Jump to content
  • Replies 62
  • Views 11.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Featured Replies

[quote name='Nothingface' date='04 March 2010 - 05:59 PM' timestamp='1267718358' post='267754']
nası yani :D gearlarda +mana yokmu palaların?..garip..pala ne işe yararki o zaman :D
[/quote]

Prot warri yada prot dk ne giyiyorsa prot palada aynı kıyafeti giyiyor dolayısı ile prot palanın itemlerinde int özeliği yok :(

konunun ateşi sönmüş ama bunca zamanlık tank heallerlığı üstüne tecrübelerime dayanarak, pve bazında, tankları sıralayacak olursam,

1. toplu agro tutması / combat başında mobların hızlıca üstüne çekebilme / kaçırdığı mobun tekrar agrosunu üstüne alma

a. prot pala
b. prot dk
c. druid
d. warrior

2. dayanıklılık / az damage alma

a. prot pala (balonları sağolsun)
b. warrior
c. prot dk
d. druid

Bunların yanısıra aldığı healli %5 oranında artırma özeliği olan tek class paladinler onun haricindeki hiçbir classda böyle bir özelik yok

Prot dk ve druidler kağıttan yapılmış gibiler neredeyse üflesen uçacak gibi savaşıyorlar :D

Ama şunu da belirtmekte yarar var önemli olan class değil o classla oynayan kişi.
Benim için hoşbir enstanteneydi, Günlerin birinde günlük hc dailysini yaparken Hall of Lighting'de bir dk tank geldi adamın üstü tamamen mavi itemlerden oluşuyordu adam şiir gibi oynadı ne yatan ne kaçan ne başka birşey. Oynayan charını adam gibi oynadıktan sonra isterse warlock tanklasın ne farkeder :)
sen tank druid gordun mu hic ?
hem toplu agro tutmada druid pala dan daha iyi iş yapar..
hem iyi agro tutması hem de her iki hareketinden birinin stun olması dolayısıyla bence protwari akar özellikle de tauren
yok en iyi tank falan :) oynamasını bilen tank iyidir :)

ama genede.. tek kişi tanklacaksa warrior ve druid... coklu tanklanacaksa dk ve paladin :)
[quote name='Intruder' date='05 March 2010 - 03:23 PM' timestamp='1267795385' post='267766']
Prot warri yada prot dk ne giyiyorsa prot palada aynı kıyafeti giyiyor dolayısı ile prot palanın itemlerinde int özeliği yok :(

konunun ateşi sönmüş ama bunca zamanlık tank heallerlığı üstüne tecrübelerime dayanarak, pve bazında, tankları sıralayacak olursam,

1. toplu agro tutması / combat başında mobların hızlıca üstüne çekebilme / kaçırdığı mobun tekrar agrosunu üstüne alma

a. prot pala
b. prot dk
c. druid
d. warrior

2. dayanıklılık / az damage alma

a. prot pala (balonları sağolsun)
b. warrior
c. prot dk
d. druid

Bunların yanısıra aldığı healli %5 oranında artırma özeliği olan tek class paladinler onun haricindeki hiçbir classda böyle bir özelik yok

Prot dk ve druidler kağıttan yapılmış gibiler neredeyse üflesen uçacak gibi savaşıyorlar :D

Ama şunu da belirtmekte yarar var önemli olan class değil o classla oynayan kişi.
Benim için hoşbir enstanteneydi, Günlerin birinde günlük hc dailysini yaparken Hall of Lighting'de bir dk tank geldi adamın üstü tamamen mavi itemlerden oluşuyordu adam şiir gibi oynadı ne yatan ne kaçan ne başka birşey. Oynayan charını adam gibi oynadıktan sonra isterse warlock tanklasın ne farkeder :)
[/quote]

bence büyük bi yanlıs toplu agro tutmada druid daha üstün paladan + druide yeni bi spel geldi vurulan dmg i %25 azaltıyor.
walla wowdan uzak kalalı çok oldu ama hatırladığım kadarı ile;
druid in artısı yüksek hp ve armor bir seferde çok vuran bosslarda işe yarar, warri nin artısı block seri vuran bosslarda işe yarar, paladinin artısı block ve absordları seri vuran vede ölümcül dokunuşları olan bosslarda işe yarar (ilginç bir tabir oldu :) ) dk nın artısı spell e karşı olan dayanıklılığı.
yani oynayana göre değiştiği gibi bossuna görede değişir. Agro tutmaya gelince classını standart düzeyde oynayan birinin bu classların hepsindede agro kaçırması zaten çok zor :)

@Notingface

hiçmi oynamadın yaw wolk de :D talent ağacına bak bi, ihtiyacı varmı görceksin :P

Edited by NightMare

ekleme : biraz uzun oldu ama yazdık bikere x)
Bazı kesimlere göre Paladin özel klas bazı kesimlere göre ise paladin. Aslına bakılırsa classlar arasında denge var. WT içinde wariler prot sınıfında gerçekten sağlamlar dps de bi hayli iyi yapıyorlar.
Olayı prot olarak düşünürsek pala ve wari arasında hiç bir fark görmüyorum lakin en önemlisi playerın kabiliyeti. Yani prot pala yada wari de olsa tanklık (itemlerin eşit olduğunu varsayarak) %90 player kabiliyeti, %10 class farkı vardır ki istatistiklerde bu yüzde kale alınmaz. Fakat 2+... bos moplarda palanın alan agrosudan dolayı kabiliyeti vardır. warinin kullandığı cd ler kadar palada, palanın kullandığı auralar kadar waride yeteri kadar var sayabiliriz.
Ama palanın king ve bos olmadan wari de ne yapar bilemem. x)
En önemlisi oynadığın klası iyi bilmekte yatıyor. Bende oyuna başlayalı 5 ay oldu olmadı oyuna wolk ile başladım ama okuyarak öğrenmeye çalıştım.
Klasımda Prot Palada 6 spelli bir macro kombinasyonu ile 10man bufları ile 55k hp (bos-king-pribuf) üzerimde 3frost itemi (chestveleg>tier10+back) ve pve itemler ile 10dakikalık bir fight içide toplamda 70k toplam threat, ortalama threat per sec - 50k~70k bu durumda agro alamıyorlar hatta bazen arada bi mola veriyorum. Ayrıca 6k+ dps yapan bazı arkadaşlarım üzerinede Salvation ile kontrol ediyorsunuz. 5man ve bazı 10manlarda jug of light ile heal olmadan tanklıyorum.
Bence bilinmesi gereken iki nokta var prot palanın agro konusundaki anahtarları STR ve block value ayrıca retri auradır.
Okuyarak ve sorarak öğremeye çalıştım. Benden daha çok bilgili arkadaşların olduğuna eminim, bu düşüncelerimi paylaşmak istedim.
++ Prot Pala char Bufsız:38k hp - 550defans - %30dodge - %25pary - %40block(Holy Shield aktif)armor hiç önemi yok aslında ama 28k ++

Edited by merzifonlu

@Nightmare; Evet classların sahip olduğu özelikler göz önüne alacak olursan dediğin gibi bir durum söz konusu, Kimi classın zorlandığı boss'da kimi class zorlanmadan tanklayabiliyor,

@Foster; Ben sadece deneyimlerim bazında bu şekilde bir sınıflandırma yaptım, Onx, VoA, Ulduar (1. ve 2. katlar), ToGC, ICC'de farklı bosslar ve farklı tanklarla yaşadığım tecrübeler ışığındaydı yorumladım. Bu yorumlar kişiden kişiye değişen şeylerdir. Açıkcası Jester'la tanklık yaptığım günleri düşünüyorum da Benim için tam fiyaskoydu :) Ama Supay'la çok daha rahat tanklık yapıyordum hatta bir ara MT olarak bile rol almıştı guildde :)

@Merzifonlu; Hangi patch'le geldi hatırlamıyorum (ya 3.2 yada 3.3 ile olması lazım) block value'nin önemi büyük ölçüde düşürüldü, Hatta prot itemlerine bakacak olunursa block value özelikleri de yok artık yeni itemlerde. Bunun yerine defans rating, dodge ve parry şansınız ön planda diye okumuştum, Block konusunda da (Çok emin değilim sanki aklımda böyle kalmış) artık block yaptığımızda damage'den kurtulmuyor sadece damagenin bir miktar düşmesine neden oluyor (Dediğim gibi kesin demiyorum ama aklımda öyle kalmış). Onun yerine dodge ön planda hele hele icc'de %20'lik bir dodge kaybı veren debuff ile oynuyor olmanız tankları bir hayli zora sokuyor.
  • 6 months later...
Warri doğuştan tank boşverin :D
Healer olarak paladin bir tank'ın arkasında oynamak daha rahat sanırım...

Bir de yerine göre değişen bir durum bu...kimi yerde bi class daha uygun olurken kimisin de diğerleri daha uygun olabiliyor...
Warior zaten özellik olarak tanktır ; warrior=tank , tank=warrior
Ve kesinlikle tauren olmalıdır hatta eng kasmış olsa daha bı iyidir
Ama toplu agro da dru daha iyi sanki :unsure:
Ps: Jenjena (Theodorus) 1.8 de , Bullchaos 3.3.5.A da favorimdir :)

Edited by alkyone

[quote]Warior zaten özellik olarak tanktır ; warrior=tank , tank=warrior
Ve kesinlikle tauren olmalıdır hatta eng kasmış olsa daha bı iyidir
Ama toplu agro da dru daha iyi sanki :unsure:[/quote]

+++
her ne kadar sizler benı hep rogue olarak görsenızde oynamaktan zevk aldıgım clas prot paladir.

ki 3 yıldırda prot pala ile tanklık yaparım.

Bknz. Zaknafeinn -- Bloodrine

bence her koşulda tankadin öndedir.

lightlari olsun sheildleri olsun block valuesi olsun aldığı damageyi %90 a kadar düşürebilir ve dodge staclendikçe aldıgı healt % oranda artar 1k 1.2k 1.5 gibi

ayrıca tankadın raidi koruyan bir classtır tabi skilleri nasil kullanıcagını bilmeli.
bknz : Divine Guardian*
Divine Shield açıkken 30 yard içindeki bütün parti veya raid üyelerinin aldığı hasari %15 azaltır. (2 puan verilirse %30 azaltır)

ve ölmesi en zor olan sınıftır paladin wipe yemezsiniz en azından tanktan yana.

agro meselesine gelince tbc de ki gibi druların toplu threat sistmei wolkta göçmüş durumda. Paladinin
Friend* target --- threat sistemi devreye girmiştir macro yazmasını bilen paladin 15 eliti bir anda tanklıyabilir bndaki en büyük etkense tabiki

Avenger's Shield *0.5 sec cast
Dusmania X kadar zarar verir ve yanindaki dusmanlara da ziplar ayrica 10 sn icin dazed durumuna sokar dusmani
bu skildir.

ve unutmamalı paladin str den threat alır yanı dps le tankalr genel olarak.

paladinler içinde en önemli şey dodge parry ve def den ziyade block valuedir .

Bknz : 9k lik bir atağı blok layıp sadece 1 damage alıyorum yada 15k lık bir damageyi blocklayıp 1.1k damage alıyorum ve büyü ile gelmiş olan saldırıları %10 ila %25 arasında etkisini azaltıyorum.

Kısacası wolk sistemine bakınca warriorun tanklıktakı tacı paladinlere verildi.
her ne kadar su anki raidlerimde tankadin kullansamda ( :) ) yinede warrior=tank diyorum. . .
bi gün beni kullan vazgeçilmez olurum healirlara gerek yok :blink:
şu anda da healerlara pek gerek kalmıyor tanklarıma güveniyorum ;)
Paladin ya da dk da iyi gidiyor ama..Nedende Dru tank hiç hoşuma gitmiyor..
tankadin (H) alandan agro alma yeteneği(hammer of righteousness, seal of command), hayatta kalma yeteneği (lay on hands, artend defender vs), raidi koruma kabiliyeti (divine sacrifice, hand of sacrifice, hand of protection), solo tanklama yeteneği (judgement of light, seal of light) tankadini öne çıkaran yetenekleridir. Ayrıca wotlk'de genelde düşman undead tipi mob ve bosslardır bu da tankadini daha avantajlı kılar exorsism ve holy wrath gibi anti-undead skill ve ekstra skillerle hem damage yapıp hem agro arttırabilir glyph ile de undeadlere yapıtığı damageı %1 arttırabilir.
Tabi bence hangi classtan daha önemli bir mesele de nasıl tank olduğu yani hangi yönde kendisini geliştirdiğidir. Mesela bazı tanklar stamina kasar bazıları dodge parry veya block kasar ben şahsen defense kastım. Dengim olan pek çok tanka göre daha düşük hp ve dodge parry sahibiyim muhtemelen bu sebepten ama spelle vurulma şansım ve dodge parry block yapamıyacağım durumlarda bile damage alma şansım daha düşük oldu bilmiyorum deneyimli tanklar nasıl yorumlar bu durumu ama 25hcde enrage olmuş lady deathwhisperın 30 40 sn boyunca bana hiç bişi vuramaması ekran boyunca miss yazılarının akması beni eğlendirmişti :D
en iyi tank resto druid :D bakınız nuri alço ile oynadığım dönemde 25 man Kel keserken raidin yatması tank gelene kadar tek başıma bossu tutuşum :D
[quote name='dementor' timestamp='1284989131' post='276534']
Tabi bence hangi classtan daha önemli bir mesele de nasıl tank olduğu yani hangi yönde kendisini geliştirdiğidir. Mesela bazı tanklar stamina kasar bazıları dodge parry veya block kasar ben şahsen defense kastım. Dengim olan pek çok tanka göre daha düşük hp ve dodge parry sahibiyim muhtemelen bu sebepten ama spelle vurulma şansım ve dodge parry block yapamıyacağım durumlarda bile damage alma şansım daha düşük oldu bilmiyorum deneyimli tanklar nasıl yorumlar bu durumu ama 25hcde enrage olmuş lady deathwhisperın 30 40 sn boyunca bana hiç bişi vuramaması ekran boyunca miss yazılarının akması beni eğlendirmişti :D
[/quote]
Saksı paladin çiçek acmış :D
[quote name='alkyone' timestamp='1284995647' post='276536']
Saksı paladin çiçek acmış :D
[/quote]
aha prot pri :P :D
wt de warrior ve dk agro tutamıyor cok zorlanıyor
itirazı olan olabilir ama hepsini test ettik
paladinin threat uretimi yanında cok ezik kalıyorlar
bu sebepten WT de en iyi tank tankadin dir (pull agro)
digerleri tank degilmi...yo digerleride tank ama cok zorlanır o classlarla tanklayan
wt nin threat sistemi bozuk daha dogrusu mangosun
ama tam orj gibi olsa warrior tartışmasız o kadar diyorum ...

bu arada dodge parry stam diyen arkadaşlar :
540 defence i yakaladıktan sonra full stam abancaksın
icc gireceksen stam abanmak zorundasın bunu ben degil Bl@zzard istiyor
icc girince bufflarınız kontrol edin yeter :P
[quote name='dementor' timestamp='1284998995' post='276537']
aha prot pri :P :D
[/quote]
Priest e yeni anlamlar kazandırıyorum :P