Jump to content
Posted
su sıralarda devam eden ve uzun bi sure de devam edecek olan proton carpıstırması deneyi hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar sizce yapılması dogrumu yoksa bir karadelik olusma ihtimalini göz önünde bulundurursak yanlısmı? benim gorusum dünyanın sırlarını ogrenmemizi dusunursek kesinlikle dogru bir deney

Edited by cajamanga

Featured Replies

ilk defa yapılan bi deney değil sadece R€kl@m çok yapıldı
bi sonuç alamayacaklar yine :D
aya çıkılışı tv den izleyemedik uzayda yapılan bişileri canlı izleyelim bali.
Pek sanmıyorum bi bilgiye ulaşacaklarını dün bi haber sitesinde okudum adamların serverına bi grup hacker saldırmıs dalga geçmiş adamlar istesek batırırız projenizi ama iyi niyetle yaklasıp acıklarınızı bildirmek istedik diye makaraya bağladılar adamları :ag: Dünyanın sırlarınıda Allah kısmet ederse öbür tarafta öğrenicez :)
herşey olacağına varır...kıyamette yecüc mecücler çıkacakmış..dünyanın içinden bi canavar çıkacakmış bence o canavar değil o delik... :D

şaka bir yana bence karadelik oluşturulabilecek birşey değil.Bence evrenin oluşumundan beri olan şeyler.
Ayrıca isterseniz kaçık diyin.. isterseniz başka birşey; Bence karadelikler paralel evrenlere açılıyor.
Hatta ve hatta Tanrının evrenlerin dışında bir yerde olduğunu düşünüyorum.

Dünya belki patlamanın şiddetiyle çok büyük zarar görebilir..Ama şu da varki büyük buluşlar büyük fedakarlıklardan sonra gerçekleşmiştir.

Benim en çok takıldığım noktalardan biri ise uzayda seyahatın imkansız gibi bişiy olması..Sebebi ise uzayda hava olmaması buna istinaden yanma olmaması ve buna bağlı olarak da itme gücünün yeterince sağlanamaması.
Bir de insanoğlunun ömrünün çok kısa olması var tabi...

Bazen herşey olabilir diyorum..Hatta ogame gerçek olacak.. hatta ve hatta insan ırkı bir gün kendisine olan takıntısı sonucu kendiyle uraşa uraşa X-men deki mutantlar gibi olacak..

Bi tane dizi vardi..Geçit açmayı başarıyordu insanlar.. başka gezegenlere hatta başka galaksilere geçiş yapıyorlardı..Belki de böyle bişi olabilir?

Nukleer güç insanoğlu için adeta bir sıçrama noktasıydı.ama beraberinde yıkımı da getirdi.Belki biraz karamsarım ama çıkacak sonuçlar inşallah insanoğlunun zarar görmesine neden olmaz.

Not:(bu konu yorum yap yap bitmez :D )

Edited by Deftclaw

o kadar para harcıcaklarına o parayı haayırlı bi işe yatırsalardıya ramazan mibarek gün :D
[quote name='linoge' post='216603' date='Sep 17 2008, 02:10 AM']o kadar para harcıcaklarına o parayı haayırlı bi işe yatırsalardıya ramazan mibarek gün :D[/quote]
demi ama :P öğrenciye fitrede düşüo su öğrenciler bi sevindirseler :D

Edited by Shadowfeet

[quote name='linoge' post='216592' date='Sep 17 2008, 01:51 AM']ilk defa yapılan bi deney değil sadece R€kl@m çok yapıldı
bi sonuç alamayacaklar yine :D[/quote]

ilk defa bukadar geniş kapsamlı yapılıyor :)
yapılsın tabi ne olacaksa olsunda gorelim
ya bilim adamı olmuşlar yıllarca okumuşlar hala koca galaksinin sıkışıp patladığını söyluyorlar çok komik gerçekten
[quote name='RaMuLda' post='216595' date='Sep 17 2008, 01:56 AM']Pek sanmıyorum bi bilgiye ulaşacaklarını dün bi haber sitesinde okudum adamların serverına bi grup hacker saldırmıs dalga geçmiş adamlar istesek batırırız projenizi ama iyi niyetle yaklasıp acıklarınızı bildirmek istedik diye makaraya bağladılar adamları :ag: Dünyanın sırlarınıda Allah kısmet ederse öbür tarafta öğrenicez :)[/quote]

Her Hacker kötü niyetli değildir :)

İnşallah güzel sonuçlar çıkar.Zaten batıyo dünya bari bi yerinden tutalımda şu çöküşü GECİKTİRELİM...
[quote name='akrepkral' post='216679' date='Sep 17 2008, 21:10 PM']sana katılmamak elde değil herşeyi Allah yarattı ne patlamayla ne de başka bişeyle oldu...[/quote]
İyi de olayana neden böyle bakıyorsunuz ki onu anlamadım ben ?
Tamam Allah yarattı tüm evreni ve herşeyi ama hiç farkettin mi? Allah bişey yaratırken hep bi oluşumdan geçirerek yaratmış... Yani direk ortaya Hz Adem çıkmamış önce çamurdan oluşmuş, bi elma oluşması için önce ağaç olup sonra o beslenip meyva vermiş yani Allah herşeye bi nedensellik katmış... Acaba "evren"i yaratırken de direk ol diyip oldurmak yerine bi patlama, bi düzen yaratıp o düzenin sonucu evreni oluşturmuş olamaz mı?
Bence olabilir ki bu deney bunu gösterir göstermez o hiç önemli değil... Allah doğayı anlaması için insana akıl vermiş ve o deneyi yapanlar da anlamak için deney yapıyor (ha kendilerini veya evreni Allah'ın yarattığının farkında değildir bazıları ama o da benim sorunum değil onların kendi sorunları...)

Umarım deneyde bişeyler ortaya çıkar ve o bilgilerle yeni teknolojiler vs üretilir insanlık yararına...
[quote name='RaMuLda' post='216682' date='Sep 17 2008, 21:41 PM']Hacker kötü niyetli yada iyi niyetli önemli olan bu değil. Önemli olan bilmem kaç milyon dolarlık bir projenin basit bir açığının olması :)[/quote]

Abi zaten Beyaz şapkalılar bu yüzden var.Her işte bir hata vardır.Ayrıca bu projeden istenilen sonuç çıkarsa fizik ve daha birçok alanda yeni kuramlar çıkacak yeni şeyler görülecek.Eğer bir Hacker bu projeye birşey yapmaya çalışırsa hem insanlık suçu işler hemde tüm Avrupa devletlerini karşısına alır, mutlaka bulunur.Bu halklara karşı elinde klavye ve fareyle savaşamazsın :D
  • Author
[quote name='akrepkral' post='216679' date='Sep 17 2008, 21:10 PM']sana katılmamak elde değil herşeyi Allah yarattı ne patlamayla ne de başka bişeyle oldu...[/quote]

iste bu deneyin sonucunda bunu da ogrenmiş olucaz :P
  • Author
[quote name='chopush' post='216698' date='Sep 17 2008, 22:28 PM']Töbe yarabbi çarpılcanız[/quote]

:ep: :ep: :aq:
[quote]sana katılmamak elde değil herşeyi Allah yarattı ne patlamayla ne de başka bişeyle oldu...[/quote]

he evet oldu... o zaman hiçbirimiz doğmadık. bi anda bebek olarak summonlandık <_<
  • Author
ben bu konuyu inananlarla inanmayanlar kavga etsin diye acmadım beyler lütfen herkes kendi düşüncesini yazsın deney hakkında evet ya da hayır olarak da ankete katılırsanız sevinirim
[quote name='6sanit6arium6' post='216685' date='Sep 17 2008, 21:44 PM']İyi de olayana neden böyle bakıyorsunuz ki onu anlamadım ben ?
Tamam Allah yarattı tüm evreni ve herşeyi ama hiç farkettin mi? Allah bişey yaratırken hep bi oluşumdan geçirerek yaratmış... Yani direk ortaya Hz Adem çıkmamış önce çamurdan oluşmuş, bi elma oluşması için önce ağaç olup sonra o beslenip meyva vermiş yani Allah herşeye bi nedensellik katmış... Acaba "evren"i yaratırken de direk ol diyip oldurmak yerine bi patlama, bi düzen yaratıp o düzenin sonucu evreni oluşturmuş olamaz mı?
Bence olabilir ki bu deney bunu gösterir göstermez o hiç önemli değil... Allah doğayı anlaması için insana akıl vermiş ve o deneyi yapanlar da anlamak için deney yapıyor (ha kendilerini veya evreni Allah'ın yarattığının farkında değildir bazıları ama o da benim sorunum değil onların kendi sorunları...)

Umarım deneyde bişeyler ortaya çıkar ve o bilgilerle yeni teknolojiler vs üretilir insanlık yararına...[/quote]

şimdi olay öyle değil belki ben yanlış ifade ettim belki sen yanlış anladın..tabiki yaradan herşeyi bir anda yapmıyor herşey belli bir süreçten geçiyor.
ironik olan yaratılanın çevresine bakmadan daha henuz 1 hucre yapamadan ki vucüdunda zirilyonlarca var evrenin bu muthiş yaradılışını çözmeye kalkması ve tamamen kurgusal olaylarla frp den farksız düşüncelerle yok sıkıştı yok dondu yok patladı gibi kurgularla bunu ıspatlamaya kalkması..

[quote name='Isandor' post='216724' date='Sep 17 2008, 23:24 PM']he evet oldu... o zaman hiçbirimiz doğmadık. bi anda bebek olarak summonlandık <_<[/quote]

ne alaka?elma ile armutu karıştırmamak gerekir
[quote name='Deftclaw' post='216598' date='Sep 17 2008, 01:59 AM']...Bence karadelikler paralel evrenlere açılıyor.
Hatta ve hatta Tanrının evrenlerin dışında bir yerde olduğunu düşünüyorum.
...[/quote]
Donnie darko :rolleyes:
Evimden çıktığımda karşımda Kara Delik görmek istemiyorum.