June 15, 200916 yr sabırla yeni patchi bekliorum . hadi dk imba bi class 3.1 e kadar anliomda birde ret paladinler var 10k ların havada ucustuğu. buglu item kullanmak suçta buglu class skilleri kullanmak nası bişi acaba
June 15, 200916 yr Kısırlaştıralım,hadım edelim,köklerine kibrit suyu dökelim,yakalım,işkence edelim... Evet...Aylar önce bu durumu görmüştük ipini koparan dk kasıyor diye ama işin bu duruma geleceğini bilemedik :)Allah aşkına main charlarını bırakıp diğer dk arkadaşlarına "özenen" 80 olup üzerine saronite seti çekmesiyle bg ye atlaması bir olan DK'lara sesleniyorum.Ha tamam sizin kişilikleriniz belki 5 dk bir arada dolaşıp sürekli birilerini çekmekten haz alacak kadar düşmüş olabilir, lakin hani sizin düştüğünüz bu kişilik bunalımından da kurtarmak istiyoruz Bakın gençler yanlış yoldasınız, biraz kalitenizi, seviyenizi, kişiliğinizi yükseltin.Bl@zzard DK'lara yürü ya kulum yürü demiş olabilir.Arkasını Blizzardı dayayıp üzerimize kerkinmeyin. Hani 5 dk çekiyorsunuz beni 4 tane silence yanyana atıyorsunuz birde kesseniz içim yanmıcak.Bunu aşağılamak yada kendimi yüceltmek icin söylemiyorum cidden 5 kısı arasından 4 silence 3 death gripten sonra 15 tane holy light atıyorum ona üzülüyorum.Oynadıgınız charın hakkınıda vermiyorsunuz birilerine özenmekten bizlerinde oyun zevkinin içine ediyorsunuz.Ha eğer HORDE-ALLY "düşmanlıgını" birbirlerine zehir etmek amacıyla tanımladıysanız Allah akıl fikir versin demekten başka bana birşey düşmez... Ha şimdi yüksek zekalı arkadaşlar cıkmıcak mı cıkıcak...Ne dicekler...Yahu isteyen istediğini kasar...Kas güzel kardeşim kas sana kasma diyen yok ama birazda sağduyu sergile.Burası büyük bir server değil, kişiler belli, oynayanlar belli.Bizler birbirimize muhtacız birbirimizi kaçırarak hiçbirşey elde edemeyiz.Ben şahsen Nebu'nun dağılmasına üzüldüm, giden oyuncularada... Evet neyse konuya dönmek gerekirse Saroniteleri cıkaralım,Dk'ları bırakalım,ne güzel çeşit çeşit classlar eşiliğinde efendi efendi oyunumuzu oynayalım... Ha bu kadar yazının üstüne hala yazımı başka yerlere çekicek embesiller çıkarsa Özelden msn flan istesin orda birbirimize sövelim...
June 16, 200916 yr Ryuu'nun gerceklestirmek istedigi dk ordusu görevini iyi yapıyor. Tebrikler arkadaşlar.. Death Griplerinizle iyi pvpler dilerizzzzz...
June 16, 200916 yr Bl!zz gör bunları, dk nerf @tiberias sanırım dediğin 10k dmg seal of vengeance/corruption da , hiç kullanmadığım için bilemiyeceğim tam 10k dmg de görmedim henüz (full buff holy wrath dışında) bu seal stockladığında judg. dmg i stock başına %10 artması gerekiyo, sanırım %10dan biraz fazla artıyo ortalıkta bu sealları kullanarak dolasan retri palalar ilginç oluyo gerçekten retrinin seal ı commandır
June 16, 200916 yr sadece o deil ki holy palanın dmgları sürekli bozulurken rette sürekli bi abarma oluyo. spell den etkilenmeler bozulurken , ap den etkilenmeler sapıtıo. örnek vermek gerekirse hammer of wrath sp ve ap den %15 etkilenir ama ne hikmetse ben oyundaki heralde en imba gear halimle 4k criti zor görürken, retri pala gelip bana %20 canım 20k canım olduğunu düşünürsek yani 4k canıma 7k atio en az . bi arkadasın 21 k marty/blood judgladıına dair söylentiler var 8 sn de bi atılan instant bi spell 21 k vuruosa - onu geçtim 21 k vurabiliosa afedersin boku cıkmıs demek oynamalayım hiç bari. tmm isterse sürüsüne bereket dk olsun. full dk girin. benim için dk sorun değil. ama bug olmasın tüm classlar full çalışsın ondan sonra ne halimiz varsa görelim. yeni patche geçince o dkların çoğu patlar zaten. benim hayatta kalmamı saglayacak beacon um calismazken, benim kritik talentlarım çalışmazken aylardır. bide üstüne dmg vuran seallarım ne hikmetse holyde damageları düşerken hala inatla oynamaya çalışıyorum. 50 gold verip retri olmak çok kolay arena puanımda ratingimde heromda badgeimde herşeyim var cok kral retri olr istesem ama holy seviyorum. şimdi bi class , bi specte bozukluk var diye, bug var diye ona geçip onu kullanmanın, buglı trinket kullanmaktan ne farkı var? seni demiyorum nightmare ama o dediğim dmgları atan ret arkadaşlar var. bende retri olp 5-10k ları havada uçurturum belki bana çok zevkli gelebilir ama karşıdakide bana saydiriodur eminim. biz guild olarak item olarak baya ii bi noktayız şuan fakat anlaşılan o kadar item, o kadar resilince boşuna kasıyosun. skiller çalışmadıktan sonra istersen t25 sezon50 giy ne faydası var? zamanında nebu nun benzer bi kararı vardı. başta ben çok tepki göstermiştim. şimdi diyebilirsiniz benzerini siz yapıyorsunuz ki allyda pvp yi gerçekleştiren %80 biziz. ama bizim isteğimiz gm'lerden olduğu kadar sizlerdende. ss teki görüntü mevcut. bizimde cogu arkdasımızın 80 saronite setli dk sı var ama gerçekten zevk aldığı classı oynamaya devam ediolar. clemnorun dediği gibi skill bar'a 4 skill dizio çoğu oblitirate, grip, o can basan tap bide biraz anliosa silence o kadar. loga bakiosun bunlardan başka bişi vurmuo. yazık valla, oyunculuk bu değil. tüm dk lar alınmasın bazıların dk sı main charı. iide oynuolar Ryuu, Ortis, Nemrut vs.. ama hergün yenisi türüo nedense horde ta dünkü tablo tak ettirdi. çekişmeli gitti savaş eksiktik falan belki kazansak büyük haz alcaz ama. herkes sinir oluo oynarken 10 dk 5 ret pala gibi bi rakibe karsı. biri dmg yemio zaten saydırıo plate 4-5 diğeri zaten uçmuş gitmiş... sabırla yeni patchi beklioz, bugün yarın dendi. inş herşey düzelcek Edited June 16, 200916 yr by tiberias
June 16, 200916 yr şimdi bişiler dicem abiler ama kızmak yok bakın biz nebuc olarak bg lere bir süre ara verme kararı verdiğimizde guıldde bir tane dk vardı oda liberalites di yani melancholy bg lere giren.. ally arkadsların bize demediği kalmamısdı bizim mage ve pri arkadslarımız 3 sanie ayakda duramıorda bu akımı ben baslattım bırakalım die guıld arkadslarmda beni kırmadı ve birsüre ara verdik bakın banko 5 pala 3 dk crazy ve viper wsg de biz viper ı bulcaz da cloth kescez pehhh pehhh pehhh şimdi gün oldu devran döndü iyimi oldu bence berbat bi durum tiberiyede katılmamak elde değil judge vuruorum 700 critic gidior retri pala vuruor 5k 6k belki daha fazla ben dk(arthas) dan 8k frost strike yedim okadr resilince kasdım ne anlamı var...birde topiclere konu olmayan balance duruidler var thug 11k strafire vurdu ardından 5k bi skill 2 inci stara kalmadan öldüm balon bile acamadım hadi actım dielim aynı tablo balondan sonra da olcak 2v2 de balance wtde problem diil ama birebirde yaklasamadan öldüm neyse arkadslar bu yazıları bizde yazdık tepki aldık ama ben sizi destekliorum...resilince li itemlerin bi anlamı yok gibi pve ye dewam...
June 16, 200916 yr 3.0'ın gelmesi ile main charımı bırakıp DK'ya geçenlerden biri olarak yukarıda yazılanları birazda üstüme alıyorum. Her ne kadar World of War guild üyesi olsamda, Öncelikle şunu söylemekte yarar var, Herkez istediği charda oynayabilir kimse kimseye karışamaz. şu anda elimde lvl 80 bazında druid, dk ve paladin var. Kimse kalkıp bana git druid'inle oyna yada git madem pala kastın onunla oyna diyemez dersede lafını benim bazımda yer. Benzer şekilde Crazy'e de olsun Tiberias'a da olsun, Ryuu'yada yada serverda ki tüm playerlara durum aynı şekilde. Kabul etmek lazım, DK konusunda Bl!zz amca biraz abartmış, ben bu forum altında başka bir konuda dk'larla ilgili birkaç şey yazmıştım damageleri bazında azı var fazlası yok diye, o zamandan bu yada gelen güncellemeler ve düzeltmeler sonrasında bir nebze olsun damageleri, skileri, talentleri düzeldi bir kısmı da bozuldu. Server stabil hale gelinceye kadar da bu durum devam edecek. Ki bu her klass içinde aynıdır. Örneğin Frost talentinden bir talent/skill düzelirken blood'da skill/talent bozuluyor. Bunu blood'ları nerflemek için yada daha kötü bir hale getirmek için WT ekibinin bilerek yada isteyerek yaptığını düşünmüyorum, ki düşünmekte saçma olur. Neden herkez dk'larin death grip ve strangule skillerinden rahatsız? Ben herhangi bir wsg'da kaçmaya çalışan yada zor durumdaki bir arkadaşın üstündeki hordeyi aramıza çekip 1 vs 3/5/10 yaparken "Süpersin abi" diyeceksiniz, ama aynısı kendi başınıza geldiğinda "Yok böyle saçmalık" denilecek. Bu düşünce yapısı yanlış arkadaşlar. Karşındakini skill kullandırmamak, skilini bozmak, stun manyağı yapmak, silince atmak, bu oyunun esasları bunları iyi kullanan yada kullanabilen bu oyunda ayakta durur. O zaman tüm buna sebebiyet veren skilleri kaldıralım, kafa kafaya girip savaşalım bakalım ne olacak? Knight'dan ne farkı kalacak bu oyunun o zmaan? Ha herkez patch notlarına bakıyor ve diyorlarki 3.1.0 ile birlikte dk'lara Bl@zzard nerf uyguladı, herkez main charına dönecek. Bende o arkadaşlara soruyorum, Bl@zzard hangi talent ve skillere nerf uyguladı? hangi skill ve talentlerin güçleri düşürüldü yada etkinlikleri düşürüldü? Peki o bahsi geçen talent ve skillerin hangileri WT'de doğru çalışıyor? WT zaten o nerfi dk'lara 3.0'a geçtiğimizde uyguladı Blizzardın kaç ay sonra görüp düzeltmeye çalıştığı güç dengesini WT'de WotLK'ya geçtiğimiz günden beri görüyoruz. Ha şimdi bunlara örnke vermek lazım, (ki burada yazılanlara bir süreden beri DK oynayan, DK'ların çalışan/çalışmayan skill ve talentlerini inceleyen tüm playerlarda katılacaktır, hatalarım varsa lütfen düzeltin) [url="http://www.wowwiki.com/Patch_3.1.0"][b]3.1.0 Patch notları[/b][/url] [b]Antimagic shild:[/b] Adsorplayacağı damage dk'nin max canı ile sınırlandırıldı, normal gibi çalışıyor şu anda (Normal) [b]Blood Boil:[/b] menzili 10 yarda düşürüldü, 30 yarda vuruyor (Rogue'lere karşı NERF) [b]Blood Plague:[/b] Talentsiz 15s süresi var, 12s'ydi normalde (BUFF) [b]Blood Strike:[/b] Disasterlardan gelen ekstra damage değişti, Disasterlardan gelen damageler normal damagelerimize etki etmiyor (NERF ama zaten disasterların damageleri etki ederse bizim için BUFF olacak) [b]Death Pack:[/b] 3.1.0 ile artık critlemeyecek, şu anda kaç kişi yanında ghoul ile geziyorki minion'unu sacrifice edip kendine heal atsın (Normal şartlarda bizim için NERF ama helebir çalışmaya başlasa WT için BUFF) [b]Death Strike:[/b] Verdiği damage, weapon damagesinin %75'e çıkarıldı, attığı heal %20 kadar düşürüldü, Damage atıyor, ama bizi heallemiyor (Damage bazında düşünecek olursak damagesinde artma var bizim için BUFF, attığı heal düşürülmüş bizim için NERF ama çalışmadığı için bağlamıyor bizi) [b]Frost Fever:[/b] Talentsiz 15s'ye çıkarıldı, Normalde 12s (BUFF) [b]Frost Presence:[/b] Armor artışı %60, magic büyülerden %5 damage düşüşü sağlıyor, 3.0.9'da armor artışı %80, büyülerin damagelerinde ise %15'lik düşüş veriyor (KATIKSIZ NERF) [b]Obliterate:[/b] Damagesinde az buçuk oynama, disasterlardan gelen damage etkisi yok (Az da olsa NERF) [b]Pestilence:[/b] Artık damage vurmayacak (zaten 150-200 arası vuruyordu) sadece disasterları etraftekilere yayacak, şu anda sadece daamge vuruyor, kimseye disaster attığı yok, Serverda bu skili kullanan varmı bilmiyorum ama damage bazında düşünecek olursak azucuk NERF) [b]Plague strike:[/b] karşınızın üstündeki HOT'ları %25 şansla silme özeliği kaldırıldı 3.1.0 ile, serverda çalışmıyor. (Balance druidlere karşı NERF ama çalışmıyor) [b]Raise Dead:[/b] CD'si 3 dakikaya düşürüldü, dışarıda kalma süresi ise 60s, 3.0.9'da cd'si 5 dakika dışarıda kalma süresi 2 dakikaydı. (NERF gibi düşünülebilir ama süper bir buff, Blood olanlar zaten bu minionu kendine heal atmak için kullanıyorlar, yeni sistemde 10 dakikada 3 defa ghoul summonlayıp sacrifice edebilirsiniz, 3.0.9'da 2 defaydı Yukarıda da sormuştum serverda yanında ghoul ile gezen kaçkişi gördünüz? ) Silahlara basılan enc'ler ile ilgili kısma gerek görmedim. Talentler bazında: [b]Blood:[/b] [b]Abomination's Might:[/b] Artık Death strike skilini de kapsayacak (BUFF) [b]Blade Barrier: [/b] parry şansı %2/4/6/8/10'dan %1/2/3/4/5 'e düşürüldü (kullanan DK'lar için NERF) DK'lar artık elini Tanklıktan yavaş yavaş çekecekler [b]Blood Aura:[/b] İsmi değişecek, blood presence'deyken size hattığı heal artırıldı, (BUFF) [b]Blood Gorged:[/b] Expertise yerine Armor penetration verecek, artık plate sınıflara karşı daha vuruşları artacak, dodge, miss, parry geçmezlerse (BUFF) [b]Bloody Strikes:[/b]Blood strike ve heart stike'ın damagelerini artırdığı gibi artık 3.1.0 ile blood boil (yani 30 yardlık skilinde damagesi artacak) (BUFF denebilir azcuk damage artışı) [b]Bloodworms:[/b] Wormların verdiği heal artacakmış, ahh ah çalışsa (BUFF) [b]Dancing Rune Weapon:[/b] Çıkarıdğınız ikinci silahın dışarıda kalma süresi %50 kısaltıldı, ama cd'si 90 saniyeye düşürüldü, ve atack hızı 3.5s'den 2.0s'ye düşürüldü (Daha az kalacak, daha çok beyaz vuruş yapacak, daha sık aralıklarda summonlanacak, artıları eksileri kişiden kişiye değişir ama bende BUFF, tabi birde bizim server'a gelirse) [b]Heart Strike:[/b] Weapon damagesi %60'dan %50'ye düşürüldü, disasterlardan gelen ekstra damage miktarı artırıldı, (NERF) [b]Hysteria:[/b] 3.1.0 ile bizden götürdüğü heal %2'den %1'e düşürüldü, artık bunu kullanmak için hiç çekinmeyeceğiz (BUFF) [b]Might of Mograine: [/b] Blood boil, blood strike, Death strike ve Heath Strike'in critik şansını %45 artırıyor, bu skiller içinden Obliterate çıkarılmış (NERF gibi görünse de Obli yerine Death kullanımı daha çok rağbet göreceğini düşündüğüm için tartışmaya açık) [b]Scent of Blood:[/b] İnternal cd'si kaldırılıyor, (Çalışırsa BUFF) [b]Spell Deflection:[/b] Spell damageleri deflect etme şansı &15/30/45'e çıkarılmış (Çalışırsa BUFF) [b]Sudden Doom:[/b] 3.0.9'da procladığında Death Coil'i rune power istemeden atıyorduk ki çalışmıyordu artık procladığında death coili otomatikman bizim yerimize atacak skill atmak için zaman harcamayacağız (BUFF) [b]Vampiric Blood:[/b] Cd'si 1 dakikadan 2 dakikaya çıkarıldı, Bir çalışan bir çalışmayan talentimiz (NERF) [b]Will of the Necropolis:[/b] İşleyiş açısından yenilik gelmiş, ama bizde çalıştığı pek söylenemez. [b]Frost:[/b] [b]Black Ice:[/b] 3.0.9'da sadece frost damageleri %4/8/12/16/20 artırıyordu 3.1.0 ile hem shadow hemde frost damageleri %2/4/6/8/10 artırıyor (Frost damage ağırlıklı oynayanlar için NERF, shadow ve frostu eşit oynayanlar için BUFF olabilir tartışılabilecek bir talent) [b]Blood of the North:[/b] Blood strike'in damagesini %15 artırıyordu 3.1.0 ile birlikte hem Blood strike hemde forst strike'in damagesini %15 artıracak (Güzel bir BUFF) [b]Chilblains:[/b] Karşınızdakinin yürüme hızını 3.0.9'da %30 düşürürken artık %50 düşürecek (Bizden koşarak kaçmak isteyenler birkez daha düşünsün BUFF) [b]Frost Aura:[/b] Party/raid'e sapladığı resistance yerine artık frost presence'nin sağladığı özelikleri blood ve unholy presence'lerde de kullanmamızı sağlayacak (tartışmalı bir talent daha, resistance vs Heath+Armor yorum size kalmış) [b]Glacier Rot:[/b] Howling blast, ice touch, frost strike spellerinin damagelri %20 artacak, eskiden %10'du (BUFF, Black ice'in beraberinde getridiği NERF'le sıfırlandı diyebiliriz ) [b]Howling Blast:[/b] Bl@zzard tarafından şamar oğlanına dönen bu talent/skill nerflene nerflene ne hallere geldi, artık frost fever olanlara %100 daha fazla değil değil %50 fazla vuracak (Orijinal'dekiler için NERF ama bizde bu skill hiç bir zaman doğru çalışmadı) [b]Improved Icy Touch:[/b] Icy touch'un damagesi %5/10/15 artacak eskiden %10/20/30'du (SÜPER NERF) [b]Lichborne:[/b] Artık karşıdakinin %20 missleme şansı kalkacak, ki zaten çalışmıyordu bizde (Orjinal için NERF bizim için hiç önemli değil) [b]Rime:[/b] Howling blast üstüne etkisi hiç bir zaman çalışmamış bir başka talent, procladığında HB'nin cd'sini sıfırlayacak, olsa kaç yazar olmasa [b]Runic Power Mastery:[/b] Rune powerını 30 artırıyor 3.0.9'da 3 talent puanı veriliyordu 3.1da 2ye düşürüldü [b]Tundra Stalker:[/b] damageler üstüne etkisi %2/4/6/8/10'dan %3/6/9/12/15'e çıkarıldı (BUFF) [b]Unbreakable Armor[/b] artık sadece fiziksel damageleri azaltacak, cd'si 1 dakikadan 2 dakika çıkarıldı (NERF) [b]UNHOLY[/b] [b]Desecration:[/b] 3.1.0 ile belli bir bölge içindeyürüme hızında %50'lik düşme veren ve karşınızdakinin %10 kadar daha fazla damage almasını sağlayan bir talent (BUFF ama çalışmıyor ne yazıkki) [b]Impurity:[/b] Spellere katkısı %5/10/15/20/25'den %4/8/12/16/20'e düşürüldü (NERF) [b]Magic Suppression:[/b] 5 puanlık talent 3 puana düşürüldü çok aman aman değil [b]Master of Ghouls:[/b] Summonladığınız Ghoul'u kontrol etmenizi sağlayan talent, süresel değişim vardı yukarıda yazmıştım. [b]Night of the Dead:[/b] Ary of Dead skilinin cd'sini kısaltıyor ama summonlanan ghoul'ların alan vuruşlarından aldığı damage üstüne etkisi kaldırılmış (Tartışılabilri ne kadar hızlı summon o kadar çok damage bende BUFF) [b]Outbreak:[/b] Artık Scourge Strike skilini de kapsıyır damagelerinde %7/13/20 artış sağlıyor (BUFF) [b]Reaping:[/b] 3.0.9'da Blood Strike ve Blood Boil ile procluoyrdu şimdi Blood Strike ve Pestilence ile proclayacak çok aman aman birşey değil. [b]Scourge Strike:[/b] Weapon damage'nin etksi artırılıyor ama disasterlardan gelen damage düşürülmüş (Tarışılabilir ama bence BUFF) [b]Shadow of Death:[/b] Str ve Sti %2 artıyordu, öldükten sonra da 25 saniye ghoul olarak savaşmamızı sağlayan talentti, ama hiç bir zaman öldükten sonra ghoul olamadık Bu talent kaldırıldı (NERF denebilir) [b]Unholy Aura:[/b] Artık ister blood ister frost olsun daha hızlı hareket edceğiz cd'ler daha hızlı bitecek (BUFF) [b]Vicious Strikes:[/b] Artık death strike'a crit şansı eklemeyecek (NERF zaten Blood'da yeterince katkı almıştı ) şimdi yukarıda yazdığım yada yorumlamaya çalıştığım skill ve talentlere bakacak olursak, ister 3.0.9 olsun ister 3.1.0 olsun her ikisinde de aynı talent ve skiller çalıştığı durumda DK açısından hiç birşey değişmeyecek. En azından ben öyle düşünüyorum. Bunun doğruluğunu yada yanlışlığını zaman gösterecek. Serverdaki classlar arasındaki güç dengesinin kurulmasını ise açıkacak patch'ler değil, WT ekibinin server üstündeki güncellemeleri sonunda çalışmayan yada çalışıpda problemli çalışan skill ve talentlerinin düzeltilmesinden sonra ortaya çıkacaktır. Bu noktada da main charını bırakıp başka char kasan arkadaşlara çıkışan arkadaşlar için de şunu demek istiyorum. Burası private server ve private server'ların olmazsa olmazı pvp yapmaktır. Skiller ve talentlerinin bir çoğu çalışmayan yada damagelerinde sorun olan bir class ile oynayıp kendi kendimi deli edeceğime, en azından düzgün çalıştığını düşündüğüm bir class ile oynarım karşımdaki sinir olsun. Bu ne kişiliksizliktir ne adiliktir nede başka birşeydir. Bu konuda düşünce yapınızda değişiklik yapmanız gerekiyor bence. Yazım uzun oldu herkezin zamanını aldığım için özür dilerim. Sadece dün geceden gelen bir sinir debreştide...
June 16, 200916 yr Author @jenifer biz pvp yapmıycaz demedik sadece artık cloth leather mail arkadaşlarımız girmek istemiyolar dedik..Ayrıca resilencede dediğin yüzde yüz doğru keşke saatlerce arena kasıcağımıza pve itemi dizseydik cünkü üstünde full deadly item 760-800 resilence de olsa yediğin dmg hiç farketmiyo cok haklısın... @jester ''Neden herkez dk'larin death grip ve strangule skillerinden rahatsız? Ben herhangi bir wsg'da kaçmaya çalışan yada zor durumdaki bir arkadaşın üstündeki hordeyi aramıza çekip 1 vs 3/5/10 yaparken "Süpersin abi" diyeceksiniz, ama aynısı kendi başınıza geldiğinda "Yok böyle saçmalık" denilecek. Bu düşünce yapısı yanlış arkadaşlar. Karşındakini skill kullandırmamak, skilini bozmak, stun manyağı yapmak, silince atmak, bu oyunun esasları bunları iyi kullanan yada kullanabilen bu oyunda ayakta durur. O zaman tüm buna sebebiyet veren skilleri kaldıralım, kafa kafaya girip savaşalım bakalım ne olacak? Knight'dan ne farkı kalacak bu oyunun o zmaan?'' Ally de hiç 10 dk gördün mü neyse yazında haklısın hemde yerden göğe kadar ne güzelde yazmışsın bizde kötü bişey demedik zaten madem nerf te yok Senin gibi bizde druid imizi yada magelerimizi vs vs bırakıp Bl!zz amacaya sırtımızı dayıycaz bak nerf diye patch beklemesine gerek kalmamış kimsenin nasıl olsa.. Horde arkadaşlara neden dk kastınız yada bırakın oynamayın da demedik , Bükemediğin bileği öpmesini bilceksin sadece madem dk bu kadar süper ötesi bi class hepimiz kasarız girer cekeriz birbirimizi ko dan farkımız olur ....server da kalan cloth charlara da kalırsa tabi bulup yılın adamı ödülünü veririz heykelini felan dikeriz ana şehirlere felan güzel olur aslın Konun daha fazla saptırılmaması dileğiyle iyi oyunlar..
June 16, 200916 yr burak ben okadr dedim gm arkadaslara reside bir problem var die dediler test edelim test ettik yontemi çözemesemde resilince çalısdıgını sölediler sonra dedim bak böle böle ben bu itemle bu dmg yi yiosam az iytemli adam ne yapsın clotlular napsın dediler o armordan etkilenmez sonra residen etkilenmedi bazı skiller enson gm arkadslardan birinedaha dedim bakın ben balance duruidden 11k gibi dmg yedim dedim encok aqumadan 7500 (ki itemleri daha kötü aqumadan)viperdan da bikere 8500 yedim yada bi kaç defa skill ne bilmiom duruiddeki starfire ama 11k saka gibi dedi arastırcaz falan filan yada bi itemmi kullandı ...daha sonra yakın bi dmg daha yiince adam bug mu yapıor die üstünde bi buff falan varmı diede bakdım ama adam bugsuz vuruor bossda bile okadr anca vuruordur maxx halen daha bekliom gm acıklama yapcak ama umudum kalmadı resilince armor düzelcekde dk nerf yicekde paladiniin sealler düzelcekde ehueheuhe ölme eşşem ölme
June 16, 200916 yr şimdi jen ben sana o damage i attığım anı çok iyi hatırlıyorum ve arenadaydı üzerinde kaç yes olduğunu bilmiyorum ama resin çalıştığını söyleyebilirim woltk la birlikte vengefulların bi kıymeti kalmadı o yüzden şimdi 200 300 resim vardı bi işe yaramadı deme bana ha birde sana o damage i atarken üzerinde curse of element vardı yani resistlerini 160 kadar düşürüp ek olarakta %10 daha fazla hasar almanı sağlıyordu 2100 spell powerla o damage az bile orjinde daha yeni başlamış ve birkaç ay olmuş oynayan bir kişinin statlarına ve de videolarına bak ne demek istediğimi anlarsın nick cobrak. adamda daha geçen gün baktım 1500 spell damage var ve benden fazla vuruyo kaldı ki benim sana attığım skill soul fire idi yani anlayacağın 1500 ile 1960 arası damage vuran bi skill ve 4 sn castliyorsun. hal böyle olunca birde talentimiz bozuk ters çalışıyor.. spell powerın tamamını eklemesi gerekirken düşürüyor e o vurduğum damage normalinde altında 2100 spell powerdan bahsediyorum bence biraz düşünmemiz lazım yes i test ettik bi arkadaşla birlikte çalıştığını gördük fakat sanırım resle ilgili bir yanlış anlaşılma var resilience nin üzerine geldiğinizde oyun içerisinde şu açıklamayı göreceksinzi son cümlede. kritik vuruşlarının %18 e kadar düşürürüm diyor kaldı ki bende şu anda 540 yes var e şimdi adam kritik attığında %18 bazında damage düşürcek yani adam bana 10k atacağına 9k civarı bişey atacak ha resilience nin açıklamasında da şöyle bi yazı görmedim ben 'kritik vurma şansını düşürür' bu yüzden bu anlamda yes çalışıyor diyebilirim arkadaşla testlerimiz sonucunda. fakat başka bi private serverda oynadığımda üzerimde 700 civarı resle oynuyorum ve bu bahsettiğim damage miktarlarınıda görmüyorum benide düşündüren nokta işte orası ama kaldı ki damage ler bozuk şu anda clothlar adına bunu rahatlıkla söyleyebilirim daha neler neler bozukta bakalım işte gm lerle birlikte test edeceğiz inş. nickim geçmiş diye yazma gereği hissettim bi nebze açıklayabildiysem ne mutlu bana.. ha bu arada crazy bahsettiğin durum gerçekleşirse o zaman benim heykelimi dikeceksiniz tek cloth oynayan ben olacağım
June 16, 200916 yr Author vallah viper resilence calışıyormu bilmiyorum da üstümde ki gear ı biliyosun 762 resilence var toplamda ,8 sn de 25k dmg yiyosam fazla yormayalaım bence emre nin dediği gibi, senin heykelini dikcez origammar önüne zaten merak etme pis gnome seni ehuheh
June 16, 200916 yr viper senle petini denioduk o gün 8500 vurdun ve ozman benim itemlerim iyi denilcek haldeydi yani ben zaten senden yedim 8k 8.5k ya biş idemiorum ki balancedan yediim 11k ya kızgınım bilmiom bosslarda 30k vuranlar falanda varsa 11k ya normal dicem ... bak şöle diim 11k zaten speli yedinmi 3 sanie falan stun ardından havada yıldızlar bide ısıklı bi spell geliodu öldüm balona serce parmagım uzanmadı şimdi dicen adam ın itemleri saglam girdim alllydeki çarımla da duel attım onada yakın rakam lar vurdu şimdi allydeki çarım ezik ul ala hordedeki i durumda ee dmgler yakın ya benim çarda bi sorun var yada reside.... D:
June 16, 200916 yr bende dk dan obligarateyi 9600 yiyince senin gibi düşünüyorum ama test ettiğimiz zaman resiliencenin nasıl çalıştığınıda gördüm şimdi bi bakıma bende senin gibi düşünüyorum fakat şurada sana katılmıyorum boss a 30 k vuruyosa sana 11k normal geliyo gibi bi düşünce yanlış bence.. orjinde balance oynayan arkadaşın yanında izledim talentleri felan açılınca starfire ı 15k gördü bufflarla full valorus ve pve itemiyle.. 17k felanda kastıydı am aşimdi o boss sendeki itemler o kadarda iyi olsa o duel attığımız zamanda ki ben sana orada sadece chaos bolt atmıştım o da 7300 geçti 8500 ü arenada feardayken curseli attım sana chaos boltta curseliydi.. hal böyle olunca yediğin damage de düşüyo resilisnce yüüznden çıkarıp bi daha atalım istersen ama ne yazık ki testlerimiz çok başarılı olmaz çünkü chaos boltta 1441 ile 1830 fire damage aralığında yani ister resi çıkar ister tam vurduğumuz damage base damage başına 400 farkla atıcak hep.. ama istersen yinede deneriz..
June 16, 200916 yr düzelir düzelir. burning crusade expansionu ılk geldıgınde de private serverlerin durumu iyi deildi.2.4.3 surumunde daha stabıl hale getırılmişti datalar filan.bundada düzelir ilerleyen versıyonalrda yavas yavas...
June 16, 200916 yr şahsen bg lere girmeme kararımı dk nın birinden 13k gibi abartı bi dmg yedigimde bırakmıştım. bi pri olarak direkman bg de ne işim war dedirtti bu bana death grib ten sonra 1 sn geçmior. global cdm bile dolmadan yatıorm.
June 16, 200916 yr iş resil e gelmiş eet bende biara denemiştim resili crit dmg - dot dmg düşürüyordu, ama düşürmesi gerektiği kadar değildi sanırım @viper "crit vurma şansını" düşürür diye bir yazı göremedim demiş ama öyle birşey yazıyor , periodic dmg i düşürdüğü yerin yanında idi sanırım, bu crit vurma şansınu düşürme olayı sanırım biara düzgündü şimdi bozulmus, crazy e crit vuramadığımı hatırlıyorum biara, şimdi ise bayaa bir vuruyorum @tiberias eet hammer of wrath biraz abartı vuruyor, suanki itemlerimle 5k civarı critlemem lzmken 8kları buluyorum, ama retrinin daha çok hammer vurması doğal, blood/marty olayına gelince biraz araştırdım, normalde command ın bu 2sindende daha çok vurması ve judg. ında daha fazla vurması gerekiyor, ben command ı kendi charıma göre hesapladım ve olması gerekenden düşük vurduğu ortaya çıktı, blood/marty içinde tam tersi söz konusu. birde kaç kişi inanır bilmiyorum ama tbc zamanı toplamda 27k(command+cruseder strike+normal) brust dmg yapan paladin görmüştüm
June 17, 200916 yr evet senin yazından sonra tekrar baktım da reduce periodic damage and chance to be critically hit by diye yazıyomuş şahsen bu değer bende şu anda %6.59 540 yes var hal böyleyken şansla crit atmayı düşürürse adamın %25 crit atma şansı olduğunu varsayarsak bu durumda %18 lere gelir ki bu da az bi değer değil.. 2 3 spell de değil 4 5 spell de crit atar.. tabi o zamana kadar yaşarsa o zaman şimdi bu noktada tekrar değerlendirmek lazım yani şimdi ben %25 crit şansı olan birisinden ard arda critler yiyosam en azından 4 te 1 olarak yes çalışmıyordur. öte yandan adam bana 3 vurdu 4 vurdu yok, 5 vurdu yok neyse dedik 6 vurdu heh çalıştı o zaman yes çalışıyodur deriz. test ederiz birlikte hehe ama damage düşürdüğünü kesinlikle söyleyebilirim sadece crit yememe özelliği çalışmıyor olabilir. kaldı ki o cümlenin içinde periodic damage leride düşürür diyo ve bunuda gözlemledik o da çalışıyodu bi tek bu crit atma şansı mı çalışmıyo acaba hal böyleyse kimsenin bana 4 5 defadan önce crit atamayacağını düşünmeme neden oluyor ama malesef öyle değil hehe herneyse deneriz.. denemekten bol ne var Edited June 17, 200916 yr by Primba
June 17, 200916 yr ya sen çok bahtsızsın, yada çalışmıyor buarada sealları tekrar hesapladm, hepsi vurması gerektiği kadar vuruyor suanda, enazından bendeki rakamlar tutuyor bitek seal of corruption/vengeance ın stockladıktan sonraki judg.ları dışında
June 17, 200916 yr Resilence ile ilgili sorunu bundan bir süre önce bende admin arkadaşlarımıza sormuştum, Çünkü ab'de 28k armor ve 525 resilence değerine sahipken Horde DK'dan 8k oblirate (crit), paladinden ise 9k hammer of wrath (crit) yiyince nevrim dönmüştü. Hatta saolsun admin arkadaşlarımız dk'larin damageleri ile ilgili olarak güzel bir test yapmışlar beni de çağırmışlardı, en azından o damage'yi yiyen ben olarak aklımdaki soru işaretlerini kaldırmak bazında. Buradan tekrardan teşekkür ederim. O gün admin arkadaşlarla konuştuğumuzda resilence sisteminin normal çalıştığını söylemişlerdi. Bende en azından serverın üstünde benden daha çok bilgi sahipleridir diye kabul etmiş haklı görmüştüm. Ama ne yazıkki aklıma hep şu takılmakta, gerçekten gerçek değerleri bazında resilence çalışıyor mu yoksa bg'lere pve itemleri ile girsek çok daha iyi mi? Çünkü hadi bir paladin'i geçtim, DK bazında ele alacak olursak, blood oynayan bir dk'nın oblilerate skilinin yaklaşık crit şansı %35-40 arasıdır, ortalama %37.5 diyelim resilence'den gelen crit şansı azalatma faktörü ise yaklaşık %6 desek bu skill size yaklaşık %31.5 şansla yani 1/3 şansla crit vuracaktır. Frost oynayan DK'larda ise talentlerden gelen değerler sayesinde bu skilin crit şansı %50-55 arası, ortalama %52.5 diyelim. resilenceden gelen crit azalma faktörünü ele alacak olursak %46.5 şansla critlemesi gerekiyor, yani başka değişle neredeyse 1/2 şansla Ama bg'lerde maşallah critler havalarda uçuşuyor Ayrıca crit atma şansına bakıyorum, blood oynayan DK'lar (ki bende blood oynadığım zamanlarda da bunu gözlemliyorum) frost dk'lara göre çok daha fazla critliyorlar, ki frostların daha fazla critlemesi gerekirken. Yukarıda sadece obli skili için olayı dile getirdim, öteki skiller içinde değerler farklı olsa da durum aynı Kısacası demek istediğim resilence sistemi çalışıyor olabilir, ama sistem üstünde belirli aksaklıklardan dolayı damage done ve crit şanslarımızda aksaklık olabilir. Buna örnek vermek gerekirse, WotLK'ya ilk geçtiğimiz dönemlerde DK frost talentlerinden [url="http://www.wowhead.com/?spell=51130"]Killing Machine[/url] ve [url="http://www.wowhead.com/?spell=49796"]Deathchill[/url]talentlerinde sorun vardı. Killing machine procladığında Deathchill'i tetikliyor, Deathchill'de talentte bahsi geçen skilleri vurduğunda ortadan kalmıyor, 30 saniye bozunca üstünde duruyor ve bu 30 saniye boyunca paso crit atıyordun. Süper bir bug'dı kim %100 crit şansı ile ortalıkta gezmek istemezki. Yani sistemde buna benzer hatalar söz konusu olabilir. Fark edilmeyen yada hiç tahmin edilemeyen bir skill veya talent sistemi bu şekilde tetikliyor olabilir. Ha bu arada yukarıda bahsettiğim talentlerin son durumu Killing machine artık hiç proclamıyor o artık ölü bir talent Deathchill, olması gerektiği gibi çalışıyor akıllarda soru kalmasında
June 17, 200916 yr Vandread aslında bir nebze haklı O kadar dk ve paladinin bir arada bulundugu böyle bir utanç tablosu içinde bulunanların ne suçu var Adamın niyeti bg ye girmek nerden bilsin 8 tane dk 5 tane paladinin arasında oynayacagını Valla kardeşim ben onu bunu bilmem, holy'nin dmgleri az(Seal of Vangeance nerdeyse spell dmg ten etkilenmiyo tbc zamanından daha az dotluyor-judgement 1200 anca critliyo-hayatta kalmamızı sağlıcak en önemli spell becon aylardır calısmıyor), retrinin command haric diğer seallerı abaza gibi her bişiyle inanılmaz bir kombinasyon sergileyıp imba vuruyor bkz.Judgement.DK desen allaha emanet, şu yeni patch gelsinde ak-kara belli olsun şuan birşeyler düzeltmenin bir manası yok.Yeni patche geçip ondan sonra düzenlemelere geçmek daha mantıklı gibi.
June 17, 200916 yr rüyamda gördüm 3.1.3 geçioz ama orjinale de 5.1.5 e falan geçmiş öle bişi gördüm artık rüyalarıma girio bu patch meselesi
Edited by Nickna