Jump to content
Posted
su sıralarda devam eden ve uzun bi sure de devam edecek olan proton carpıstırması deneyi hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar sizce yapılması dogrumu yoksa bir karadelik olusma ihtimalini göz önünde bulundurursak yanlısmı? benim gorusum dünyanın sırlarını ogrenmemizi dusunursek kesinlikle dogru bir deney

Edited by cajamanga

Featured Replies

[quote name='Yek' post='216761' date='Sep 18 2008, 10:08 AM']Evimden çıktığımda karşımda Kara Delik görmek istemiyorum.[/quote]

heheheheehe. :ag:

hepinizin yorumları çok süper yha.
Arkadaşlar bilim alanında yapılan çalışmalar elbette dünyadaki yaşam seviyesini daha iyiye getirmekte yonelik bir çalışma. Orada toplanmış onca bilim adamı bi şeylerin peşinde. O kadar insan saf ve aptal olamaz. Ki duyuyoruz insan yaşamı şu şu yaşa kadar indi. Kim isterki böyle bir şeyin dahada ilerlemesini, bazen basında olan olaylarıda dıştan yorumlamak o kadar basitimizedirki alışılmış bişe olduk artık. Örneğin maçta; "olumm ya o topa öylemi vurulur lan ne biçim adamsın." demesi kolay bizim için. Haa demek oluyorki bu bilim araştırmasında da o atmosferi yaşamadan bir şey diyemeceğim. Bir şey yapılıyorsa bunun doğruluğu kanaatindeyim.
Benim yorum sadece ti ye almak içindi. Yoksa yapsınlar tabi bu deneyleri özellikle amerika geliştirsin kendini belki ağaç yok etmeyen atom bombası felan bulur -_-

Benim tek düşüncem bu tür araştırmaların [b]bir çoğu[/b] birilerinin ekmeğine yağ, bal sürecek ve gene her şey karışacak. Son noktaları bunlar koyacak ve güzel bir son ile biticez :P

[i]Bkz. Komplo teoriler[/i]

Kamuoyuna nasıl açıklayacaklar heyecanla ve sabırsızca beklemekteyim..

[i]Edit.. İmla[/i]

Edited by Yek

şimdi öncelikle bu delik olayına( :blink: ) bir açıklık getirelim. Kara delik oluşturmak için bizimkinden daha yaşlı (insan yaşlarına oranlarsak bizimki daha ergenliğinin başında) bir yıldızın (bunuda oranlarsak 70-80) patlaması lazım. Bunun için gerekli enerjiyi varın siz düşünün. Deneyde yapılan ise iki protonu birbirine çarptırmak ki bundan elde edilen enerji NERDEYSE bir sineğin BİR kez kanat çırpmasından elde edilen enerjiye denktir. Hertürlü renkten delik hakkında daha fazla yorum olmaz umarım bu açıklama sonrasında :ep:
Gelelim asıl konuya EVRİM-YARADLIş savaşına... Evet burada yapılan deney aslında evrimcilerin yaradılışçılara gönderdiği bir top atışı sadece (20 yıllık bir atış yuh ama ya :ep: )

Bana göre sonuç Beşiktaş bu yılda şampiyon olamaz ama olsun o gönlümüzün şampiyonu.

Deney mi? Benim gibi düşünen meslektaşlarıma katılıyorum ve "bu deneyden bi b.k olmaz fizikçiler klubü"ne katılıyorum. (söylemeyi unutmuştum ben bir fizikçiyim :ep: )

Edited by luxas25

Abi boşverinde insanlar bu deneyin yapıldığı gün çocuğumu karadelik kapar diye okula göndermemiş.Varmı bundan ilerisi :D
[quote name='Shadowfeet' post='216604' date='Sep 17 2008, 02:13 AM']demi ama :P öğrenciye fitrede düşüo su öğrenciler bi sevindirseler :D[/quote]
demi ya :D
[quote name='luxas25' post='216805' date='Sep 18 2008, 14:31 PM']şimdi öncelikle bu delik olayına( :blink: ) bir açıklık getirelim. Kara delik oluşturmak için bizimkinden daha yaşlı (insan yaşlarına oranlarsak bizimki daha ergenliğinin başında) bir yıldızın (bunuda oranlarsak 70-80) patlaması lazım. Bunun için gerekli enerjiyi varın siz düşünün. Deneyde yapılan ise iki protonu birbirine çarptırmak ki bundan elde edilen enerji NERDEYSE bir sineğin BİR kez kanat çırpmasından elde edilen enerjiye denktir. Hertürlü renkten delik hakkında daha fazla yorum olmaz umarım bu açıklama sonrasında :ep:
Gelelim asıl konuya EVRİM-YARADLIş savaşına... Evet burada yapılan deney aslında evrimcilerin yaradılışçılara gönderdiği bir top atışı sadece (20 yıllık bir atış yuh ama ya :ep: )

Bana göre sonuç Beşiktaş bu yılda şampiyon olamaz ama olsun o gönlümüzün şampiyonu.

Deney mi? Benim gibi düşünen meslektaşlarıma katılıyorum ve "bu deneyden bi b.k olmaz fizikçiler klubü"ne katılıyorum. (söylemeyi unutmuştum ben bir fizikçiyim :ep: )[/quote]

öncelikle sunu söyleyeyim bende astronomi son sınıftayım :) bizim yıldız dediğin güneş ise yarı yaşında suanda vede ufak bir yıldız, yıldızın ömrünü tüketim "kara delik" olusturması için enaz güneşin 20 katı kütlesi olması gerekir, bahsedilen enerjiler gerçekten çok büyük, merkezlerinde demir ve demir türü elementleri yakacak kadar :) kara deliği güneş olusturamıyorken biz nasıl olusturalım :)
işte size yakında patlaması beklenen ve "kara delik" olusturcak bi yıldız betelgeuse

[url="http://rapidshare.com/files/146350995/ads__305_z.JPG.html"]http://rapidshare.com/files/146350995/ads__305_z.JPG.html[/url]

edit : Beşiktaş bence şampiyon olur busene :P

yıldızların evrim ve içyapları hakkında bilgi edinmek isteyen varsa indirsin:
[url="http://rapidshare.com/files/146352399/Yildiz_Icyapi_Ve_Evrimi.ppt.html"]http://rapidshare.com/files/146352399/Yild...Evrimi.ppt.html[/url]

Edited by NightMare

Deneyde elektrik arızası olmuş, durdurmuşlar düzeltince tekrar çalıştıracaklarmış... Soğutucu sistemlerinde sorun varmış insan bi thermal macun sürer di mi ama :P
-260 derece diolar
neredeyse mutlak sıfırı yakalamışlar bu bile büyük bi olay aslında
[quote name='Vandread' post='216702' date='Sep 17 2008, 21:36 PM']Sıkılmıştım zaten kara delik olsunda geberelim hepimiz[/quote]
:D
  • Author
[quote name='Endaroth' post='216809' date='Sep 18 2008, 15:09 PM']Abi boşverinde insanlar bu deneyin yapıldığı gün çocuğumu karadelik kapar diye okula göndermemiş.Varmı bundan ilerisi :D[/quote]

:ag: :ag: :bi: :bi: :bi: