Jump to content
Posted
[size="2"] @Clemmor

Posted 15 June 2009 - 11:04 PM

Kısırlaştıralım,hadım edelim,köklerine kibrit suyu dökelim,yakalım,işkence edelim...
Evet...Aylar önce bu durumu görmüştük ipini koparan dk kasıyor diye ama işin bu duruma geleceğini bilemedik :)Allah aşkına main charlarını bırakıp diğer dk arkadaşlarına "özenen" 80 olup üzerine saronite seti çekmesiyle bg ye atlaması bir olan DK'lara sesleniyorum.Ha tamam sizin kişilikleriniz belki 5 dk bir arada dolaşıp sürekli birilerini çekmekten haz alacak kadar düşmüş olabilir, lakin hani sizin düştüğünüz bu kişilik bunalımından da kurtarmak istiyoruz :) Bakın gençler yanlış yoldasınız, biraz kalitenizi, seviyenizi, kişiliğinizi yükseltin.Bl@zzard DK'lara yürü ya kulum yürü demiş olabilir.Arkasını Bl@zzardı dayayıp üzerimize kerkinmeyin.
Hani 5 dk çekiyorsunuz beni 4 tane silence yanyana atıyorsunuz birde kesseniz içim yanmıcak.Bunu aşağılamak yada kendimi yüceltmek icin söylemiyorum cidden 5 kısı arasından 4 silence 3 death gripten sonra 15 tane holy light atıyorum ona üzülüyorum.Oynadıgınız charın hakkınıda vermiyorsunuz birilerine özenmekten bizlerinde oyun zevkinin içine ediyorsunuz.Ha eğer HORDE-ALLY "düşmanlıgını" birbirlerine zehir etmek amacıyla tanımladıysanız Allah akıl fikir versin demekten başka bana birşey düşmez...
Ha şimdi yüksek zekalı arkadaşlar cıkmıcak mı cıkıcak...Ne dicekler...Yahu isteyen istediğini kasar...Kas güzel kardeşim kas sana kasma diyen yok ama birazda sağduyu sergile.Burası büyük bir server değil, kişiler belli, oynayanlar belli.Bizler birbirimize muhtacız birbirimizi kaçırarak hiçbirşey elde edemeyiz.Ben şahsen Nebu'nun dağılmasına üzüldüm, giden oyuncularada...
Evet neyse konuya dönmek gerekirse Saroniteleri cıkaralım,Dk'ları bırakalım,ne güzel çeşit çeşit classlar eşiliğinde efendi efendi oyunumuzu oynayalım...
Ha bu kadar yazının üstüne hala yazımı başka yerlere çekicek embesiller çıkarsa Özelden msn flan istesin orda birbirimize sövelim...

@Apacha

Posted 15 July 2009 - 08:44 Pm

Az önce bg ye girdim ve bir arkadaşımızın(tabii ki paladin), balon açıp herbirimize(5 kişi) sırayla tek attığını gördüm. Oturup düşündüm bir 10 dk. Adamın bir suçu yoktu çok iyi oynuyordu. Kendimden utandım. Eğer bu topic'i gördüyse bana çıkıp yardımcı olmasını diliyorum. Gerçekten kendimi çok kötü hissediyorum bende oynamayı öğrenmeliyim. Kimseyi suçlamıyorum tek dileğim birinin çıkıp 5 yılda öğrenemediğim bu oyunu bana biraz öğretmesi. Çünkü 5 yıldır hiç 5 kişiye sırasıyla tek atmadım 2004 martındaki Rush(ki orjinalde de imba bir player dı ) tan sonra atanıda görmedim :)

Saygılar,Sevgiler..

(hiçbir gruba ya da kişiye yönelik suçlamam yoktur tamamen kendi ezikliğim,noobluğum vs. )

@tiberias

Posted 16 June 2009 - 07:40 AM

sadece o deil ki holy palanın dmgları sürekli bozulurken rette sürekli bi abarma oluyo. spell den etkilenmeler bozulurken , ap den etkilenmeler sapıtıo. örnek vermek gerekirse hammer of wrath sp ve ap den %15 etkilenir ama ne hikmetse ben oyundaki heralde en imba gear halimle 4k criti zor görürken, retri pala gelip bana %20 canım 20k canım olduğunu düşünürsek yani 4k canıma 7k atio en az . bi arkadasın 21 k marty/blood judgladıına dair söylentiler var 8 sn de bi atılan instant bi spell 21 k vuruosa - onu geçtim 21 k vurabiliosa afedersin boku cıkmıs demek oynamalayım hiç bari. tmm isterse sürüsüne bereket dk olsun. full dk girin. benim için dk sorun değil. ama bug olmasın tüm classlar full çalışsın ondan sonra ne halimiz varsa görelim. yeni patche geçince o dkların çoğu patlar zaten. benim hayatta kalmamı saglayacak beacon um calismazken, benim kritik talentlarım çalışmazken aylardır. bide üstüne dmg vuran seallarım ne hikmetse holyde damageları düşerken hala inatla oynamaya çalışıyorum.

50 gold verip retri olmak çok kolay arena puanımda ratingimde heromda badgeimde herşeyim var cok kral retri olr istesem ama holy seviyorum. şimdi bi class , bi specte bozukluk var diye, bug var diye ona geçip onu kullanmanın, buglı trinket kullanmaktan ne farkı var? seni demiyorum nightmare ama o dediğim dmgları atan ret arkadaşlar var. bende retri olp 5-10k ları havada uçurturum belki bana çok zevkli gelebilir ama karşıdakide bana saydiriodur eminim. biz guild olarak item olarak baya ii bi noktayız şuan fakat anlaşılan o kadar item, o kadar resilince boşuna kasıyosun. skiller çalışmadıktan sonra istersen t25 sezon50 giy ne faydası var?

zamanında nebu nun benzer bi kararı vardı. başta ben çok tepki göstermiştim. şimdi diyebilirsiniz benzerini siz yapıyorsunuz ki allyda pvp yi gerçekleştiren %80 biziz. ama bizim isteğimiz gm'lerden olduğu kadar sizlerdende. ss teki görüntü mevcut. bizimde cogu arkdasımızın 80 saronite setli dk sı var ama gerçekten zevk aldığı classı oynamaya devam ediolar. clemnorun dediği gibi skill bar'a 4 skill dizio çoğu oblitirate, grip, o can basan tap bide biraz anliosa silence o kadar. loga bakiosun bunlardan başka bişi vurmuo. yazık valla, oyunculuk bu değil. tüm dk lar alınmasın bazıların dk sı main charı. iide oynuolar Ryuu, Ortis, Nemrut vs.. ama hergün yenisi türüo nedense horde ta dünkü tablo tak ettirdi. çekişmeli gitti savaş eksiktik falan belki kazansak büyük haz alcaz ama. herkes sinir oluo oynarken 10 dk 5 ret pala gibi bi rakibe karsı. biri dmg yemio zaten saydırıo plate 4-5 diğeri zaten uçmuş gitmiş...

sabırla yeni patchi beklioz, bugün yarın dendi. inş herşey düzelcek

@Blue

Posted 16 July 2009 - 09:44 PM

Woltk 'a geçilince billiz in güzel bir stratejisi oldu:)DK adında bir canavar türetti:) sırf paket satmak uğruna.Ardından her çarşamba bilemediniz iki hafta da bir çarşamba padch yuklendı ,gıdım gıdım nerf yedı charlar.O sıralar pala larda biraz abartıydı.Bg lerde Pala nerf, DK nerf naralarına çok rastlandı.Bunun yanında aksıne etkılenen charlar oldu.Bi dönem hunter lar Instanceler de show yapıyordu.Allahım one dm lar. Palalar o dönem vazgeçilmezdi Instancede. Mele bir clasın bukadar dps üretmesi akıllara zarar dı:)ki dps kralları mageler ve Lock ları bile geride bırakıyolardı.
Çok geçmedı bir nerf daha,tahmin edileceği gibi amaç hunter ve pala ların yuksek dps sini kırpmak oldu.Fazla uzatmıyacağım.Woltk çok karışık,billiz bile kendını aştı (nerfmatörler) fazla mesai yaptı ve yapacaklardır.

Woltk 3,1,3 e geçiş döneminden sonrada WT serverımız da gereken düzenlemeler elbette yapılıyodur ve yapılmaya devam edecektir.

NOT: İçinizdeki canavara dur demesini bilin :) keyifli oyunlar.

@wampir22

Posted 16 June 2009 - 11:49 AM

şimdi bişiler dicem abiler ama kızmak yok bakın biz nebuc olarak bg lere bir süre ara verme kararı verdiğimizde guıldde bir tane dk vardı oda liberalites di yani melancholy bg lere giren.. ally arkadsların bize demediği kalmamısdı bizim mage ve pri arkadslarımız 3 sanie ayakda duramıorda bu akımı ben baslattım bırakalım die guıld arkadslarmda beni kırmadı ve birsüre ara verdik bakın banko 5 pala 3 dk crazy ve viper wsg de biz viper ı bulcaz da cloth kescez pehhh pehhh pehhh şimdi gün oldu devran döndü iyimi oldu bence berbat bi durum tiberiyede katılmamak elde değil judge vuruorum 700 critic gidior retri pala vuruor 5k 6k belki daha fazla ben dk(arthas) dan 8k frost strike yedim okadr resilince kasdım ne anlamı var...birde topiclere konu olmayan balance duruidler var thug 11k strafire vurdu ardından 5k bi skill 2 inci stara kalmadan öldüm balon bile acamadım hadi actım dielim aynı tablo balondan sonra da olcak 2v2 de balance wtde problem diil ama birebirde yaklasamadan öldüm neyse arkadslar bu yazıları bizde yazdık tepki aldık ama ben sizi destekliorum...resilince li itemlerin bi anlamı yok gibi pve ye dewam...

Daha cok yazı var gecmısten sımdiye kadar, bg lerde yasananları kısaca hatırlatmak istedim, Bu oyunu sureklı birilerinin nie bıraktıgını simdi daha ii anlıyorum..

yukarıda tarıhlerı ıle yazılmıs sureklı ally-horde arasında yasanan dk ve paladinlerın seallarında, skıllerındekı bozuluklarından doalyı yasannmıs ve hala yasananlar ve ne yazık ki tarih tekerrurden ibaret aynı seyler sureklı yasanıyor ve buna bir cozum ne zaman bulunacak acaba''

Wow ilk paladin le basladım ki ne bu konulardan nede oyundan bi haberim vardı bilmiyodum, zaman gecti ogrendik oyunu lvl, meslek, pvp, dungeon, arena vs vs. ve ilk nerfi yedi pala :P

seal of martyr yi kapattıklarında sesımızı cıkartmadıkl bozuk dıe, ardından seal of command ı nerfledıler hatta o zaman ulduar a gırmııs 3 uncu wıpe dan sonra naxx a yollanmıstık, bı baktım supay yok maın tank, mezarlıkta yusuf gm cekmıs talentlerini sıfırlamıs retri olmasını istemisti deneme icin, bizde supayda tank itemi var, retri paladın cagıralım ona bakın dedik. neyse geldık ret paladınler le yusuf gm ın yanında farklı seallarda judge atıp bu kadar bu kadar vurdu dıyoruz
bılmıyoruz kı nerflıcegını, vurdugundan az vuruo derdık paladin command seal i nerf yedi o gece bizim naxx yalan oldu :D

Ertesi gün daıly yaparken vede duel atarken ancak anladık ne kadar nerf yedıgımız i cunku zından a gırmıstık dun gece ustumuz full bufftı, ondan sonra forumda acılan konularda oyunda yakaladıgımız yerde hangi gm olursa mishtaa, silvaa, yusuf, aurel hepsine bu konuda ustune basa basa cok nerfledınız nıe nerf yiyoruz hordeler nıe yemıo diye kafalarını sisirdik durduk, hatta bazı arkadaslar ban yedi .

Ertesi gun bi locktan 14k chaos bolt yıyınce locklara nerf die lfg den silva ve mishta ya bagırıyodum

O sıra baska konulardan dolayı oyundan sogudum, Ally oynamak la yanlıs mı yapıyorum dedım, 6 aydan fazla zamandır ally olarak oynuyordum cunku, Horde olayım dedım. Warlocktan o kadar dmg yeyınce ve yakın zaman da pala nerf yemısken lock kasmayım dedım kastım 80 ledım zindan falan ii kotu item yaptım. bg lere girmeye basladım, basladık bg lere ne kadar lock la oymayı bılmesemde hic yılmadan oynuyordum 20 kere olup 2 kere adam kessmısım Karsımda her zaman en az 3 dk 2 pala oluyor du ki dk nın biri cektıgı anda olmem bır oluyo du, ben lock oynamayı bılmıyorum dedım kendı kendıme beceremıyorum olmuyo bole paladinim vardı ally onu horde yapayım dedım yaptım. basladım onunla oynamaya bg lere gırmeye ve bu aksam gırdıgım wsg ve ab de karsıma gelen 1 1 de yada esıt sayılabılecek durumlarda anladım iste gecmiste oynayanların neden bıraktıklarını cunku bu aksam aynı seyi bir cok kez yasadım. karsıma gelen dklarda 25k dan asagı hp si olanı yoktu ve cogu kez 2 kere Hammer of wrath atmama ragmem olmuyolardı, ustune 2k dan az hp sı ıle antı magız acıp rune trap kullanıp 10k healendıkten sonra kendını ben 18 20k dan oluyordum..

Warlock la oynarken dedım bu paladınler e nerf satmıs az bıle nerflemısler, ve nasıl olsa lock la cabuk oluyodum paladin le oynamaya baslayınca unuttum palanın canavarlıgını karsıma gelen mage pri rog ları nasıl da kesıyordum halbuki horde olunca lock oynamıs ve icimden ne kufurler etmıstım karsıma gelen dk ve paladınlere, kendi kendımi ben lock oynamayı bılmıyorum dıe kandırıyordum Paladın ı de ne kadar biliyosak neyse paladinle de karsına sureklı bı dk ordusu cıkınca anladım ki priest i , warlock u, mage yi, hunter ı, rogue yi bırakıp nie herkesın dk kastıgını ve neredyse %90 ının aynı talent ve tank gear giyerek bg ye girip karsılıklı olarak iskence ettigimizi ..!!! Yukarı da clemmor un dediklerine katılmadan edemiyorum

Bu konu da ne zaman yorum yapılsa konu carpıtılıp, baska taraflara cekılıyor bu amacla kullanmayınız bu topiği, ve son olarak Bl@zzard ne zaman class dengesını oturttursa o zaman duzelır bu durum ancak die dusuyonurum cunku sonuc olarak bir private server da herjangi bir ucret odemeden oynuyoruz. paladin ve dk ların fazla dmg veren yada normal calısan veyahut diğer classların calısmayan skılleını varmıs napalım kimin ugrunda, dk ve pala calısıo cok da ii dmg verıo karsına gelen ı dogruyorum ne kadar zevkli ben keyıf alıyorum banane mage lock pri dru rogg oynayanda acsın bı dk diodur bu yazıyı okuyanların cogu .........

Ve son olarak dk ve paladin ler ile bg lerde boy gosteren tum arkadaslara seslenıyorum. Hic cloth yada leather gıyen bı class ile bg ye girmeyı denedınız mi ? Burada bazı akıllılar cıkacatır benım charım yok ben dk kastım yada pala kastım, ki o bg lerde oynayan kisilerın bi cogunun hunter ı, pri si, rogue si, ve dier classlarda charları mevcut ama ne gerek varkı karsılıklı birbirimize iskence etmek varken onlar dungeonlar ve mesleklerı ıcın var nasıl olsa arkasına bı healer alıp gosteren tum dk ve palkadinleri buradan selam olsun Hepinize tebrikler****

( Ha bu arada anlasmalı olarak arena kasan yada bazı arkadasları ıle map ın herhangi bı yerlerınde gecenın bı yarısı sicknessle dogup mezarlıkta adam kesıp honor kasan hakkı olmayan furıus denılen ıtemlerle bg lerde adam kesen paladın ve dk lar, shamanlar kendınızle ne kadar ovunsenız azdır. Sizleride ayrıca tebrık ediyorum**** )

Adım Maximus Decimus Meridius...

kuzey ordularının başkomutanı...

Felix Lejyonlarının generali...

gerçek imparator Marcus Aurelius'un
sadık hizmetkarı...

katledilmiş bir oğlun babası...

katledilmiş bir eşin kocası...

ve bu dünyada ya da öbür dünyada
intikamımı alacağım.

Gladyatör filminden alıntıdır :P

[/size] [size="2"] Sanırım wampir22 nin dediği gibi ally horde gecisi oncesınde ally lerin yaptığı gibi pve ye devam....[/size]

Edited by Ahmetben

Featured Replies

Birara sacred shield bozukken, sana party atmıstım birlikte denemiştik, daha sonrada bozuk olduğunu fark edince gmlere bildirmiştim :) seal of blood/marty aynı şekilde gmle birlite denemiştik bozuk yanlarını söylemiştim, aslında ilk etapta aldığım cevap "wtde şugüne kadar hiçbir skill kaldırılmadı, kaldırılmazda" olmustu :) fakat işin şekli değişince kaldırıldı daha sonradan :) demek istediğim zaten paladinde bir bozukluk gördüğümde bunu bildiriyorum, bildirmeyede devam edeceğim :) . Inruder in dediği gibi retri paladinde sadece 3 tane dmg skilli var pvpde :) hollyde ise 2 :) isteyen olursa her skillide açıklayabilirim oyun içinde uygulamalı olarak :) şunu bir düşünün derim, paladnde acaba neden slow yapan bir skill yok? Vede magelerde neden slow cdsiz?

Bir süre prot oynayayım dedim oyuna çeşit gelsin diye fakat protta mana getirmesi gereken skiller bozuk :) 6k mana ile sürekli 1k civarı mana isteyen skilleri kullanmak zorunda oldugum içinde pvpde prot pala ölü :) En kısa zamanda düzelmesini dilerim.

Bu konuya son yorumum bu. Herkez istediği class ı kullanabilir vede çözülmiyecek class yoktur. Örnek vercek olursam Norra karşısında sürekli dk görünce ona göre taktik üretmişti :)
Bence bırakın oyunu :) Ben ne zaman bıraksam normal hayata dönüyorum,bunalımdan çıkmış gibi hissediyorum :) şimdide sanırım tamamen bıraktım ve oyunda geçireceğim süreyi kız arkadaşımla geçiriyorum artık :) Çok sakin bir insan oldum tekrar,neşe doluyum açıkcası :) Bırakın bu oyunu artık acı çekmeyin boş yere :)
[quote name='Apacha' date='13 October 2009 - 09:08 PM' timestamp='1255457282' post='259607']
Bence bırakın oyunu :) Ben ne zaman bıraksam normal hayata dönüyorum,bunalımdan çıkmış gibi hissediyorum :) şimdide sanırım tamamen bıraktım ve oyunda geçireceğim süreyi kız arkadaşımla geçiriyorum artık :) Çok sakin bir insan oldum tekrar,neşe doluyum açıkcası :) Bırakın bu oyunu artık acı çekmeyin boş yere :)
[/quote]
valla haklısın aslında bırakmak en akıllıcası düşünmüyorda değilim :D çar kasarsın sorun olur guildler arası kavga nefret düzeyine gelir item için kavgalar vs... nerde eski server ah ah
[quote name='BlackChaos' date='13 October 2009 - 09:21 PM' timestamp='1255458068' post='259608']
valla haklısın aslında bırakmak en akıllıcası düşünmüyorda değilim :D çar kasarsın sorun olur guildler arası kavga nefret düzeyine gelir item için kavgalar vs... nerde eski server ah ah
[/quote]
Maddi olmasada manevi desteğe hazırım :D kaç kişi kurtarırsam bu oyundan o kadar başarılı sayıyorum kendimi :P
vala kurtuluş olur 4 senedir bu serverdeyim ilk defa böyle bir ortam gördüm nse verdigin desteği arkama alıp kesin kararı verecem :D
Ya siz beni anlamıyosunuz , yada ben anlatamıyorum ...
2 skille adam kesmek derken saldırı skillerinden bahsetmiyorum sadece..tüm skilleri dururken caster kesmek için sadece 2 skill kullanıyor diyorum... BALON AÇMIYOR, HEAL BİLE ATMIYOR ki lay of hands falan filan hikaye ne gerek var ?
Ben mage im ve sadece kaçmak için birsürü skill kullanıyorum anlatabildim mi ?
saldırı bile yapamıyorum ...blink , invisibility, ice blok, freeze,slow vs... gerçi sonra bi freedom herşey bitiyo..çünkü 3 saniye yetiyo bi mage i almasına yanıma geldiğinde artık çok geç oluyo...

Siz bence anlamak istemiyosunuz bazı şeyleri ama böyle zevk alıyosanız ve egolarınızı tatmin ediyosanız ne desem boş.
TOPLAMDA 2 SKİLL TEKRAR EDİYORUM bide yön tuışları o kadar...

buna siz oyunculuk diyosunuz ha ?
PACMAN oynamak bile daha zor ...

Bide bazı arkadaşlar ben biçok charla oynadım demiş ... biz hiç mi oyanamadık bilmeden yorum yapmıyoruz burda bütün charlarla oynadım az çok hemde level 80 lik.

Uzun lafın kısası benim serzenişim oyunculara değil, ancak halen kimse anlamak istemiyor herkes bişiyler biliyor ve yorum yapıyor lütfen beni iyi dinleyin...
@KEN

Haklısın Ken, benim dikkatsizliğim, yazdığını yanlış anlamışım, özür dilerim.
Seninde dediğin gibi esas olan oyunculuk, ister karşındakini kesmek için 2 skill kullan istersende 102 skill :)

Prot pala ile ne retri palalar gördüm benden damage düşüremeyen, ne retri palalar gördüm damagesini düşüremediğim attığım dueller esnasında.

Kabul etmek gerek ki şu anda server'da hiç sıkıntıya girmeden oynanabilen iki class var, bunlardan birincisi DK ikincisi ise Paladin, ister pve ister pvp bazlı olsun. Bununda en büyük nedeni ise server'ın yeterince stabil olmaması, classlar arası dengesizliğin büyük olması. Admin arkadaşlarımızın daha stabil bir database buluncaya kadar da bu sıkıntılar devam edecek sanırım. İlk yazımda da yazdığım gibi umarım server 2.3.2 zamanlarında olduğu kadar stabil bir hal alabilse en kısa zaman içinde.
heh işte SUPAY arkadaşım benimde bahsettiğim ve dikkat çekmek istediğim konu bu ...
sonunda anlaÅŸabilmiÅŸiz :)
Supay Onur abi gibi bende birşey ler demeden duramıycam galiba anlaşıldı...

Çok uzun zamandır wt de oynamış biri olarak (ki 4 aydır bırakmış olmama rağmen hala online süresinde liste başıyım :) ) ki bu zaman ta 1.8 versiyonuna dayanır bi paladindir almış gitmiş kendini he son zamanlarda daha da abarmış ama sadece wt de :) bide bunun üstüne kankası Dk gelmiş tadından yenmez olmuş...

Zamanında ben bu formda konu açmış ss koymuştum seal+hammer toplamda 15k vurmuştu full pvp setli Crazy ime...Bazı arkadaşlar çıkıp demişlerdiki normal bu paladin vurur.. vaybe demiştim...Hemen gittim bi paladin kastım dediği doğruydu o zmn lar bg lerde bi pri arkadaşa hi unutmam garibim lm de base acarken @Ken inde dediği gibi oduncunluk la pardon oyunculuk la 2 skill de 22k vurmuştum vaybe ne büyük imbalık...

şimdi orj de pvp yapmaya calışıyorum :D mage lock pri arkadaşlar bırakırsa tabi en baba paladin dk mage ye 2k vururken ( tabi yakalıyıp absord unu delebilirse ) üstüne 7k frost bolt yada 8k chaosbolt yemezse emin olun su anda sadece wt de dk ve paladin yıkılmazlık abidesi durumunda orj de ise mage lock pri wtf...

He server stabil değildir yapabilecekleri sınırlıdır admin arkadaşların diye bilirler biz burdan para kazanmıyoruz (entrasan dır kim bedava bu işi yapar... )
ben ailem gibi gördüğüm wt yi bırakırken cok zorlandım..Ama sunu da anladım yıllardır wow oynamıyomuşum eziyet cekiryomuş şimdi kastığım warioruda bıraktım 3 tane wari kesebilen cok rahat 3-5 skill le mage kasıcam :D oda bitince yine cok rahat 3-5 skill cok rahat paladin kesebilen lock acarım herhalde

Uzun lafın kısası apacha nın da belirtiği gibi sinir oluyorsanız huzurunuz kaçıyosa zevk alamıyosanız bence en doğrusunu yazmış...
bazı şeylerin sorunlu oldugunu sorunun nerde oldugunu yukarda ben acıkca belirttim. ki bunun ustunden tartışan arkadaslara birşey diyemem

ama kalkıpda orjinalde bu iş bole değil yazınca yada

[quote]He server stabil değildir yapabilecekleri sınırlıdır admin arkadaşların diye bilirler biz burdan para kazanmıyoruz (entrasan dır kim bedava bu işi yapar... )[/quote] diyerek işi başka bi duruma cekerseniz alınırım. biz siz den paramı istedik yada belli etmeden sizin hesablarınızdan paramı aldık. kalkıpda forumdaki reklamları konusucak olanlarada diyeceğim donde bak foruma girmeyeni oyundamı oynatmadık birşey mi dedik kalkıp. yada tutup donate le bir iş yapmaya mı kalktık.

forum internetteki her site gibi reklam almıştır buda giderlerini bizim cebimizden cıkan paraları azaltmak için bizim bir girişimimiz. bunu size yansıttık mı biz hiç? girdiğiniz her sitede bu dusuncedemisiniz, ki bu lafı diyen adam bu işleri de iyi bilen birisi olunca. bakış acım değişir bu başlıkda yazılanlara. sorun war ok, düzeltelim düzeltmemiz lazım onada ok ki elimizden gelenleri yapmaya calışıyoruz. ama tutupda art niyet şu bu arayışına giricekseniz bu işleri wt de cok zaman once bitirdik bi daha hortlatmaya da niyetimiz yok!

oyunu [u]gmlerle[/u] değil kendi arasında oynuyan oyuncunun dertlerini dinlemeye cozum bulmaya her zaman warım ki bunu oyun içersinde benimle karşılaşmış kimse inkar edemez. başka turlu sorunları olanları da burdan acıkca belirtiyorum dinlemiyoruz!

ben kimseden beni bizi sewmesini beklemiyorum ama en azından bazı şeyleri gorebiliceğinizi umuyorum bugune kadar gelip benle konusan herkese sordugu herşeyi ne biliyorsam konu hakkında oyuncuya guvenerek onunda dusuncesini alarak konustum hep. bu dk paladin işi içinde yukarda yazdım durumu mangos ekibi 3.2 ye gecmek için diğer sorunları bir suredir bırakmış bu iş konsantre olmuştu bu yuzden duzenlemelerde bi sureliğine bir durulma oldu ama dediğim gibi 3.2 ye geciş işini hallettiklerinde blizzin kendi getirdiği nerflerle zaten dk ve paladinde bir düşüş olucak ki şu an daki orji belirtenler buna gore konusuyorlar.

benim sizden isteğim bir 3.2 ye gecelim durumumuza bakalım o zaman ki durumda eger hala bir sorun war deniliyorsa otururuz ben ne kadar karsı olsamda bu işe gerekliyse damagelerde bile duzenlemeye gidebiliriz.

konu hakkında hala fikir teatisi yapmak isteyenler dewam edebilir benim bu konuda bir sorunum yok. tartışmanın yonunu saptırmadıgınız surece.

edit : ve hak veriyorum her zaman orjinal en iyisidir.biz orjinalden daha iyiyiz demek gibi bi sacmalamaya girmedik daha.

Edited by Gintama

@Gintama

Ordaki lafım sana değildi asla da olmazda ztn dediğin gibi en iyi bilen lerden biri de benim..Bu server a ne kadar emek harcadığını ve burdan senin maddi olarak bi gelir elde etmediğini biliriyorum maksadım tartışma yaratmak insanları bu server dan soğutmak değildi.

''Aurel 80 Cenarion 56509 41 43 203 days 1 hours '' sen bu server a bu kadar emek harcarken db le oynama bişey leri düzeltme bişeyleri ekleme hakkın komutun olmadan bildiğim kadarıyla peki ya bu hakka sahip olan kişi nerde? neden bu listede yok..Neden? sen 203 saatini ayırıp sadece admin olarak ilgilenebildiğn yapabildiklerinin en iyisini yapabilirken nerde kaptan...

Tekrar söylemek istiyorum tartışma cıkarmak için değil Sen bu kadar emek harcarken ki günümüz de en değerli şey zaman dır...
Kaptan yusuf nerelerde? sana değil aslında kendime sorup wt yi bıraktığım soru suydu:

Yusuf Aurelin ayırdığı zamanın 10 da 1 ni bu server a ayırsaydı bugün Bl!zz i yakalamasa bile formda tartışma değil server a popülasyondan giremiyoruz topic i acık olurdu.. saygılarımla emek veren hakkedenlere tabi...
@Nickna,

Burak dediklerinde haklı olabilirsin yada haksız olduğun yanlar olabilir,

ancak bu konu başlığı altındaki sohbet konusu serverdaki paladin ve dk populasyonu ve olası sıkıntılar ondan dolayı konuyu başka bir boyuta yada yeni tartışma konularına çekmeye gerek yok diye düşünüyorum. Tabi bu sözüm sadece Burak arkadaşımıza değil son atılan postlar ile ilgili olarak yazmak isteyen tüm arkadaşlara sözüm.

Birde şuna dikkat ettim. şu ana kadar bu konu altında atılan postların sayısı 39, yazan kişi sayısı: 14,
Bu 14 kiÅŸiden;
1 tanesi gm (tarafsız kalmak durumunda konumu itibari ile)
3 tanesi server'ı bırakan kişiler (Apacha, Nickna ve ben)
kaldı 10 kişi
4 kişi konu ile ilgili sıkıntı vb. bir bir durum belirtmemişler sadece konunun gelişimine cevap yazmışlar
kaldı 6 kişi
1 kişinin paladin'in verdiği damageler konunda çok sıkıntısı olmadığı yada normal olduğunu düşünecek olursak
kaldı 5 kişi

koskoca server'da sadece 5-6 kişi bu güncel ve uzun zamandan beri gelen sorun hakkında gerçekten sıkıntılarını belirtme ihtiyacı duymuş. Bu gerçekten düşündürücü çünkü bu durumun birkaç açıklaması olabilir.

1. "Forumu kullanmıyorum", "serverın forum sayfasıda mı var yoksa" yada "hesabı başkasından aldım forum hesabına giremiyorum, dolayısı ile de forumu takip edemiyorum" vb. ne yazıkki bu söylediklerim doğru. Bu konunun bir şekilde aşılması lazım. Çünkü oyun içi iletişimden önce forum üstünden iletişimin daha ön plana geçmesi gerekiyor benim düşüncemle. Bir çok kişi bu nedenle foruma girmiyor/giremiyor.

2. Zaten main charımı rafa kaldırdım, bir pala yada dk kastım, bende bu içinde bulunduğumuz durumdan yararlanıyorum. Bana dokunamayan yılan bin yıl yaşasın düşüncesi

3. Benim için ne pve önemli nede pvp, ben oyuna girerim dailylerimi yaparım sonrada çıkarım oyundan gerisi beni ilgilendirmez. Server'da ne olmuş ne olmamış umrumda değil

bu üç durum ne yazıkki serverımızda mevcut. 3. durumu düşünen arkadaşlarımız için hiçbirşey yapamayız, çünkü o arkadaşların oyuna bakış açıları o şekilde bunu değiştirmek kimseye düşmez. Ama ilk iki nokta için admin arkadaşlarımızın hızlı ve kesin çözümler bulması gerekmekte olduğunu düşünüyorum. Genel bazda bakacak olursak, hangi class'ın sayısında artış varsa, orada bir sorun vardır ve bunun üzerine gidilmelidir.

Gintama daha öncede dile getirmişti tekrardan dile getirmiş, 3.2'de gelecek yenilikler ve database güncellemesini bekliyoruz diye. Umarım bu beklenti cevapsız kalmaz
Zaten artık level 80 e ulaşan casterlar kolayca item kasıyo ...
çünkü düşen cloth iteme ihityacı yok kimsenin..
25 man raidde 10 dk 8 pala 2 druid 2 shaman 1 mage 1 pri 1 warlock...
warlock da sadece char çekmek için kullanılıyo ..
mage desen buffları lazım ...
priye aslında çok ihtiyaç var ama holy palalardan onlarada gerk kalmadı...
Merhaba arkadaÅŸlar

BildiÄŸiniz gibi imba olarak nitelendirilen ben (AKA)lock, Paladin ve Dk'lara "one minute" diyorum.
Tabi bizde (clot giyinenler) oyundan zevk almak istiyoruz. PVE de çok zevk alıorum ben imbayım 1-2 item daha dizdikten sonra diyorum, gazı yiyorum bg ye bi giriyorum atla koştururkene lag mıdır diyorum başka bişeymidir diyorum sonra melekte kendimi buluyorum. bi süreden sonra honorda gelmiyodur benden :) artık birine kitleniyorum (genelde hunter oluyor)direkt ona atıyorum bütün skillerimi, kesilmeden önce. (eminim finair diyodur bu aka bana gıcıkmı diye :) ) ama başka çare yok bi sana geçiyor nazımız büyümüz :)
Ken'nin dediği gibi 50 tane skil koyuyoruz addona kime ne atacaksak değişiyor, hangisine basacaz derken kesilmiş oluyoruz zati. Arabayı sollarken karşıdan gelen kamyonu görmek gibi bişey bu.
Yinede zevkli aslında tüm bunlara rağmen arada bi iki kesiyoruz, bu zoru başarıyosak ilerde (4-5 yıl daha oynamamız gerek heralde) kesebilecez bizde herkesi.
HerÅŸey daha iyiolacak temennisi ile herkese iyi zevkli oyunlar...
[quote name='akalock' date='21 October 2009 - 10:53 AM' timestamp='1256111598' post='260746']
...BildiÄŸiniz gibi imba olarak nitelendirilen ben (AKA)lock...
[/quote]

e tabi insanın kendine güveninin yerinde olması da güzel bir şey...
  • 4 weeks later...
[quote name='NightMare' date='10 October 2009 - 04:32 PM' timestamp='1255181533' post='259231']
Wolk gelmeden önce divine storm u görünce, paladine yeni bir dmg skilli vermek biraz olsun dengeleri bozcak demiştim, öylede oldu :) tabi üstüne sealların 30dk olması, judg. ların sealı götürmemesi falanda eklendi... dk hakkında bir bilgim yok, fakat paladin 3.2.0 baya bir nerf yiycek, dmgleri %50 ye yakın bir oranda düşcek. Açıkcası yıllardır paladin oynayan biri olarak benimde hiç hoşuma gitmiyor etrafta bukadar paladin olması, fakat daha wolk gelmeden paladin talent agacı ve yeni skilleri görünce böye bir durum olcağını tamin etmiştim :) şimdi paladinde ona rağmen wtde bozuk bazı şeyler var desem sanırım linç edilirim burda :)
[/quote]

8 pala 4 dk lı ab girdim asal
elini sallasan palaya dk ya çarpıo :D
[quote name='linoge' date='18 November 2009 - 12:46 PM' timestamp='1258541216' post='264316']
8 pala 4 dk lı ab girdim asal
elini sallasan palaya dk ya çarpıo :D
[/quote]

yuh hala mı? :D
[quote name='NightMare' date='18 November 2009 - 01:42 PM' timestamp='1258544560' post='264317']
yuh hala mı? :D
[/quote]
dk zaten 60 başlıo direk paladinde kasması kolay die nerdeyse herkesin 80 pala dk sı var toc 5 mandende item alıolar direk arna bg
pala abartı olunca herkes kasmış bitane