Jump to content
Posted
Öncelikle şunu söyleyeyim benim bu başlığı Sanat bölümü yerine buraya açmamın nedeni Anathema'yı müzikal olarak değil de o müziğinin yaşattığı duyguları paylaşmak için açtığımdandır.Gerçi yaşattığı duygular da sanatın bir sonucudur ama olsun.Burası daha uygun...

Anathema aslında anlatılmaz,yaşanır.Bir inner silence'ın "when the silence beckons,and the day draws to a close,when the light of your life sighs,and love dies in your eyes,only then will i realise what you mean to me" bir one last goodbye'ın sadece "and somehow i knew you could never never stay,and somehow i knew,you would leave me,and in the early morning light,after a silent,peaceful night you took my heart away i wished,i wished you could have stayed" kısmı bir angelica'nın "and I still wonder if you ever wonder the same,and I still wonder" bölümü öldürür adamı.Bazen yasa boğar,bazen mutluluğa götürür,bazen acıya...Bundan etkilenmenin en önemli faktörü de aslın aşktır...Aşık olursun,karşılık bulmazsın moralini düzeltmek yerine Anathema dinlersin ama daha beter acı çekersin...Yada aşıksındır,karşılık da bulmuşsundur Anathema dinlersin bir kere daha aşık olursun...Yaşarsın kalbinde o sevgiyi...

Böyle işte Anathema duygusu...Daha şeyler ekleyeceğim...Beni okuyan herkese teşekkürler,saygılar,sevgiler...
  • Replies 75
  • Views 13.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Featured Replies

[quote name='DoomGuard' post='97053' date='Feb 24 2007, 23:32 PM']
puhahaha :D
[/quote]

metèhan`a :

Neden kızardı suratın,
Yoksa yüzün mü karalandı ?
Tavşan kanımı getirdiğin,
Yoksa elin mi yaralan dı? B) :D

Edited by BigBang

hö? :blink: sanırım evet ben de seni seviyorum :ba: :ch: :dh: :ep:
Arkadaşlar işte böyle karmaşalara yol açmamak ve daha fazla saçmalamak için herkes kendine yakışanı giysin diyorum :D
Lost Control

hayat...bir kez daha bana ihanet etti.
bazı şeylerin hiç değişmeyeceğini kabul ettim
küçük beyinlerinizin benim ıstırabımı büyütmesine izin verdim.
ve o benim akıl sağlığımı kimyasallara bağlı bıraktı.

evet.. düşüyorum. yere çarpmama ne kadar kaldı?
neden çöktüğümü sana anlatamıyorum.
neden yalnız kalmayı tercih ettiğimi...merak ediyormusun.
gerçekten kontrolümu kaybedip kaybetmediğimi?

sona yaklaşıyorum
nasıl biri olabileceğimin farkına vardım
uyuyamıyorum...bu yüzden bir nefes alıp en cesur maskemin arkasına saklanıyorum.
itiraf ediyorum.kontrolumu kaybettim
  • Author
[quote name='Vanq' post='97177' date='Feb 25 2007, 17:19 PM']
Lost Control
[i]hayat...bir kez daha bana ihanet etti.
bazı şeylerin hiç değişmeyeceğini kabul ettim
küçük beyinlerinizin benim ıstırabımı büyütmesine izin verdim.
ve o benim akıl sağlığımı kimyasallara bağlı bıraktı.

evet.. düşüyorum. yere çarpmama ne kadar kaldı?
neden çöktüğümü sana anlatamıyorum.
neden yalnız kalmayı tercih ettiğimi...merak ediyormusun.
gerçekten kontrolümu kaybedip kaybetmediğimi?

sona yaklaşıyorum
nasıl biri olabileceğimin farkına vardım
uyuyamıyorum...bu yüzden bir nefes alıp en cesur maskemin arkasına saklanıyorum.
itiraf ediyorum.kontrolumu kaybettim[/i]
[/quote]
Etkiliyor böyle adamı işte bu sözler
  • 2 weeks later...
Başlığa cevap olarak diyim, sabahtan akşama kadar sevgilimi dinlesem bıkarım :D
  • Author
[quote name='esperanza' post='98816' date='Mar 8 2007, 14:11 PM']
2 dakikalık şarkı yapıp insanın bütün hislerini alabiliyor.

bkn: Parisienne Moonlight
[/quote]
Öldürür,diriltir tekrar...
Deep

feel my heart burning
deep inside yearning
i know it is coming

a fettered heart, waking
a tainted youth, fading
leave it all behind
delirious again
mesmerise my senses
our souls entwine one more time

all our times will come
certain oblivion
leaving nothing but the memories of
all the things you give
they're all you'll leave behind

open laughter held in distant days
(how those) eternal stars have changed
i know that it can't be the same
but there is no lament for you tonight

feel my heart burning
deep inside yearning
i know it is coming

and time recedes every day
you can scour your soul but you won't see
as we pass ever on and away
toward some blank infinity

:unsure:

Edited by BigBang

[quote name='iLeTaLiS' post='98817' date='Mar 8 2007, 14:21 PM']
Başlığa cevap olarak diyim, sabahtan akşama kadar sevgilimi dinlesem bıkarım :D
[/quote]
:lol:
  • 2 months later...
  • Author
Parisienne Moonlight Ve Ardından Söylenenler

Anathema'nın Judgement albümü 7. parçasıdır. Sözleri;

i feel i know you
i don't know how
i don't know why

i see you feel for me
you cried with me
you would die for me

i know i need you
i want you
to be free of all the pain
you have inside

you cannot hide
i know you tried
to be who you couldn't be
you tried to see inside of me

and now i'm leaving you
i don't want to go
away from you

please try to understand
take my hand
be free of all the pain
you hold inside

you cannot hide
i know you tried
to feel...
to feel...

Ardından gelen yorumlardan biri...

Giden annenin arkanızdan seslendigini duyarsınız, karmasıklasır hersey, görüntü kararır bir yerlerden, o an altın vurus yapmak istersiniz ama kendinize kıyamazsınız, ölümü düsünürsünüz bütün gece ve yine repeat'e alırsınız o parçayı, sizi ona yaklastıran o parçayı, "to feel/ to feel...." sarkı biter uyanırsınız hissettiginiz ilk sey pantolonunuza düsen göz yasınızdır, bi an arkanızı dönersiniz "acaba geldi mi? acaba burda mı?" dersiniz, ama "o" o kadar soyuttur ki...
parça tekrar baslar "i feel i know you...." hayat bitmek bilmez bir yol gibi görünür size ve o yolda yalnız oldugunuzu hissedersiniz, yanınızda sadece siz varsınızdır, yolun sonunda "o"na ulasacagınızın umuduyla yasarsınız son dakikaları, bitmez o yol, bu gece bitmeyecektir, parça tekrar baslar, arkanıza dönmek istemezsiniz bu sefer, "o" orada degildir, bunu anlayabilirsiniz artık, masanın üstünde duran sigaranıza uzanırsınız, bitmek bilmeyen, yol boyunca size eslik edecek tek varlık olan sigaranıza, henüz yakmıssınızdır ki, parça tekrar biter, en bastan baslar, sıkılamazsınız, eslik edersiniz, kırık ve parça parça bi ruh haliyle ve biraz da eksik, uzaktan "o"nun sesi gelir kulagınıza, tekrar aglarsınız, artık kendinizi tutmamayı ögrenmissinizdir aglamak denilen o dost karsısında, bırakırsınız gözyaslarınızı, her damla gözyası ruhunuzdan bir parçayı alıp götürür sanki, parça biter, farkına varırsınız, yolda sizi bekleyen diger bir dostun farkına varırsınız, sevgilinin farkına varırsınız, aglarken rastlamıssınızdır birbirinize, sarılırsınız ona, aglamaya baslarsınız tekrar, mutluluk gözyaslarıdır bunlar, o yolda yanlız olmadıgınızı anladıgınız için döktügünüz mutluluk gözyasları, ama gözyasları kallestir, arkanızdan vurur sizi, mutluluk için de olsa ruhunuzu parçalamaya devam eder, parça tekrar baslar, siz hala sevgilinize sarılmıssınızdır, bırakamazsınız onu, korkarsınız, bırakırsanız gideceginden, buharlasacagından korkarsınız, tıkanırsınız, "devam edelim mi? yanındayım senin, hep yanında olacagım korkma" der, bi cesaret, birazcık cesaret, azıcık, ufacık, koluna girersiniz, hayata onla beraber devam edeceginiz için mutlusunuzdur, çünkü sevgiliniz parçanın bittigi yerdir, tekrar baslayacagı yerdir, artık parca sadece yankılanır kulagınızda, nerde bitip nerde basladıgını farkedemezsiniz, ama çaldıgını hissedersiniz, aglarsınız, sevgili de aglar, yorulmussunuzdur artık, bi kösede bir bank görürsünüz, ilerdeki tekel bayiiden bir sarap alırsınız, onu içersiniz, yolda daha önce farkına varmadıgınız diger insanları görürsünüz, insanın sosyal bir hayvan oldugunu farkedersiniz, size çevrilmis o korkutucu, o tüyler ürpertici bakısları hissetmemek mümkün degildir, ama siz herseye ragmen sarabınızı içersiniz, sarılırsınız o bankta birbirinize, öpersiniz onu, hissedersiniz, sanki damarlarınızda artık sevgilinin kanı akmaktadır, "o"nun da sizinle beraber oldugunu hayal edersiniz, sizin mutlulugunuzun onu ne kadar mutlu ettigini hatırlamaya çalısırsınız, sonra gülümsersiniz, gözünüzde aynı siyah ve kalles damlalarla...
lanet edersiniz, tanrı'ya, seytan'a, azrail'e, cennet'e ve cehennem'e, inanırsınız çünkü, inanırsınız, çünkü "o"nu hep cenette hayal etmissinizdir, sonra o yolda iki dostunuz daha oldugunu farkedersiniz, bir kagıt, bir kalem, yazmaya ve çizmeye alısmaya çalısırsınız, alısırsınız, yazarsınız, çizersiniz, saklarsınız, "o"nu ve sevgiliyi yazmıssınızdır hep, o yüzden saklarsınız, her sayfayı kalbinize kilitlersiniz, her sayfa sizi biraz daha yakar, kalbinizi biraz daha çürütür, çürüyen kalbinize kök salmasını istersiniz sevgilinizin, buna ihtiyacınız vardır çünkü, onun o kalbi eski haline getirecegine inanırsınız, mutlu olmaya gayret edersiniz, ve mutlu olursunuz, belki 5 dakika sonra, belki yıllar sonra, belki de ölmeden hemen önce, mutlu olacaksınızdır elbet, her insan hakeder mutlulugu, sizinki biraz hüzünlü olacaktır o kadar, biraz hüzünlü, "o"nu unutmayacaksınız belki, ama mutlusunuzdur...
parça tekrar çalar kulagınızda, aglamazsınız artık, hayata güçlü bir profil çizmek istersiniz, uzanıp bir sigara daha yakarsınız, son sigaranızın son nefesinde uykunuz kaçar, kaleminizi alırsınız, yazarsınız, yazarsınız, yazarsınız...
ölmeden önce size yazdıgı mektubun son cümlelerini tekrar edersiniz;
"oglum, kisisel beklentilerimle seni yormayacagım, senden istedigim tek birsey oldugunu bilmeni istiyorum, tüm insanları sev, din, dil, renk, cinsiyet, cografya, hiçbir ayrım yapmadan herkesi sev, kendine iyi bak koca adam"
ve yazmaya devam edersiniz, sonsuza kadar, sag elinizde kalem, sol elinizde sevgilinin eli, önünüzde kagıdınız, sonsuza kadar yazarsınız, sonsuza kadar, sonsuza...

Yazıyı yazan bir arkadaşım, vefat eden annesinin ardından...
başı sağ olsun yaf çok üzücü... :'(
  • Author
Böyle bir şarkı olamaz ya, inanamıyorum hala.
[quote name='Soulfly' post='91807' date='Jan 27 2007, 16:18 PM']sabahtan akşama kadar Lost Control dinlersen ertesi gün olmayabilirsin mesela.. tavsiye etmem :)[/quote]

hehe +1 :ep:
  • 1 year later...
Uzun zaman geçti anathema dinlemeyeli ve tekrar istek geldi... Babamı özlemiştim...

Topic'in Hortlaması gerektiğini düşündüm. Daha fazla üzülmeliyiz. Babama olan aşk idi tam anlamıyla çünkü.
Dinlemeyin!! Kesinlikle dinlemeyin çünkü artık mutluluk denilen bir şey bırakmıyor insanda... İlk defa angelica yı dinledim ve bırakamadım... Gidin sigaraya başlayın inanın farkı yok bırakamıyorsunuz bi kere dinledikten sonra... Ha dinlemeye karar verdiysenizde angelica ile başlayın tam damar girin ki daha acılı olsun :) şükür ki bıraktım dinlemeyi ve elim bazen gitmiyor değil ama korkuyorum, silmeyede kıyamıyorum..
  • Author
Bu başlığı açtığım zamanki kadar (1.5 sene önce) dinlemiyorum artık. Ama ara sıra, nadiren de olsa kulağıma hoş geliyor açıp bir iki parça dinleyip kapatıyorum.
Daha önce söylediklerimin hala arkasındayım. Anathema sevmem, ama "A Fine Day to Exit" albümünün hastasıyız, tek tek her şarkısının... geri kalanından hoşlanmam :)

Edited by Isandor

• 6 months later...
Kamuran Akkor'dan Bir Ateşe Attın Beni parçası tüm sevip de sevdiği başkasıyla evlenenlere gelsin o zaman dinle de acıyı gör :ag:
  • 6 months later...