Jump to content
Posted
Yazmaya başlamadan önce belirteyim. [b]Bu topic herhangi bir görüşü savunmak veya propagandasını yapmak için açılmamıştır![/b]

Türkiye'de zaman zaman had safhaya ulaşan Sağ-Sol çatışmasından hepimiz haberdarız. Onlarca insanın zarar gördüğü, ve sonunda kör bir sokağa ulaşan çatışmalar...

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nde bir İslamcı sağ görüşlü olduğunu söyler. Aynı zamanda bir milliyetçi veya bir liberal de..
Bir Komünist sol görüşlü olduğunu söyler. Aynı zamanda bir sosyal demokrat veya bir sosyalist de..

Örneğin bölücü terör örgütü PKK Komünizm yanlısı, yani solcudur, ancak bunu CHP veya DSP ile aynı kefede değerlendiremezsiniz.
Hizbullah terör örgütü de İslamcı, yani sağcıdır, ancak bunu MHP veya DYP gibi partiler ile aynı kefeye koyamazsınız.

Dış güçlerce ortaya atılan, Türkiye'de gençliğin zarar görmesine sebep olan bu çatışmalar [u]TAMAMEN FİYASKODUR![/u]

Ülkemizde yanlış anlaşılan iki kavram haline gelmiştir çünkü. Bu yanlış anlaşılmalar sonucu ortaya çıkan fikir ayrılıkları ise, fikir ortaklıklarının ittifaka dönüşmesini önlemektedir.

Örneğin; bugün bir sağcıya da sorsanız, solcuya da sorsanız "Türkiye'nin ABD'nin kuyruğundan gittiğini" reddetmeyecektir. Ancak yanlış bilgiler sebebiyle ortaya çıkan gereksiz fikir ayrılıkları sebebiyle bu sorunu çözmek için bir ittifak yapılamamaktadır.

Bugün dış güçlerce körüklenen ve genellikle lise/üniversite gençliğini hedef alan Komünizm ve Aşırı İslamcılık gitgide gençliğimize büyük zararlar vermektedir.

Bunlar hepimizin bildiği gerçekler. Gelelim benim şahsi fikirlerime..

Günümüzde Sol görüş; Türk Milletinin tarihinden itibaren taşıdığı bazı özellikleri yozlaştırmakta, Türk Milletinin varlığını, birliğini ve bütünlüğünü korumasında tarih boyunca yararı olan bu özellikleri kaybetmesine sebep olma yolunda ilerlemektedir.

Günümüzde Sağ görüş; Türk Milletinin tarihinden itibaren taşıdığı bazı değerlerin yanında bazen olarak, bazen öyleymiş gibi görünerek, İslamiyet'i biraz daha önce çıkarmış, siyasete kesinlikle sokulmaması gereken DİN unsurunu siyasete sokmuştur.

Benim dini inançlarım var. Ancak bunları kesinlikle siyasi bir tarafa mensup olduğumu belirtmek için kullanmam.

Herşeyi bir kenara bırakıp, ayrılıklardan düşmanlık doğurmaya çalışmak yerine, ortaklıklardan dostluklar yaratmalıyız ve Türkiye Cumhuriyeti'nin gençleri olarak dış güçlerin bu oyunlarına gelmemeliyiz. [u]Unutmayın ki genç nüfusu oldukça fazla olan bir ülkeyiz. Düşmanlarımız bugünün gençlerinin yarının büyükleri olacağını bilerek, darbeyi gençlerimize vurmaya çalışıyorlar![/u]

Hepimiz Atatürk yolunda, Atatürkçü ve Türkçü gençler olmalıyız. Bugün ülkemizin bunlara ihtiyacı var.

Din önemli değildir, önemli olan Türkçülük ve Atatürkçülük kavramlarıdır.

Okuduğunuz için teşekkürler.

[i]"Bana insanlar üzerinde bir doğuş atfetmeye kalkışmayınız. Hayatımdaki tek fevkaladelik, Türk olarak dünyaya gelmiş olmamdır."[/i] M. Kemal ATATÜRK

(not: Bugüne kadar benim bir siyasi görüş taraftarı olduğumu düşünenler varsa umarım bu yazımdan sonra fikirlerini bi daha gözden geçirirler :) )

Featured Replies

Guzel bir yazı .. ugrasmıssın çok onemlı noktalara değinmişşin fakat sol kesimi anlatırken olayı biraz çarptırmıssın bence solcularn turkiyeye verdigi bir zarar yok . sadece turkiyenın bir iran bir filistin gibi olmasını istemıyorlar.ve turkıye siyasetinin basındakı kisilerin laikliğe uyup demokrat ozgur bır toplum dusuncesını halka benımsetmeye calısıyorlar..
  • Author
Sanki bu söylediklerini diğer görüşler savunmuyomuş gibi söylemişsin sen de :)

Türkiye'de ilk olarak sol görüş ortaya çıkmıştır. Karşılık olarak sağ görüş gelişmiş, ve dediğim gibi o değerlerin yanında gibi görünmüştür. Bu durumda da sol görüş o değerlerin kısmen karşısında gibi görünmüş, uygulanmış, sanılmıştır zaman zaman..
Abii çok dogrusun demokraside 4 temel tas vardır Hukuk milliyetçilik Özgürlük ve Laiklik eger tutuptda siz bunlardan birini siyasetten çıkarmaya kalkarsanız işte ozman sız bır yanı tutmuş olursunuz

Laiklik ----> laikliğin bir anlamıda Gelişime açık hür düşünceli olmaktır... yanii geleceğe yönelik siyaset yapmazsan ozman sen siyaset yapmıyorsun kendı sectıgın tarafın düşüncelerini savunuyorsun olursun işte ozman bu yaptıgın siyaset olmaz... Yani bir millet vekili hukuku milliyetçiliği özgürlügü ve laikliği Benimsemiş olmalıdır kiiiii Siyaset yapabilsin sanırım gayet açık oldu :)
Yazdıgın yazı iyi olmus öncelikle ellerine saglık. Ama birkac yere katılmıyorum. Sol görüsle ilgili yorumların gibi.

Türkiye'de komünizm yok ki, bir de gençliğe zarar veriyor demişsin. Ortada olmayan birşey nasıl zarar verebilir ki?

Stressed da benimle aynı düsünüyor hemen hemen.

Sol görüş hakkında şöyle demişsin;

"Günümüzde Sol görüş; Türk Milletinin tarihinden itibaren taşıdığı bazı özellikleri yozlaştırmakta, Türk Milletinin varlığını, birliğini ve bütünlüğünü korumasında tarih boyunca yararı olan bu özellikleri kaybetmesine sebep olma yolunda ilerlemektedir."

Sol görüşün bir unsuru olan Komünizm'i ele alırsak, komünizm asla bir millete zarar vermez. Sadece milleti eşit görüp, aynı şartlar altında yaşamasını ister, bunun için çabalar. Kısaca bunu söyleyebiliriz. Tabi bu söylediğim gerçek Komünizm'dir. Türkiye'de ne derece uygulanıyor, ya da uygulunmasına izin veriliyor orasına ben karışmam. Yorum yapmam da pek doğru olmaz.

Sol görüşün bir diğer unsuru olan Sosyalizm'i ele alalım. Komünizmle pek çok yakın özellikleri vardır. Sosyalizm, halkın sınıflara ayrılmasına karşıdır ve üretici, emekçi bir toplum oluşturma ülküsündedir.

Ben de kendi çapımda biraz okuyup araştırdıktan sonra sol görüş taraftarıyım. Ama bütün görüşlere de [b]saygım sonsuzdur.[/b]

Saygılar...

Daha fazla bilgi için;

[url="http://tr.wikipedia.org/wiki/Sosyalizm"]http://tr.wikipedia.org/wiki/Sosyalizm[/url] >>>> Sosyalizm

[url="http://tr.wikipedia.org/wiki/Kom%C3%BCnizm"]http://tr.wikipedia.org/wiki/Kom%C3%BCnizm[/url] >>>> Komünizm

Edited by Opeth

• Author
Yazımda Türkiye'de yanlış anlaşılan kavramlar olduklarını söylemiştim zaten :)

Bugün Türkiye'de Komünizm yok diyorsun ama ortalıkda Komünizm peşinde koşturan pek çok dernek, topluluk vs. görebilirsin :)
Evet Komünizm peşinde koşan dernekler var. Ama sadece onların çabasıyla bir sistem oturmaz. Destekçi az o açıdan Komünizm Türkiye'de sadece hayal. :)

Not : Bu arada Jahra cok sağol, bak kendini politikacı sananlar adam gibi görüşlerini söyleyip tartışamıyorlar. Biz böyle küçük bir platformda (WT platformu :P ) görüşlerimi nasıl paylaşıyoruz. Böyle bir başlık açtığın için tekrardan sağol ;)
  • Author
Haklısın hayal.. Ancak bu da Türkiye'de büyük bir oy israfına sebep oluyor. %0-1 arası oy alan o kadar çok parti var ki...

Ancak Türkiye'de boş kafa da çok fazla. Partiler arası karar veremeyip de "Atatürk kurmuş" diyerek CHP'ye oy veren o kadar çok ki... Yanlış anlaşılmasın mesele CHP'nin iyi veya kötü bir parti olması değil, fikirsiz insanların varlığı.

Türkiye'nin kurtuluşu ne sağdadır ne solda.. Yaşasın Atatürk ve ilkeleri :)
[quote name='Jah' post='117394' date='May 25 2007, 18:35 PM']Ancak Türkiye'de boş kafa da çok fazla. Partiler arası karar veremeyip de "Atatürk kurmuş" diyerek CHP'ye oy veren o kadar çok ki...[/quote]
Bu konuda sana kesinlikle katılıyorum ;)
Abiii CHP baykal yüzünden bu durumda CHP millet vekilleri gayet iyidir ama tabi bu biraz İmam hikayesıne donuyor cemaat ne yapsın sanırım anlattım CHP nın tek sorunu Baykal'dır..! Değişim zamanı çoktan geldi geçiyor...
[quote name='Opeth' post='117388' date='May 25 2007, 18:18 PM']Sol görüşün bir unsuru olan Komünizm'i ele alırsak, komünizm asla bir millete zarar vermez. Sadece milleti eşit görüp, aynı şartlar altında yaşamasını ister, bunun için çabalar.[/quote]
Burda sana katılmıyorum.Komünizm herkese eşit miktarda mala sahip olmasını ister ve bunun eşitlik olduğunu savunur.Ama bana göre eşitlik,her insanın eşit mala sahip olması değil her insanın hak ettiği kadar mala sahip olmasıdır.
  • Author
Eşitlik insanların hukuk önünde sınıf, mevki gözetilmeksizin yargılanması demektir. Geriye kalan çalışmayla kazanılır. Bir insan gençliğinde geleceğini düşünmeden hareket ederse, geleceğinde ağır çalışıp az yemeye mahkumdur. Bugün çalışan yarın güler, çalışmayan hiç gülemez :)
yanilmiyosam son secimde %82 veya %86 Akp oy almisti ki Chp ye Ataturk un partisi die oy verenler olsa bile %6-7 lerde kalmisti...
[quote name='Bhaalspawn' post='117418' date='May 25 2007, 19:31 PM']Burda sana katılmıyorum.Komünizm herkese eşit miktarda mala sahip olmasını ister ve bunun eşitlik olduğunu savunur.Ama bana göre eşitlik,her insanın eşit mala sahip olması değil her insanın hak ettiği kadar mala sahip olmasıdır.[/quote]
Ben biraz yanlış anlattım ama neyse :)

[url="http://tr.wikipedia.org/wiki/Kom%C3%BCnizm"]http://tr.wikipedia.org/wiki/Kom%C3%BCnizm[/url]

Burdan okusan daha iyi anlarsın sanırım.

Edited by Opeth