Jump to content
Posted
Herkese selamlar..aslında nereden başlayacagım bilmiyorum ama ,server daki genel vaziyet cok kötü durumda.wsg desen at yarışı sonucunu bekler gibi ally ların 5 lemesini bekliyoruz.ally lar ilk cogalmaya basladıklarında 1-2 bişey duymuştum.Yok çok iyi oyuncular sadece pvp yaparlar falan.Dedim heralde wsg den arathi den cıkmayacağız.ki alterac falan düşünüyordum o derece =)...
Neyse şu 1 aydır nerdeyse wsg ye 5 kişi yazılsada bari günlük daily yi yapsak diye dua ediyoruz.Kaldıki günlüük daily i 3 günde bir yapıyorum ben =)
Swormwind de boss kesmeye gidiyoruz belki 2-3 pvp olur bg lere yazılmaya teşvik ederiz adamları diye ama oda yok =)..burda hemen Finair ' ın sözünü eklemek istiyorum =) " ulan Thrall ölse charı silerim ben" =))
Sonra bişe daha duydum bu wsg lere yazılmama kararı ile alakalı yok itemsiziz belli bi item seviyesine ulaşınca girecegiz bg lere falan..yahu biz böylemiydik üzerimizde ne olursa olsun az kişiysek birbirimizi sms ile msn ile falan cagırıyoruz " gel wsg var " diye =)
Benim de bg lere girmeme kararım olmuştu vakti zamanında. Hattta guildce aldıgımız bir karardı.Bunun sebebi serverda class lardaki bug ların cok fazla olması duvar sisteminin olmaması..Paladinin balonla bayrak taşıması dk nın tek atması vs vs vs....Bunlar düzelsin cok güzel pvp olur güzel egleniriz diyorduk.e düzeldi bu sefer ally girmiyor..Yani pvp olması icin bug mı olması gerekli anlamadım ben.
şimdi guilddeki bir kac arkadaş ally olmak istiyor..- bende istiyorum- Ama biliyorum ki bu charları oraya aktarmayacaklar.istenilen şeyleri vermeyecekler...taaki arena pointleri nsaıl vermedikleri yada veremedikleri gibi...
Neyse inşallah ally lar biraz hırslı olurda pvp konusunda bu kadar monoton davranmaz..
Herkese iyi oyunlar

Featured Replies

ally a char transfer şart.. önerim:
Her isteyene transfer bizide yorar diyorsanız .. Yetkililer tarafından seçilen 10-15 horde oyuncunun (pvp yi hareketlendirecek nitelikteki oyuncular) Horde charlarındaki item ve prof larının verilerek bglara salıverilmesi.
[quote name='Alemci' date='05 September 2009 - 03:29 PM' timestamp='1252157354' post='254962']
Bence Wtnin acilen sunları yapması lazım ;

1) Lfgde (özellikle allyde) yapılan geyiklerin, hakaretlesmenin önüne gecmeleri lazım.. Nasıl? atayacaksın paso online olan 1-2 mod Lfgyi kontrol edecek.. MUTE verme yetkisinide vereceksin. Çat yapıstıracak muteyi.. Allye --Yeni-- gelen playerlar sırf bu yüzden degil allyden oyundan sogur..

2)Gecişleri her zaman acık tutacaksın, gördüm ki ally kan aglıyor.. guild muhabbetleri, lfg muhabbetleri obareyyy =))

3)Gmlerini online tutuacaksın ? Giremiyormu ? Kemik kadrondan vazgecmesini ögreneceksin.. -- Yenilik her zaman ileriye götürür--

4) Event team kuracaksın hazır online sayın 100 ü asmaya baslamısken.. İlgineceksin playerlarla.. Onları tutmak zorundasınki siteye girsinler sende maddi gelirini yükselt (cıkarlarınız icin bari yapın sunu)

5) Biraz yenilikci olun artık yahu =) Bakın ne güzel serverınıza yeni yeni insanlar geliyor bari onları elinizde tutmak icin caba sarfedin.. 3 gün öncesine kadar 35 i gecmiyordu online sayısı simdi 100 ü astıgı günler oluyor bari bunu degerlendirin..

6)Böyle benim gibi "haddisizlerin" laflarını yabana atmayın =) Tamam sen yöneticisin ama yönetmiyorsun ki =)

7)Gmlerin iyi güzel ama hala guildleri var yav =) Bence bundan artık vazgecmeliler.. Unutmadım -Ercüment'in- banlandıgı charlarına el koyuldugu günleri..

8)Böyle giderseniz eski günlerinize geri dönüp yine 35lerde online sayısına sahip bir sekilde serverı ayakta tutmaya cabalayacaksınız..

9) İçimde tutmaktansa yazmak istedim.. Yukarda yazanların hiç birini umursamak gibi bir zorunlulugunuz olmadını sizde bende biliyiorum.. Ama sizin iyiliginiz icin 2 haftadan fazla bir süre Ally oynayarak gördüklerimi yazdım hepsi bu..

Her zamanki gibi iyi oyunlar iyi calısmalar ;)
[/quote]

Alemcii sen bunları gorebildiysen ve bu serverda gm die calısan arkdaslar goremıyosa sölicek fazla bi soz oldugunu sanmıyorum..

Yada bizim guildimiz var bg olursa yaparız, ally ne yaparsa yapsın diolarsa dediğin gibi bu player geldikleri gibi gitmesini de bilirler...

Ki gün gelip gittiklerinde 35 horde ile oynarsınız !!!
[quote name='memomemo' date='05 September 2009 - 04:39 PM' timestamp='1252157987' post='254963']
ally a char transfer şart.. önerim:
Her isteyene transfer bizide yorar diyorsanız .. Yetkililer tarafından seçilen 10-15 horde oyuncunun (pvp yi hareketlendirecek nitelikteki oyuncular) Horde charlarındaki item ve prof larının verilerek bglara salıverilmesi.
[/quote]
Sonuna kadar katılıyorum. Ben 3 tane 80 level karakterimi bırakıp ally oldum gene herşeyi toplar yaparım diyerek. Heroism dışında birşey kasamadım henüz :) Oyunda ally tarafından wgs ye yazılmış 1 kişi var hep oda malumunuz ben. Taze ally'ım heyecanlıyım :) Geçirilecek oyuncu ve karakterlerin Tarikat-ül Tahrbat'tan olması taraftarıyım ben ki geldiklerinde horde'un kalanı ile mücadele edebilecek gücü olsun ally'ın. Eğer geçişler açılmazsa Ally tarafında sıkıntıdan dallas'a dönen guild ve kadrolaşmanın sonucu onca emeğe rağmen Server'a Reset şeklinde yakarışlar dahi duymamız muhtemel.
[quote name='Apacha' date='05 September 2009 - 05:04 PM' timestamp='1252159467' post='254967']
Sonuna kadar katılıyorum. Ben 3 tane 80 level karakterimi bırakıp ally oldum gene herşeyi toplar yaparım diyerek. Heroism dışında birşey kasamadım henüz :) Oyunda ally tarafından wgs ye yazılmış 1 kişi var hep oda malumunuz ben. Taze ally'ım heyecanlıyım :) Geçirilecek oyuncu ve karakterlerin Tarikat-ül Tahrbat'tan olması taraftarıyım ben ki geldiklerinde horde'un kalanı ile mücadele edebilecek gücü olsun ally'ın. Eğer geçişler açılmazsa Ally tarafında sıkıntıdan dallas'a dönen guild ve kadrolaşmanın sonucu onca emeğe rağmen Server'a Reset şeklinde yakarışlar dahi duymamız muhtemel.
[/quote]

Laa madem ally oynacaadın bitanecik Pillimi niye gasp ettin lenn ! :D yakarım yıkarım ! :D şaka bir yana saygım sonsuz +1 =)
  • Author
Serkan önerilerine tamamen katılıyorum fakat seninde bildigin üzere gm lerin yaptıgı şeyleri herkesle paylaşayım :

Bozuk questleri düzeltmek,
Küfredene vs ban atmak mute vermek,
Çalışan skill i kaldırmak ( Mark of Blood) ,
Çalışmayan skill i kaldırmak (Seal of Blood kalktı sadece,tonlarca skill var doğru calışmayan),
quest lerin getirisini azaltmak ( Baknz: winter daily leri ),
Guild house yapmak,
Motorsiklet recipe vermek,
Yumurta dağıtmak,
Haftada bir pazar günü arena point dagıtmak ,
Dk questlerini onarmak ,
Sorunu sürekli Yusuf'a yönlendirmek ,
vs vs
evet bunlar benim gördüğüm şeyler.
ben artık gm lere sorun bildirmiyorum..zira duyacagım cevabı biliyorum..onun için kafam rahat bence sizde aynısını yapın...
[quote name='engincel' date='05 September 2009 - 05:22 PM' timestamp='1252160536' post='254971']
Serkan önerilerine tamamen katılıyorum fakat seninde bildigin üzere gm lerin yaptıgı şeyleri herkesle paylaşayım :

Bozuk questleri düzeltmek,
Küfredene vs ban atmak mute vermek,
Çalışan skill i kaldırmak ( Mark of Blood) ,
Çalışmayan skill i kaldırmak (Seal of Blood kalktı sadece,tonlarca skill var doğru calışmayan),
quest lerin getirisini azaltmak ( Baknz: winter daily leri ),
Guild house yapmak,
Motorsiklet recipe vermek,
Yumurta dağıtmak,
Haftada bir pazar günü arena point dagıtmak ,
Dk questlerini onarmak ,
Sorunu sürekli Yusuf'a yönlendirmek ,
vs vs
evet bunlar benim gördüğüm şeyler.
ben artık gm lere sorun bildirmiyorum..zira duyacagım cevabı biliyorum..onun için kafam rahat bence sizde aynısını yapın...
[/quote]
Buna da katılıyorum ancak kısmen gmler çalışıyor ancak yapabildikleri sınırlı. Bir gm vardı herkes bilir, bildirdiğimiz her sorun için güncelleme de düzelir cevabı alıyorduk. Tanıdık geldi mi :)
[quote name='Apacha' date='05 September 2009 - 04:04 PM' timestamp='1252159467' post='254967']
[/quote]

Kormayın reset gelmes.., nie gelsin ki playerlar kacar emekleri kaybolur

Bu sekilde oyundan hic bi tat almayan ally ve horde player kacmas mı sanıyosunuz, yanılıyonusuz asıl yolun basında olan ally ler daha cok emek vermemisken

arkasına bile bakmaz, su an daha yeni ler eski playerlerin farkında oldukları seylerden yada forumdan haberleri yok belki de cunku geldikleri yerde dogru

düzgün calısan bi forum yoktu yanlıs bilmiyosam, bunun icin eninde sonunda olacak olan serverda oyuncu sayısı azalacak ya reset gelecek yada bilinen dier

fun serverlar gibi 20 30 player ı olan bi yer olup kalacak hee ne olur bunları yasamamıs insanlar surekli gelir gider ...
sonunda tatilden döndüm ve bu akşam oyuna başlamayı düşünüyordum, sizin yazdıklarınızdan sonra içim burkuldu.
gerçekten server ın durumu bu kadar kötü mü ?

üzüldüm açıkçası ...
[b]pvpnin canlanması için wsgde horde vs horde girebilsin sawaşsın allylerden hayır yok bize x)[/b]
suanda gerçekten pvp ölü durumda, online sayısı olarak pek bir fark gördüğüm kadarı ile horde ve aly arasında ama aly bglere girmiyor zamanla oturur inşallah...
[quote name='NightMare' date='05 September 2009 - 08:42 PM' timestamp='1252172562' post='255011']
suanda gerçekten pvp ölü durumda, online sayısı olarak pek bir fark gördüğüm kadarı ile horde ve aly arasında ama aly bglere girmiyor zamanla oturur inşallah...
[/quote]
Fark online sayısı değil oluşumlardaki düzensizlik. Lfg'den Naxx için adam toplanıyor, Naxx 25 man 1 tank 1 healer 4 dps daha şeklinde :)
şöyle diyim ally pvp yerine pve tercih ediyor :) bencede daha zevkli :D yani bg ye girseler bile karsılarına full dk çıkınca siniri bozuluyo insanların zaten bi healde canlarını fulluyolar bide üstüne arkadasının canını doldurma gyp si bar dkların tamamı sıra ile bassa zaten basıyor kimse ölmüyoki ally de bi tane healer bile yok pve ye bile tek healerle gidildigi oluyo.
Saygılar :)
  • Author
Foster....arkanızda 3 -4 tane bug lı holy paladin önünüzde dk ların tek attıgı ,bayragı balonda götürürken paladinler,paladinde seal of blood un bozuk oldugu dönemlerde wsg lere 5-6 paladin birden girerken , bütün druidlerin balance oldugu zamanlarda ( bknz: starfall bug ı ) ve duvar sistemi bozukken lock ve mage lerin nerden geldigi bilinmeyen spell lerini attıgı zamanlarda pvp sana zevkli geliyordu...

sizin pvp yapmanız icin bu bugların mümkün olması gerekiyor..üzülerek söylüyorum ki okadar ally resmen kuru kalabalıksınız..ayrıca wsg ye neden raid mantıgı ile giriyorsunuz ki ?
neyse sanada iyi oyunlar

dipnot : pve zevklidir evet...
Wt Genel durum ne gzl bi başlık :D

ben 5 seneye yakın bi süredir wt de wow oynuyorum. çok iyi biliyorumki poly nin hp doldurmadığı claevenin her rankının sırayla atıldığı hunterların koşarak auto attığı wt nin wowla alakası olmadığı zamanlarda gayet savaşlı karşılıklı sw org bas bastığımız sabahlara kadar savaştığımız çok oldu. Yeni 60 olanı gezdirmek amaçlı sw ye götürürdük. thrallda çok kesilirdi. bu kadar kötü iğrenç bi serverda bu kadar eğlenmek mümkündü.

peki şuanda neden bu yok? wsg girerdik bayrak yok olurdu yinede sonuna kdr (dc olana kadar) savaşırdık.. şimdi bugdan arınmış çalışan bi wt var. orj gibi tabiki olamaz ama eski halinide anlattım. horde hala sw basıyor hala pvp için bişeyler yapıyor.. allyde ne var? horde lar çokmu güçlü? skilleri dahamı çok vuruo? cd leri dahamı az? yada şöle diim.. allyler ölünce noluyor? çokmu ağırlarına gidiyor? neden açıp neden 80 yaptılar o charları?
[quote name='engincel' date='08 September 2009 - 09:26 PM' timestamp='1252434363' post='255341']
Foster....arkanızda 3 -4 tane bug lı holy paladin önünüzde dk ların tek attıgı ,bayragı balonda götürürken paladinler,paladinde seal of blood un bozuk oldugu dönemlerde wsg lere 5-6 paladin birden girerken , bütün druidlerin balance oldugu zamanlarda ( bknz: starfall bug ı ) ve duvar sistemi bozukken lock ve mage lerin nerden geldigi bilinmeyen spell lerini attıgı zamanlarda pvp sana zevkli geliyordu...

sizin pvp yapmanız icin bu bugların mümkün olması gerekiyor..üzülerek söylüyorum ki okadar ally resmen kuru kalabalıksınız..ayrıca wsg ye neden raid mantıgı ile giriyorsunuz ki ?
neyse sanada iyi oyunlar

dipnot : pve zevklidir evet...
[/quote]

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse Engin dibine kadar haklı :)
ally-horde geçişleri yeniden aktif edilirse sanırım bi canlılık olur daha öncede yapıldı yine yapılabilir sırf pvp canlansın die hordeden ally geçmek isteyen dolu arkadaş war...
Hordeden allye geçiş çözüm deil.. wt sadece hordedan oluşmuyor allye geçip kendimizlemi savaşmamız lazım ille? Fikir istiyorum sadece ne yapılırsa "bg ye girerim " der ally arkadaşlar...

Dk çok vuruyomuş paladin 5v1 yapıomuş... bug yüzünden bg ye girilmicek kadar bi bug yok serverda yusuf kaptanın çabalarıyla... classlar onlarında aynı.. allye bana bakmalarını söylerim. Hunter haaala belirgin bir şekilde az vuruyor. gerçekten vurması gerekenin yarısı vuruyor ve ben ona rağmen hunter varım yoğumla kullanılabilir hale getirdim iş yapıyorum ki crafted bir setle iyi bilen bi pala yada dk beni kesebilir.. buna rağmen ben bg bg diye yırtınırken ally (itemlisi itemsizi) sw de oturuyor biz sw basınca dalarana kaçıyor..

Fikir istiyorum sadece ne yapılırsa "bg ye girerim " der ally arkadaşlar...
Kendi adıma bg de 5 kişi dolsun sadece girilebilir olsun giriyorum. Ama diğer ally arkadaşlarda horde şurayı şu bugla şurayı bu bugla kesti ben kesemedim havası var şu sıralarda. Xt kesmiş horde arkadaşlar koştura koştura denilene göre horde da ki guildim ile hiç koşturarak kestiğimizi hatırlamıyorum keza Ve Saz Arkadaşlarınında öyle(birlikte girdiğimiz raidlerden). Allylar bunu nereden biliyorsa artık hangi guild yapıyorsa onlardan duymuşlar. 5 kişi Xt kesmeye kalkıp kesemiyoruz bozuk diye hayata küsüyorlar. Biz şu anda The Cult of Arcanum guildi olarak oturduk sıfırdan bşaladık. Önce 5 man farmladık 1 hafta sonra Naxx 10 mane geçtik. Kısmetse Kel'i kesmemiz an meselesi :P . Ve inanılmaz eğleniyoruz. Mümkün mertebede bg lere girmeye çalışıyoruz raid saatleri dışında.Bunu yapamayıp ally adına konuşan kendine Lord sıfatı yakıştıran aklı evvel arkadaşlarada gülmeden edemiyorum. Bg Anonsları kapatıldı şimdi kim bg de kim değil bilemiyoruz ki biz bg yazıldığımızda onlar raidde onlar yazıldığında biz raidde. Wt de ally da toplanan bazı 'Eski Arkaşlar' varmış guild olarak. Gördüm raidde item kavgası yaptıklarını. Çok gülünç durumda olan ally'ın birsüre bglere girmemesi sizin açınızdan da zevkli :)
[quote name='Finair' date='08 September 2009 - 10:31 PM' timestamp='1252438266' post='255345']
Hordeden allye geçiş çözüm deil.. wt sadece hordedan oluşmuyor allye geçip kendimizlemi savaşmamız lazım ille? Fikir istiyorum sadece ne yapılırsa "bg ye girerim " der ally arkadaşlar...

Dk çok vuruyomuş paladin 5v1 yapıomuş... bug yüzünden bg ye girilmicek kadar bi bug yok serverda yusuf kaptanın çabalarıyla... classlar onlarında aynı.. allye bana bakmalarını söylerim. Hunter haaala belirgin bir şekilde az vuruyor. gerçekten vurması gerekenin yarısı vuruyor ve ben ona rağmen hunter varım yoğumla kullanılabilir hale getirdim iş yapıyorum ki crafted bir setle iyi bilen bi pala yada dk beni kesebilir.. buna rağmen ben bg bg diye yırtınırken ally (itemlisi itemsizi) sw de oturuyor biz sw basınca dalarana kaçıyor..

Fikir istiyorum sadece ne yapılırsa "bg ye girerim " der ally arkadaşlar...
[/quote]

Dediklerine katılıyorum Finair, serverda damagelerinde sorun olmasına rağmen sonuna kadar hunter oynayan birkaç insandan birisin. şu anda orijinalde olsam da forumu takip ediyorum, hala serverda oynayan arkadaşlarımla arada sırada muhabbet etme fırsatı buluyorum.

Serverda olmadığım 10-15 günlük süre içinde en azından olaylara uzaktan bakıp biraz daha ortamı sakin ve tarafsız yorumlama fırsatı buldum. Birazda orijinalde oynamam oradaki ortamı çok daha rahat izlemem bunlara etken oldu.

şu anda orijinalde 3 char birden kasıyorum, malum skillerin ve talentlerin sorunsuz olması, bazı görevlerin dinamiğinin private serverlarından farklı olması vs vs vs. gibi sebeplerden dolayı tek bir charı hemen 80 yapmak yerine yavaş yavaş salına salına gezmek dolanmak ortamı izlemek daha çok hoşuma gidiyor. Birde beni bilen arkadaşlar bilir, pvp'den önce benim için pve gelir ki Wt'de Supay isimli charımla Eastern Kingdom 600 görev tamamlama archisini almış, kalimdoru tamamlamaya ise 100 görev kalmıştı :D

Herneyse ally'daki sorunlar:

1. Herkez kendini bir numara sanıyor, Ben imbayım ben mükemmelim ben süperim vs. vs. vs. Ben olmazsam tüm ally'lar batar, bensiz birşey yapamazlar düşüncesi hakim bazı arkadaşlarda. Ne yazıkki bu düşünceye sahip olan insanların sayısı hergeçen gün de artmakta. İnsanler ne yazıkki burnundan kıl aldırmıyorlar. Hatta bazı arkadaşlar, arkama bir healler verin tüm bg'yi ben keseyim oda yetmedi tüm dungeonları tek başıma farmlarım gibisinden düşünceler içine girenler bile var ne yazıkki.

2. Gruplaşma, Belki farkındasınızdır, bir süre önce bu forumda ally'ları tek bir çatı altında toplamak için girişimde bulunmuştum. İlk çalışmalar başarısızlıkla tamamlanmış, akabinde yapılan görüşmeler sonunda Kingdom of Heaven isimli guild kuruldu. peki bu guild içinde ne oldu? ne yazıkki insanlar bu guilde gelirken geçmişte yaşadıklarını geride bırakmadılar. En başta "City of the Kings" guildinden gelenler ile "World of War" guildinden gelenler kaynaşamadı, İki eski guild üyeleri yeni bir guild olmayı beceremedi.

3. Aynı guild aynı raidde yer alınsa bile yaşanan küskünlükler, şöyle bir raid düşünün, biri birine küs, biri dps öteki healler, küs oldukları için healler dps'ye heal atmıyor, yada dps, healerin üstüne giden add, mob'u healerin üstünden almak için çaba sarfetmiyor.

4. Ve herşeyden önemlisi, oyunu oynayan çoğu arkadaş bu oyuna daha yeni başladıkları için, daha charlarının ne gibi özeliklerinin yarısını bile bilmiyor, Bırakın pvp'yi pve'de bile acil bir durumda ne yapacağını bilmeyen birçok oyuncu var. Ki bende bu kategorideyim eğri oturup doğru konuşmak lazım.

5. Yardımlaşma 0, menfaat 100, yeni guild kurulduktan sonra, guild içinde önerdiğim birşey vardı. herşeyden önce guild içinde meslek itemleri satılmayacak, Titanstell, frozen orb, jw gemleri playerlar arasında paylaşılacak vs vs vs. ne yazıkki 1-2 arkadaş haricinde bunu uygulayanı göremedim. Meslek olarak charlarımda Jw, Enc, Bs, Lw var, guild içinden biri geliyor ben gem istiyor diyor, jw'yi linkliyorsunuz istediğini söyle yapayım diyorsunuz. 5-10 dakika cevap yok karşıdan, sonra tekrar geliyor abi bana gem yapacaktın diyor. Yine linkliyorsunuz söyle yapayım. yine 5-10 dakika ses yok. üçüncü defa geliyor ve diyor ki. yaw sen ne biçim adamsın, bri meslek kasmışsın inletiyorsun burada adamı. Bir item yapacaksın. kendini birşey sanıyorsun, alda itemi ....

Yazıyı daha fazla uzatmaya gerek yok bu maddeler daha uzar gider. Evet horde - ally arası transfer açılmış yada açılmak isteniyor. Hordeden ally'a geçecek 3-4 yada bilemediniz 10 kişi ally kısmında neyi değiştirecek? Önce ally kısında oynayan arkadaşların kendilerine çevi düzen vermesi lazım. Yukarıda sayılan maddeler ayda sayılmayan bri o kadar madde üstünde düşünmesi lazım.

Daha charlarım 26,29 ve 34. Ama şunu gördüm bu lvl'lerde hunterler ve rogue'lar deliler orijinalde. 25 dakikalık bir wsg boyunca hunter ile duruma göre 15-20k arası damage çıkarıyorsunuz savaş çekişmeli ise. size en yakın class roguelar 10-15k'da kalıyor, bizde ise hunter'ın esamesi okunmuyor. Ne yazıkki, Wt'de biz zamanlar hunter kasmıştım 40lvl'e kadar kastığım, kendi lvl'imden 2 lvl üstündeki mobu kesmekte sıkıntı duyardım hele hele 2 veya 3 mobun arasında kaldığımda çoğunlukla ölürdüm. orijinalde ise, bırakın 2-3 lvl üstünü kesmeyi kendimden 5 lvl büyük moblara çekinmeden dalabiliyorum, zorluk çekiyorum ama kesiyorum. guildeki arkadaşlarla konuştuğumda paladinlerin bg'lerde 5 kişi arasına dalıp nasıl sağ çıktıklarını dk'ların ordu gibi nasıl gezdiklerini anlatıyorlar. Yada lvl 80 hunter'ın naxx veya ulduar'da nasıl dps'de ötekileri eze eze geride bıraktığını, lvl 80 shaman arkadaşım nasıl 7-8k damage yediğinden bahsediyor burada. Bu damage'ler burada olduğunda ise buglu edit vs vs vs kavgaları çıkıyor. Burada bu kavgaları çıkaran arkadaşlar orijinalde olsalar burada da kesin edit kavgası çıkarırlar ama bu sefer onları burada kim ciddiye alır orası bilinmez :) Classlar arası dengenin sağlanması için admin arkadaşlar ayarlama yapıyorlar, herkez menfii hareket olarak algılıyor çünkü tekerlerine çomak sokuluyor.

Kısacası private serverda oynayan arkadaşların öncelikle oynadığınız yerin private server olduğunu unutmayın. Burada admin arkadaşların ellerinden geldiğince birşeyleri düzeltmeye çalıştıkları da ortada. her durumda onları yermekte vazgeçmek gerek artık.

Öncelikle herkezden özür dilerim, Wintergrasp dailylerinin belki de tırpanlanmasında önde gelen kişilerinden biri olarak, o itemin kalkmasının pvp'yi canlandıracağını düşünmüştüm ama ne yazıkki daha kendi içlerinden birlik olmayan allyların bu kadar çaresiz kalacağını bu kadar çeki düzensiz olacağını düşünmemiştim. En azından az da olan world pvp olayının tırpanlanmasına neden olduğum için.

serverda değilim ama uzun yazılarımla hala forumdayım :)

Zaman ayırıp okuyan arkadaşlar için teşekkür ederim.

Amacım burada bir kavga başlatmak değil, ama doğruları söylemek, Atalarımızda boşuna dememişler "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye"
[quote name='Intruder' date='09 September 2009 - 08:52 AM' timestamp='1252479170' post='255370']
Dediklerine katılıyorum Finair, serverda damagelerinde sorun olmasına rağmen sonuna kadar hunter oynayan birkaç insandan birisin. şu anda orijinalde olsam da forumu takip ediyorum, hala serverda oynayan arkadaşlarımla arada sırada muhabbet etme fırsatı buluyorum.

Serverda olmadığım 10-15 günlük süre içinde en azından olaylara uzaktan bakıp biraz daha ortamı sakin ve tarafsız yorumlama fırsatı buldum. Birazda orijinalde oynamam oradaki ortamı çok daha rahat izlemem bunlara etken oldu.

şu anda orijinalde 3 char birden kasıyorum, malum skillerin ve talentlerin sorunsuz olması, bazı görevlerin dinamiğinin private serverlarından farklı olması vs vs vs. gibi sebeplerden dolayı tek bir charı hemen 80 yapmak yerine yavaş yavaş salına salına gezmek dolanmak ortamı izlemek daha çok hoşuma gidiyor. Birde beni bilen arkadaşlar bilir, pvp'den önce benim için pve gelir ki Wt'de Supay isimli charımla Eastern Kingdom 600 görev tamamlama archisini almış, kalimdoru tamamlamaya ise 100 görev kalmıştı :D

1. Herkez kendini bir numara sanıyor, Ben imbayım ben mükemmelim ben süperim vs. vs. vs. Ben olmazsam tüm ally'lar batar, bensiz birşey yapamazlar düşüncesi hakim bazı arkadaşlarda. Ne yazıkki bu düşünceye sahip olan insanların sayısı hergeçen gün de artmakta. İnsanler ne yazıkki burnundan kıl aldırmıyorlar. Hatta bazı arkadaşlar, arkama bir healler verin tüm bg'yi ben keseyim oda yetmedi tüm dungeonları tek başıma farmlarım gibisinden düşünceler içine girenler bile var ne yazıkki.

2. Gruplaşma, Belki farkındasınızdır, bir süre önce bu forumda ally'ları tek bir çatı altında toplamak için girişimde bulunmuştum. İlk çalışmalar başarısızlıkla tamamlanmış, akabinde yapılan görüşmeler sonunda Kingdom of Heaven isimli guild kuruldu. peki bu guild içinde ne oldu? ne yazıkki insanlar bu guilde gelirken geçmişte yaşadıklarını geride bırakmadılar. En başta "City of the Kings" guildinden gelenler ile "World of War" guildinden gelenler kaynaşamadı, İki eski guild üyeleri yeni bir guild olmayı beceremedi.

3. Aynı guild aynı raidde yer alınsa bile yaşanan küskünlükler, şöyle bir raid düşünün, biri birine küs, biri dps öteki healler, küs oldukları için healler dps'ye heal atmıyor, yada dps, healerin üstüne giden add, mob'u healerin üstünden almak için çaba sarfetmiyor.

4. Ve herşeyden önemlisi, oyunu oynayan çoğu arkadaş bu oyuna daha yeni başladıkları için, daha charlarının ne gibi özeliklerinin yarısını bile bilmiyor, Bırakın pvp'yi pve'de bile acil bir durumda ne yapacağını bilmeyen birçok oyuncu var. Ki bende bu kategorideyim eğri oturup doğru konuşmak lazım.

5. Yardımlaşma 0, menfaat 100, yeni guild kurulduktan sonra, guild içinde önerdiğim birşey vardı. herşeyden önce guild içinde meslek itemleri satılmayacak, Titanstell, frozen orb, jw gemleri playerlar arasında paylaşılacak vs vs vs. ne yazıkki 1-2 arkadaş haricinde bunu uygulayanı göremedim. Meslek olarak charlarımda Jw, Enc, Bs, Lw var, guild içinden biri geliyor ben gem istiyor diyor, jw'yi linkliyorsunuz istediğini söyle yapayım diyorsunuz. 5-10 dakika cevap yok karşıdan, sonra tekrar geliyor abi bana gem yapacaktın diyor. Yine linkliyorsunuz söyle yapayım. yine 5-10 dakika ses yok. üçüncü defa geliyor ve diyor ki. yaw sen ne biçim adamsın, bri meslek kasmışsın inletiyorsun burada adamı. Bir item yapacaksın. kendini birşey sanıyorsun, alda itemi ....

Yazıyı daha fazla uzatmaya gerek yok bu maddeler daha uzar gider. Evet horde - ally arası transfer açılmış yada açılmak isteniyor. Hordeden ally'a geçecek 3-4 yada bilemediniz 10 kişi ally kısmında neyi değiştirecek? Önce ally kısında oynayan arkadaşların kendilerine çevi düzen vermesi lazım. Yukarıda sayılan maddeler ayda sayılmayan bri o kadar madde üstünde düşünmesi lazım.

Daha charlarım 26,29 ve 34. Ama şunu gördüm bu lvl'lerde hunterler ve rogue'lar deliler orijinalde. 25 dakikalık bir wsg boyunca hunter ile duruma göre 15-20k arası damage çıkarıyorsunuz savaş çekişmeli ise. size en yakın class roguelar 10-15k'da kalıyor, bizde ise hunter'ın esamesi okunmuyor. Ne yazıkki, Wt'de biz zamanlar hunter kasmıştım 40lvl'e kadar kastığım, kendi lvl'imden 2 lvl üstündeki mobu kesmekte sıkıntı duyardım hele hele 2 veya 3 mobun arasında kaldığımda çoğunlukla ölürdüm. orijinalde ise, bırakın 2-3 lvl üstünü kesmeyi kendimden 5 lvl büyük moblara çekinmeden dalabiliyorum, zorluk çekiyorum ama kesiyorum. guildeki arkadaşlarla konuştuğumda paladinlerin bg'lerde 5 kişi arasına dalıp nasıl sağ çıktıklarını dk'ların ordu gibi nasıl gezdiklerini anlatıyorlar. Yada lvl 80 hunter'ın naxx veya ulduar'da nasıl dps'de ötekileri eze eze geride bıraktığını, lvl 80 shaman arkadaşım nasıl 7-8k damage yediğinden bahsediyor burada. Bu damage'ler burada olduğunda ise buglu edit vs vs vs kavgaları çıkıyor. Burada bu kavgaları çıkaran arkadaşlar orijinalde olsalar burada da kesin edit kavgası çıkarırlar ama bu sefer onları burada kim ciddiye alır orası bilinmez :) Classlar arası dengenin sağlanması için admin arkadaşlar ayarlama yapıyorlar, herkez menfii hareket olarak algılıyor çünkü tekerlerine çomak sokuluyor.

Kısacası private serverda oynayan arkadaşların öncelikle oynadığınız yerin private server olduğunu unutmayın. Burada admin arkadaşların ellerinden geldiğince birşeyleri düzeltmeye çalıştıkları da ortada. her durumda onları yermekte vazgeçmek gerek artık.

Öncelikle herkezden özür dilerim, Wintergrasp dailylerinin belki de tırpanlanmasında önde gelen kişilerinden biri olarak, o itemin kalkmasının pvp'yi canlandıracağını düşünmüştüm ama ne yazıkki daha kendi içlerinden birlik olmayan allyların bu kadar çaresiz kalacağını bu kadar çeki düzensiz olacağını düşünmemiştim. En azından az da olan world pvp olayının tırpanlanmasına neden olduğum için.

Amacım burada bir kavga başlatmak değil, ama doğruları söylemek, Atalarımızda boşuna dememişler "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye"
[/quote]

gelip ne kafa sisiriyon bas git orj a hava atıyo bide :PPP

Saka saka hg , soledıklerın dogru ally ac gozlu, ac olunca ne item ne de baska seyler paylasılmayınca olacak belli zatee ^^

ac olmayanlarda (kurunun yanında yas da yanıyor ) kaynıyo arada ::mellow:
[quote name='Intruder' date='09 September 2009 - 09:52 AM' timestamp='1252479170' post='255370']
1--Kısacası private serverda oynayan arkadaşların öncelikle oynadığınız yerin private server olduğunu unutmayın. Burada admin arkadaşların ellerinden geldiğince birşeyleri düzeltmeye çalıştıkları da ortada. her durumda onları yermekte vazgeçmek gerek artık.

2--Zaman ayırıp okuyan arkadaşlar için teşekkür ederim.
[/quote]

Konu ile direk alakalı olmadığı için bu cevabıma özür dilerek başlıyorum.

1-- Malesef bu oyunu oynayan bir çok insan iceberg misali olan bu online oyun alemini sadece oyuncu platformunda biliyor ve yorumluyor. Lakin bilmeliler ki bu çeşit oyunların yönetim/idare kurumunda akıllarına bile gelmeyecek görevde/bilgide/yetkide kişiler var. şöyle ki;
--şuan bizde Admin olarak Yusuf var. Yani oyunun her şeyinden sorumlu ve WT nin 1 (yazı ile de Bir) numaralı üyesi oyuncusu ve yöneticisidir.
--Yusuf dan sonra GM seviyesi 1-2-3-4 diye gidiyor (sanırım 3 en fazla ama emin olamadım). Yani şöyle oluyor. En bol yetki Yusuf da sonra 1-2-3-4 diye azalarak(veya artarak) gidiyor. Yani bi gm size "Yusuf a (veya Admin e) söylemem gerek gerekli" diyorsa bu sizi başından savurmak için değil yetkisi o işleme yetmediği içindir.
--Bir de GM lik konusunda şöyle bir şey söyliyeceğim. "Neden GM YOK" deniyor bazen LFG den. Horde içinde çok okuyorum ve muhakkak ally da da vardır. İşte bu konudaki yorumumda şudur ki, WT de gm ler para almıyor. Orjinalde ise Blizzart ın kendi bünyesinde çalışan kişiler GM lik görevi yapıyor. Bu konuya diğer bi açıdan bakarsak bu GM lerde sizin bizim gibi aslında oyun ile (çok az da olsa oyunla alakalı olabilir) alakasız işlerde çalışıyor. Yani burada niye GM yok demeyin gece 5de =) (çalışmasa bile uyuyordur. Oha yani o kadarda acımasız olma arkadaş...)

2-- Sonuna kadar haklısın Supay =) Ben teşekkür ederim bu kadar özenle yazmışın. Bu konulara tekrar tekrar değiniyorsun ( sanırım bi kere daha okumuştum bu konuda bi yazını.)
[quote name='Intruder' date='09 September 2009 - 09:52 AM' timestamp='1252479170' post='255370']

[/quote]
Bizim köyde sana ve senin gibilere yer var :)

Ally'a bende sonradan geçtim seninle de az çok kavgalarımız olmuştur forumda şu ve ya bu sebepten. Ancak bilmeni isterim ki ally olduktan sonra seni anlamaya başladım. Kingdom da geçirdiğim süre içinde guild kanalından Frozen Orb varsa şu kadar veririm gibi teklifleri duyunca içim acıdı çünkü ben 5 yıldır wt'de oynarım daha bir kez böyle şeylerin satıldığını görmemiştim, ne yazık ki gördüm. Sonucunda ne oldu Kingdom dağıldı,savruldu kayboldu gitti şu sıralar adını anan yok. şu anda biz bir ekip kurduk ve çok da hoş işler yapıyoruz. İnsanlar bizim mantığımızı kavrayana kadar da Guild dışına kapalıyız 1-2 tane guildsiz kalmayı tercih eden özel insan dışında(isimlerini saymaya gerek yok 4 gnome 1 draenei(druidine el koyma çabası içinde olduğum :P ). Geçenlerde henüz raidi kurarken bir arkadaşım aşırı tepki vermişti oda bugün geldi raid ortamını arkadaşının bilgisayarından izlediğini ve tekrar katılmak istediğini söyledi. İnanılmaz bir keyif verdi bu bana. Oturduk taa en baştan 5-man farmladık önce yeni guildimiz ile. Sonra 10-man Naxx denemelerimiz başladı ki devamında gayet başarılıydık şahsi fikrimce(başarısız olduğumuz denemelerde 1 o kadar keyifli idi ). Sürekli bir item kavgamız var bizimde kendi aramızda görseniz Darkneafer diye bir herif var ki onunla beraber 2 paladiniz raidlerde şimdilik, tutturmuş benim acelem yok o alsın diye :) İstemiyorum diyorum anlamıyor(Özkan abiye burdan selamlar :P ). Ancak son günlerde değişimde yok değil, örneğin dün gece Orgrimmar ve Thunderbluff bastık,baskından çok intihar saldırısı olsada :P Benim Horde dan geçecek arkadaşlar konusunda inancım eski guildim ve oradan tanıdığım bazı şeyleri aşmış insanların da bizlere katılmasıyla henüz 13-14 kişide kalan raidlerimizin 25 kişiyi geçecek ve bu keyifli ortamın büyüyecek olması. Eğer aramıza dönmeyi düşünürsen birgün kapımız sana açık :) Ayrıca böyle uzun yazılar yazıp benide uzun cevaplar vermeye teşvik etmezsen ayrıca sevinirim :P
Ben de nerden başlıyacağımı bilemiyorum
Bu oyuna beş kişi başladık aslında ama birbuçuk senelik wt maceramızda birçok insanla tanıştık
Açıkcası orjinal tecrübem yok ama private serverda yaşanan dostluklar ve ortam bence daha sıcak olmalı diye düşünüyorum.İnsanların birbirine saygı ve sevgisi olduğu sürece, bunun bi oyun olduğunu unutmadıkları sürece,birlik ve yardımlaşma duyguları olduğu sürece güzel ortamlar niçin yaratılmasın.

Allyde belki onlarca kere tek çatı tek guild çalışmaları yapılmış olabilir ama insanların menfaatleri süresince bu oluşumu destekleyip egoları devreye girince sonra arkalarına bakmadan çekip gitmeleri her defasında allynin yara almasından başka bi sonuç getirmiyo malesef
Açıkcası artık çok insanı biraraya getirmeye çalışmak değilde aklı başında insanların oyundan zevk almasını bilenlerin hırslarının esiri olmamış insanları biraraya getirmek gerektiğini düşünüyorum.

Bişey dikkatimi çekti mesela guild evleri hazırlanıyo whodan baktığımda ben hiçbir allynin kendi guild evinde toplandığını görmedim.Henüz başta bikere burda birlik yok.Bence o evler dostluk takım çalışması adına toplanıp konuşabileceğiniz TAKIM RUHUNU yaratabileceğiniz süper bi uygulama ama değerlendiren bi ally guildi daha göremedim malesef.

Daha birçok şey geçiyo aklımdan gerçekten üzücü bu yaşananlar. Burada ally kimsede suç aramasın lütfen ve yaşadıklarından ders alsın

Veee bundan sonra yapılacak yeni oluşumlarda da öncelikle kendi çıkarlarınızı değil birlik ,dayanışma,yardımlaşma,dostlukların ön planda olduğu bi takım çalışması yaratmaya çalışın
Başarı ve en önemlisi Oyunun zevki gelicektir ardından

Bunlarda benim düşüncelerim belki çok ütopik gelebilir bazılarınıza ama gelinen durum sanırım haklı olduğumu gösteriyo

Bu arada horde arkadaşlarada bi tavsiye sırf pvp canlansın diye oluşturduğunuz takım ruhu ve dostlukları bi kenara atıp ally felan olmayın herşey pvp değildir :P Yada gelicekseniz toplu olarak ally olun burda yaratın o ruhu Arkanızda dostlarınızı bırakmayın
Okuyan arkadaşlara teşekürler. Herkese iyi oyunlar

Edited by river