Jump to content
  • Replies 62
  • Views 11.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Featured Replies

[quote name='salvo' timestamp='1284999066' post='276538']
wt de warrior ve dk agro tutamıyor cok zorlanıyor
itirazı olan olabilir ama hepsini test ettik
paladinin threat uretimi yanında cok ezik kalıyorlar
bu sebepten WT de en iyi tank tankadin dir (pull agro)
digerleri tank degilmi...yo digerleride tank ama cok zorlanır o classlarla tanklayan
wt nin threat sistemi bozuk daha dogrusu mangosun
ama tam orj gibi olsa warrior tartışmasız o kadar diyorum ...

bu arada dodge parry stam diyen arkadaşlar :
540 defence i yakaladıktan sonra full stam abancaksın
icc gireceksen stam abanmak zorundasın bunu ben degil Bl@zzard istiyor
icc girince bufflarınız kontrol edin yeter :P
[/quote]
659 defenseim var :D

Edited by dementor

[quote name='salvo' timestamp='1284999066' post='276538']
wt de warrior ve dk agro tutamıyor cok zorlanıyor
itirazı olan olabilir ama hepsini test ettik
paladinin threat uretimi yanında cok ezik kalıyorlar
bu sebepten WT de en iyi tank tankadin dir (pull agro)
digerleri tank degilmi...yo digerleride tank ama cok zorlanır o classlarla tanklayan
wt nin threat sistemi bozuk daha dogrusu mangosun
ama tam orj gibi olsa warrior tartışmasız o kadar diyorum ...

bu arada dodge parry stam diyen arkadaşlar :
540 defence i yakaladıktan sonra full stam abancaksın
icc gireceksen stam abanmak zorundasın bunu ben degil Bl@zzard istiyor
icc girince bufflarınız kontrol edin yeter :P
[/quote]

warriorun tauntunda problem yok dk da var bu neysede 540 def neyin barajı acaba 540 def olunca dodgelıyormusun parrymı yapıyorsun blockmu yapıyorsun stam basmakta ne ya zaten icc de healt attıran büyü alıyorsun Bl!zz dediğini yalnış anlamış olabilirsin icc giricek bir tank dodge ve parry ağırlıklı girmeli kaldıkı her instance için bu geçerlidir ben 100k hpli tankta gördüm 100k hp ilede tankladım ama aldıgım damage 15k dan aşşa olmadıgı ıcın stamları dodgeye çevirip ve block value attırdıktan sonra şimdi 5 atacktan 3ünü dodgeliyorum bir tanesini %95 blocklayıp %5 damage alıyorum son atackıda 5-10k arası damage alıyorum druid mantalitesindeki bir tank ancak stamina basarak tanklamaya kalkarkı druidde armoru neticesinde tanklıyordu artık oda yok
bence 540 def çok düşük birden fazla hedefi tanklarken arkana düşen olursa canını yakabilirler veya tank olarak pvp yaparken casterlar hunterlar ve roguelar sorun yaratıcaktır
Kaynak: [url="http://www.wowwiki.com/Defense"]Defense[/url]

can alıcı kısım:
Note that defense continues to be a valuable stat past its "cap," unlike hit rating or expertise, because it still increases chances to dodge, block, parry and be missed. Reaching the soft cap of 540 defense skill (not rating) is considered mandatory for tanking more difficult content, as a single critical hit from a boss can prove fatal.

naçizane kısa açıklamam ya da tercümem:
hit rating ya da expertise'den farklı olarak defense soft cap ki bu 540'ı geçtiğiniz de bile kıymetli bir "stat" olmaya devam eder, dodge,block,parry ve be missed, şansları artırır. En az 540 defense skill'ine ulaşmak ciddi bir tank için elzemdir.Neden çünkü boss'tan tek yememek için.

Not ayrıca: Dru'lara el atın mangos geliştiricileri sıkıştırın, armorumuz yok, tanklayamıyoruz. Ah ah ne güzel full dps talent + dps item ile tanklık yapardım ara ara raid'ler de :P

Edited by Kama

540 defin amacı crit olayı ile alakalıdır bossların crit atma yeteneğini engellemek için def. kasılır 540 dan sonra def yerine parry veya dodge veya sta gidilebilir illa full stamina gitmen gerekmez 30-40k hp olur %80-90 larda block ve parry ile gezersin.
Bunu 540 la sınırlandırılmasının bir nedenide orjinal serverda para yok item yok mutlaka her şeyin hesabını yapman gerekir :P
ama eğer dersen ben işimi garantiye alıyım 600 istersen 800 def rating yapabilirsin :D

Edited by Exyt

DK diyorum başka bişey demiyorum Bl!zz hero class'ını ii konuşturuyo Cata gelince Nerf falan olmasa bari :D
(Bak mesala Paladin'den umudumu kestim artık ama Bl!zz bu belli olmaz :D )
Aynen hiç belli olmaz :D +
Druidlere kağıt gibi tank diyenlere kocaman bi LOL çekiyorum.
Wtdeki durumu bilmiyorum. B. ihtimal savage defense bozukdur .

Orjinalde durum şöyle pala >druid/dk > warrior
niye diyecek olursanız fiziksel vuran bosslar nerdeyse yok denecek kadar azaldı bosslar hep spell vuruyor warriorların toplam canı hep az kalıyor.

Ayrıca druid tanklar defense rating kasmaz .Stamina ve armor kasar. Yeterince avoidance i vardır zaten.Savage defense ile de gayet güzel hasar emer. Bir çok raidde druid tankların ne kadar damage yiyebileceğini tahmin edebilirsiniz.Druid Tanklar pat diye ölmez.Can havuzu yüksekdir.Bir çok raidde tanklık yapdım hep healerlardan druid tank heallemek daha kolaymış gibi geri dönüşler aldım.

Daha önce de yazmıştım lich kingi ilk kesen raidde feral tank da vardı.main tankda warriordu. Aslında iş kullanana da bakıyor biraz.Ama genel olarak paladinler 1 adım önde. Ayrıca guildinizde plate giyen classlar çoksa Druid tank almak çok daha mantıklı (hem buffi için hemde , Add tanklıyorsa ve addler öldüyse o an boşsa combat ress atabilir yada tranq atar vs..)

Not: Cd lerini açdığı zaman hiç bi tankın canı druid kadar olamaz(eşit gearla) Bu da en fazla damage i emebilen tank olduğunu gösterir.(önleyen değil emebilen*) Boss misal çok seri ve yüksek damage bi skill vuruyorsa on an druid tankın aggro alıp cdlerini açması daha mantıklıdır.Misal deathbringer da yanımda dk tanklarken bossu , boss büyüdüğü zaman çatır çutur damage yerken ben cdlerimi açdığım zaman bossdan yediğim damage canımı bırak yarıya getirmeyi % 70 e bile zor indiriyordu.Healerin spam heal atmasına gerek kalmıyordu*

Kimi bosslar büyü değil poison ,disease,bleed gibi efektler vurabilir veya alan hasarı vurabilir.Yada aşırı hızlanıp zırh tanımadan cana dayalı vuruşlar yapabilir. Bu gibi durumlarda 1. tercih can havuzu yüksek olan tank Drudur.(catalyysmde değişcek gibi görünüyor..)

Paladinler neden 1 adım önde diye sorarsanız cevabı basit.Paladin klası ne kadar abartıysa tankı da aynı şekilde öyle :D Catalysmde bu durumun biraz değişebileceği umudundayım.Belki warriorlar ve druidler öne çıkabilir.

Edited by Deftclaw

tbc de druidimize str+agi eşit giderdik strnin dodge sansını arttırdıgı icin şimddi baıyorum tsnkım diyendruidler full agi str sordum str srtık dişe dokunur bi dodge vermiyor dediler Çok ezmişler druidi Çok
ya açıkçası bossun önünde pençe sallayan bi ayıcık çok da şahane bi görüntü yaratmıyo :P ama tabi o ayıcık pvpde damage almıyo 1 2 gibi critler görmek güzel değil :D