Jump to content
Posted
[quote name='Gintama' date='09 June 2009 - 10:07 PM' timestamp='1244574440' post='252194']
tiberias - dalaranda vendor kesmekden 3 gun banlandı
[/quote]

...ve birilerinin duaları sonunda kabul olur. ne yazıktır o oynun kölesi olmuş insana ve onun gibilere. bu gibi arkadaşlara sadece acıyorum. defalarca banlanıp aynı yüzsüzlükle oyuna devam edip kendini ve etrafındakileri alçatan kişilerden değilim malesef. o yüzden o 3 gün sonunda geri dönmeyeceğim. günah keçisi olmak işte böyle birşey, önce hiç uygulanmamış bir kuraldan ceza yersin sonra o kural ceza alanın tavsiyesiyle kaldırılır, ama olanda olmuştur artık...

bende birkaç arkadaşa ban talebinde bulundum zamanında; saygısızlık yapıp küfredeni, benim kullandığı bugla oyun zevkimin içine edeni... ama hiç bir zaman biri gelsin şu bizim 2 vendorumuzu (biri su, yemek diğeri tamir reagent satan) kessede şunu bi banlatsam. aslında kesmesine bile gerek yok ya günde 30 kere taraflar birbirinin bankasına geliyo, ona buna bakmak için bu vendorlarda maşallah cengaver 30 yardtan havada uçan adama abananiolar. verdimi autoattack bi ss, tmmdır bu kadar basit. ama niye başkalarını oyun zevkinden böyle birşey yüzünden mahrum bırakayım. ben horde tarafında mumla adam arıyorum pvp yapsın wsg yapsın diye. birinide ben banlatırsam, yarın başkası banlanırsa bunun sonu gelmez. neyse wt'den ayrılmadan önce Aurel'e bu ve bikaç konuda tavsiyede bulundum o da saolsun kaldırmış anında vendorları. Yani rahat olun birdaha kimse böyle bi nedenden banlanmayacak, belkide benim at bacaklı dranei heykelimi yaparsanız o horde tarafındaki kuyunun üstüne altında da şey yazsın:
"Tüm gereksiz yere ban yicekler için kendini feda eden Tiberias" diye.

oyunda beni tanımayanlar tarafından pek sevilen biri değilim farkındayım, her iki tarafta düşmanım çok dostum az. bu cezadan daha çok beni üzen şey bazılarının hedeflerine ulaşabilmek için, bi oyundaki iğrenç emellerine ulaşabilmek için neler yapabilceklerini görmüş olmam; Melancholy adlı kişiyle sürekli takışırız ama ne onu ne diğer takıştığım insanları hasım olarak görmem, onlara sinir olmam veya içimden onlara sövmem. çünkü oyun oynadığımı biliyorum. bi karakter ve benim yazdığım yazılardan ibaret ordaki Tiberias, belkide o adamı gerçek hayatta tanısam çok iyi bir insan... ama malasef bazıları böyle değilmiş, bunun gibilere acımaktan başka elimden birşey gelmiyor. son zamanlarda benle düzgün konuşmaya başlamış dedim heralde biraz aklı başına gelmiştir. Cabbar aracılığıyla benden glyph isteğinden bulunmuş oyuna girince direk yanıma geldi. parti atmak istedi ama zaten ne isteğini bildiğim için gerek duymadım emotelarla takip etmesini söledim ve horde ah den istediği şeyi verdim sonra çıkarkende vendorları kestim. ama aynı adam, yok adam değil Melancholy diyim çünkü insan tarafı yok o sadece o her hafta bi karakteri banlanan accountundan ibaret biri, beni şikayet ederek banlatmış. İnsanın böylesinden korkucan, ben korktum bu insanın oyunda işi ne, direk piskolojik tedavi alması lazım kendi sağlığı için. oyundaki amaçlarına ulaşabilmek için alçaldıkça alçalan insanlar, bunlara sadece dikkat edin, uzak durun.

diğer taraftada bir grup insan var eskiden kalma atışmalarımızdan sürekli devam eden bi hüsumet ama onlarla olan hüsümetimde hiçbizaman hakarete dönüşmemiştir, belkide onları yakından tanısam ne kadar ii insanlar olduklarını görebilirdim, malesef guildler birbirleriyle pekbişi yapmadıkları için bu fırsatı bulamadık ama yinede bunu görmek için illa birlikte zaman geçirmeye gerek yok. belkide onlarla ençok takışan benim ama banlanan sanki Tiberias değilde kendi guildlerinden biriymiş gibi tepki gösterdiler. buda beni duygulandırdı.

birde guildim var, birlikte zaman geçirmeyi sevdiğim insanlar, az çok tanıdığım insanlar. ama onlar beni tanıyamamış sanırım. raidlerine devam edip banada başka bi karakterle gel dediler. benim karakterim tiberiastır yapıp yapmadıklarıyla beni yansıtır. o ban yiğip günah keçisi ilan edilip, çarmaha geriliyosa o benimdir. ben tek charla oynarım ne başka altım vardır nede accountum. arkadaşlarım 3gün çabuk geçer diyor fakat bu 3 günlük bi ayrılık değil...

Her iki taraftaki hakedenlere yaşattakları oyun zevki için teşekkür ederim, guildime geçirdiğim her dakika için teşekkür ederim. ben yeniyim ne oyuncular gelip gitmiş bu serverdan, bende 2 gün sonra unutulurum. ama burdan unutulmayacak dersler aldım

birde melancholy heykeli yapın: "kalbi nefret, aklı hain düşüncelerle dolu, muzaffer Melancholy"

bb
  • Replies 74
  • Views 11k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Featured Replies

Wt nin Kişiliksiz parazitler için kaybettiği bir insan daha tebrik ediyorum...

Tek hücreli bi canlı için müthiş bir plan melan ı tebrik etmek lasım...

Burdaki 3 gün lük banı bahane ederek bu parazati sevindirdiğin için ayrıca sana da teşekkür ediyorum...

Wt team e de sormadan edemiyorum server da o npc leri keserken gördüğünüz tek oyuncu Tiberias mıydı...

gerçi sorunun cevabını sizde bende bu server da oynayan herkes te biliyor cevap vermenize gerek yok....
maşallah güzel hoş bi paragraf döktürmüşün yine ama ben o kadar ince ayrıntısına girmicem artık ne kadar tatmin olr ne kadar inanırsn o sana kalmş bişey ben ss felan alıp kmseye göndermedim iyi oyunlar
Komik ya.. Görende cok önemli bir npc kesildi zanneder, anlamak cok güç ekmek su satan baska vendor yok 1 tanesine kaldıkta onuda geldi tiberias kesti, biz şimdi nerden temin ederiz onları :)

Yahu yapmayın etmeyin kıytırık bir npc için adammı banlanır ya ? :) İkaz edersin daha dikkat eder ( amacım iş ögretmek degil hani bir hatırlatma yoksa ben anlamam gmlik falan)

Bu serverı ayakta tutan playerlardır.. REKLAMLARA TIKLAYANDA ONLARDIR.. onlara gereken özveriyi biraz daha göstermeliyiz diye düşünüyorum.. npc dediğin nedir ya bir komutunuza bakar.. Orada amaç otoriter bir yapınız oldugunu ispatlamak mı oluyor.. Ya ban atacagınız sürede npcye respawn atsaydınız daha iyi olurdu :)

Dipnot ; Biliyorum cıkıntı gibi geliyorum gözünüze (okuyan gmler acısından bahsediyorum) devamlı bir eleştiri devamlı bir eleştri diyorsunuz.. Büyük bir ihtimalle umursamıyorsunuz da :) Ama buda benim nacizane bir fikrim işte..

Edited by Alemci

Alemci'ye katılıyorum. Neden ban yerine respawn atmadınız ki :o Tiberias'a bir uyarı verebilirdiniz. Bir daha tekrarlamamasını sağlardınız. Ya da yaptığını notice atıp veya MOTD yapıp rezil edebilirdiniz :)

Ban biraz ağır olmuş bence. Anket yapsak eminim Tiberias'ın banının kaldırılması için oybirliği çıkar.

Ama kırılan kalbini ne yapacaksınız?
keşke hiç melancholynin yardım isteğini iletmeseydim :(
ama bilemezdik ati insanlara yardım ederken kötülükle karşılaşacağımızı
oyun da olsa bazı insanlar malesef hırslarının kurbanı oluyolar
ne olursa olsun iyi niyetle yapılan bişiyin sonucu bu olmamalıydı
ve son olarak sen yüz kızartıcı bi sebepten banlanmadın ne bug ne haksız item ne küfür ne ...
o yüzden geri dönmem diye bişiyi kabul etmiyorum
bu da cabbar ağanın son sözü tabi beni vicdan azabından öldürmek istemiyosan
tek tek herkezın yazgını noktasına kadar okudum bu kadar saçma bir nedenden oyuncu banlanması-
bu oyuncuyu banlatmak ıcın ss alıp veren player-
vede bu sebepten dolayı oyunu bırakan arkadaşımıza-

gm arkadaslar bu gibi olaylara yol vermemek ıcın ya o vendorları kaldırıcak ya target alınmıcak yada kesmelerıne izin verilicek ( sen saldırmazsan vendor saldırıyor başka seçenek kalmıyor kesmekten başka )

banlatan arkadaşda içinde ne tür bir kin besliyorsun bilmiyorum ama bu oyun ne kimsenin kalbini kirmaya gerek var nede onu gerektiricek sebepler var.
[color="#0000FF"]
tiberias[/color]- dostum sende bunun ıcın oyunu bırakma devam et yüz kizarticak bir sebepten dolayı banlanmadın aksine oyuna devam etmenı isterim ben olsam devam ederim farkındayım banned yemek zor bir durum ama nasil sen serveri bırakınca 3 gun sonra unutulacak isen banned olayınca 2 gun sonra unutulucaktır.

[color="#8B0000"]gm arkadaşlardan bir isteğim olucak duyarlı olduklarını biliyorum bir çok sorunumu dinlediler bu sorun her nekadar benı ilgilendirmesede

artık bu kadar ufak şeyler için banned degilde karakterden 100 g 200g yada nebiliyim yaptıgı 10 görewden gold almaması için ceza verilebilir.banned gerçekten ağır bir ceza [/color]
bana yapılan iyiliğin sonu bu deil olmamalıda.melancholy isminin böle gereksiz denilmicek bi konuda defalarca geçmesi beni haylice üzdü.ortada bi yanlş anlaşılma oldugu kesin.konu daha fazla uzamadan ben tiberiası banlayan gm nin bir açıklama yapmasını bekliorum.aksine yapmadığm bişey için her posta bana laf sokmaya çalışan klvaye delikanlıları her defasında artıcaktır..
Klavye delikanlısı ha bak şimdi sana pm den adresi mi atıyorum istediğin zaman istediğin şekilde gelebilirsin, gelmek istemezsen adresini gönder ben gelirim bakalım klavye delikanlısı kimmiş beraber bakarız...
[quote name='Nickna' date='10 June 2009 - 05:13 PM' timestamp='1244643224' post='252208']
Klavye delikanlısı ha bak şimdi sana pm den adresi mi atıyorum istediğin zaman istediğin şekilde gelebilirsin, gelmek istemezsen adresini gönder ben gelirim bakalım klavye delikanlısı kimmiş beraber bakarız...
[/quote]
Ya kusura bakmayın ama siz salak mısınız? Oyun oynamayı bilmiyorsanız oynamayın arkadaşım. Oyun oynamaktan kastım char kasmak,dungeon,pvp vs yapmak değil. Saklanbaç oynarken kavga eden çocuklar gibisiniz.

sözüm her ikinizede

Edited by Apacha

@Nickna ve @Gimp

İkinizinde bu konu altında yaptığınız yorumlarda sözlerinizi daha dikkatli seçmenizi istiyorum. Konunun gereksiz yerlere kaymaması ve amacının dışına çıkıp birbirinizi yada konuya daha sonradan katılacak kişilerin kırılmaması için.

Tiberias'ın banına gelmeden önce, Gimp bu konu ile ilgili olarak kendini savunmuş yada ortadaki yanlış anlaşılmayı dile getirmiş. Türk Kanununda bile "Suçluluğu kanıtlanmamış kişi suçlu değildir" der. Ortada adminlere gönderilen ss'nin Gimp'den gelip gelmediği belli değil ve bundan dolayı Gimp'in bu bana sebebiyet veren kişi konumuna getirilmesi yanlış. Bu noktada sayın admin arkadaşlarımızdan açıklama gelmesinin en doğrusu olacağına inanıyorum. Sadece "Gimp haklıdır" yada "Gimp haksızdır" demeleri bile yeterli. Bu şikayetin kimin tarafından yapıldığına dair serverda bulunan insanların kafasındaki yanlış yanılgının ortadan kalkması için.

Tiberias'ın banına gelecek olursak,

Evet bir vendor'un kesilmesinin cezası bu kadar ağır olmamalı. Ama bu olayı bu noktaya getiren, bu şekilde ağır bir ceza noktasına taşıyanlar adminlerimiz değil. Bu serverda zamanlarını harcayan biz playerlar. WotLK'ya ilk geçtiğimiz günlerde Dalaran'daki sıkıntıları hatırlayacak olursak,

1. Dalaran içindeki PvP
Bazı arkadaşların "Burası PvP server'ı karşı fractiondaki birini gördüğüm anda dalarım keserim beni ilgilendirmez." düşünce yapısında hareket etmesi. Server üstündeki hatadan kaynaklı açıktan yararlanması sonucunda 2-3 belkide daha fazla arkadaş banlandı belirli sürelerde.

2. Vendorların yada NPC'lerin kesilmesi.
Yine bazı aksiyon seven, karşı fractiondaki playerların gelişimini yavaşlatmak, sıkıtıya sokmak isteyen player arkadaşlarımız, gerek dalaran gereksede başka ortak alanlardaki npc ve vendorları kesme eğilimlerine girdiler. Sonuç olarak yaklaşık iki ay önce (belki yanlışta hatırlıyor olabilirim) admin arkadaşlarımızın biri (ismini hatırlayamayacağım şimdi) oyun içinde gündüz vakti sistem mesajı ile "Dalaranda Vendor kesmek yasaklanmıştır." diye uyarıda bulundu. O sırada oyunda olanların duyduğu bir duyuru. Belki akşam saatlerinde de bu duyuru gerçekleşmiştir ama ben görmedim. Ondan dolayı da tekrar yapıldı yada yapılmadı şeklinde bir yorum yapamıyorum.

Sıkıntımız şuradan kaynaklanıyor. Server üstünde yapılan duyuruların forum sayfası üstünde de hemen duyurulması yada oyun içinde spam mesaj olarak belirli bir süre (mesela 1 gün boyunca) duyurulması bu sayede bilginin playerlar arasında kulaktan kulağa taşınması yerine ilk ağızdan görebilmeleri açısından daha doğru olacaktır. Kabul ediyorum onca işle uğraşan admin arkadaşlarımız için ekstra bir iş olabilir bu.

Gelelim verilen ceza konusuna, Askerde takım komutanımın söylediği bir söz vardı. "Bir ceza vereceksen, verdiğin cezanın mahiyeti anlaşılır olmalıdır ama bu işi yaparkende adil olmayı da unutmayacaksın". Evet verilen cezanın mahiyeti açısından ceza verilen kişiyi caydırıcı mı kesinlikle caydırıcıdır bence. 3 gün oyuna girememek, bundan sonra aynı işlemi gerçekleştirecek playerlar vendorlara saldırmadan önce birkez daha düşüneceklerdir. Fakat adillik konusunda sıkıntım olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Neden derseniz? bozuk trinketi kullanıp kendine menfaat sağlayan player'a verilen cezada 3 gün ban. Yani bu iki durumu karşılaştırdığımızda her iki suçun cezası 3'er gün. Birinde kendine menfaat sağlamak, sistem açığından yararlanmak. Ötekisi sistem açığından yararlanmak değil, kendine menfaat sağlamak değil, karşıdakini zor duruma sokmak, gelişimini engellemek diyebiliriz. Ama kesilen vendor olmazsa olmaz birşey değil. Tabi takdir kesinlikle admin arkadaşlarımızdadır, verdikleri yada uyguladıkları kararları yargılama gibi bir durumda değilim, sadece düşüncelerimi dile getiriyorum.

Bu noktada aklıma birkaç soru geldi onlarıda sormak istiyorum. Cevaplarsanız sevinirim.
1. WotLK öncesinde Shattrat city'de scyer / aldor seçimi yapıyorduk, Aldor olanlar için scyer'lar düşman yada tam tersi durum vardı ki hala da var. Şimdi scyer olan biri aldor merkezine girdiğinde oradaki vendorlara saldırabiliyor kesebiliyorsa da kesebiliyor, yada aynı durum Shadowmoon Valley'de de mümkün. Scyer'sam Aldor kasan yada tam tersi durumda tüm playerların item, görev vs.gibi şeyleri almasını engelliyor.

2. Server'a başladığımıda Druid ile oynardım, şimdi DK son zamanlarda da paladinle oynuyorum. Ally tarafında oynuyorum, Horde krallarını kesmeye gittiğimizde, gittiğimiz şehirde krala ulaşıncaya kadar olan tüm npc ve vendorları keserek ilerliyorum. Bu durumda Horde playerların gelişimini engelleyici onların item, görev vs. gibi şeyleri almasını engelliyor.

Yukarıda sorduğum her iki durumda da görüldüğü üzere, bir şekilde gerek horde'lerin gerekse de ally rep kasan playerların gelişimini engelliyici durum sergiledim. Bu yaptıklarımdan dolayı ban yer miyim? Cevap "Hayır" çünkü bu güne kadar uygulanmadı uygulanamazda. Çünkü uygulanma durumunda hele ikinci sorum ile ilgili şehir basma gibi bir eğlem içine giremeyiz. Çünkü şehir basmak zaten oyunun eğlencelerinden biri. Peki dalarandaki bazı vendorların kesilmesi ile yukarıda verdiğim iki örnek arasında nasıl bir fark var? Bence fark yok. Ama takdir yinede admin arkadaşlarımızda.

Yazım biraz uzun oldu, zamanınızı aldığım için özür dilerim.

Edited by Intruder

[quote name='lord_fethi' date='10 June 2009 - 08:50 PM' timestamp='1244656258' post='252215']
Banned Kararı yanlış
[/quote]
Tamam o zaman banned kararını düzeltelim.

Arkadaşlar bakın normal bireyler gibi konuşulur çözüm aranır. O yanlış, bu yanlış, yıkarım seni, basarım evini...Nedir bunlar? Amaçsız konuşmayın

Rahatsız olunan bir durum varsa dile getirilir birininde ismi geçmiş ise cevap hakkı doğar elbet tabi oda cevap verirde gerisi gereksiz uçuk muhabbetler. Lütfen bu tür muhabbetlere girmeyin ne size yakışıyor ne foruma.

[right]İyi geceler[/right]

Edited by Vandread

Melan ss almaz gme falanda yollamaz...seni banlatmak istese 3 gün değil sınırsız yersiniz..
Ayrıca bu eli ss de gezen ally arkadasları cok iyi biliyorum ben.. Bknz : Viper..milleti küfür edicek kıvama getirip ban attırma cabaları felam herneyse..
Orada Melan ss almadı dalarana gm cagırıldı diye biliyorum..yani npc keserken sanırım gm görmüş seni...
Melan a karşı bi art niyet beslemiyorum diyosun ama orada npc kestin diye bunun tek sorumlusunuda o olarak görüyorsun...hmm bende göremedim nedense art niyet =)
Crazy sana gelince ver adresini bütün server çayını içmeye gelelim ok ?
herkese iyi oyunlar
[quote]Ayrıca bu eli ss de gezen ally arkadasları cok iyi biliyorum ben.. Bknz : Viper..milleti küfür edicek kıvama getirip ban attırma cabaları felam herneyse..[/quote]

senin zaten benle derdin bitmedi gitti :) yaptığım emote leri hala ciddiye alacak kadar kendinizi küçük görüpte küfür edecek hadde geliyorsanız suçu kendinizde arayın :) GM ne güzel demiş birisinin adı geçerse cevap hakkı doğar diye..

kaldı ki bahsettiğin o kişiye özel bi çaba göstermedim :) emoteler fena yormuş olacak ki onu çareyi küfür etmekte buldu hak ettiğini aldı :) olay kapandı. Bunu bi ara üstü kapalı ben dile getirdim diye bana unutamadın bilmem ne denildi :) o küfürleri kim yese unutamaz demiştim. e şimdi sana ne diyelim? :D demek ki seninde içine oturan bişeyler var :) hiç alakan olmadığı halde..

kaç kere söyledim tekrar söylüyorum oyun bu ve bu emoteleri bu kadar ciddiye almanıza bi anlam veremiyorum.. hayretle bakıyorum size hehe yazık valla çok yazık..

iyi oyunlar..
olay enbaşta şöyle gelişmişti ; melan a glyph yapıyorduk, fakat 1 tane glyph hiçbirimizde yoktu, bende tiber da oldugunu hatırladım, sonra bulup istemiş, oda sağolsun vermiş, daha sonra o sıralarda dalaranda bikaç gm görmüştüm vede bikaç dk sonra tiber ın banlandığı msj ı geçti, yani melan ın orda ss alıp gönderdiğini hiç sanmıyorum, zaten okadar kısa sürede nasıl göndersin :) vede zaten yardımından sonra teşekkür etmiş neden öyle birşey yapsın? lütfen ally-horde kavgası başlamasın yeniden, bakın artık forumdada profilde ally-horde yazmıyor artık :)

vendor kesme olayına gelincede, zaman zaman bana saldıran vendorları bende kesmişimdir, dalaranda saldırıp kombata soktuğu sürecede keserim :) kombattayken dazed ola ola kombattan çıkmayamı çalışcam küçücük dalaranda :) neyse sorun çözülmüş, ban kaldırılmıs daha fazla yoruma gerekyok bu konuda

@tiberias
bence böyle bir konudan serverı bırakmana gerek yok, eet bir yanlıs yapılmıs ve düzeltilmiş, birde gm in gözünden düşün vendor kesen bir player görüyor, belki ilk olsa böyle birşey yapmazdı, "dalaranda vendor kesmenin cezası 3 gün bandır" diye bir system msj hatırlıyorum, hatta o msjdan sonra LFG kanalından "onlarda bize saldırmasın ozaman" şeklinde bir cvpda gelmişti, demekki düzeltilmemiş, belkide gmde vendorun saldırmıs olacağını hesaba katmadı orda.
[quote name='engincel' date='11 June 2009 - 02:36 AM' timestamp='1244677016' post='252219']
Melan ss almaz gme falanda yollamaz...seni banlatmak istese 3 gün değil sınırsız yersiniz..
Ayrıca bu eli ss de gezen ally arkadasları cok iyi biliyorum ben.. Bknz : Viper..milleti küfür edicek kıvama getirip ban attırma cabaları felam herneyse..
Orada Melan ss almadı dalarana gm cagırıldı diye biliyorum..yani npc keserken sanırım gm görmüş seni...
Melan a karşı bi art niyet beslemiyorum diyosun ama orada npc kestin diye bunun tek sorumlusunuda o olarak görüyorsun...hmm bende göremedim nedense art niyet =)
Crazy sana gelince ver adresini bütün server çayını içmeye gelelim ok ?
herkese iyi oyunlar
[/quote]

şimdi yazında iki nokta dikkat imi cekti ilki bizi banlatmak istese sınırsız ban yememiz bu lafta kalmasın hadi BANLAT ın görelim...

evet ss alınmamış whispten gm ye dalaranda npc leri kesiyo denmiş diyen kim melan glyp isteyen kim oda melan, bir sever de yaptığınızı kabul edin özür dileyin uzatmayın...özür dilemek acizliği değil büyüklüğü gösterir...

emote lere takacak kadar mı biliyosunuz bu oyunu viper viper diye tutturdunuz adam size napıyo küfür mü ediyo karşısındaki rakibine emote kullanmak yasak mı? Bu emote karşısında küfür edecek kadar aciz insanlar varmı burda? bunlarda soru işareti

ikinici nokta buyur gel adresi bilen biliyo artık server ımı toplarsın caymı içersin orası sana kalmış her zmn kapım açık beklerim...

son olarak form da bu kadar ağır konuştuğum için de okuyan herkes ten özür dilerim pm atmak varken gerek siz bir yazıydı...

Ally horde kavgası değil bu bütün cıkan tartışmalara bakarsanız geçmişten gelen tartışma ve sorun cıkaran tarafın her zmn sabit olduğunu göreceksiniz...
  • Author
insanların kalbini kırmak kolay, tamir etmek zordur...
oyuncu kaybetmek kolay, kazanmak ta zordur...

üzüldüğüm nokta pispisine ban damgası yemek, pekçok serverda oynadım neyin ban sebebi olduğunu azçok bilirim ama bu ban sebebi olamaz. arkadaşlar güzel söylemiş destekleri için teşekkür ederim.

işin komik tarafı aynı kural 5dk sonra benim önerim üzere ban atan Aurel tarafından kaldırılıp vendor'lar siliniyor. güzel ülkemden örnekler gibi üstgeçit yok diye yoldan geçen birileri ölüyor, sonra üstgeçit yapılıyor. öleni geri getiremezsin ama banı kaldırabilirsin. ama nedense benim banım kaldırılmadı. guildimde raidle çok meşgul olduğu için gerekli tepkiyi gösteremedi sanırım. bu ban bana değilde bir başkasına atılsaydı, horde/ally farketmez gerçi hordelara kimse bu nedenden ban attırcağını sanmıyomda, gösterceğim tepkiyle eminim bunu önleyebilirdim. Aurel beni banladıktan sonra sordu bu banı yapan başkası varmı diye sadece 2 kişi "ben" dedi. teşekkür ederim başta onlara, orda 30 kişide olsa 1 kişide olsa Aurel ban atamadı, çünkü gm'lik bu değil, gm oynu oynanabilir kılmak için vardır, oyunu zehir etmek için değil. kimse ban atmak istemez heralde oyuncusuna ama ben Aurel'den banı kaldırıp bidaha uygulanmayacak bi kuraldan ban yediğim için bi özür beklerdim. kendisinede söledim 3gün sonunda dönmeyeceğimi, insanda şevk kalmıyor, bazı görüp-görmediklerimde dokundu bana.

@melancholy
kimsenin ss'i 5 dk içinde değerlendirilmez zaten, şikayet eden gm'ye bir şekilde ulaştı. bana küfreden birinin ban talebi günlerdir beklerken, anında cezam kesildi. dediğiniz gibi sanırım süresiz ban atmak istiyosanız attırabiliyormuşsunuz... sağlam bir kaynaktan şikayeti Melancholy'nin yaptığını öğrendim ve açıkçası böyle birşeyi yapmasını bekleyeceğim kişi sayısı bi elin parmaklarını geçmez, başındada malum kişi gelir. bugüne kadar ah falan olsun hiçbişekilde ticaret yapmamış olan ben, sırf buzları eritmek için ona yardımcı oldum ve karşılığınıda bu şekilde aldım. bunun içinde üzgünüm

Edited by tiberias

Yazmamak için kendimi zor tuttum ...

Öncelikle yapıcı olmak yerine çözüm aramak yerine ortalığı iyice alevlendiren arkadaşlara lafım...

Herkes okumasını vede yazı yazmasını biliyor ... Bu noktada herkes istediği kişiye istediğini yazar ...

Ama kendine yapılmasını istemediğin bir hareketi sende bir başkasına yapmamalısın ...

Burada ne ADMİNler nede OYUNCULAR farklı değillerdir ...

Sonucta hepimiz oyun oynamayı seven bireyleriz ...

Gelelim ban konusuna yanlış anlama giderilmiş ve konu kapatılmıştır ...

Bundan sonrada sizlere sadece bir ricam olacak ...

Bu servera her gün yeni kişiler katılıyor yada gelmeyi düşünüyor ...

Bu noktada siz oyuncular bu servera kişileri çekebilirsiniz ... Bu yazılar kişileri servera cekmekten cok kacırmaya yarayacaktır ...

Her bir ama yanlış ama doğru bir olayda burada kırıcı yazılar yazmaktansa ...

Kendinisine güvendiğiniz yada inandığınız cenarion üyelerine pm atmayı deneyiniz ...

( Not : Tüm cenarion üyelerine güvenebilirsiniz ... )
ben konuyu uzatmaktan daha çok bu vb. sorunların ortaya çıkma noktasını söyleyeceğim: ally ve horde un birbirleriyle muhatap olması :) kaldırın şu party atma olayını birbirleriyle konuşma olayını olsun bitsin.. ne yardım eder ne konuşur ne küfür eder ne de başka bişey.. zaten baş saçmalık oradan geliyor :) düşmanlar hiç konuşur muymuş :) oyunda tarafsınız ve birbirinizle muhatap olamamanız gerekmekte..

ben buradan gm arkadaşlara sesleniyorum kaldırın bu özelliği bu ve buna benzer tatsız durumlarda olmasın..

herkese iyi oyunlar..

Edited by Primba

ne adammış kardeşim bu tiberias
haksız yere ban atılan bi ton adam var bu server da..bunu bilmeniz gerek önce..kimse cıkıpta burda komposizyon yazmıyor gm e pm atıp halledilsin bi ban atıldı diye bu kadar şamataya gerek yok...olay adres vermeye falan gitmiş yahu..Ama haklı yere ban verilen durumlarda var..onuda göz ardı edemeyiz.orada gm i Melan çağırmadı.bunuda bilesiniz.
adamı resmen sorgusuz yargısız gm den de dahi duymadan idam ettiniz..yazık size
viper sana karsı herhangi bi garezim yok arkadasım orada senin kurbanların adına konuştum ben =) ayrıca senin aklınada sadece bu küfür olayı gelmesin lfg den veya Wt kanalından" elimde ss var npc kesen bir horde u bildirmek istiyorum" vs yazılarını görmüşlüğümde var..ama helal olsun bunu kendine görev edinmişsin=)
evet bu ve bu gibi konular cok fazla uzatılmış...
şunu söylemeliyim son olarak sanırım bu konu hakkında...
Bu başlık gereksizce acılmış bir başlıktır kanımca..gereksizce acıldıgı yetmiyormuş gibi tiberias ın crazy nin vs söyledikleriyle gelişmiş ve bir adamı idam etmişsiniz..yazık...
Bu ban kararı doğru : daha önce sistem mesaj gecildi gm ler tarafından
Bu ban kararı yanlış : npc lere sadece kendimiz değil onlarda bize atak verebiliyor vs
bencede ban atılmaması gerekirdi...npc kaldırılsa veya her iki tarafında kullanabilir duruma getirilse daha iyi olabilirdi...

Not: bu söylediklerim arasından bazıları cımbızla cekilip başka bir konu gündeme getirilebilir dikkat =)

iyi oyunlar arkadaslar
  • Author
melan, norra veya aynı niteliklere uyan bir başkası benim için pek farketmio nickinin ne olduğu. ben kimlerin ne sebeplerle, hangi duygular içinde ban isteğinde çok iyi biliyorum. kimseyi aptal yerine koymanıza gerek yok. herkes kimin ne olduğunu gördü, görüyor ve görecek... wt iyi yolda...

Edited by tiberias

[quote]viper sana karsı herhangi bi garezim yok arkadasım orada senin kurbanların adına konuştum ben =) ayrıca senin aklınada sadece bu küfür olayı gelmesin lfg den veya Wt kanalından" elimde ss var npc kesen bir horde u bildirmek istiyorum" vs yazılarını görmüşlüğümde var..ama helal olsun bunu kendine görev edinmişsin=)[/quote]

herhangi bi garezim yok diyosun ama hala bana atıfta bulunuyosun :) neden acaba :)

ayrıca evet o cümlemi çok iyi hatırlıyorum adam beni göre göre gitti malzeme satan npc yi kesti. diğer boşta duranları kesse bişey demicem. hadi onuda geçtim ne diye keser anlayamadım bi türlü. npc den ne istiyor olabilir ki :) adam dk ve yolda yürüyüp bütün npc leri kesti e haliyle seninde o cümleden anlayacağın üzere anlık yapılmış bir olayı iletmek istedim gm e :) özellikle beklemiyodum yani orada meraklanma bazıları gibi pusuya yatmıyorum :) ben rogue değilim ambush oynamıyorum :) o yüzden bazıları gibi fesatlık yok içimde benim merak etmeyin. kim neyi ne kadar hak ediyorsa onu alır ona razı olur..

ha son 2 şey daha :) o yazıyı gördüysen demek ki her iki tarafta da oynuyorsun :) hem ally hem horde olmak güzel bi duygu olsa gerek.. yazık.. acaba ally ler ne yapıyolar ne dicekler bi gireyimde bakayım bugün oltaya kimi düşürücem düşüncesi var :) ve sende onlardan birisin veya bir arkadaşın :) hiç fark etmez ikiside aynı şey hehe. sonra tutup bana kendine görev edinmişsin diyosun :) bu ne lahana bu ne perhiz :)

2) senin kurbanların diye tabirin hoşuma gitmedi :)
[quote name='tiberias' date='11 June 2009 - 04:33 PM' timestamp='1244727236' post='252239']
melan, norra veya aynı niteliklere uyan bir başkası benim için pek farketmio nickinin ne olduğu. ben kimlerin ne sebeplerle, hangi duygular içinde ban isteğinde çok iyi biliyorum. kimseyi aptal yerine koymanıza gerek yok. herkes kimin ne olduğunu gördü, görüyor ve görecek... wt iyi yolda...
[/quote]

Tiberias bu kuskuları neden besledigin gayet acık sen oyunda düzgün işler yapsan neden millet senin üzerine gitsin demekki sende bisiler yapıyorsun ki burda svmeyen kisi cok birde hic birsey yapmamıs gibi kendini acıklı yazılar yazmısın senin lfg den neler yazıdıgını tüm dünya biliyor hea oyunda millete artistlik yapıyorsun ben imbayım buyum suyum diyorsun burda 3 gün ban yiyince kendini sucsuz günahsız düzgün duran adamlar gibi gösteriyorsun bu yanlıstır herkezin ne oldugunu herkez biliyor ve ona göre davranıyor bandan sonrada gelip gelmicegin sana kalmıs...
  • Author
merak etme o lfgden tartıstığım insanlar bile bana arka çıkıyorsa, o takışmaların sadece oyundan ibareten olduğunu anlayabiliyolar demektir. benim kimseye ben imbayım dememe gerek yok, beni imbalaştıran sizlersiniz(lafım bazılarına), pete benim ismimi yazanlar, forumda pandora/tiberias şöle böyle yazanlar, beni banlatmaya çalışanlar vs. vs. evet ben hırslı bi oyuncuyum, biraz hırs biraz yetenekle iyi bi oyuncu olabilirsiniz. benimde kabahatlarım , yanlış noktalarım olmuştur. ağız dalaşı yapmayıda severim evet ama karşındaki adamsa buda çok güzel olur. ama gidipte kimseye ne hakaret ederim ne küfrederim, ne bug kullanırım, nede olur olmadık sebepten banlanmasını isterim. kısacası kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasınada yapmam. kimsin bilmiorum ama crazy'nin de dediği gibi oyunu bırakırsam sadece birilerinin basit emellerine uşamasına aracı olurum - banned damgası yiyip defalarca devam etmek nasıl ki karakterim değilse, ufak engeller karşısındada yılıp vazgeçmek karakterim değildir.

Edited by tiberias