Jump to content
Posted
Öncelikle şunu söyleyeyim benim bu başlığı Sanat bölümü yerine buraya açmamın nedeni Anathema'yı müzikal olarak değil de o müziğinin yaşattığı duyguları paylaşmak için açtığımdandır.Gerçi yaşattığı duygular da sanatın bir sonucudur ama olsun.Burası daha uygun...

Anathema aslında anlatılmaz,yaşanır.Bir inner silence'ın "when the silence beckons,and the day draws to a close,when the light of your life sighs,and love dies in your eyes,only then will i realise what you mean to me" bir one last goodbye'ın sadece "and somehow i knew you could never never stay,and somehow i knew,you would leave me,and in the early morning light,after a silent,peaceful night you took my heart away i wished,i wished you could have stayed" kısmı bir angelica'nın "and I still wonder if you ever wonder the same,and I still wonder" bölümü öldürür adamı.Bazen yasa boğar,bazen mutluluğa götürür,bazen acıya...Bundan etkilenmenin en önemli faktörü de aslın aşktır...Aşık olursun,karşılık bulmazsın moralini düzeltmek yerine Anathema dinlersin ama daha beter acı çekersin...Yada aşıksındır,karşılık da bulmuşsundur Anathema dinlersin bir kere daha aşık olursun...Yaşarsın kalbinde o sevgiyi...

Böyle işte Anathema duygusu...Daha şeyler ekleyeceğim...Beni okuyan herkese teşekkürler,saygılar,sevgiler...
  • Replies 75
  • Views 13.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Featured Replies

[quote name='informal' post='96340' date='Feb 20 2007, 19:11 PM']
[url="http://rapidshare.com/files/55261/Serenades-www.bunalti.com-uploaded_by_sxcap.rar"]Anathema - Serenades (1993) İndirmek için tıkla![/url]

[url="http://rapidshare.com/files/61373/The_Silent_Enigma-www.bunalti.com-uploaded_by_sxcap.rar"]Anathema - The Silent Enigma (1995) indirmek için tıkla![/url]

[url="http://rapidshare.com/files/9631161/Eternity-www.bunalti.com-uploaded_by_sxcap.rar"]Anathema - Eternity (1996) indirmek için tıkla![/url]

[url="http://rapidshare.com/files/30627/Alternative_4_-www.bunalti.com-uploaded_by_sxcap.rar"]Anathema - Alternative 4 (1998) indirmek için tıkla![/url]

[url="http://rapidshare.com/files/7477495/Judgement.zip"]Anathema - Judgement (1999) indirmek için tıkla![/url]

[url="http://rapidshare.com/files/9636268/A_Fine_Day_To_Exit_-www.bunalti.com-uploaded_by_sxcap.rar"]Anathema - A Fine Day To Exit (2001) indirmek için tıkla![/url]

[url="http://rapidshare.com/files/2509593/A_Natural_Disaster.rar"]Anathema - A Natural Disaster (2004) indirmek için tıkla![/url]

[b]Eger şifre sorarsa bunalti.com yada nuitari yi deneyin.Ayrıca 2 albüm eksiktir onları da upload edip koyarım...İyi dinlemeler...Aman kendinize dikkat edin...[/b]

[b]Ayrıca şarkı sözlerine de [url="http://www.darklyrics.com/a/anathema.html"]http://www.darklyrics.com/a/anathema.html[/url] adresinden ulasabilirsiniz. [/b]
[/quote]

Eline sağlıkk...
Her gece yatarken bilgisayarı açık bırakıp "killwinamp" programını çalıştırırım, belli saydı şarkı çaldıktan sonra otomatik bilgisayarı kapatır.(ben uykuya daldığımda :D) En sevdiğim şarkıları sıralarım yatmadan önce ve bu şarkılardan en güzel gidenlerden biri anathema'nın şarkılarıdır :)
Yok hocam ne bu ya anethama dinlenmez bence solist bulmaları lazım adam konusmasını bilmiyor dediğinden bişey anlamıyorum ya.. gitarlar mükemmle ama valla adamın sesi igrenç ötesii... bunların sadece gitar olarak parclaraı varmı tabi electro ve bas oalrak :)(Gitar derken)
[quote name='Passion' post='96499' date='Feb 21 2007, 20:45 PM']
Yok hocam ne bu ya anethama dinlenmez bence solist bulmaları lazım adam konusmasını bilmiyor dediğinden bişey anlamıyorum ya.. gitarlar mükemmle ama valla adamın sesi igrenç ötesii... bunların sadece gitar olarak parclaraı varmı tabi electro ve bas oalrak :)(Gitar derken)
[/quote]

hangi albümü dinledin ki sen?
baştaki albümleri sert gelmiş olabilir ilk kez anathema dinliyorsan. A Fine Day To Exit, Alternative 4 Judgement bu albümleri dinle :)
Evet serenades gerçekten çok sert bi albüm. Eğer anathema dinlemeye başlayacaksan ilk olarak en güzel bir kaç şarkısını dinlemeni tavsiye ederim.
Favorilerim:
One Last Goodbye
Angelica
Fragile Dreams
İnner silence

ayrıca forgotten hopes'unda ayrı biyeri var :)

daha sonra beğenirsen yavaş yavaş albüm indirmeye başlarsın. Barış abimin dediği gibi Alternative 4 A Fine Day To Exit ve Judgement albümlerinden başlayabilirsin :)

eminim pişman olmayacaksın..ama dikkatli ol bunalım takılmak pekte hoş değil :)
  • Author
[quote name='Passion' post='96414' date='Feb 21 2007, 12:00 PM']
Eline sağlıkk...
[/quote]
Ne demek :)
Yaa ben niye sevemedim bu grubu o kadar çok, tamam hoş grup ama hastası olan arkadaşlar var ve benim hiç alakam yok :)
  • Author
[/quote]
Allah allah...O zaman tavsiye edecegim sarkılardan basla;
Angelica,everwake,one last goodbye,the silent enigma,we the Gods,inner silence,destiny,lost control,flying,are you there,parisienne moonlight,deep,violence...Bunları dinlemeni öneririm.

[quote name='esperanza' post='96508' date='Feb 21 2007, 22:03 PM']
Evet serenades gerçekten çok sert bi albüm. Eğer anathema dinlemeye başlayacaksan ilk olarak en güzel bir kaç şarkısını dinlemeni tavsiye ederim.
Favorilerim:
One Last Goodbye
Angelica
Fragile Dreams
İnner silence

ayrıca forgotten hopes'unda ayrı biyeri var :)

daha sonra beğenirsen yavaş yavaş albüm indirmeye başlarsın. Barış abimin dediği gibi Alternative 4 A Fine Day To Exit ve Judgement albümlerinden başlayabilirsin :)

eminim pişman olmayacaksın..ama dikkatli ol bunalım takılmak pekte hoş değil :)
[/quote]
Vayyy kim öğretmiş sana böyle Anathema'yı acaba? :rolleyes: :P
[/quote]

:huh:
Her düştüğümde el uzatırlar.Sağolsunlar.Kaldırmak mı? Hayır. :) Onun için başka gruplar var. Bir de "deep" vardır ki...

Edited by BigBang

• Author
[quote name='Passion' post='96545' date='Feb 22 2007, 08:29 AM']
Hımmm dediğiniz parçaların linklerini koymanız mümkünmü?
[/quote]
Abi linkleri verdim ya indir işte ordan albümleri sarkıları da dinlersin albümlerden.Sarkı linkini nerden bulacaz :) Hepsini bir klasörde rar'layıp upload edebilirim ama gerek yok bence indir işte albümleri :)
[quote]Yaa ben niye sevemedim bu grubu o kadar çok, tamam hoş grup ama hastası olan arkadaşlar var ve benim hiç alakam yok[/quote]

çoğu şarkısı boğar beni zaten :D çıkarabildiğim kadarını playlist ten çıkardım en son :) daha böyle.. uyumlu orta hızda vokal i çuk oturan şeyleri severim. anathema bana göre çok yavaş :D

hatta o playlist te gelen şarkıları bile geçebiliyorum dinlemeyip.

ama güzel gruptur. dinlenesi. belki şarkılarını dinlemek için belli duyguları yaşamış olamakta gerekiyo olaiblir. tabi hiç umrumda olmadığı için öyle şeyler şu anda.. :)

BKZ. sözlerini bilmezsen birşey ifade etmeyen şarkılar
[quote name='informal' post='96593' date='Feb 22 2007, 16:50 PM']
Abi linkleri verdim ya indir işte ordan albümleri sarkıları da dinlersin albümlerden.Sarkı linkini nerden bulacaz :) Hepsini bir klasörde rar'layıp upload edebilirim ama gerek yok bence indir işte albümleri :)
[/quote]

OKe bende siz iyice ustlaşmısnız bana şöle eski yeni güzel parçlarından yumuşakalrından ayarlarsınız diye düşünmüştüm :bh:
  • Author
Sen yavas sevmiyorsan dinle slayer sepultura death kreator falan sana karısan yok hıh :) Gerçi gercekten baba gruptur bu söylediklerim :) Neyse herkes ne seviyorsa dinlesin :P
  • Author
Evet...Yaşanan olaylar,olup bitenler,gidenler,gelenler...

Aşık olmak ne kadar mutlu eder insanı değil mi?Anathema dinleyip tekrar aşık olursun demiştik değil mi?Evet,tekrar aşık olursun...Karşılık olsa da olmasa da...Mutlu olsan da olmasan da...Neden dinlersin diye sorarsın kendine ama cevabını bulamazsın...Kim acı çekmek ister ki?Ben de istemem acı çekmeyi...O halde neden Anathema dinliyorum?Neden bilinçli olarak uçurumun kenarına sürüklüyorum kendimi?Neden unutmaya çalışmak yerine bunları yapıyorum?Neden kendime acı çektiriyorum?Ben istiyor muyum böyle olmasını?Ama böyle değildir herşey...Senin elinde değildir olup bitenler; ta ki winamp'ta "Anathema" ya tıklayıncaya kadar...Sonra kendini kaybedersin ne yaptıgının farkına varmazsın...Sarhoş olmuş gibisindir...Anathema sarhoşluğu...Anathema işler kanına,iliklerine,kalbine,beynine...Sarar seni,hapseder...Olaylar bu süre içinde daha bir hızlı gelişir...Gelenler azalır,gidenler artar...Kaybolup yok olmaya başlar herşey beyninde...Başka bir dünyaya girmişsindir...Bakarsın arkana,sevgiliyi görmeye çalışırsın ama dönüp bakınca arkanda beyaz bir duvardan baska birsey göremezsin...Uyumak istersin uyuyamazsın...Herşeyine engel olur Anathema...Sevgiliye dönersin tekrar...Saçmalarsın,çok yakınlaşmaya çalışırsın..Ama o sana "dost" gözüyle bakmaya çalışır...İçinde bulundugun durumu anlamaz...Anathema dinlememiştir o,reddedilmemiştir,mutludur,farkında değildir olup bitenin...Sonra ağzından birşeyler kaçırır...Senin en yakın arkadaşına aşık oldugunu söyler...Bakarsın öylece bilgisayarın ekranına...Dakikalarca öyle durursun..."Lütfen,yalvarıyorum birşeyler söyle bana...Biraz değer veriyorsan bana birşeyler söyle..." der...Ama sen kilitlenmişsindir...Ağzın açılmaz,öylece kalmışsındır...Tekrar sana birşeyler söylemeye başlar...Ama olan olmuştur..."One Last Goodbye" çalmaya başlar...Düşünürsün son kez birşeyler desem mi acaba diye...Birşeyler yazmassın,sadece kulakların çalışır...Müziği içinde yaşamaya çalışıyorsundur,olup bitenlerle müzik aynı çizgide ilerler...Zaman geçer,hala müziklesindir...Hala şoktasındır...Hala o acıyı hissedersin,hala aşkını hissedersin...Ama engel olamazsın hiçbirşeye...Tek bir şey dilersin arkasından ağlayarak...Onun kalabilmiş olmasını...

Sonuç olarak da böyle saçmalarsın ve rahatsız edersin forumdakileri...Özür dilerim...
Ya abi cidden tüm şarkıalrını dinledim ama adamın sesi beni şarkıyı dinlemekten sogutuyor anethamaya bu solistleri yüzünden ısınamadım amacım kötülemek deyil ama sanırım benim tarzımı tutmuyor :( Yinede paylaşım güzel.. BU arada metalicanın son albümü elinde olan varsa link koyabilir mi?(Plsss...! )
ferhat...Anathema baba, sen babasın, Muammer baba, Wt Ahalisi baba, bu oyun baba, hayat baba, müzik baba, BEN BABA :D, ne bileyim böyle baba şeyler beni süper heyecanlandırıo babaları aldık mı ne :P:D

Anathema ondan sonracııma Dark Tranquillity ve Metallica ve Iron Maiden, yahu ne diye sayıyorum (nu metal haricinde) METAL'İ TEK GEÇERİM!!! YAşASIN BU AşK UÐRUNA SAHNELERDE ÖLMEK!!!
[quote name='DoomGuard' post='96993' date='Feb 24 2007, 21:02 PM']
ferhat...Anathema baba, sen babasın, Muammer baba, Wt Ahalisi baba, bu oyun baba, hayat baba, müzik baba, BEN BABA :D, ne bileyim böyle baba şeyler beni süper heyecanlandırıo babaları aldık mı ne :P:D

Anathema ondan sonracııma Dark Tranquillity ve Metallica ve Iron Maiden, yahu ne diye sayıyorum (nu metal haricinde) METAL'İ TEK GEÇERİM!!! YAşASIN BU AşK UÐRUNA SAHNELERDE ÖLMEK!!!
[/quote]

Her şeye bir yorum... :dj: