummel,earth shock,fear,silence,sleep vb etkiler ile healınız kesilebilir.Bu da retri palada size çok zaman kaybettirir.Concentration aura da hikaye spiritual focus olmadan. Ama yüksek heal bonusu lights grace talent ile heal atarak çok seri bir şekilde can doldurabilirsin holy palada. Bir cümleyi tek bi yönden düşünüp hemen cevap yazma.Sen okuyup onu holy gibi düşünmüşsün.Ben ise genel olarak bahsettim. Manayı etkin kullanmak açısındandı kastettiğim.Priest da heal konusunda çok daha az mana kullanır palaya göre.Empati yaparak nasıl çabuk ve kalburüstü bir yorum yapdığına bakarsan neden bu kadar uzun uzun yazdiğimi anlarsın.
January 14, 200817 yr prot paladan bahsetmek gerekirse dayanıklılığı kesinlikle warriordan eksik kalmaz ancak aggro tutması çok daha zordur. duel olarak bakarsak ancak holy shield spelli ile tum prot warriorları rahatlıkla keser. yani mob için prot warrior duel için prot pala diyorum
January 14, 200817 yr [quote name='Deftclaw' post='176033' date='Jan 14 2008, 17:55 PM']Priest da heal konusunda çok daha az mana kullanır palaya göre.[/quote] - sonsuz, tam tersi.
January 14, 200817 yr 840 mana- 2196-2446 2.5 saniye.Holy light 825 mana - 2396-2784 3 saniye.Greater heal 470 mana-1100 -1279 flash heal. priest 1.5 sn 180 mana - 448-502 flash of light paladin. 1.5sn (2 kere atsa bile pri kadar etkili olamıyor) Talentleri katmazsan dediğim gibi.
January 14, 200817 yr [quote]180 mana - 448-502 flash of light paladin. 1.5sn (2 kere atsa bile pri kadar etkili olamıyor)[/quote] İşte hata burda, hiçbir holy paladin 500!!! manaya kıyıp holy light atmaz. Sen palaların holy light ile heallediğini sanıyorsun O beğenmediğin flash of light 1600 ve üzeri düz basarken 2500 ve üzeri critliyor ve 180 mana gibi komik bi rakama günlerce aralıksız atabiliyolar bu rakamları. Sağlam gearlı bi paladinde zaten 180 mana cast sırasında regen oluyor fazlasıyla. Hiçbir raidde manası druid priest yada shamandan önce biten paladin göremezsin. Diğer healerlar kadar yüksek heal basamadıktan sonra bide manası çabuk bitse kimse aura yada bless için almaz palayı olayı manasız kalmaması zaten. Mana costunun 10 katından fazla healleyen başka heal büyüsü var mı wowda
January 14, 200817 yr [quote name='Canbass' post='176091' date='Jan 14 2008, 19:22 PM']İşte hata burda, hiçbir holy paladin 500!!! manaya kıyıp holy light atmaz. Sen palaların holy light ile heallediğini sanıyorsun O beğenmediğin flash of light 1600 ve üzeri düz basarken 2500 ve üzeri critliyor ve 180 mana gibi komik bi rakama günlerce aralıksız atabiliyolar bu rakamları. Sağlam gearlı bi paladinde zaten 180 mana cast sırasında regen oluyor fazlasıyla. Hiçbir raidde manası druid priest yada shamandan önce biten paladin göremezsin. Diğer healerlar kadar yüksek heal basamadıktan sonra bide manası çabuk bitse kimse aura yada bless için almaz palayı olayı manasız kalmaması zaten. Mana costunun 10 katından fazla healleyen başka heal büyüsü var mı wowda [/quote] O senin düşüncen.Ayrıca holy light 500 mana değil 840 mana.Yazmıştım orda bakarak cvp vermeni umardım. flash of light in dediğin gibi 1600 heal atabilmesi için sağlam heal bonusun olması lazım.Hatta holy olursa daha rahat atar o dediğin miktarı. hele 2500 flash of light ile atman için % 100 holy olman lazım. ve BAYA sağlam heal bonus olması gerekir. Healın özelliği heal bonus ve talentlerden yararlanarak fazla atmasıdır.Yoksa Flash of light ile alakası yok. Özellikle belirttim talentleri katmadan diye.Ama inatla sen katıyorsun.Ve direk holy i baz alıyorsun.Retri itemlarla o healı basmanın imkanı yok.Attın atın en fazla 1k crit olsun..Ama yinede heal bonus olmadan cok zor. Talentleri katarsan holy priest yine çok daha ucuza atar healı.Çünkü mana costu düşüren bir sürü talent var. Ayrıca priestin tüm gearlarında spirit oldugu için mana regeni de paladine göre kat kat fazladır.Bu da Daha fazla heal atabilecek anlamına gelir.
January 14, 200817 yr [quote name='Canbass' post='176091' date='Jan 14 2008, 19:22 PM']İşte hata burda, hiçbir holy paladin 500!!! manaya kıyıp holy light atmaz. Sen palaların holy light ile heallediğini sanıyorsun O beğenmediğin flash of light 1600 ve üzeri düz basarken 2500 ve üzeri critliyor ve 180 mana gibi komik bi rakama günlerce aralıksız atabiliyolar bu rakamları. Sağlam gearlı bi paladinde zaten 180 mana cast sırasında regen oluyor fazlasıyla. Hiçbir raidde manası druid priest yada shamandan önce biten paladin göremezsin. Diğer healerlar kadar yüksek heal basamadıktan sonra bide manası çabuk bitse kimse aura yada bless için almaz palayı olayı manasız kalmaması zaten. Mana costunun 10 katından fazla healleyen başka heal büyüsü var mı wowda [/quote] Konusturtmayın sunu ya
January 14, 200817 yr Enu orjinale geçicem diyosun, 5 manler için tek healer gerektiğinde paladin alacaklar ve illa bi partiye tek healer düşeceksin. İki holy light atıp manan bittiğinde adın manası biten paladine çıkacak benden söylemesi. Paladinin priestten daha çabuk manasının bittiğini heryerde söyleme gülerler.
January 14, 200817 yr Orj a geçicem demedim karıştırma başkalarıyla Para olsa geçerim demişimdir Bi daha uzun uzun açıklamıcam sebeplerini yazdım.Ben paladan genel olarak bahsediyorum sen ise paladin sadece Holy paladinmiş gibi yorum yapiyorsun ..Sen bilirsin anlamak istemiyorsan Hyjalda yeri gelince tek healerlık yapdiğimi da belirteyim (speller eklenmeden önce) O yüzden healerlık konusunda laf söyletmem kendime ben Sen öyle bil ben böyle..
January 15, 200817 yr [quote name='drahosa' post='176037' date='Jan 14 2008, 17:07 PM']duel için prot pala diyorum[/quote] melee classlara karşı oldunu yazmamışsn bi fun sunucuda prot pala açmışdm bitane frastmage dadandı reskil yiyip duruyodm hatta 3 kişi idik 2 kişi kesip duruyolardı bizi, sora gittim retri oldm sinir olp sonuç malum
March 8, 200817 yr ya nedir bu paladan tank olmaz priest kadar heal veremez.. bt de prot palamla tanklık yapıyorum .. hiçbir boss ta zorlanmadım .. armorum 22k hp 15k ve ayrıca heal yapan holy pala hiç durmadan healleme yapıyor ve mana derdide olmuyo . herkes birşeyler sölüyo ama .. sadece olay agro değil , bossta warrior da olsa % 98 e kadar saldırıp agroyu almak için uraşıyor. paladan çok güzell tank olurr.. yaşayın ve örenin Edited March 8, 200817 yr by vesivio
Edited by Hotoboy