Jump to content
Posted
güzel bir gün geçirmenin de etkisi ile bu yazıyı yazmaya karar verdim.
diyeceksiniz ki bu arkadaş kimdi?o kadar da çabuk unutulmamışızdır sanırım :=

wow'a (wt ye değil) elveda dememin ardından tam 3 ay geçmişken sizlerle yaşadıklarımın bir kısmını paylaşmayı istedim..neler oldu ne değişti?

öncelikle ilerleyen yaş ve sosyal sorumluluklardan dolayı okul bitirildi(1 ayı var ama garantilendi diyelim)..herkesin başına inşallah.
daha sonra okuldan sonra iş dertleri için kpds ve ales sınavlarına girildi(tabi 85 ve 81 alınarak hayat ben geliyorum denildi)
ondan sonra efendim pc başında geçirilen onca saat yüzünden oluşan fazla kilolar(28 kilo) verildi ve tekrar spor ile buluşuldu..
sosyal hayata merhaba denildi güzel arkadaşlıklar,ilişkiler kuruldu..
bol bol wt için çeviri yapıldı kenardan da destek verilebileceği görüldü..
wt'de kurulan dostlukların wow ile alakalı olmadığı çoğu insanla abi-kardeş-abla-bacı :) görüşülmeye devam edildi,eşsiz sohbetler kuruldu..
müzik ile tekrar ilişki tazelendi,twin pedal a ayak yeniden değmeye başladı..
değişim proğramları ile gelen öğrencilere ders verildi,kültür alındı.Slam Slam Heroic değil kültür paylaşımı yapıldı,birlikte Purified Draneic Water değil ab-ı hayat içildi..
onlarca kitap,yüzlerce makale,yüzlerce çeviri adeta özümsenerek okundu ve ortamlarda paylaşıldı..
eşsiz klasik film,müzik tekrar hatırlandı ve unutulan değerler gözlerde ufak yaşlar bıraktı..

şimdi tekrarlıyorum efendim..Hayatta nice güzellik,nice değer,nice el değmemiş macera var..
Wt siz Wow suz yaşamak değil aslında,herşeyi gereği kadar,güzel kaldığı kadar yaşamak belkide en güzeli..Siz siz olun bu eski dosta biraz kulak verin,hayat pc de değil,onsuz da yaşamayı öğrenin...

Esen kalın wt ailesi arada sırada buluşmak görüşmek üzere...

Featured Replies

Her topicte kimi zaman tartışmayı bitirip kimi zaman yeni tartışmalar yaratarak anlatmaya çalıştığım şey işte buydu :) Tebrik ederim seni ayrıca Veysel :)

Benim hikayemde neredeyse böyle. 14 yaşında wt ile tanışıp bilgisayar başında saatler geçirerek nihayetinde 120 kg'ımı bulmuştum. 14 yaşındayken LGS de ilk 2000 içindeyken son dönemlerde okulda sınıfı geçme telaşı sarmıştı bırakın ÖSS'yi. Sonra nasıl olduysa bigün banada dank etti ve elimi ayağımı çektim fazla 42 kilomu verdim ancak ÖSS'ye son 2 ay vardı ilk 2000 e tekrar girmek mümkün gözükmüyordu pek ona rağmen sanırım zihnimde açıldı tekrar ilk 2000 olmasada 1. bölümde ilk 5000'e girmeyi başardım. Makina Mühendisliğini kazandım. Çocukluk hayalim olan Amerikan Futboluna başladım(Veysel'e birde bu konudaki katkıları için teşekkür ediyorum) line oyuncusu(Veyselin ve benim eski halimiz gibi iri oyuncular) olmayı beklerken runningback(filmlerde koşucu olarak çevrilmiş bozmyayım :) ) oldum. Wt'den olan arkadaşlıklarımsa hiç eskimedi birçoğuyla gidip görüştüm hatta bide sürekli görüştüğüm başka bir arkadaş edindim buradan. Neyse topici ele geçiriyorum sanırsam :)

Veysel'e son kez bunları yazıp benide yazma konusunda gaza getirdiği için teşekkür ediyorum :)
Saat lerce Pc Başında oturmak benide Sıktı Aslında. Yazın napıcağımı Bilmiorum :)
önceleri internetcafe işletirdim.bilirsiniz biraz basagrıtıcı bir iş internetcafecilik.belkide bilmezsiniz o kadarını bilmem.o zmnlar wowla en cok ilgilendiğim zamanlar olmustu.sabahları erkenden kalkıp saat 7:00-8:00 gıbı saatlerde işyerini acar yapılacak gunluk temızlıkten sonra kurulurdum makınanın basına sanki baska dunyalara ışınlanırmışcasına zevk alarak oynardım.belkıde oyunun bagımlılık yapması bu yüzdendır.
bagımlılık demişken gercekten oyunun bagımlılık yapan bir özelliği var.aksamları erken yatıp erkenden okul,iş vs. bir yerlere gıdecek olan birisi wow oynuyosa gece sabaha kadar pc basından kalkmaz.ertesı gun uykusuzluktan gözleri şişer ve işini aksatır.allahtan benım evde pc yok.o konuda yırtıyorum:)
kimi zaman bazı sorumluluklardan kaçmak için sudan bahaneler yaratıp wowun keyfını hiçbir şeye değişmedıgımız anlar olur.
-aman be bugun olmazsa yarın hallederiz.şimdi biraz daha oynayalım su oyunu lvl atlayalım.arena timi kuralım pvp falan yapalım.meslek kasalım.item düzelim....
falan filan işte. :D
7 veya 8 yıl oldu bu oyuna baslıyalı hayatımda bu kadar uzun surelı bir oyuna takılmamışımdır.sanırım genelde hepiniz bu durumdasınızdır. :)
tek yararlı yanı dicem bu konuda bana katılıcaksınız umarım oyunun hıkayesını anlatan birkaç küçük kitap.insana okuma istegi asılıyor.ama felsefi önem tasıyan herhangıbır okul dersı için gereken kitaplarlada mesafenızı ıraksatıyor.birde gözlere pc basında kıtap okumak yaramıyor :)
aslında ögrenci için fazla yararlı bir ugrası sayılamaz bu oyun.çünkü okuldan uzakaştırdıgı kesın.sorumluluk hıssıyatını yavas yavas erıttıgı içinse gayet tehlıkelı bır şekle bürünüyor.
sorumluluktan,hayattan...bilmem daha bi sürü mevzudan kurtulmanın tek yolu oluyor.
surekli oldugu yerde saymaya alışıyo insan.bişileri hayatında önemli birkaç seyı degıstırmek gıbı bır kaygı kalmıyo bu oyunu oynayan insanda.aman bunada sükür dedırtıyor an gelıyor
ne kadarda guzel bir oyun olsada zararlı yonlerıde mevcut.insanogluyuz.hersekılde faydalı veya zararlı yonlerını cagaltıp cogaltıp yazarız:) statık deılız sonucta.......
  • Author
[quote name='Naleil ' post='247939' date='May 7 2009, 09:10 AM']Selam olsun kanka :)

(Bunu yazan kişinin ne zaman msn i açsam 7/24 msn de olduğunu da eklemeden geçemiyeceğim :))[/quote]

yapma etme kanka :) ögleden sonra okuldan geliyorum 2 saat kadar msn+çeviri+araştırma yapıyorum sonrası spordayım zaten geceye dogru bir kere daha giriyorum o kadar :)
Sonuna kadar katılıyorum senin kadar hayatın içinde olmasam da benim de wowu bıraktıktan sonra yaptıklarım kısmen böyle ve wt'deki dostluklarım da devam ediyor. Ama insan yine de özlüyor be wt'de oynamayı wowu olmasa da ;)
Valla veyselcim çok iyi yapıyorsun. Adına sevindim. Özelikle spor konusuda değinmeden edemeyeceğim. 2 yıl öncesine kadar bende lisanslı basketbol oynuyordum ama sakatlık geçirdim sağ ayağımdaki bağlarımın çoğu koptu vs. O kadar üzüldüm ki dışarı çıkıp yürüyesim bile gelmiyordu.(zaten topallayarak yürüyordum ) O ara wowa çok bağlandım. Onla yatıp kalkıyordum diyebilirim. tam 6 ay boyunca. Sonra bir gazla tekrar spora döndüm. 1 yıldır devam ediyorum. Eskisi kadar olmasada. Ama ayak sakat olduğundan daha çok vücut çalışması şeklinde geçiyo ama olsun spora bir şekilde tutunmakta güzel.
Herkese bir şekilde sporun bir tarafından tutunmasını isterim. Öncelikle vücudunuz forma giriyor. plaj vs gittiğinizde böyle bir kasılıyorsunuz. Sabah dinç bir şekilde kalkıyorsun. İş yerine gidiyorsun herkes böyle simit şeklinde göbekleriyle günaydın diyor. İçten içe gülüyorsun. Arkadaşlık çevreniz emin olun gelişiyor. (belki geleceğinizin eşini bile bulma imkanı veriyor) Niye böyle hararetli yazdım spor deyince dayanamıyorum. İlla bişeler karalayasım geliyor. Kısacası spor için akan sular durur.
Sporla yatın sporla kalkın...
wow kismen bir problem bu bir gerçek kendi yaşantimdan bir örnek vereyim

24 yaşında çalışan birisiyim ankarada yaşıyorum. işim sabah 08:00 de başlıyor akşam 18:00 da bitiyor işim gereği proje yapmam ve araştırmam için mesai saati içerisinde pc başında ve internette oluyorum.

günlük çalışma saatim buna göre 10 saat bunun 1 saati öglen yemek molası 9 saat kalıyor mesai bitiminde eve gitmek için ankara trafinda 90 dk geçiyor buna göre bende.

19:30 da evde oluyorum 30 dk üstünü değiş düş yap rahatla dinlen ve yemek ye saat 9 oluyor ufak ufak uyku bastırıyor yada iş yogunlugundan üzerinde bir baski ve yorgunluk oluyor bu duygu oldugu ıcın dışarı cıkmayi istememek normal ve pc başına geçiyorum wow onuyorum. akşam 22:00 yada 23:00 arasi pc kapatıyorum ve biraz kitap okuyor sonra yatıyorum şimdi bir günde kendıme ayirdiğim zamanı hesapliyalım

bir günde 24 saat var

24 - 10 ( mesai saatim)= 14

14 saat kaldı

14 saat - 90 dk ( mesai çıkışı eve gidiş ) = 12saat 30 dk

insan vicudunun ihtiyaci olan uyku saati
8 saat

12saat 30 dk - 8 saat = 4 saat 30 dk

:) bunun 1 saati işten eve geldiğinde duş dinlen üstünü değiştir yemek ye
3 saat 30 dk kaldı :) şahsen benım günlük kendıme ayırabildiğim zaman bu kadar :) çalışma hayatı okumak gibi degil.

konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim çok güzel bir konuya deyinmiş.

Edited by marvellous

oh ya, birinin çıkıp sonunda böyle bişey yazması çok rahatlattı beni

Ben wow u bırakmama rağmen etkilerinden tamamen kurtulamadım hala, birçok insanın bunu hızlı bir şekilde başarmış olduğunu görmek sevindirici. Zararın neresinden dönülse kardır :)
wowu zarar olarak görmek yalnış sadece kontrollü oynanınca oda bir sosyal faliyet bence ama bağımlılık derecesini aldımı gerçekten cok kötü sonuçları oluyor
Veyselcim unuturmuyuz hiç seni özlettin kendini arada gir ya wowsuz hayat çekilir mi :P
  • Author
arada maalesef giremem çünkü irademe sonsuz güvensemde wow klasörüne shift+delete atmakla kalmayıp dvd ve flashdisktende sildim. :)

gerçekten bu yazıyı yazdığıma çok sevindim çok sıcak ve içten mesajların gelmesi beni ayrıca bir memnun etti..

hepimizin hayatın ne kadar kısa olduğunu görmesi,değerlendirmesi ne güzel olmuş :)
Değişime başlamakta zorlananlara tavsiyem yalnızca 1 ay biraz birşeylerden kısıp spor salonuna gitmeyi deneyin. Gelecek ay wow acc'nizin ücretini vermek yerine spor salonu ücretini vericeksiniz emin olun :) Nerden mi biliyorum? 42 kilo veren bi insan var klavye başında :) birazda artistlik yapayım istedim şu anda :P 42 kg ortalama küçük baş kurbanlık ağırlığı :ag:
  • Author
[quote name='Apacha' post='248097' date='May 8 2009, 00:39 AM']Değişime başlamakta zorlananlara tavsiyem yalnızca 1 ay biraz birşeylerden kısıp spor salonuna gitmeyi deneyin. Gelecek ay wow acc'nizin ücretini vermek yerine spor salonu ücretini vericeksiniz emin olun :) Nerden mi biliyorum? 42 kilo veren bi insan var klavye başında :) birazda artistlik yapayım istedim şu anda :P 42 kg ortalama küçük baş kurbanlık ağırlığı :ag:[/quote]

kesinlikle buna katılıyorum :)

40+28 veren olarak buda ufak bir ergen ağırlığı yada 2 manken diyelim :)
Tebrik ettim hayatta nice basarılar :) bende biraz fazla kacırıyorum ama bir gün gelir bende dur derim herhalde :) darısı basımıza inş...

Bu arada spor salonunda takılmak harbi güzel bisi :) insan cevre, arkadaş, kız falan yapıyo :P
Spor salonu konusu çok derin :) body'ci diye bi kavram var Türkiye'de. Spor salonuna gitmeyen üşenen bira göbekli arkadaşların uydurduğu bu kavram kas çirkin duruyo yaa ondan yapmıyorum demesiyle başlamış bişe. Çok fazla batıl inancımız var bu konuda :) Başlayınca söylenenlerin yanlış olduğunu görüceksiniz zaten.
wow u bırakmanın en etkın yolu kişinin en cok neyı yapmak ıstedıgını hayatındaki onemlı degısıklıklerın ne oldugunun farkına varmasıyla ortaya cıkar.spor gercekten onemli bir adımdır.yadırganamaz.ama wow u bırkamada tek care deildir.:D kitap okuma alışkanlıgı,ilmi-dini sohbetlerin gercekleştıg ortamlar, balık tutma kuş avlama gıbı dahada cogaltılabılır, hayatta yapılacak öyle cok sey varki saymakla bitiremeyiz.
biz kendımızı öyle bir labırentın içerisine hapsetmısızkı varsa yoksa bu deyıp duruyoz.bazan bir cıkıs yolu arıyoruz ama cabalarımız bosuna,cıkıs yolu karsımızda olmasına ragmen gozumuze sanki perde inmişte saga sola donuyoz aynı korıdorun iki ucunda (ceza evınde olur) volta atar gıbı bır one bır arkaya salına salına gıdıp gelıyoz:d
o olumcul korıdordan cıkmayı basaran arkadaslarımıza buyuk bır gecmıs olsun dılemekten baska söylicek söz bulamıyorum......
Söylediklerin de çok haklısın tabii ki. Ama wow'dan arındıktan sonra acı çekmemek için bu söylediklerimiz. Çünkü yiyip,içip,oturuyoruz :) sonra ki tablo gerçekten içler acısı oluyor :)
Bundan yaklaşık 6-7 ay kadar önce, yeter ya ne yapıyoruz biz bütün gün oyunda geçiyo, bir de üstüne üstük okula gitmekte, ödev yapmakta kasmadığımız disiplini burda yapıyoz herşeye uyuyoz dakka geç kalmıyoruz diyerek gaza getirdiğim arkadaşlarla bıraktık oyunu (bi kaçı oyalanacak başka şeyler buldular saatlerce dota'dır gh3'tür oynuyorlar hala) ve şunu farkettim günde fazladan 4 saat verilmişti bana... Artık günde 20 saat değil 24 saat vardı.. Bu zaman günde 4-5 saat uyuyarak yaşayan biri için fazladan 2 saat uyumak demekti, kalan 2 saati de kendi gelişimine harcayabilmek demekti... (ille de beden gelişimi değil sosyal bir gelişim... (şu anda bi kulüp yöneticisiyim, uluslararası bi yarışmada ülkeyi ilk 10'da temsil eden projede devre tasarlıyorum, oyunu oynamak yerine forumlarda moderatörlük yapabiliyorum(acaba hangi forum :P ), wow'dan önce yazdığım gibi yeniden öyküler, denemeler yazabiliyorum)

Fakat şunu belirtmek isterim ki, wowla geçen zamanım için asla bana zarar veren zamanlardı da diyemem... Hatta şimdiki benin yaratılmasında rol sahiplerinden biri de o... Bu hepimiz için geçerli birşey... Oyun oynama çağı ve oyun oynama damarları tuttuğunda insanlar bi şekilde oyun oynar, kimi kahvede okey, kimi wow, kimi halısaha, kimi ko, pes vs oynar... Ben açıkçası oyun oynama çağımda okey yerine, ko yerine wow oynadığım için kendimi şanslı bile hissediyorum ki beynimi öldürmek yerine esprileriyle güldürdü, dostluk kazandırdı, sorumluluk kazandırdı, eğlendirdi, eğitti (geçen gün bir hocadan tebrik bile aldım ingilizceyi akıcı konuştuğum için :P, saolsun izlandalı ve polonyalı arkadaşlar raidlerde her sözümü dinlediler :D)...

Neyse burda bi çok insan gördüm wturke geldi, oynadı bilinçsiz hareketlerde bulundu ve yok olup gitti
ama bazılarını da gördüm ki, geldi, pişti, karakterine yeni deneyimler katarak burada adını duyurarak -oyunu bıraktı, az az oynuyor ya da devam ediyor- umarım hepiniz bu ikinci klasmandan olursunuz (başlığı açan kardeşim drahosa gibi) ve adınız wturkte efsane olur =)